Hur man är äkta

När en person är äkta, betyder det att de agerar på sätt som verkligen visar hur de känner. De gör det här snarare än att lägga på olika ansikten runt olika människor, eller skräddarsy deras personlighet baserat på sammanhang. Personlig äkthet är det dagliga uttrycket av din kärntyg och personlighet. För att vara äkta måste du acceptera dig själv för vem du är och behandla andra med respekt. Autentiska personer visar en konsekvent uppsättning värden och ändrar inte sitt beteende från en konversation till nästa.

Steg

Del 1 av 3:
Engagera ditt äkta själv
  1. Bild med titeln Be Authentic Steg 1
1. Acceptera dig själv för vem du är. Att acceptera dig själv kräver ofta en mental attitydjustering. Försök att vara långsammare att kritisera dig själv eller se dig själv som sämre än andra. Fokusera på att acceptera och uppskatta vem du är som en unik individ. Detta kommer att leda till autentiska beteenden i linje med din personlighet.
  • Detta inkluderar att acceptera din brister. Att vara bekväm med dig själv kräver att du accepterar att du inte är perfekt, och innebär att du bör omfamna dina quirks och de olika delarna av din personlighet.
  • Det är till exempel bra om du har hobbyer eller intressen som skiljer sig från dina vänner. Utforska de saker som intresserar dig, och över tiden möter du andra människor som delar samma passioner.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 2
    2. Stödja din självkänsla. Varje person har giltiga tankar och idéer, och är begåvad och intelligent på unika sätt. Det är svårt att agera på ett sätt som är äkta till din personlighet om du tvivlar dig själv eller saknar förtroende för dig själv. Människor som saknar självkänsla försöker ofta att agera som människor som de uppfattar att vara övertygade, eller preen och agera som om de är alltför självsäkra. Detta är ett nyckeltecken på otillgänglighet.
  • Till exempel kan människor med dålig självkänsla på samma sätt som mer populära människor gör, eller lyssna på samma typ av musik som människor som de tycker är populära. Istället för detta, följ dina egna intressen, oavsett om andra delar dem eller inte delar dem.
  • Om du har något emotionellt bagage, ge dig själv tid att tänka på det och gå vidare om möjligt. Prata med en terapeut eller en rådgivare om det behövs.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 3
    3. Agera på dina personliga övertygelser och värderingar. Autentiska människor är i kontakt med sin moraliska kompass och deras personliga uppsättning av övertygelser. Detta inkluderar religiösa övertygelser, moraliska övertygelser och övertygelser om något annat slag. Dessa övertygelser bör vara uppenbara i ditt dagliga beteende. Många människor antar otänkbart en partner, förälder eller väns tro utan att räkna ut om de är rätt för dig.
  • Om du till exempel säger att alla människor ska behandlas lika och ändå visa uppenbart förakt för vissa typer av människor, kommer du inte att uppfattas som äkta. Eller, om vänner dricker alkohol eller äter typer av mat som du tror är oetiska att äta, be dem att sluta eller ursäkta dig från situationen.
  • Hitta dina värden genom att identifiera vad som gör dig lycklig och när du var stoltest. Ta reda på när du känner dig nöjd.
  • Du kan också tänka på hur du vill ge tillbaka i världen, använd det som en riktlinje för hur du vill spendera din tid och energi.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 4
    4. Sätta tid i personlig tillväxt. Det finns en hel del äkthet att hitta sig i att växa själv och förfölja intressen som uppfyller dig som en person. Detta kan göras genom klasser, frivillig eller hobbies.
  • Däremot försummar ojämnt människor ofta de saker som intresserar dem för att driva vad de anser vara populära eller socialt krävs av dem.
  • När du tar hand om dig själv, och du är uppmärksam på hur du spenderar din tid och energi, kommer du ofta att upptäcka att du kommer att känna dig bättre fysiskt och mentalt, och du kommer sannolikt att vara mer produktiv och motiverad.
  • Del 2 av 3:
    Uppför sig autentiskt
    1. Bild med titeln Be Authentic Steg 5
    1. Vara helt närvarande i alla omständigheter du hittar dig själv. Att vara närvarande kommer att leda till större äkthet eftersom du kan fokusera fullt ut på erfarenheterna, konversationerna och interaktionerna du har i det aktuella ögonblicket. De människor du är engagerande med kommer att kunna berätta för dig att vara förlovad och present, och uppfattar detta som ett tecken på personlig äkthet.
    • Å andra sidan är oäkta människor benägna att låta sina tankar vandra under interpersonella interaktioner. I interpersonella inställningar kan detta beteende uppfattas som insincere eller oförskämd.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 6
    2. Lita på din intuition när det gäller beteende och relationer. Intuition är den inre röst- eller gutreaktionen som hjälper dig att fatta beslut och informerar ditt beteende. När det gäller etiska beslut kan din personliga intuition också bilda en "moralkompass" för att hjälpa dig att göra personliga beslut.
  • Efter din intuition hjälper dig att fatta konsekventa beslut och agera på ett stabilt sätt, snarare än att fatta beslut baserat på vad du uppfattar att vara populär eller social förväntan.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 7
    3
    uttrycka dina tankar och känslor. Prata om din åsikt när det är viktigt för dig. Autentiska människor är bekväma att tala sinne och kommunicera när de har problem eller är uppskattande av något. Om du känner dig hämmad att tala ditt sinne, eller inse att du ofta bara säger vad du tycker de som du förväntar dig att höra, kommer du sannolikt att uppför sig i autentiskt.
  • Till exempel, express tacksamhet för dem runt dig. Försök säga något som, "mamma och pappa, jag ville säga tack för att du hjälpte mig med mina bilbetalningar förra månaden. Jag vet att pengar är tätt, men extra pengar gjorde en stor skillnad för mig."
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 8
    4. Fråga folk för hjälp När du behöver det. Äkta människor accepterar att de inte är perfekta och be om hjälp vid behov. Äkthet är inte samma sak som perfektion. Att fråga dem omkring dig för hjälp är ett tecken på ödmjukhet och äkthet, och visar att du respekterar människors färdigheter och talanger i ditt liv.
  • Till exempel, om du har kämpat med din mentala hälsa och en vän är en professionell rådgivare, fråga dem om de kan rekommendera en associerad som du kan kontakta för rådgivning eller terapi.
  • Eller, om du har beständigt bilproblem, nå ut till din medarbetare som månsken är som en auto mekaniker.
  • Bild med titeln vara autentisk Steg 9
    5. Vara sårbar. Dela personlig information om dig själv och var öppen om dina brister när du börjar lita på andra. Avslöja inte allt om du inte behöver. Om du håller ditt sanna själv dolt, hittar du det svårt att bygga ett autentiskt förhållande.
  • Del 3 av 3:
    Behandla andra personer med äkthet
    1. Bild med titeln Be Authentic Steg 10
    1. Lägg inte på ett annat ansikte eller personlighet för sociala funktioner. För att vara äkta, var helt enkelt i alla sociala och interpersonella sammanhang. Det kan vara frestande att agera som du tror att andra vill att du ska agera, eller till hållning och agera som om du har ett uppblåst ego för att imponera på nya bekanta. Men dessa beteenden är inte giltiga, och andra människor kommer snabbt att se igenom dem.
    • Naturligtvis är det bara naturligt att något modifiera ditt beteende och ordförråd runt vissa människor. Du pratar med din chef annorlunda än du pratar med din partner eller make / maka.
  • Bild med titeln Be Authentic Steg 11
    2. Berätta inte lögner Om de är absolut nödvändiga. Ärlighet är en viktig del av äkthet. Om Ling är en rutinmässig del av ditt beteende, så småningom kommer dina vänner och andra människor i ditt liv att fånga på. Mest troligt kommer de att hitta dina lögner mycket inautentiska.
  • Du kan förbli äkta trots en lögn eller två, beroende på omständigheten. Till exempel, om du deltar i en middagsparti men hitta maten obehaglig, det är okej att säga, "Jag är inte så hungrig - jag har bara en sallad."
  • Bild med titeln vara autentiskt steg 12
    3. Upprätthålla långsiktiga relationer. Bygga förtroende och respekt med andra människor. Ett viktigt tecken på äkthet är förmågan att bilda och behålla varaktiga vänskap, liksom romantiska och professionella relationer. Långsiktiga relationer är inte byggda över natten men är givande och självbekräftande.
  • Ojämnt folk är ofta oförmögen att upprätthålla långsiktiga relationer. Oneutentiska beteenden, som att sätta på luftar, berätta lögner, eller inte ha konsekventa personliga värden, kan förhindra att varaktiga relationer bildas.
  • Lär dig att vara okej med att bli avvisad. Om du inte har en rädsla för avslag, blir det lättare att upprätthålla ett förhållande.
  • Tips

    Hälsosam kommunikation är ett nyckelelement av att vara äkta. Om du är obekväm med kommunikation, fokusera sedan på att bygga denna färdighet. Prata med andra, ta klasser eller vara en del av en grupp som uppmuntrar till öppen kommunikation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande