Hur man är mindre behövande med din make

De flesta gifta par skulle komma överens om att äktenskapet inte är lätt. Det kan faktiskt vara en av de mest utmanande uppgifterna som en person kan ta på sig. Detta är särskilt sant när en make är behövande, medan den andra är säkrare. Att vara för klibbig kan verka som en bra sak, om du inte är mottagaren och är obekväma med din makas beteende. Lyckligtvis kan en behövande make kanske ändra sina sätt genom att förstå varför de är nödvändiga, vilket förverkliga hur deras beteende kan sabotera förhållandet och vidta åtgärder för att bli mindre behövande.

Steg

Metod 1 av 3:
Vidtar åtgärder för att bli mindre behövande
  1. Bild med titeln Build Self Worth Steg 3
1. Bygga självvärt. Kanske blir det viktigaste steget i att bli mindre behövande med din make som är mer självsäker i dig själv. Vid övning av dessa övningar kan du inse att även om du älskar din make, behöver du inte spendera varje vakna ögonblick med dem, och att det är naturligt att vilja göra saker på egen hand.
  • Arbeta på självkärlek för att öka ditt självförtroende. Identifiera de egenskaper du gillar om dig själv och att du är stolt över.Till exempel kanske du är en fantastisk kock.Du kan betona dessa egenskaper genom att gå ut och ge stöd till andra i ditt samhälle.I det här exemplet kan du ta eller undervisa matlagningskurser.
  • Berätta själv varje dag som du är värd det, du är smart, du är attraktiv, och du är kapabel. Om du har problem med att göra det själv, sök hjälp av en terapeut.
  • Andra sätt att bygga självvärt är att utmana dig själv oftare och lära sig nya saker. När du övervinner ett svårt hinder eller utvecklar en ny färdighet bygger du självverkan, vilket i sin tur ökar ditt självvärt.
  • Bild med titeln övertyga dig om dig
    2. Driva dina egna intressen eller hobbyer. Att utveckla ditt eget liv utanför din make är ett annat sätt att få ditt självständighet. Ett kännetecken för ett hälsosamt förhållande är att båda parter kan ha både separata och ömsesidiga intressen. På grund av din clinginess, kommer du förmodligen redan med på många av dina makas aktiviteter. Så nu måste du överväga vad du gillar att göra och odla några egna hobbyer.
  • Var inte rädd för att återuppfinna dig själv genom att identifiera intressen som du har övervägt men har hållit tillbaka från på grund av rädsla eller självtvivel.
  • Du kanske också vill gå tillbaka till skolan, gå med i en klubb eller grupp, eller hitta ytterligare sätt att träffa vänner så att du har andra att spendera tid med förutom din make.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 2
    3. Låt din make spendera tid ensam. Sanningen är, alla behöver lite ensam tid. Det betyder inte att de inte nödvändigtvis vill spendera tid med dig - de vill bara spendera lite tid med sig själva. Ge din make maka och lita på de måste vara lyckliga och ditt förhållande kommer sannolikt att dra nytta av som ett resultat.
  • Det kan vara svårt att ge din make lite utrymme att andas, men påminna dig om att det kan spara ditt förhållande. Detta klibbiga beteende är inte bra för dig, eller för din make. Motstå trängseln att hålla flikar på din make hela tiden och låta dem ha tid ensam eller med vänner och familj kommer att visa din partner som du litar på dem, vilket kan förbättra äktenskapet övergripande.
  • Bild med titeln älskar din flickvän Steg 1
    4. Matcha din partners nivå av kärlek. När du tänker på det, ger de flesta den mängd kärlek de är bekväma med att ta emot. Om din partner inte är helt tillgiven, men du ständigt ger kramar och kyssar och kräver det i gengäld, kan du börja göra dem obekväma. I stället speglar deras tillgivenhet och uppmärksamhet.
  • Till exempel, om du skriver din partner hela dagen, men bara får en eller två från dem, börja skicka ut samma belopp. Snarare än att kväva dem med kärlek när de går genom dörren, gör det möjligt för dem att göra det första draget. Att hålla tillbaka en liten bit kan uppvisa en utmaning, men det kommer sannolikt att vara värt det i slutet.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 29
    5. Söka professionell terapi. Clinginess i relationer är ofta ett kännetecken för kodberoende, en ohälsosam och ensidig relationell dynamik. Om du inte kan övervinna din önskelse kan det hjälpa till att se en mentalhälsa terapeut.
  • En terapeut kan arbeta med dig för att undersöka dina relationella mönster, hitta ursprunget till klibbigt beteende och lära sig hälsosammare färdigheter. Du kan hitta en terapeut genom att fråga din familjedoktor för ett hänskjutande eller genom att söka efter rådgivare som upplevs i relationsproblem online
  • Metod 2 av 3:
    Arbetar för att stoppa behovet
    1. Bild med titeln berätta för någon på jobbet som de luktar dåligt steg 5
    1. Bli ärlig med dig själv. De som är klamrande känner ofta osäkra, avundsjuk och ensam. När det kommer ner till det kan dessa känslor göra den behövande personen att känna sig helt och hållet och i slutändan, missnöjd med förhållandet. När de är olyckliga tenderar de att projicera detta på sin partner. Detta kan leda till att den säkrare partnern lämnar eftersom de är trötta på hur deras make behandlar dem.
    • Fråga din make om de tycker att du tenderar att uppvisa dessa beteenden mot dem. Du kan till exempel säga, "Tror du att jag agerar avundsjuk eller osäker på vårt förhållande? Om så är fallet, hur får det dig att känna och varför tror du att jag beter sig som jag gör?"
    • Att öppna kommunikationslinjerna med din make hjälper dem att förstå att du tror att du kan ha ett problem och värdera deras åsikt om det. Du kan också arbeta tillsammans för att brainstorma lösningar.
  • Bild med titeln Behandla din flickvän Steg 1
    2. Hitta sätt att sluta "kväva" din partner. I nya relationer är det vanligt att de som är involverade att vilja vara runt varandra hela tiden. Efter ett tag är det dock naturligt för den första gnistan att börja blekna och de i förhållandet börjar bli mer oberoende.
  • Om en make börjar den normala tendensen medan den andra fortsätter att vilja spendera mycket tid tillsammans, kan den andra börja känna sig "kvävd."
  • Du kan övervinna denna dynamik genom att spendera mer tid ifrån varandra. Du kanske säger till din partner, "Jag tror att jag har kvävit dig, och jag är ledsen. Jag inser inte. Jag tror att det blir friskt om vi börjar spendera mer tid med vänner eller familj för att ge varandra lite utrymme."
  • Om du är bortsett från din partner skrämmer du, fyll din sociala kalender. Planera sammankomster med vänner. Driva din utbildning eller fullständiga mål som har lämnats oavslutade. Ta upp en ny hobby eller färdighet.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 13
    3. Visa din make som du litar på dem. När behövande makar ständigt checkar in med sina makar, förbjuder dem att gå någonstans utan dem, eller beröra dem med frågor när de kommer hem, kan den säkrare maken tro att den klibbiga maken inte litar på dem.
  • Övervinna förtroendefrågorna i samband med behovet genom att använda språk som visar tro på din partner och förhållandet. När din partner går ut med vänner, säg "Var försiktig, sötnos. Ha de så bra." snarare än att berera dem om att ringa dig varje timme på timmen.
  • Att lita på din partner att vara borta från dig och fortfarande upprätthålla värdena för ditt förhållande är viktigt. Undvik textning eller ringer dem nonstop när du är ifrån varandra. Kontrollera inte sina samtalsloggar eller e-postmeddelanden.
  • Metod 3 av 3:
    Förstå varför du är behövlig
    1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 10
    1. Titta på din barndom. När människor växer upp känner sig olovade, letar de ofta efter kärlek och acceptans som de inte fick under sin barndom, från sina makar. Om kärleken inte är uppfylld tror de ofta att den andra personen inte bryr sig om dem. Även om det är något så litet som inte svarar på telefonen direkt, blir den behövande personen ofta paranoid om förhållandet och blir ännu mer klibbigt.
    • Om du har syskon eller andra kära som upplevde samma typ av barndom gjorde du, titta på hur de beter sig i relationer. Om de också är klibbiga med sina makar eller betydande andra, är du sannolikt det sätt du är för att dina känslomässiga och fysiska behov inte uppfylldes som barn.
  • Bild med titeln Build Self Worth Steg 7
    2. Bestämma ditt självvärt. Behövande människor tenderar att ha låg självkänsla, lika säkra människor är vanligtvis mycket självförtroende. Ofta är de som är klibbiga med sina makar för att de försöker att validera sig själva. När de inte får den kärlek och kärlek de söker, känner de sig ofta ännu värre om sig själva och blir ännu mer klibbiga.
  • Det är normalt att må bra när din make visar kärlek eller berättar att de älskar dig. Men om du blir krossad eller tänk dåligt om dig själv när de ger dig mindre än vad du vill, kan det vara för att du inte har tillräckligt med självvärt.
  • Bild med titeln Deal med konfliktsteg 7
    3. Titta på dina tidigare relationer. Ett gemensamt drag bland dem som är klamliga i äktenskap är att de har haft misslyckat relationer i det förflutna. Kanske blev de lurade på eller behandlades dåligt. Som ett resultat blir de desperata för kärleken och tillgivenheten de inte fick i de andra relationerna.
  • Om en person inte har hög självkänsla eller inte hade en kärleksfull barndom och är nödvändiga med betydande andra, kan deras clinginess vara anledningen till att deras relationer misslyckades. Sedan i nästa relation visar de samma typ av beteende, och kan misslyckas i det förhållandet, liksom. Innan problemet är löst kan personen fortsätta att uppleva samma typer av situationer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande