Hur man utvecklar din självkännedom

Utveckling av självkunskap gör att du kan förstå vilka delar av dina handlingar och tankar som är formade av de många kulturella och sociala förväntningarna runt dig och vad som verkligen motiverar dina önskemål i livet. Underlåtenhet att känna igen dig själv kan leda dig till alla slags svårigheter, till exempel att låta andra överskrida dina gränser, göra vad andra förväntar sig av dig snarare än vad som gör dig lycklig och är ganska sikt i livet. Men självkunskap är en lösning som öppnar dörren till visdom. Den viktigaste personen i ditt liv är du, du är ansvarig för ditt eget välbefinnande och väg i livet, så att du får självkännedom är avgörande för din lycka.

Steg

Del 1 av 2:
Upptäcka mer om dig själv
  1. Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 1
1. Håll en tidskrift där du kan skriva alla dina känslor. Du behöver inte skriva det varje dag om allting. Men när du känner extremiteten av dina känslor, gör du ner dina tankar. Fortsätt detta i ett år eller minst sex månader. Läs hela boken i slutet av ett år och du hittar den verkliga personen som gömmer sig inuti dig.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 2
    2. Skriv ner de prestationer du har uppnått i ditt liv. En prestationsvinnande troféer eller något som det antingen kan vara de goda sakerna du har gjort i ditt liv och även om de underbara ögonblicken du har uppnått i livet.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 3
    3. Lista ut dina talanger. Människor blir vanligtvis upprörd när de läser denna förfrågan eftersom de tror att de inte har någon. Engagera dig i olika aktiviteter och ta reda på vilken av din talang som står ut. Till exempel, att kunna laga god mat kräver riktig talang, och talang kommer vanligtvis ut från det du har en speciell passion om eller har djup praxis i. Bli inte påverkad av hur folk dömer dig, för även om du inte gör någonting, kommer det alltid att finnas någon som måste döma, det är bara hur vissa människor är anslutna. Det är inte en anledning att undvika sådana människor och deras uppfattade rants.
  • Del 2 av 2:
    Främja din inre kunskap
    1. Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 4
    1. Förstå värdet av självkännedom och självuppvaknande. Ju mer du känner dig själv, desto mer klarhet finns det om så många saker, från riktningen att ta livet igenom till hur man bättre relaterar till de människor du bryr dig om och de människor du känner för. Förstår också att självkännedom är en pågående för livet, inte en en gång i livet. Du fortsätter att förändras och utvecklas under hela livet, så det kräver konstant självomvärdering för att hålla kontakten med ditt riktiga själv. Med andra ord är det aldrig en slutsats, bara en resa med kontinuerlig upptäckt.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 5
    2. Döma dig själv. Alla älskar att döma andra men har du någonsin tänkt på att döma dig själv.Du är mästaren på ditt universum och din enda som bestämmer hur livet ska gå vidare eftersom det är ditt eget liv. Vi kan bli skadade när andra dömer men du dömer dig själv lär dig mer. Döma varje enskild handling du tar i ditt liv och föreställ dig proffsen och nackdelarna med frågan i ditt huvud. i alla fall... som sagt, har gott om självkänsla. För en person som har självkänsla, hjälper det till att mildra självkritik med balansen av självomsorg, men det fungerar också att ha medkänsla utåt, för andra, vet att det är alltför lätt att döma men mycket mer ädel att förlåta, att bry sig om och att förstå.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 6
    3. Prata med dig själv. Även om det här kan låta som om det är en bisarrt idé, är det den bästa metoden att känna dig själv. Prata med dig själv om vilken sak som orsakar dig spänning. Ta reda på lösningarna för det genom att diskutera fördelarna och nackdelarna med dig själv - var din egen djävul!
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 7
    4. Förblir lärbar. Det är sant ödmjukhet och är den enda vägen för att lära sig på nytt och fortsätta med nåd och visdom. Och var beredd att släppa det som håller dig tillbaka och inte längre passar den person du är nu. Vem du var, vem du är och vem du blir är du, men på olika stadier och man har inte rätt att hålla någon annan tillbaka.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 8
    5. Bli en prioritet i ditt liv. Det är lätt att sätta andra först, för att du gör det kan du må bra att veta att du har hjälpt. Men det blir ett hinder när det kommer på bekostnad av dina egna behov och önskemål i livet. I en sådan händelse är det dags att prioritera dina behov och att sätta dig först när du gör det möjligt att vara den starka, modiga och verkligen stödjande personen du försöker vara för dig själv och för andra.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 9
    6. Förvirra inte självabsorption med självkännedom. Det är inte alla selfies och ingen självkännedom! Den självabsorberade personen är förgäves, tanklös och misslyckas med att erkänna behovet av att balansera själv och andra. Personen med självkännedom är ödmjuk, hänsynsfull och erkänner eller andra samtidigt som man förstår vikten av självvård och självkänsla.
  • Bild med titeln Utveckla din självkänners steg 10
    7. Unna dig själv. Tillbringade lite kvalitetstid med dig själv genom att göra saker du älskar. Livet handlar inte om att göra sysslor, som ständigt näsa till slipen. Det finns också gott om tid för att njuta av livet, ha kul och släppa dig själv. Njut av de här ögonblicken och få ut det mesta av dem.
  • Bild med titeln Utveckla din självkännedom Steg 11
    8. Hjälpa andra i sin resa mot bättre självkännedom. När du känner dig mer kunna uttrycka vilken självkunskap betyder för dig och hur man ska uppnå dig, hjälp andra människor på sina resor till bättre självkännedom. Hjälpa människor att märka trycket runt för att vara annat än jag och att täcka sig själv och hjälpa dem att identifiera sätten att upptäcka och vårda själv. Ju fler människor som tar sig tid att göra detta, desto bättre ställe kommer världen att vara.
  • Bild med titeln Utveckla din självkänners steg 12
    9. Lär dig av andra. Slutligen, men inte minst, fortsätter att lära av det bästa där ute. Lärarna, författarna, högtalarna, de äldste, de unga, ledarna, de tysta, de inspirerande, de fattiga, de förlorade, de upprörda, de arg, de människor du känner och de människor du inte vet. Alla har en historia att berätta, en anledning att tillhandahålla och en spegel att reflektera. När du får självkännedom, använd din självförståelse för att vara mer förståelse för varför människor beter sig som de gör och hur du kan lära av sina attityder att göra dig starkare, hälsosammare och freer.
  • Tips

    Du är förvirrad bara för att du vill bli förvirrad på den delen. Bryta ner barriären du har självförtroende och arbetar genom problemen lugnt och med förtroende.
  • Acceptera att ibland kan självupptäckta vara en mycket smärtsam process. Du är fri att ta en paus från den och att också släppa av vad du var en gång så att du kan bli en bättre person nu.
  • Kom ihåg att du är helt upp till dig. Bara du kan spricka den hårda muttern.
  • Varningar

    Låt aldrig andra läsa din tidskrift. Om du tror att det kan hända, kommer du att självcensor och lära dig mindre än du förtjänar att lära. Det här är din resa, inte en annan är och du har rätt att ändra som det går, så skriv det ut och inser att det ändras ändå.
  • Din konversation med dig själv bör vara bara med dig själv (låt inte andra avlyssna eller övertala dig annorlunda).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande