Hur man bygger karaktär genom integritet

Det underbara med karaktär och integritet, som är intimt relaterade, är att de är en av de få sakerna i livet som ingen kommer någonsin att kunna kraftigt ta bort från dig. Dina val är din egen. Även om någon kan ta ditt liv, kan de inte tvinga dig att välja att du tror är fel. Åtgärderna nedan kan inte ske på en gång, inte heller borde de vara. Var och en tar tid att förstå och ansöka om ditt liv fullt ut. Lär dig om dina egna dygder och värderingar, och hur de motsvarar ditt liv och världen runt dig.

Steg

Del 1 av 2:
Få en känsla av karaktär
  1. Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 1
1. Förstå vilken karaktär och integritet är. Definitionerna av dessa ord sträcker sig ofta eller förvrängs. Lär dig vad de verkligen menar:
  • I denna användning är karaktären summan av kvaliteter som visas i en person eller en grupp, moralisk eller etisk styrka, och beskrivningen av en persons attribut, egenskaper och förmågor.Karaktär är vem är du.Det definierar dig och guidar dina handlingar, förhoppningsvis på ett positivt sätt.
  • Integritet är fast vidhäftning mot en strikt moralisk eller etisk kod, som är obehindrad, ljud, hel och odelad.
  • Integritet kan summeras helt enkelt som det rätta på rätt anledning även när ingen tittar på.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 2
    2. Lär dig om olika koder av etik. Vissa människor vänder sig till etiken för en viss religion för sina moraliska principer, andra vänder sig till moralisk filosofi, eller utvecklar sina egna etiska uppsatser baserat på sina egna erfarenheter.
  • Två huvudkoder av moraliskt beteende är utilitarism (eller följd) och deontologi. Utilitarism hänvisar till tanken på att maximera det bästa bra.
  • Till exempel kan en utilitär kanske inte tro att det är fel att göra egendomsskada om det innebar att hjälpa chimpanser som experimenterades på oetiskt.
  • Däremot hävdar en deontologisk vy att vissa saker bara är vanliga, oavsett de yttersta konsekvenserna. Någon med denna vy kan se egendomsskada som fel, oavsett vad.
  • Du behöver inte följa en uppsättning principer från en källa - som du får en känsla av det som känns rätt och fel för dig, under en viss omständighet, kan du justera din känsla av rätt och fel i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 3
    3. Undersök ditt förflutna. Titta på de val du har gjort tidigare, och observera hur mycket du har eller inte har levt av dessa principer.
  • Men slösa inte tid att känna sig ångra eller skyldig. Tänk på dina misstag, erkänna dem och göra ditt bästa för att förändras för framtiden.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 4
    4. Se upp till andra. Det är inte nödvändigt att börja från början när du bestämmer hur man ska leva med integritet. Notera personer som har kommit framför dig, både i ditt eget personliga liv, liksom kända siffror från historia som har levt ett liv fullt av integritet. Du kan upptäcka att du ser upp till andra motiverar dig att leva med integritet, dig själv.
  • Om det finns någon i ditt liv som är en moral exemplar, sätter upp ett möte för att prata tillsammans. Fråga om hur man hanterar livet ditt sätt. Specifikt kan du ställa frågor om hur man behåller en bra attityd. Vad säger han / hon om känslor av att återkalla (återkalla), ge in och kompromissa med värden och inte hålla fakta som är högre än någons självbetjäning?
  • Emulera inte andra. Tänk på att du är en unik person med ett unikt liv, och du bör inte försöka efterlikna någon annans personlighet eller karaktär - istället, lära av andras "Character och tillämpa vilka ringar som är truest för dig.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 5
    5. Vara beständig men tålmodig med dig själv och andra. Du har påbörjat en livslång resa och det finns många hinder. Ge dig själv kredit när du agerar med integritet, och erkänner när du inte gör det, men ge inte upp dina mål och ändamål när du glider eller misslyckas. Precis som du förmodligen förlåter andra över tiden för sina misstag, glöm inte att förlåta dig själv.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 6
    6. Besluta om din kod. Välj en uppsättning regler, moral eller principer som du tror kommer att leda till ett lyckligt, tillfredsställande och rättfärdigt liv och till en bättre värld.
  • Var villig att uppdatera din kod när du får mer erfarenhet i livet. Det är ok att justera din känsla av rätt och fel och din moraliska resonemang. De flesta förändrar hur de tänker på rätt och fel över deras utveckling.
  • Koden du lever med beror på vad dina värderingar är.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 7
    7. Bestäm dina värden. För att räkna ut den typ av bred moralisk kod som du vill leva, är det dags att tänka på vilka värden som är viktiga för dig. Du kan hjälpa till med att räkna ut dina värden genom att fråga dig några frågor:
  • Tänk på två personer som du beundrar mycket. Vad är det som du beundrar om dem? Är det det faktum att de alltid är ärliga, även när det får dem att se dåligt ut att vara så? Är det det faktum att de är generösa med sin tid? Vad gör de som du finner inspirerande?
  • Om du bara kunde ändra en sak i ditt lokala samhälle (eller ditt land), vad skulle du ändra? Varför är det viktigt att förändras, och mer än andra saker du kanske har valt? Till exempel skulle du göra en del av ditt samhälle mer rättvist? Vill du att folk ska respektera sitt land mer?
  • Tänk på en tid eller ett ögonblick i ditt liv när du kände mig mycket nöjd eller uppfyllt. Vad hände vid den tiden eller i det ögonblicket? Varför tror du att du kände det här sättet?
  • Vilka globala problem får dig det mest upphetsade eller mest upprörda? Varför tror du att de påverkar dig på det sättet? Är det rymdutforskning som exciterar dig? Om så är fallet, kanske du värderar mänskligheten genom vetenskapen. Läser det om svält som gör dig mest upprörd? Om så är fallet, kanske du värderar omsorg för andra och använder din empati.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 8
    8. Leta efter mönster i dina svar. När du har svarat på frågorna, kontrollera om några mönster eller moraliska principer har uppstått. Kanske kanske du beundrar en vän som aldrig talar negativt om andra, och du kände dig också mycket uppfylld när du hade chansen att skvaller om någon men du avstod från att göra det.Eller kanske du tittar upp till någon som är ojämn religiös - det här föreslår att du också värderar sådana saker och kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av kod du vill leva med.
  • Del 2 av 2:
    Bor med integritet
    1. Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 9
    1. Besluta att ändra. Titta på hur du idealiskt vill uppträda, baserat på de värderingar du har identifierat och hur du för närvarande beter sig och vidta åtgärder för att ändra ditt beteende för att anpassa ditt liv mer nära vad du tror att du bor med integritet involverar.
    • Du kan göra det genom att aktivt söka möjligheter att visa din integritet, och även genom att försöka prioritera integritetsförändring i ditt liv och vara medveten om möjligheter att bete sig hur du vill under omständigheter som händer på dig.
    • Till exempel, säg att du vill vara en mer generös person. Sitt inte att vänta på möjligheter att vara generösa. De saker du vill ha i livet kan passera dig om du inte gör aktiva försök att söka dem. Du kan, just nu, undersöka en värdig välgörenhetsorganisation och erbjuda lite av din tid eller pengar. Du kan gå ut och ge några dollar till en hemlös person för en varm måltid, eller du kan betala den framåt och betala för personens filmbiljett bakom dig.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 10
    2. Tro på dig själv och i förändring. Berätta för dig själv att du kan fatta beslut som du vill göra. De kan vara svåra och du kan snubbla, men du kommer också att ha mer kontroll över ditt beteende om du tror på dig själv och tror att du kan ändra och förbättra dig själv.
  • Att tro på dig själv, tänk på tidigare framgångar som du har haft. Detta kommer att ge konkreta bevis för dig att du kan lyckas med att vara den typ av person du vill vara, som du har gjort det tidigare.
  • Tänk också på hur du har ändrat till det bättre på något sätt och använd den informationen för att påminna dig om att du kan förändras i framtiden också.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 11
    3. Främja din självkänsla. Integritet och självvärt går hand i hand. Att gå mot din integritet kan skada din känsla av självvärt, och att ha hög självvärt kan du känna att du kan leva upp till utmaningar och leva med integritet genom att göra det svåra.
  • Det finns ett antal sätt att förbättra din självkänsla. Börja med att ställa in realistiska förväntningar för dig själv och låta dig komma kort ibland. Om du ställer dina förväntningar för dig själv, kommer du alltid att bli kort av märket, och i dina ögon kommer du att vara ett "misslyckande" när verkligheten är förmodligen mycket få människor om någon kan utföra de mål du ställt för dig själv. Du kan också förbättra ditt självkänsla genom att vara villig att byta självbild, det vill säga hur du ser dig själv som en person. Du kan göra det genom att justera dina övertygelser om dig själv när du ändrar.
  • Till exempel kanske du en gång aktivt var involverad i sport och en del av ditt självkänsla kom från din självutsikt som en idrottsman. Men förändringen och ansvaret i livet kan förändra våra prioriteringar så att vi inte längre har tid för sport. Tänk istället på hur du kan definiera dig själv idag.
  • Snarare än att tänka på dig själv som en "tvättad" eller "ingen bra" idrottsman, tänk på dig själv i ett mer positivt ljus baserat på vad du aktivt gör för närvarande. Kanske är du en bra far eller syskon, eller en hård arbetare på jobbet. Inkorporera den informationen i din självutsikt och du kan upptäcka att din självkänsla förbättras, vilket kan leva med integritet allt lättare.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 12
    4. Var medveten om de beslut du fattar. Oavsett hur stor eller liten, eller hur nära de tar med dig att vara den person du verkligen vill bli, vara fullt medveten om de beslut du fattar och deras konsekvenser.
  • En del av detta innebär att man är medveten om konsekvenserna av dina beslut, både för dig själv och andra. Ta ett exempel där även ett litet beslut har konsekvenser för sin integritet. Säg att du äter middag med vänner och du vill ha den sista biten av pizza, men du kan säga att din vän verkligen vill ha det, också - du vet också att han inte hade lunch den dagen. Tänk på konsekvenserna av att ta den sista biten av pizza för dig själv och din vän.
  • Din vän kommer att vara hungrigare än om han hade den sista skivan av pizza. Om du visste din vän behövde det mer men du åt den sista skivan ändå, det kan påverka din karaktärsans. Det är att säga det, när du komprometterar din integritet, även på små sätt, kan det förändra din egen och andras uppfattning om den typ av person du är.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 13
    5. Placera dig själv i en underlättande miljö. Det blir lättare att leva ett liv med integritet om du vidtar åtgärder för att undvika att spendera din tid i miljöer som kan dra dig ner.
  • Till exempel, om du har vänner som gör droger och detta kränker din känsla av integritet, överväga att ta bort dig själv från den miljön genom att hitta nya vänner. Du kommer att vara mindre benägna att göra droger och bryter mot din integritet om din narkotikamissbruk är inte runt!
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 14
    6. Undvik succumbing till peer-tryck. Att bo med integritet innebär att du bor med din etiska kod trots vad andra tycker. Ge inte till andra som försöker få dig att göra saker som du inte vill.
  • Om någon försöker få dig att göra något som du inte vill göra försök att påminna dig om att du ensam måste leva med konsekvenserna av ditt beteende för resten av ditt liv.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 15
    7. Vara artig. Var inte oförskämd i dina interaktioner med andra. Följ sociala normer som att inte burping vid bordet eller spela högt musik på natten när andra försöker sova. Tala inte om andra människor bakom ryggen.
  • Bild med titeln Bygg karaktär genom integritet Steg 16
    8. känna empati. Tänk på andra från sina perspektiv. Det kan vara svårt att göra, men det kommer att göra dig mer benägna att agera på sätt som är pro-sociala (i.e., på sätt som sannolikt kommer att anpassas till din definition av integritet).
  • Att empati med en annan person, tänka på den situation som hon är i. Fråga dig själv om du någonsin varit i den situationen. Om ja, föreställ dig hur du kände dig om det. Tänk på hennes speciella omständigheter och hur de skiljer sig från din, och hur det kan leda till att hon har olika känslor till situationen, jämfört med din. Om du inte har varit i den situation du försöker empati med, föreställ dig hur du kan känna dig i den omständigheten.
  • Till exempel, om någon är hemlös och frågar efter en dollar för mat, tänk på hur du skulle känna om du var hungrig och kall och inte hade ett tak över huvudet.
  • Tips

    Du kommer noga att känna ditt självförtroende och personlig styrka som växer när du står inför och övervinna utmaningar i att hålla fast vid dina värderingar, vad de än kan vara.
  • Tänk inte på vad världen kan erbjuda dig, tänk på vad du kan erbjuda världen.
  • Konsultera Victor Frankl liv och arbete, en överlevare av koncentrationslägren under andra världskriget, som bäst sammanfattas av denna citat:

    "Vi som bodde i koncentrationsläger kan komma ihåg de män som gick igenom hyddorna tröstade andra, vilket gav bort sin sista bit av bröd. De kan ha varit få, men de erbjuder tillräckligt bevis på att allt kan tas från en man, men en sak: den sista av mänskliga friheter - att välja sin inställning i en viss uppsättning omständigheter - att välja sin egen väg."

  • Håll en journal och spela in dina framsteg varje dag - det här sättet kan du se tillbaka på dina framgångar på en regnig dag när du kämpar för att behålla din integritet.
  • Varningar

    Akta dig för människor som ska försöka övertyga dig om att ge upp din karaktär eller integritet. Individer som det här kan försöka berätta att ingen är perfekt - han kan taunt dig för att vara en idealist. Tänk på det faktum att bara för att ingen är perfekt inte menar att du måste bryta mot vad du tror är rätt. Det är bra att lära av våra misstag, men vi behöver inte alltid göra misstag att lära oss. Kom ihåg att strävar efter att vara perfekt och vara perfekt är två olika idéer - den tidigare är integritet, den senare är futilitet.
  • Din karaktär är unik, så försök inte att matcha det exakt med någon annan. Bygg det baserat på din egen förmåga och dina egna styrkor. Självbedömning, självutvärdering, och introspektion fungerar bra för att räkna ut hur du är unik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande