Hur man är ödmjuk

"Det är svårt att vara ödmjuk," säger en gammal landsång, "När du är perfekt på alla sätt." Självklart tror få människor faktiskt att de är perfekta på alla sätt. Men det kan fortfarande vara ganska svårt att vara ödmjukt, speciellt om du bor i ett samhälle som uppmuntrar till konkurrens och individualitet. Men även i en sådan kultur är ödmjukhet fortfarande en viktig dygd. Att lära sig vara ödmjuk är av största vikt i de flesta andliga traditioner, och ödmjukhet kan hjälpa dig att utveckla mer fullständigt och njuta av rikare relationer med andra, liksom skapa möjligheter och tjäna dig respekt.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera dina begränsningar
  1. Bild med titeln vara ödmjuk steg 1
1. Erkänna att du inte är bäst på allt - eller något. Oavsett hur begåvad du är, finns det nästan alltid någon som kan göra något bättre än du. Titta på dem som är bättre och överväga potentialen för förbättring.Ingen är bäst på något.
  • Även om du är "det bästa" i världen på att göra en sak, finns det alltid andra saker som du inte kan göra, och kanske aldrig kan göra.
  • Att erkänna dina begränsningar betyder inte att du överger dina drömmar, och det betyder inte att ge upp att lära sig nya saker eller förbättra dina befintliga förmågor. Det betyder helt enkelt att erkänna att ingen av oss är perfekta och ingen av oss kan göra allt av oss själva.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 2
    2. Känna igen dina egna fel. Vi dömer andra eftersom det är mycket lättare än att titta på oss själva. Tyvärr är det också helt oproduktivt och i många fall skadligt. Döma andra orsakar stridigheter i relationer, och det förhindrar att nya relationer bildas.Kanske ännu värre, det förhindrar oss att försöka förbättra oss själva.Alla gör misstag.
  • Vi gör domar om andra hela tiden, vanligtvis utan att ens inse det. Som en praktisk övning, försök att fånga dig i handlingen att döma en annan person eller grupp människor, och när du gör det, döma dig själv istället. Tänk på hur du kan förbättra dig själv, istället för hur du tror att andra ska agera. När allt kommer omkring kan du inte styra andras beslut och beteenden - men du kan styra din.
  • Arbeta för att ta itu med dina brister. Kom ihåg att tillväxt och förbättring är en livslång process som aldrig slutar hända, även när du är mycket skicklig på någonting.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 3
    3. Var tacksam för vad du har. Antag att du examinerar från en Ivy League University högst upp i din klass. Du förtjänar definitivt mycket kredit för de många timmar som studerar och för din uthållighet. Tänk dock på att det finns någon som intelligent och hårt arbetande som du som hade mindre stödjande föräldrar, växte upp på en annan plats, eller bara gjorde ett felaktigt val i livet. Du kan vara i sin position istället.
  • Kom alltid ihåg det med ett dåligt val igår, hela livet kan vara annorlunda idag och dessutom kan det idag vara dagen med dina goda val.
  • Även om du utan tvekan har jobbat hårt för vad du har, kunde du inte ha gjort allt utan andra människors stöd. Allt vi gör är ett resultat av vad många andra har gjort mot oss. Det är allt på grund av människorna runt oss som vi blir formade och blir bättre personer vid någon tidpunkt Sothat vi kunde uppnå våra mål.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 4
    4. Var inte rädd för att göra misstag. En del av att vara ödmjuk är att du kommer att göra misstag. Förstå detta, och förstå att alla andra gör misstag, och du kommer att ha en tung börda lyfts av dig. Men det betyder inte att du borde vara slarvig - försök att undvika uppenbara misstag, men var inte rädd för att prova nya metoder eller sätt att uppnå dina mål.
  • Varje person kan bara uppleva en liten skiva av livet i taget. Det kommer alltid att finnas människor som är äldre och klokare än du. Dina äldrens åsikter kan vara värda att lyssna på, även om du måste fatta beslutet baserat på din kunskap om dem.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 5
    5. Erkänna dina misstag. Även om du kan frukta att människor kommer att vara arg och frustrerade med dig, är det alltid bättre att erkänna än att täcka upp det. Oavsett om du har gjort ett misstag som chef, förälder eller vän, kommer folk att uppskatta det faktum att du är villig att erkänna att du inte är perfekt och att du arbetar för att förbättra dig själv och situationen. Att erkänna dina misstag visar att du inte är envis, självisk eller ovillig att inte se perfekt ut.
  • Att erkänna dina misstag gör att människor respekterar dig mer, oavsett om de är egna barn eller dina medarbetare.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 6
    6. Undvik bragging. Det är okej att ha en hälsosam självkänsla och att känna sig stolt över dina prestationer, men ingen gillar det när någon ständigt försöker uppmärksamma sig själva och deras egna prestationer. Om du känner att du verkligen har gjort något bra, är chansen att människor redan har börjat märka det, och de kommer att respektera dig ännu mer för din ödmjukhet.
  • Det betyder inte att du borde ljuga om att uppnå något - om någon frågade om du sprang ett maraton så är det helt acceptabelt att säga "ja". Men ständigt pratar inte om hur absolut fantastiskt du var för att köra maraton eller uppnå andra mål.
  • Bild med titeln Skapa ett coolt klubbnamn Steg 10
    7. Vara hänsynsfull i konversationer. Ödmjuka människor behöver inte vara smidiga väggflöden - att vara ödmjukt betyder inte att jag inte har någon självkänsla. Men en ödmjuk person borde vara uppmärksam på alla i konversationen och borde inte prata ner eller störa någon. Som en ödmjuk person bör du känna igen att alla, inklusive dig, har sina egna mål och drömmar och de kanske vill prata om sina prestationer och deras åsikter om saker.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 7
    8. Ta inte all kredit. Vi är människor och vem vi nu har mycket att göra med andras inflytande och vägledning. Otaliga människor har gett dig support och hjälpt dig att bli den person du är så att du kan uppnå dina drömmar. Det är helt bra att vara stolt över dina prestationer, men kom ihåg att ingen någonsin gör någonting helt av sig själva, och det som människor hjälper vi alla att åstadkomma våra mål.
  • Dela kärlek. Känna igen andra som har hjälpt dig på din väg till framgång.
  • Del 2 av 3:
    Uppskattar andra
    1. Bild med titeln vara ödmjuk steg 8
    1. Uppskatta andra talanger och kvaliteter. Utmana dig själv att titta på andra och uppskatta de saker de kan göra och mer generellt att uppskatta människor för vem de är. Förstå att alla är annorlunda och njut av chansen att du måste uppleva olika människor. Du kommer fortfarande att ha dina personliga smaker, dina gillar och ogillar, men träna dig själv för att skilja dina åsikter från dina rädslor och du vill uppskatta andra Mer - Du kommer också att bli mer ödmjuk.
    • Att kunna uppskatta talangerna och kvaliteterna hos andra människor kan också få dig att känna igen egenskaper som du vill förbättra eller uppnå inom dig själv.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 9
    2. Sluta jämföra dig med andra. Medan konkurrensen kan vara frisk och stimulerande är det nästan omöjligt att vara ödmjuk när vi ständigt strävar efter att vara "bäst" eller försöker vara bättre än andra.Istället, försök att titta på dig själv mer. Kom ihåg att det ultimata målet inte är bättre än någon annan, det är bättre än den person du brukade vara. När du fokuserar din energi på att förbättra dig istället för att jämföra dig med alla andra, kommer du att upptäcka att det är mycket lättare att göra dig bättre eftersom du inte behöver oroa dig för huruvida du är bättre eller sämre än någon annan.
  • Varje individ är unik. Uppskatta människor för vem de är som människor, inte för deras färdigheter och utseende i förhållande till din.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 10
    3. Var inte rädd för att skjuta upp till andras dom. Även om det i slutändan är upp till dig att bestämma om du hade rätt eller fel, är det en helt annan sak att erkänna att du gör misstag och att du inte alltid har rätt. Något svårare är dock förmågan att erkänna att andra människor i många fall - även människor som inte håller med dig - kan vara rätt. Uppskjutning av din makas önskningar, till en lag som du inte håller med, eller till och med, ibland, till ditt barns åsikt, tar ditt erkännande av dina begränsningar till en annan nivå.
  • I stället för att bara säga att du är ödmjuk och som en person kommer du att göra misstag, bör du också koncentrera dig på att leva med den tankegången - att vara ödmjukt är ett sätt att leva, inte en engångsåtgärd.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 11
    4. Söka vägledning från skriftliga texter. Detta är ett annat sätt att uppskatta andra. Överväga moraliska texter och ordspråk om ödmjukhet. Be för det, meditera På det, gör vad som krävs för att få din uppmärksamhet av dig själv och din uppfattning om ditt eget värde (särskilt jämfört med andra). Du kan läsa inspirerande biografier, memoarer, Bibeln, nonfiction och fiktion om hur du förbättrar ditt liv, eller vad det är som gör att du är mer ödmjuk och uppskattar den insikt som andra har att erbjuda.
  • Om du inte är in i andlighet, överväga vetenskaplig metod. Vetenskap kräver ödmjukhet.Det kräver att du släpper av dina förutfattade begrepp och bedömningar och förstår att du inte vet så mycket som du tror att du gör det.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 12
    5. Förblir lärbar. Ingen är perfekt eller bäst på någonting. Det kommer alltid att finnas människor som är bättre på dig på något, och där ligger möjligheten att lära av dem. Hitta personer du strävar efter att vara som i vissa områden, och be dem att mentorera dig.Under mentorskap - God gränsinställning krävs sekretess och skönhet.Så snart du korsar linjen för att vara "orättbar", ta dig tillbaka till jorden igen. Att vara lärbar innebär att du erkänner att du alltid har mer att lära dig om livet.
  • Du kan vara mer ödmjuk genom att ta klasser i något du inte vet om, till exempel keramik eller skärmskrivning, och vet att du låter andra lära dig och visa dig vägen. Detta kan hjälpa dig att inse att alla är bra på olika saker och vi behöver alla hjälpa varandra för att bli bättre människor.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 13
    6
    Hjälpa andra. En stor del av att vara ödmjuk respekterar andra, och en del av att respektera andra hjälper dem. Behandla andra människor som lika och hjälpa dem eftersom det är det rätta att göra. Det har sagts att när du kan hjälpa andra som inte kan hjälpa dig i gengäld, har du lärt dig ödmjukhet. Att hjälpa människor i nöd kommer också att göra att du uppskattar vad du har ännu mer.
  • Det är självklart: skryta inte om den volontärarbete du har gjort. Det är bra om du är stolt över ditt arbete, men kom ihåg: Volontärarbete handlar inte om dig, det handlar om de människor du har hjälpt till.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 14
    7. Gå sist. Om du alltid rusar för att få saker gjort först och komma till framsidan av linjen, utmana dig själv för att andra ska gå före dig - till exempel äldste, funktionshindrade, barn eller människor i bråttom.
  • Fråga dig själv, "Behöver jag verkligen göra det här så illa?" Svaret kommer nästan alltid att vara nej.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 15
    8
    Komplimanger andra. Ge någon du älskar, eller till och med någon du knappt vet, en komplimang. Berätta för din partner att han / hon ser bra ut idag - komplimanger din medarbetares nya frisyr, eller berätta kassören i mataffären som du gillar hennes örhängen. Eller du kan gå djupare och komplimang viktiga aspekter av människors personligheter. Ge minst en komplimang om dagen och du kommer att se att andra människor har så mycket att erbjuda till världen.
  • Fokusera på andras positiva egenskaper istället för att alltid leta efter sina brister.
  • Bild med titeln vara ödmjuk steg 16
    9
    Be om ursäkt. Om du har gjort ett misstag, bekräfta och erkänna att du har fel. Även om du säger att du är ledsen för någon annan är smärtsam, måste du komma över din stolthet och berätta en annan person som du är ledsen för den skada du har gjort. Så småningom kommer smärtan att dämpa, ersättas av en känsla av lättnad eftersom du vet att du har gjort det. Detta kommer att visa den person som du värdesätter honom eller henne mycket och att du erkänner att du har gjort ett misstag.
  • Gör ögonkontakt när du ber om ursäkt för att visa att du verkligen bryr dig.
  • Var inte en upprepad förövare. Ber om ursäkt om något ger dig inte en licens att göra det igen. Att göra det kommer att göra människor som misstroar dig och vad du säger.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 17
    10. Lyssna mer än du pratar. Detta är ett annat bra sätt att uppskatta andra mer och vara mer ödmjuk. Nästa gång du engagerar dig i en konversation, låt den andra personen prata, inte avbryt och ställa frågor för att hålla den person som pratar och delar. Även om du bör bidra till konversationen, göra en vana att låta andra uttrycka sig mer än du gör det, du handlar inte som om du bara är bekymrad över de saker som händer i ditt liv.
  • Ställ frågor för att visa att du förstår vad personen pratar om. Vänta inte bara på att personen ska sluta prata så att du kan börja prata. Kom ihåg, om du är upptagen med att tänka på vad du vill säga, så har du svårare att fokusera på vad de säger.
  • Del 3 av 3:
    Återupptäcka en känsla av underverk
    1. Bild med titeln vara ödmjuk Steg 18
    1. Föryngra din känsla av underverk. Eftersom vi som individer vet väldigt lite om världen, kan du förvänta dig att vi skulle vara awestruck oftare än vi är vanligtvis. Barn har denna känsla av underverk, och det inspirerar den nyfikenhet som gör dem sådana angelägna observatörer och kapabla elever. Vet du verkligen hur din mikrovågsugn Arbetar?Kan du bygga en på egen hand? Vad sägs om din bil? Förstå din hjärna? A reste sig?
    • Den jaded, "jag har sett allt" Attityd får oss att känna sig mycket viktigare än vi är.Ingen har sett allt - ingen vet allt. Var förvånad som ett barn och du kommer inte bara att vara ödmjuk. Du kommer också att bli läsare att lära dig.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 19
    2. Öva mildhet. Andens mildhet är den säkra vägen till ödmjukhet. Använd `Aikido` där det är möjligt när det står inför konflikter: absorberar giftet från andra attacker och förvandla det till något positivt genom att försöka förstå varför de är arg och reagera med mildhet och respekt. Att öva mildhet hjälper dig att återupptäcka din känsla av underverk när du fokuserar på de positiva aspekterna av livet.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 20
    3. Spendera mer tid i naturen. Gå ta en promenad i parken. Stå nära botten av ett vattenfall. Titta på världen från toppen av ett berg. Gå för en lång vandring. Simma i ett hav. Hitta ditt eget sätt att vara i naturen och ta dig tid att verkligen uppskatta allt som det medför. Stäng dina ögon och känna brisen på ditt ansikte. Du borde känna dig helt ödmjukad av naturen - en kraft som är så enorm i djupet och kraften. När du utvecklar din underverk och respekt för alla de saker som var där länge innan du var och som kommer att vara där länge efter att du är borta, kommer du att börja inse hur liten du är i den här världen.
  • Spendera mer tid i naturen kommer att få dig att se hur stor och komplicerad världen är - och att du inte är i mitten av den.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 21
    4. Göra yoga. Yoga är övningen av kärlek och tacksamhet, och det kommer att få dig att utveckla din känsla av undra om andan, din kropp och kärlek och vänlighet i världen runt dig. Yoga får dig att se hur flyktig din tid på jorden är och att uppskatta det ännu mer. Göra en vana att öva yoga minst två gånger i veckan och skörda alla de känslomässiga fördelarna och de fysiska.
  • Yoga handlar om att vara ödmjuk. Det finns ingen sådan sak som att skryta om hur du har slagit en ny pose i yoga. Det handlar om att göra allt i din egen takt.
  • Bild med titeln vara ödmjuk Steg 22
    5. Tillbringa tid runt barn. Barn har en känsla av underverk på världen som är svår att replikera som en vuxen. Spendera mer tid runt barnen och se hur de uppskattar världen, ständigt ifrågasätter det, och hur de nöjer och glädjer sig ur de minsta och mest vardagliga sakerna. Till ett barn kan en blomma eller en toalettpappersrulle vara den mest otroliga saken i världen - för en eftermiddag, ändå.
  • Spendera mer tid runt barn kommer att påminna dig om hur magisk världen verkligen är.
  • Sätt att låta ödmjuk

    Sätt att låta ödmjuk

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Lär dig att erkänna när du har fel och tillåta inte din stolthet att låta dig känna att dina handlingar är berättigade.
  • Tänk på att vara ödmjuk har många fördelar. Ödmjukhet kan hjälpa dig att vara mer innehåll med ditt liv, och det kan också hjälpa dig att uthärda dåliga tider och förbättra dina relationer med andra. Det är också viktigt att vara en effektiv lärare. Om du tror att du vet allt, kommer du inte att vara öppen nog att söka ny kunskap. Ödmjukhet är också, något motintillstånd, ett utmärkt verktyg för självutveckling i allmänhet.När allt kommer omkring, om du känner dig överlägsen, har du inget incitament att förbättra. Mest av allt, att vara ödmjuk kan du vara ärlig med dig själv.
  • Var kärleksfull och vänliga hela tiden, du vet aldrig när någon kan behöva nå ut till dig.
  • Ställ frågor när du inte vet, när du vet lite, och när du tror att du vet allt.
  • Det är bra att prata om dig själv lite, men gör ett medvetet försök att fråga folk om sig själva. Det är också en bra idé att lyssna mer när du pratar / svarade på.
  • Uppskatta dina talanger.Att vara ödmjuk betyder inte att du inte kan må bra om dig själv.Självkänsla är inte detsamma som stolthet.Båda kommer från ett erkännande av dina egna talanger och kvaliteter, men stolthet, den typ av stolthet som lutar mot arrogans, är rotad i osäkerhet om dig själv.Tänk på de förmågor du har, och var tacksam för dem.
  • Söka betrodda och kloka råd och få ansvariga partners om du tycker att det här är en svaghet i ditt liv. Pride kommer före hösten, och förebyggande är definitivt bättre än botemedel.
  • Att leva ett osjälviskt liv ger mer tillfredsställelse än att leva en självisk.
  • Uppskatta talangerna och ägodelar du istället för att ständigt vill ha mer. Ofta är de rikaste människorna kvar som vill ha något - pengar, berömmelse, etc. Om du omfamnar vem du är, kommer du att bli lyckligare och mer ödmjuk.
  • Denna värld har blivit krossad och förvirrad eftersom det råd som det mottar är blandat. En medley av förslag kan vara populära för att hantera ett problem, men i slutet av dagen kan göra mer skada än bra. Till exempel, råd som man kunde engagera sig i kampsport, yoga etc. kan ta med en person under ett andligt inflytande som de kanske inte vill komma under. Uppkomsten av en handling bör ses innan man överväger det som en bra sak att göra.
  • Varningar

    Att vara ödmjuk är inte densamma som att vara ödmjuk, och ofta människor som låtsas vara ödmjuk gör det för att söka beröm. Andra människor kommer att känna igen detta, och även om du lurar några, kommer du inte att härleda samma fördelar som du skulle genom att faktiskt utveckla ödmjukhet.
  • På samma sätt förvirrar du inte att vara ödmjuk med att vara sycophantic (är alltför berömd av någon för din egen vinst). Detta är en vanlig missuppfattning, men de två attityderna är helt olika.
  • Medan ödmjukhet är en bra sak, ta inte det för långt, så blir en dörrmatta.Kom ihåg, allt i moderering. Ödmjukhet är inte ett svagt drag, det är faktiskt en mycket stark på samma sätt som vänlighet är stark. Att stå upp för dig själv med ödmjukhet är helt möjligt och bara tar lite övning. Var beredd att behöva träna detta, och inte avskräckas om du inte får balansen rätt inledningsvis.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande