Hur är din egen bästa vän

En bästa vän är någon du kan lita på med dina djupaste hemligheter, lita på i ögonblick av kris och fira meningsfulla livshändelser med. Men att utveckla färdigheterna för att vara din egen bästa vän betyder att du kan lita på din bedömning och vara din komfortkälla när du behöver råd eller stöd. Att vara din egen bästa vän kan också vara ett bra sätt att arbeta genom känslor av ensamhet, osäkerhet och instabilitet i ditt liv. Genom att odla ett produktivt och positivt själv kan du lära dig att lita på dig själv konsekvent och vända inåt för att arbeta med några problem eller problem som du kan stöta på.

Steg

Del 1 av 2:
Skapa ett hälsosamt förhållande med dig själv
  1. Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 1
1. Spendera tid att lära känna dig själv. Tänk på vad som driver och motiverar dig, du gillar och ogillar och dina styrkor och svagheter. Vi tenderar att se utåt för att räkna ut våra smaker, idéer, mål och sysslor, från skvaller runt vattenkylaren på jobbet till Facebook-inlägg och Instagram gillar i handflatan. Men ju mer du förstår dig själv på en ärlig och verklig nivå, desto lättare blir det att du gillar och respekterar dig själv för vem du är, snarare än vem du tror att du är enligt andra människor, trender och omständigheter i ditt liv.
  • Få en penna och en bit papper eller din tidskrift och överväga uppmaningar som, "Saker jag gillar", "Vem jag är just nu", och "Vad skulle jag berätta för mitt 99-åriga själv?" Skriv ner dina svar och läs dem sedan över. Dessa prompter bör hjälpa dig att dyka djupare in i att lära känna dig själv.
  • En-till-en-terapi, liksom livsstilsverkstäder och kliniker, kan hjälpa dig att utveckla djupare självmedvetenhet. Undersök de olika självutvecklingstjänsterna som är tillgängliga för dig i ditt område, eller online.
  • Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 2
    2. Tänk på dina relationer med andra människor. Tänk på hur du interagerar med folket i ditt liv, från din partner eller dina nära och kära till vardagliga bekanta och främlingar på gatan. Din inställning till andra återspeglar din känsla av själv, och bra relationer i ditt liv kan fungera som modeller för hur man är din egen bästa vän.
  • Skriv ner namnen på de personer du anser vara viktigt i ditt liv, och varför de är viktiga för dig. Tänk på frågor som, "Varför är jag tacksam för att ha dessa individer i mitt liv?" och "Vad skulle dessa individer säga på min begravning?"
  • Bild med titeln vara din egen bästa vän Steg 3
    3. Ställ in möjliga mål för dig själv. Snarare än att förlita sig på andra för att ställa in mål och förväntningar på dig, skapa och ställa rimliga mål för dig själv. Dessa mål kan sträcka sig från små förändringar i ditt liv som att göra disken och organisera ditt utrymme till större och mer utmanande som att ta en offentligtalande klass eller ansöka om en önskvärd ny position eller karriärroll. Genom att ställa upp dig så att du uppfyller dina förväntningar kan du ta kontroll över vad du förväntar dig av dig själv och mår bra när du uppnår varje mål.
  • För att bestämma hur uppnåeliga dina mål är, överväga frågor som: "Är mitt målspecifika?","Kan jag mäta mitt mål?" och "Är mitt mål relevant för mina önskningar och mitt liv?"
  • Håll reda på dina mål i en journal eller dagbok. När du håller reda på dina framsteg, avsluta varje post med en positiv bekräftelse som "Jag godkänner mig själv" För att förstärka det personliga erkännandet av dina prestationer.
  • Del 2 av 2:
    Njut av ditt eget företag
    1. Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 4
    1. Gå ut ur din komfortzon. Ändra dina normala rutiner och inställningar eller ta dig ur din norm helt kan hjälpa dig att lära känna dig bättre.
    • Ta en solo resa till ett främmande land eller plats. Solo Travel är ett utmärkt sätt att placera dig i en situation där du navigerar på en ny, olika miljö och upplever att vara ensam under en längre tid. Du måste också utveckla starkt oberoende och självförtroende, liksom en öppenhet mot andra attityder och tullar.
    • Om du inte är redo för drastisk ensam tid i ett främmande land, går en kort promenad runt ditt grannskap ensam eller minimerar de distraheringar du har tillgång till i ditt hem och det dagliga livet kan ge hjälp om att omfamna förändringar. Även små skift i din normala rutin kan låta dig utmana dig själv och lära känna dig bättre.
  • Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 5
    2. Utveckla dagliga intressen du kan njuta av att göra ensam. Att odla en hobby du kan njuta av ensam eller en aktivitet som innebär att du bara är ett bra sätt att vänja dig till ditt eget företag och uppskattar det.
  • Solo aktiviteter som fiske, stickning, surfing, skrivning, läsning eller till och med meditation kommer att fördjupa din förståelse av dig själv och skapa meningsfull ensam tid. Det hjälper dig också att odla självkärlek, en viktig faktor för att vara din egen bästa vän.
  • Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 6
    3. Gå på ett datum med dig själv. Vi har varit konditionerade för att njuta av oss själva i andras företag, men inte i oss själva. Så det är viktigt att lära sig att ha kul ensam, oavsett om det är film och middag eller levande musik och en öl.
  • En solo datum natt ute hjälper dig positivt att njuta av ditt eget företag. Utan distrahering av någon annan som sitter ifrån dig kan du hitta dig mer uppmärksam på filmen eller bandet, eller att du är mer medveten om dina egna åsikter och perspektiv på miljön runt dig.
  • Om du inte vill gå ut på egen hand på natten, försök att göra något under dagen, till exempel fönsterhopping, antikviteter eller sightseeing.
  • Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 7
    4. Se till att du behandlar dig själv. Allt den speciella uppmärksamhet och kärlek du får från en bästa vän? Du har också samma makt att göra detsamma för dig själv.
  • Njut av en avkopplande massage, köp blommor för dig själv, eller en speciell gåva. Slumpmässiga handlingar illustrerar din kärlek och respekterar dig själv.
  • Bild med titeln vara din egen bästa vän Steg 8
    5. Komplimanger dig själv och menar det. I sin seminal 1974 bok, Hur är din egen bästa vän, Psykologer Mildred Newman och Bernard Berkowitz diskutera värdet av självvärde under processen att bli en bra vän till dig själv. De rekommenderar: "När du gör något du är stolt över, bor på det lite, beröm själv för det, njut av upplevelsen, ta den in."Genom att erkänna ditt självvärt och odla inre värde, tar du kontroll över vad som gör att du mår bra. Snarare än att försöka passa dina val och beslut i vad någon annan definierar som framgångsrik eller kraftfull, vänd inåt och erkänna att du har värde och mening i världen. Vänta inte på att någon annan ska känna igen ditt självvärt.
  • Komplimangerar dig själv hjälper dig att fokusera på de positiva aspekterna av din dag i stället för det negativa. Undvik negativ självtalande som att kalla dig själv och sätta dig ner. Om du inte skulle prata med en vän på det sättet, prata inte med dig själv på det sättet! Istället arbetar du med positivt självdiskussion tills det blir en vana. Du kan till exempel säga, "Jag omarrangerade mina möbler på ett mycket tilltalande sätt!"
  • En bra bästa vän kommer att ha en bra humor, så ha en godmodig inställning till dig själv och de saker du säger, tänk och gör.Genom att vara positiv och stödjande av dig själv, tar du dig själv för allvarligt och kommer att kunna skratta åt dig själv på ett hälsosamt, bra sätt.
  • Bild med titeln Var din egen bästa vän Steg 9
    6. Arbeta med att förbättra din vänskap varje dag. Oavsett om du noterar några förbättringar eller justeringar av ditt förhållande med dig själv genom att skriva ner dina tankar och utmaningar i en dagbok eller tidskrift eller om du gör mentala anteckningar av din resa till självupptäckt, är det en bra idé att spåra dina framsteg när du utvecklar din Vänskap med dig själv.
  • Märka om din känsla av självständighet, självvärt, och självkärlek påverkar dina andra relationer och hjälper dig att uppnå dina mål. Tänk på om din rädsla för att vara ensam har minskat och om du nu kan njuta av ditt eget företag.
  • Bild med titeln Var din egen vän Steg 6
    7. Ha en känsla av vad det innebär att förstå dig själv genom att ha tysta tider och bara njuta av de ögonblick du har med dig själv. Du kommer att lära dig mycket om dig själv när du tar stunder av dagen och gör vad du älskar. Ta dig tid att behandla dig själv som du skulle ha en bra vän. Du känner din favorituppfödningssång, den som aktiverar dig och får dig att må bra när du hör det? Sätt det på repetition och dans som ingen tittar på! Njut av er alla själv!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande