Hur man uppskattar dig mer än du gör

Du kan hitta det lätt att sjunga andra berömda, men kämpar när det gäller att uppskatta dig själv - men du är lika full av goda egenskaper och unika gåvor som de människor du beundrar. Du kan ta några steg för att uppskatta dig själv genom att känna igen dina goda egenskaper och omfamna din unika personlighet. Du kan också hålla en positiv inställning om dig själv och andra, öva tacksamhet för alla de goda sakerna i ditt liv. Slutligen kan du uppskatta dig själv genom att ge tillbaka till och ansluta med andra. Att se din inverkan på andras liv är ett utmärkt sätt att förstå och uppskatta ditt värde till världen.

Steg

Metod 1 av 3:
Erkänna dina goda egenskaper
  1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
1. Uppskatta dina styrkor (och dina svagheter). Det kan vara lätt att uppskatta dina styrkor - din humoristisk känsla eller generositet eller analytiska färdigheter, till exempel. Och det är också lätt att komma ner på dig själv för att ha olika personlighetsdrag som du uppfattar som svagheter - kanske du är snabb att ilska eller alltid springa sent, till exempel. Istället för att komma ner på dig själv för dina svagheter, försök istället att reframe dem som något positivt - som drag som gör dig unikt du.
  • Gör en lista över alla dina styrkor. Inkludera de stora som är stora komponenter i din personlighet, som ditt tålamod, hela vägen ner till de små sakerna du är bra på, som jonglering eller gör fantastiska havregrynkakor. Läs listan och se hur många stora egenskaper du bidrar till världen!
  • Gör nu en lista över alla dina svagheter. Skriv ner saker du inte gillar om din personlighet eller du känner är negativa egenskaper.
  • Titta på din lista över svagheter. Tänk på hur du kan se dessa svagheter som positiva. Till exempel, säg en av dina svagheter är att du tror att du pratar för mycket. Du kan reframe detta till en positiv som, "Det är lätt för mig att uttrycka min åsikt."" Jag är för känslig "kan bli reframed som," Jag har empati för andra."
  • Bild med titeln Ta ett hopp om tro Steg 4
    2
    Var sann mot dig själv. Att uppskatta och acceptera dig själv är det viktigt att veta vem du är. Det kan vara till hjälp att identifiera din personliga värderingar. Att veta vad som är viktigt för dig och fattar beslut baserat på dina personliga värden hjälper dig att vara äkta och uppskatta ditt sanna jag. Se till att dina värden är din egen och du tar inte bara på dina vänner eller familj. Ta reda på vad som är viktigt för du.
  • Utforska vilka värden som är viktiga för dig och skriv dem ner. En konkret lista över dina värden kan hjälpa dig att känna igen när du är ojämnhet mot dig själv och dina värderingar.
  • Du kanske känner att andra människor kanske inte gillar dig om de ser den "riktiga" dig. Det kan vara till hjälp för dig att utforska dessa känslor med en terapeut eller genom att skriva i en journal. Bestämma när du känner dig mest och när du känner behovet av att låtsas vara någon annan och utforska skillnaderna mellan dessa situationer.
  • Till exempel, om du känner att du inte kan vara dig själv runt vissa vänner eller familj, kanske för att du fruktar att bli roligt av, då kan det vara ett tecken på att du räddar avslag på att avslöja ditt sanna jag.
  • Det första steget att ändra ditt beteende märker när du gör det. Var uppmärksam och senare, spendera lite tid på att reflektera över vad som utlöste ditt beteende i en viss situation. Det kan ta ett tag för dig att känna dig bekväm att vara ditt äkta själv runt andra människor. Var inte för hårt på dig själv om du inte kan göra det direkt.
  • Bilden med titeln Starta ett nytt liv när du
    3
    Undvik jämförelser. Att jämföra dig med andra kan låta dig känna sig avskräckta och dömande. Kom ihåg att du i allmänhet bara ser en bit av andras vardagliga liv (särskilt på sociala medier). Att jämföra dig med någon annans "Highlight Reel" kommer bara att ställa dig för besvikelse och känner dig dålig om dig själv.
  • Mät din tillväxt genom att jämföra dig med vem du var i det förflutna istället. Tänk till exempel på ditt liv för 10 år sedan. Har det ändrats? Har du förvärvat nya färdigheter, nya relationer eller vänster dysfunktionella livsmönster bakom? Om du känner att du har stagnerat, ta några steg till göra några positiva förändringar i ditt liv.
  • Du kan också titta på ditt liv nu och föreställa dig vad du vill att det ska se ut som fem eller 10 år i framtiden. Om du drömmer om att få en kampanj på jobbet om några år, till exempel, vad kan du göra idag för att börja göra framsteg mot dina mål. Arbetar mot ett mål kan hjälpa dig att känna dig mer självvärt och i kontroll över ditt liv.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 16
    4
    Ta risker. Om du inte mår bra om dig själv, kan du dunkla dig utanför din komfortzon låta som det sista du vill göra. Men tar en risk - oavsett om det är försöker en ny aktivitet, frågar någon på ett datum, eller försöker a nytt recept till middag - kan hjälpa dig att lära dig mer om vad du kan uppnå. Knacka in i färdigheter, kunskap och fasthet du kanske inte har känt var där - det mesta, när vi står inför en utmaning, kan vi stiga till anledningen till att ta itu med det. Att se vad du kan hjälpa dig att uppskatta dig mer och få ett nytt perspektiv av dig själv.
  • Utmanas och ser hur du kan övervinna dessa utmaningar kan hjälpa dig att bygga en större uppskattning för dig själv.
  • Du kan vara orolig att om saker inte går som planerat, kommer det att få dig att känna dig värre om dig själv. Men det presenterar faktiskt ett annat tillfälle för dig att gå upp - försöker igen efter ett misslyckande visar bra karaktär och är något du verkligen kan uppskatta om dig själv.
  • Metod 2 av 3:
    Upprätthålla en positiv attityd
    1. Bild med titeln Starta en tacksamhet Journal Steg 2
    1. Hålla en gratitudejournal. Öva med fokus på det positiva i ditt liv genom att hålla en tacksamhet Journal. Att hålla ögonen skalade för välsignelserna i ditt liv hjälper dig att bättre uppskatta allt du är, och allt du har fått.
    • Till exempel kan du bestämma dig för att leta efter fem saker i ditt liv varje dag, eller varje vecka, för vilken du är tacksam och uppskattande. Detta kan inkludera din tacksamhet för ett visst förhållande, natur, eller till och med något som en konversation med din granne.
    • Det finns många smartphone-appar du kan ladda ner var du kan spela in dina tankar. De kan också ha påminnelser som kan hjälpa dig att vända detta till en daglig vana.
    • En post i en tacksam tidskrift kan se ut som: "Idag är jag tacksam för den vackra soluppgången, min kollega som tar munkar, lyssnar på min dotter skratta med sina vänner, min frus humor, och komma till gymmet."
    • Överväg att ladda ner en tacksam journal app som kan påminna dig om att spela in alla saker som du är tacksam.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 16
    2. Vara nöjd med mindre. Titta inte på material som hjälper dig att uppskatta dig själv. Gör ett försök att undvika att köpa ett objekt som du tycker hjälper dig att må bättre om dig själv - det mesta, saker kan inte göra oss lyckligare långsiktiga. Leta efter uppfyllelse inom dig själv och ha meningsfulla relationer med andra istället.
  • Att vara nöjd med allt som du redan har hjälp med att få dig ur en konkurrenskraftig, om-bara-i-hade-den här tankegången som förhindrar att du uppskattar vem du är för närvarande. Försök att berätta för dig själv, "Den här nya saken gör mig inte bättre. Jag är redan tillräckligt och har nog."
  • Det är okej att skämma bort dig själv, men försök att skämma bort dig själv med erfarenheter snarare än föremål. Till exempel, ta en semester istället för att köpa något dyrt som kostar samma belopp.
  • Bild med titeln Utveckla Telekinesis Steg 3
    3. Visa dig med medkänsla. Ofta är människor mycket svårare än de någonsin skulle vara på någon annan - försök att behandla dig med samma medkänsla som du skulle visa en vän. Om du tar dig själv att tänka något negativt om dig själv, sluta och överväga om du någonsin skulle säga de sakerna till en älskad. Självkänsla inkluderar din självtalande och tenderar till fysisk, mental och känslomässig självvård.
  • Ring inte själv namn eller slå dig själv för misstag. Om du tar dig själv eller engagerande i andra former av negativ självtalande, stoppa en omvärdering. Till exempel, "Nej, jag är inte dum för att glömma det mötet. Jag hade en upptagen morgon och rusade runt."
  • Istället för att slå dig upp, ta reda på något du kan göra för att göra bättre nästa gång. Till exempel, om du missade ditt möte eftersom du rusade runt den morgonen, kunde du säga, "Jag börjar vakna upp 15 minuter tidigare så jag är mindre rusad på morgonen. Jag lägger också påminnelser i min telefon så snart jag vet om en händelse."
  • Bild med titeln Hela din självkänsla Steg 13
    4. Stanna i ögonblicket. Att vara uppmärksam och nuvarande hjälper dig att hålla dig ur dom av dig själv och andra. Att hålla sig närvarande eller uppmärksamma medel som är fokuserade på din andning, ljud och sevärdheter och luktar omkring dig, och observerar tankar utan dom. Resultatet av denna praxis minskar hjärnens chatter, vilket kommer att bidra till att minska eventuella negativa självtalar du kan ha.
  • Att bo närvarande hjälper dig att vara fredlig. I stället för att fokusera på alla saker du behöver göra (eller inte har gjort) fokuserar du på ögonblicket och andan. Allt annat som inte är anslutet till ögonblicket (dina känslor, din att göra-lista, dina bekymmer) kan utandas ut med andan.
  • Detta tar övning, så blir inte alltför frustrerad om du inte hämtar det direkt. Hålla fast vid det!
  • Metod 3 av 3:
    Anslutning med andra
    1. Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 7
    1
    Volontär. Ett bra sätt att ge dig en känsla av prestation och en känsla av självvärde är att tjäna andra genom en volontärorganisation. Om du arbetar med mindre lyckliga befolkningar, kommer det också att hjälpa dig att ge dig ett visst perspektiv på ditt liv och hjälpa dig att räkna dina välsignelser.
    • Volontärarbete kan ge dig massor av sätt att hjälpa dig att uppskatta dig: Studier har visat det för att sänka depression, liksom öka din lycka, tillfredsställelse med ditt liv, självkänsla och din känsla av kontroll över livet.
    • Volontär med en organisation vars vision du stöder. Ta reda på hur din färdighetsuppsättning kan gynna sitt uppdrag. Att utnyttja dina färdigheter för att hjälpa dem som behöver hjälper dig att uppskatta dina talanger och erfarenheter.
    • Till exempel kan du säga, "Jag är intresserad av volontärarbete för din organisation. Jag har en bokföringsbakgrund och undrade hur vi kanske skulle kunna införliva mina färdigheter i en volontärroll."
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa steg 2
    2. Ge till välgörenhet. Om du behöver en självvärderingshöjning, försök att donera pengar till en favorit välgörenhet. Studier har funnit att att ge pengar till andra kommer att få dig att känna dig lyckligare och bättre om dig själv än om du skulle spendera pengarna på dig själv istället.
  • Om du inte har en favorit välgörenhet, med tanke på att ge någon. Du kan skicka en vän som kämpar ett presentkort, betala för en främlings kaffe eller köpa frukost för en hemlös person. Dessa handlingar av vänlighet kommer att få dig att må bra om dig själv och hjälpa någon annan, också.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 14
    3. Se det goda i andra människor. Letar efter andras positiva egenskaper och handlingar hjälper dig att bättre uppskatta dem och hjälpa dig att uppskatta dig bättre. Det bra du ser i andra är också i dig.
  • Erkänna andra människors goda avsikter, förmågor och egenskaper.
  • Du kan säga, "Susanna, jag älskar hur patienten du är med barn. Du har ett så bra hjärta med dem, och det visar. Alla barn i grannskapet älskar dig bara!"
  • Bildtiteln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 12
    4. Låt dig vara sårbar. Prata med personer du litar på dina känslor eller andra saker som gör att du känner dig sårbar. Chansen är, den person du pratar med kommer att kunna relatera till dina känslor och kan erbjuda dig någon förståelse. Du kan känna dig mindre ensam, och dina negativa känslor om dig själv kan inte känna sig så svårt att hantera när du inser att många människor kämpar med samma osäkerhet.
  • Att uttrycka några sårbara känslor hjälper dig att känna dig mer bemyndigad och mindre rädd.
  • Du kan säga något som, "Det är svårt för mig att prata om hur ensam jag känner ibland, för jag hör inte andra människor som kämpar med det här som jag tror att jag gör det. Känner du någonsin så?"
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    5. Visa andra hur du vill behandlas. Folk kommer att behandla dig med de standarder du ställer in. Om du inte uppskattar dig, kommer andra att se det i ditt beteende och behandla dig därmed. Gränssnitt med andra och verkställa din behandlad med respekt.
  • Friska gränser tillåter dig att behålla din självkänsla och självrespekt.
  • Ställa in gränser kräver fast, tydlig kommunikation. Till exempel, om din vän är rutinmässigt sent när du träffas, kan du säga, "John, det verkar som varje gång vi träffas är du alltid ungefär en halvtimme sent. Om du kör sent, skriv mig och låt mig veta."
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 20
    6
    Acceptera komplimanger. Var nådig när någon betalar dig en komplimang. Le genuinly, gör ögonkontakt och säg "tack!"
  • Att kunna acceptera ett komplement visar att du värdesätter och har förtroende för dig själv.
  • Till exempel, säg att någon komplimangerar dig på din tröja. Du kan säga, "Tack! Det är en av mina favoriter!"Istället för" Åh, faller den här gamla saken ifrån varandra. Jag bär det hela tiden."
  • Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 10
    7. Leta efter förebilder. Hitta andra människor i ditt liv eller i det offentliga ögat som du ser som människor som uppskattar sig och deras gåvor till världen. Vad gör de som gör att de verkar som om de uppskattar sig själva? Titta på dem och tillämpa dessa beteenden i ditt eget liv.
  • Fråga en vän som har dessa egenskaper hur de uppskattar sig själva. Du kan säga, "du verkar verkligen värdera dig själv. Vilka typer av saker gör du i ditt liv för att hjälpa dig att uppskatta dig själv?"
  • Om du beundrar en politiker eller kändis, till exempel, överväga att tappa sin bild någonstans där du kommer att se det regelbundet (som av din dator eller på ditt kylskåp), för att påminna dig om att du vill imitera sitt självförtroende och självvärt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande