Hur man accepterar avslag när du berättar för en vän du älskar dem

Du har äntligen arbetat upp nerven för att berätta för din vän att du ville ha mer, men de känner inte på samma sätt. Att hantera avslag från en komplett främling är tillräckligt svårt eftersom det avvisas av en vän kan känna sig absolut förödande. Tack och lov kan du lära dig att acceptera detta avslag och gå vidare med ditt liv. Ditt ego kan ha blivit skadat, så börja med att hantera dina känslor och förbättra ditt självvärt. Försök sedan att reparera ditt förhållande till den person som avvisade dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera dina känslor
  1. Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 1
1. Pausa innan du reagerar negativt. Om du vill bevara din vänskap med den här personen, motstå att agera på dina känslor. Avslag kan få dig att känna dig arg, generad och helt enkelt skadad. Reagera inte på impuls och ta dessa känslor ut på den andra personen.
  • Innan du säger något mer till personen, ta omedelbart några andetag för att samla dig själv. Rusa inte in i att göra några beslut. Ge dig tid att lugna sig först.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 2
    2. Få lite utrymme från personen. Att vara runt personen kan vara särskilt svårt efter att ha sagt "L" -ordet. Be om ett utrymme att hantera dina känslor. Ni kan diskutera hur du vill gå vidare senare. Men, just nu, det kommer inte att göra dig gott att behöva låtsas och fortsätta att spendera tid med dem.
  • Säg något som, "Jag behöver lite tid att komma överens med din reaktion. Jag vill umgås igen, men kan du ge mig några dagar?"
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 3
    3. Sjuksköterska dina sår med självvård. Det är andra natur efter ett avslag på att känna sig besegrad. Motverka detta genom att hälla på kärleken. Behandla dig försiktigt, som du skulle ha en vän som har influensa. Unna dig en speciell lunch eller middag. Binge-Se din favorit TV-show. Arbeta av lite ånga i gymmet. Gör saker som hjälper dig att må bättre.
  • Du kan bli frestad att nå för att nå ämnen som alkohol och droger. Dessa kommer inte att få dig att känna dig bättre. Istället, ta hand om dig själv genom att äta balanserade måltider, träna och få tillräckligt med sömn.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 4
    4. Journal om dina känslor. Journal för att lossa dina känslor om avslaget. Du kan beskriva vad som hände, hur personen svarade, och hur det fick dig att känna. Journaling är ett bra verktyg för att hjälpa dig att identifiera dina känslor och lära dig att klara dem.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 5
    5. Konfigurera i någon du litar på. Dela dina känslor med en nära vän. Se till att du väljer någon du kan lita på, som inte kommer att sprida informationen runt staden. De kan till och med kunna erbjuda dig hjälpsamma råd, eller trösta dig efter avslaget.
  • Du kanske säger, "Wendy, jag är förödmjukad. Jag sa till Greg jag älskade honom. Han berättade att han inte tittar på mig så. Jag vet inte vad jag ska göra."
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 6
    6. Reframe hur du tittar på avslag. Ett annat sätt att klara av avslag är att ändra hur du tittar på det. Du kan se situationen som om det är något fel med dig. Ändra denna tankeprocess genom att komma upp med några realistiska alternativ.
  • Till exempel kan personen ha sagt "nej" eftersom de vill hålla dig som vän - de vill inte riskera att förlora dig om ett förhållande inte fungerar.
  • Ett annat sätt att titta på det är personen avvisade dig eftersom det finns någon annan där ute som är en bättre match för dig. Du måste bara vänta med att träffa dem.
  • Påminna dig om att det tar mycket mod att gå upp och förklara dina känslor. Beundra den egenskapen om dig själv!
  • Metod 2 av 3:
    Ökar ditt självvärt
    1. Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 7
    1. Ange dina bästa egenskaper. Avslag kan tankar ditt självförtroende, så försök hitta sätt att komma ihåg hur bra du är. Sätt dig och gör en lista över alla orsaker du är otroligt. Känn inte blyg! Ingen måste se listan men du.
    • Din lista kan innehålla egenskaper som "bra lyssnare", "konstnärlig" och "medkänsla."
    • Om du har problem med att komma med egenskaper, fråga din bästa vän eller dina föräldrar. Dessa människor kommer förmodligen att känna igen alla dina stora egenskaper.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 8
    2. Gå ut ur din komfortzon. Motverka ett bruiserat ego genom att göra något ur lådan. När du försöker något nytt, blir du medveten om dolda talanger och förmågor. Det behöver inte vara något extremt, bara något lite annorlunda än dina typiska aktiviteter eller hobbyer.
  • Till exempel kan du anmäla dig till en flamenco dansklass, eller planera en kort resa till en närliggande stad på egen hand.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 9
    3. Tänk positivt. Efterdyningarna av avslag kan ge många negativa tankar. Crowd ut det negativa genom att öka de positiva tankarna du har. Upprepa positiva bekräftelser hela dagen. Om du inte kan tänka på någon, kan du hitta några genom att göra en snabb sökning online.
  • Exempel på positiva bekräftelser kan vara "Jag är bra på många saker", "Massor av människor älskar att vara runt mig," eller "Jag är en älskvärd person!"
  • Upprepa dessa bekräftelser varje morgon när du vaknar och regelbundet hela dagen när du känner dig nere på dig själv.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem steg 10
    4. Tillbringa tid med människor som värdesätter dig. Den bästa åtgärden för ett bruiserat ego känner sig älskad. Göra en extra ansträngning att vara runt alla människor i ditt liv som älskar dig. Spendera mer tid med din nära familj genom att languishing över måltider eller ha en spel natt. Planera att umgås med dina kära vänner också.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 11
    5. Betrakta tillfälligt dating någon annan. Du borde inte räkna med andra för att få dig att må bra om dig själv. Det kan fortfarande hjälpa till att studsa tillbaka efter ett avslag genom att sätta dig på marknaden och försöka igen med någon annan. Det här är inte dags att bli allvarligt involverad i någon medan du fortfarande ammar dina sår efter avslaget. Men det kan ta dig av saker och vara roliga att datera någon casually.
  • Gå upp och prata med tjejen som försöker fånga ditt öga på kaféet. Eller äntligen, säg "ja" till en film med killen som har frågat i veckor.
  • Låt personen känna fram att du får över någon annan och inte letar efter något seriöst. Ha det roligt och se var det går.
  • Metod 3 av 3:
    Spara vänskapen
    1. Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 12
    1. Ha en uppriktig diskussion om var vänskapen står. När du känner att du kan möta din vän, ordna att träffas och prata. De två måste bestämma hur man går vidare med din vänskap. Om du bara ignorerar det, kan din vänskap lida. Så, ring ut elefanten i rummet och ha det svåra samtalet.
    • Du kanske säger, "Så jag vill fortfarande vara din vän, men jag kan se att jag gjorde dig obekväma. Hur ska vi gå vidare från det här?"
    • Aktivt lyssna på vad den andra personen måste säga. Ta reda på exakt hur de känner och vad de tänker. Brainstorm-lösningar för att minska eventuella obekvämligheter eller vrede.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 13
    2. Respektera sina gränser. Om de två av er kan återuppta vänskapen och falla tillbaka i gamla mönster, kan dina gamla känslor återuppstå. Om det händer, försök inte ändra sig, eller övertyga dem om att de ska datera dig. Din vän gjorde det klart att de inte var intresserade av dig så, så respektera deras val.
  • Du kanske måste bestämma om du kan fortsätta att vara vänner med personen. Du kan behöva gå separata sätt om du inte kan styra dina känslor och om de inte går över tiden.
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem Steg 14
    3. Inse att vänskapen kanske aldrig är densamma. Din vän kan känna sig obekväma att hänga med dig efter att du avslöjade dina djupare känslor. I en liknande venen kan du fortfarande känna dig förödmjukad om avslaget. Oavsett hur svårt du två arbetar för att rädda vänskapen, kan du hitta er att spendera mindre tid tillsammans.
  • Acceptera att en gång kärlek går in i bilden, ändras sakerna. Var okej med att inte spendera så mycket tid med personen, om det är vad någon av er vill ha.
  • Din vänskap kanske inte förbättras förrän båda är i uppfyllande relationer, så var beredd på att det ska ta mycket tid för saker att bli bättre mellan dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande