Hur accepterar du det faktum att din partner inte är intelligent

Din partner är inte lika intelligent som du vill, menar inte ett slut på ett förhållande eftersom du kan komma att acceptera det faktum genom att fokusera på de positiva delarna av ditt förhållande och kvaliteterna i din partner som du gillar. Alla har positiva och negativa egenskaper, och inte alla är eller kan vara akademiskt framgångsrika. Det sagt, det finns verkligen andra saker om din partner som du beundrar och älskar. Att acceptera din partner för vem de är och lär sig att kompromissa kommer att leda till ett lyckligare, hälsosammare förhållande för er båda!

Steg

Metod 1 av 2:
Kompromissa med ett lyckligare förhållande
  1. Bild med titeln Deal med en autistisk pojkvän Steg 16
1. Kom ihåg intelligens är bara en av dina partners egenskaper. Utvärdera de många anledningarna till och din partner är i ett förhållande. Om en skillnad i intelligens har blivit ett problem kan det vara värt din tid att tänka igenom din partners positiva attribut.
  • Bild med titeln Deal med en autistisk pojkvän Steg 18
    2. Värdet förtroende över intelligens. Tillit är en av de många egenskaper som gör för lyckliga, friska relationer och åsidosättande av förtroende är en av de vanligaste orsakerna till uppbrott. Om du har hittat en pålitlig partner kan det vara mer värdefullt än intelligens på lång sikt.
  • Bild med titeln Var bekväm runt främlingar Steg 3
    3. Välj ärlig kommunikation. Snarare än att fokusera på det intellektuella innehållet i konversationer med din partner, överväga om din partner kommunicerar med dig öppet och ärligt. Oddsen att hitta en partner som delar din exakta intelligensnivå är smala. Att hitta en partner som förstår hur du kommunicerar och effektivt kan återkräva denna kommunikation är mycket mer sannolikt.
  • Bild med titeln Deal med en autistisk pojkvän Steg 14
    4. Betygsätt din partners emotionella intelligens. Kom ihåg intelligens baserat på utbildningsbakgrund är bara en av många typer av intellekt. Ditt förhållande kan vara lyckligare Om du flyttar ditt fokus till din partners emotionella intelligens, förmågan att förstå och empati med känslor och navigera emotionella situationer. Tänk igenom följande uppsättning av känslomässiga intelligenskompatibilitetsfrågor.
  • Ger din partner tröst när du är ledsen?
  • Hör din partner dig och validera dina känslor när du är arg?
  • Vet din partner när du är upprörd utan att du berättar för dem?
  • Bild med titeln vara irriterande steg 17
    5. Känna igen att din partner inte kan ge allt du behöver. Ett misstag par gör antar att deras betydande andra måste vara deras förtroende, affärspartner och hela världen. Denna förväntan är orealistisk. Varje relation vi har med romantiska partners, familjemedlemmar och vänner ger oss något annat. Kanske kan din partner inte chatta om Noam Chomsky, men de förstår när du behöver ta en paus eller varför du älskar komiska böcker.
  • Bild med titeln Hitta saker att prata om steg 16
    6. Behålla ditt eget självvärt. Om du tror att du är nedanför dig själv eftersom din partner är mindre intelligent än du är eller vice versa, kan det bli frestande att justera ditt eget självvärde ner. Kom ihåg ditt värde och din partners är inte på något sätt beroende. Men om du verkligen tror att du inte är tillräckligt bra för din partner eller vice versa på grund av en skillnad i intelligens, kan relationen inte vara rädda.
  • Metod 2 av 2:
    Att se din partner genom rosenfärgade glasögon
    1. Bild med titeln vet om din flickvän vill ha sex med dig Steg 4
    1. Visa din partner genom "Rose Tinted" glasögon. Att vara kär kanske inte bokstavligen vara som att bära rosenfärgade glasögon, men psykologisk forskning tyder på att det kan vara fördelaktigt att sätta dina metaforiska rosenfärgade glasögon igen och idealisera ditt förhållande och vad som lockade till din partner i första hand. Par som fokuserar på de positiva delarna av deras relationer och egenskaper hos sina partners är lyckligare och mindre benägna att skildas.
  • Bild med titeln Hitta saker att prata om steg 1
    2. Stöd till din partners önskningar att lära och engagera sig. I stället för att titta på din partners brist på kunskap om ett ämne är du passionerad som en negativ, se detta som ett tillfälle att dela med dig av din kunskap. Uppmuntra din partners intressen, och ta tid att hjälpa dem att lära sig mer.
  • Bild med titeln Hjälp din överviktiga flickvän eller pojkvän vara friska steg 11
    3. Acceptera att olika intelligens inte behöver påverka lycka. Även om din partner är mindre intelligent än du är, hitta någon som respekterar och uppmuntrar dig, kommer du att leda till mer lycka än att välja en partner som är lika intelligent. Forskning visar att olika nivåer av intelligens mellan partner har liten inverkan på deras långsiktiga lycka, särskilt jämfört med faktorer som förtroende och respekt.
  • Bild med titeln Hjälp din överviktiga flickvän eller pojkvän vara friska steg 9
    4. Ändra hur du tänker på attraktion. Vi ändrar hur vi tänker på saker på nästan dag. Om du har högt blodtryck ändrar du dina kost- och träningsrutiner. Om du inte kan sova på natten, tar du sova hjälpmedel och ändrar ditt schema. När det gäller attraktion har människor den felaktiga tron ​​att de inte kan förändra det sätt de känner, även om de ständigt hamnar i olyckliga och ohälsosamma relationer.
  • Om du upprepade gånger befinner dig lockad till mycket smart eller mycket mindre intelligenta människor, försök hitta ett gott medium.
  • Titta på andra faktorer för attraktion förutom intelligens, och bestämma vad som är viktigt för dig mest.
  • Skift ditt fokus för att hitta en partner som är nöjd med eller utan dig. Dessa övertygade, innehålls individer kommer att göra bättre partner oavsett vad deras IQ.
  • Tips

    Om du är verkligen olycklig, lämna förhållandet.
  • Låt inte tvivel om din partners intelligens få dem att känna sig dåliga om sig själva. Hitta sätt att hitta motivet med respekt och vänlighet, om du verkligen behöver diskutera det med dem alls.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande