Hur man hittar dig själv

"Att hitta dig själv först lära dig själv." Att hitta den verkliga du är en upplysande upplevelse. Du blir självförsörjande och gör saker för dig själv, för en gång. Det är en svår känsla att sätta i ord, men när du inte vet vem du är, är det svårt att ignorera. Att hitta dig själv är inte lätt, men det är värt det. Redo? Låt oss börja.

Steg

Del 1 av 4:
Vakna ditt medvetna själv
  1. Bild med titeln Hitta dig själv Steg 1
1. Skapa din egen livstidslinje. Skriv ner alla dina stora mål som du känner att du har uppnått och vill uppnå. Skriv i sin tur de händelserna i ditt liv som redan har hänt och som har format eller påverkat dig. När livet ger problem eller olyckor bildar det vårt trossystem och får oss att tänka annorlunda, men det gör oss också oss. Dessa saker du lista är organiskt du, inte en enkel reflektion av samhället.
  • Detta är inte en övning i Wallowing. Det handlar om förtydligande och identifiering av problem. Dessa problem kan hålla dig från att nå din nuvarande potential och låta din sanna självblomning.
  • Spendera lite tid att klargöra det förflutna i din tidslinje. En tidslinje är en otroligt objektiv metod för att markera tidigare händelser i ditt liv som du anser vara major. Du kan titta på dem som bildblock och som förändrade erfarenheter längs din tidslinje utan att imbera dem med för mycket känsla (som skulle inträffa inom ett dagbokskonto). Som om man skriver en resumé, Håll det enkelt, riktigt och kondenserat till de viktigaste effekterna eller lärdomarna från varje tidigare incident.
  • Vid analys av negativa tidigare erfarenheter, fokusera på vad du lärde dig av dem. Alla har dessa blips i sin tidslinje, men överdriver eller ignorerar dem hjälper dig inte. Istället erkänner att dessa erfarenheter formade dig.
  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 2
    2. Skilja dina tankar från andras tankar. För de flesta (det är vanligare än du kanske tror) är livet ganska lätt att gå igenom medan på autopilot-vi får praktiskt taget en vägkarta för hur verkligheten "Arbetar." Gå till skolan, få ett jobb, gifta dig, tycker det, det, och den andra, och boom - hoppas du hade en bra tid. Och det är allt bra och bra - det får jobbet gjort säkert - men det tillåter inte plats för du. Så sitta ner med dig själv. I slutet av tidslinjen, kom med några övertygelser om din som inte är baserade på logik, men är baserade på vad du har fått veta. Vi har alla dem. Nu, vad tycker du faktiskt?
  • Samhället har ett mycket hemligt sätt att lämna oss "misfoster", fördömer "losare", idoliserande "skön", alienera "konstig." Men här är en heads up: Dessa beskriver ord har ingen grund i verkligheten. Hur gör du känna om världen runt dig? Tänk på vad du tro att vara bra och dåligt - inte vad någon annan har sagt till dig.
  • Känn dig fri att tänka mer konkret. Håller du med dina föräldrars politiska eller religiösa tillhörigheter? Har en karriär verkligen det viktigaste för dig? Gör tjocka, svarta glasögon gör dig verkligen att känna "kylare?" Om svaret är nej, bra! Det finns absolut nollproblem med att inte forma dig till befintliga normer. Nu är allt du behöver göra, och sedan relearn. Bara den här gången, Relearn baserat på din tarm.
  • Expertips
    Adrian Klaphaak, CPCC

    Adrian Klaphaak, CPCC

    Karriär Coachadrian Klaphaak är en karriär tränare och grundare av en väg som passar, ett mindfulnessbaserat boutique karriär och liv coaching företag i San Francisco Bay Area. Han är också en ackrediterad medaktiv professionell tränare (CPCC). Klaphaak har använt sin träning med träningsinstitutet, Hakomi somatisk psykologi och internfamiljsystembehandling (IFS) för att hjälpa tusentals människor att bygga framgångsrika karriärer och leva mer målmedvetet liv.
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Karriärtränare

    Omfamna din individualitet. Adrian Klaphaak, grundaren av en stig som passar, säger: "I USA stöder vår kultur inte riktigt människor i att lära känna vem de är och att utgöra sina enskilda gåvor, passioner och unik personlighet. Sedan ovanpå det är vi så upptagna, och tryck på jobbet och ansvaret lämnar inte mycket extra tid för att driva våra lustar eller lära känna vem vi är. Du måste ta dig tid att räkna ut det. Och när du känner till din väg, låt inte rädsla, tvivel eller osäkerheter hålla dig tillbaka."

  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 3
    3. Börja förlita dig på dig själv. Förtroende och tillit är i hjärtat av att hitta dig själv. Om du inte har en solid Sansen av självvärt, Du kommer att lyssna på vad andra måste säga hela tiden och att svängas av deras insisterande på vad som är lämpligt. Lär dig att tro på dig själv och lita på dina egna känslor. Då kommer du upp med en struktur för att basera din nya känsla av själv. Kom ihåg, var tålmodig med dig själv och självsäker i dina förmågor. Allt kommer med tiden.
  • Om du har varit motbjudande Tidigare konfrontera dessa problem. De kommer inte att gå bort på egen hand. De kan färga ditt tillvägagångssätt för det dagliga livet, vilket får dig att leva upp till andras förväntningar i stället för din egen.
  • Start Lita på din egen bedömning och beslutsprocesser, misstag och alla. Vi gör alla misstag, men genom misstag finner vi oss växande, lärande och når våra riktiga själar.
  • Börja ta ansvar för budgetering, hushållsfrågor och planering om framtiden. Människor som saknar en känsla av själv tenderar att bortse från "detaljer" av livet med en sorglös attityd, tro att saker kommer att sortera sig själva. Men saker sorterar inte alltid ut sig. Att ta ansvar drar dig tillbaka från fällningen och låter dig vara självförtroende och självbestämd, inte längre bäras av ödet.
  • Bild med titeln Hitta dig själv
    4. Förbered dig igen med en ren skiffer. Utveckla ditt eget moraliskt beteende och träna på det. Börja med att övervinna dåliga vanor.
  • Sluta rökning, över-äta och missbrukande dricka. Det här är exempel på bortfall eller vanor som hindrar dig från att fungera på din topp. De låter dig också "slipper undan" Genom att sidleda analysen av varför du använder dessa kryckor istället för att hitta bättre sätt att lysa upp ditt liv.
  • Detta steg kan ta en del rehabilitering för vissa individer, men att det inte kommer att göra det i den för-hårda korg. Kom ihåg att du inte kan köra ditt liv framåt om du alltid stirrar igenom din backspegel!
  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 5
    5. Organisera din värld. Du kan upptäcka att med alla dina andra angelägenheter i ordning kommer att hjälpa till att påskynda processen för att ta tag i ett fast hållare på din identitet. Så städa ditt rum. Gör dina läxor. Lös den kampen med den vänen. Att få allt annat ur vägen kommer att rensa upp vägen till "mig" tid.
  • Vi har alla ursäkter för varför vi inte växer i den riktning vi vill växa - det kan vara pengar, skolan, ett jobb, ett förhållande, du heter det, någon har använt den. Om du är en upptagen bi, ta fram steg för att rensa ditt schema så att du kan sitta och ta itu med den här saken på. Om det alltid är prioriterat # 2, blir det aldrig gjort.
  • Del 2 av 4:
    Erövra din värld
    1. Bild med titeln Hitta dig själv Steg 6
    1. Fördjupa dig i ensamhet. Ge dig själv lite tid och utrymme för att komma ifrån förväntningarna, konversationerna, bullret, media och trycket. Ta lite tid varje dag för att gå en lång promenad och tänka. Plantera dig själv på en parkbänk och titta. Ta en lång, tankeväckande vägresa. Vad du än gör, rör dig ifrån allt som distraherar dig från att överväga ditt liv och vart du vill att den ska gå. I ensamhet bör du känna dig självständig och självförsörjande, inte ensam, behövande eller rädd.
    • Varje person behöver tid ensam, oavsett om de är Utåtriktad eller introvert, singel eller i ett förhållande, ung eller gammal. Ensamhet är tid för föryngring och självtalande, för fullständig fred och för att inse det målmedvetet "ensamhet" är inte ett dåligt ställe att vara utan snarare, en befriande del av din övergripande existens.
    • Om du är en kreativ person, Du kan hitta den ensamma kommer att hjälpa till att stoke din kreativitet. Medan det är trevligt att samarbeta med andra människor ibland är det svårt att vara riktigt kreativt när du alltid är omgiven av andra människor. Gå tillbaka och tryck på din kreativitet.
  • Bild med titeln Hitta dig själv 7
    2
    Söka en passion. När du tror på något eller ser skönhet i något, borde du göra det oavsett vad någon annan tycker. Om du har hittat något som är värd för dina bästa ansträngningar, offra och tårar, så har du funnit den viktigaste strävan efter ditt liv. Ofta kan den strävan leda dig till något som slutligen uppfyller.
  • Nyckeln här är att inse det Det spelar ingen roll vad det är. Det kan förebygga barnhunger eller det kan måla. Det finns ingen skala när det gäller passion. Du känner dig antingen eller du inte - ingen är bättre än någon annan. När du hittar något som zapsar dig ur sängen på morgonen klamrar du på det. Du kommer bara att blomma därifrån.
  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 8
    3
    Hitta en mentor. Även om det i sista hand kan själens sökning bara göras av dig och det är bara du som bestämmer vad du behöver, kommer en mentor att vara en otrolig resurs när du slår de oundvikliga stötarna i vägen. Sök ut någon du litar på vem som har en bestämd känsla av själv. Hur gjorde de det?
  • Låt dem känna till processen du börjar åta. Stress att du vet att det är din resa, men skulle älska att använda sin styrka som en guide. Ta en titt på dem så objektivt som möjligt. Vad som tycks markera dem, vilket gör dem vem de är? Hur fann de det? Hur är de sanna mot sig själva?
  • Ett stödsystem är nyckeln till någon självförbättrande taktik. Inte många människor kommer att förstå vad du går igenom och kommer att borsta av ditt broaching the topic som en flash-in-the-pan-moodiness. Använd denna mentor som en ljudkort, för vad du kommer upp mot. Utloppet kommer säkert att komma till nytta.
  • Bild med titeln Hitta dig själv
    4. Sortera ut din karriärväg. Om du mårar överallt som letar efter rätten "passa", chansen är att du inte är glad inuti. Du kan använda det jobb som förändras som en ursäkt för att inte fullt ut förstå din sanna potential. Hitta dig själv genom att verkligen intressera dig för vad du älskar att göra. Om pengar inte var ett problem, vad skulle du spendera dina dagar? Vilket sätt kan du tjäna pengar på den här aktiviteten / färdigheten?
  • Spendera lite tid friförening. Tänk på vad du gillar och tycker inte om - Tänk utöver de sakerna för andra idéer som bara popar in i ditt sinne medan du associerar. Håll en rekord av dessa saker. Då kom tillbaka till karriärfrågan och titta på de fria föreningarna. Vilken typ av karriär verkar gela mest med de saker som upphetsas, flyttade och verkligen aktiverade dig från friförbundet? Som Alain de Botton säger, är denna övning om att leta efter "glädjebrev" mitt i kakofonin av Must-do`s, bör och förväntningar.
  • Tänk på att det kanske inte är där du är "kallelse" är. Om så är fallet måste du utarbeta ett arbetslivsbalans som låter dig fortsätta din "Sanna jag" mer utanför arbetsplatsen, även om det betyder mer timmar och mindre inkomst. Det är allt möjligt, speciellt om det är i strävan att hitta och upprätthålla din sanna känsla av själv.
  • Del 3 av 4:
    Ändra ditt perspektiv
    1. Bild med titeln Hitta dig själv
    1. Släpp av behovet av att bli älskad av alla. Acceptera att vissa människor kommer att tänka dåligt av dig oavsett vad du gör. Det är viktigt att glömma vad alla andra tycker för att du kan inte göra alla nöjda. Och medan du kanske inte vill svika människorna nära dig, borde de vilja att du ska vara lycklig. Så länge du fortsätter att existera bara för att uppfylla andra människors idéer om vem du borde vara, vet du aldrig vem du verkligen är. Denna tanke är lämpligt sammanfattad av Raymond Hull: "Han som trimmer sig för att passa alla kommer snart att whittla sig bort."
    • Inse att vissa människor kommer att bli avundsjuk, rädda eller överväldigade när en person ändrar sina vanliga vanor och blir mer mogna och självälskande (andra kommer att älska det). Det är ett hot mot det förhållande du alltid har haft, och det tvingar dem att ta en kall, hård titt på sig själva, vilket de kanske inte vill göra. Ge dessa människor utrymme och medkänsla - de kan komma i tid. Om de inte gör det, lämna dem. Du behöver inte dem att vara dig.
  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 11
    2
    Överge det negativa. Även om det låter abstrakt är det inte svårt. Göra ett medvetet försök att minimera dömning - andra, objekt, och själv. Detta är av två skäl: 1) Positivitet är närande och kan inleda en känsla av lycka som är "förlorat" Masker, och 2) Öppnar ditt sinne till nya erfarenheter och nya människor (som du tidigare skrev av) visar dig en helt ny värld som kan vara bättre än den du visste förut - en där du kan hitta ditt hörn av himlen, Ditt slott på ett moln, din nisch i den här galna världen.
  • Försök att göra något varje dag som du skulle ha borstat som "konstig," "ologisk," eller helt enkelt "obekväm". Att komma ut ur din zon lär inte bara dig något, men det kommer att tvinga dig att lära känna du - Vad du kan, vad du gillar, vad du definitivt inte gillar, och vad du tidigare saknades.
  • Bild med titeln Hitta dig själv Steg 12
    3. Fråga dig själv. Fråga dig själv svåra och långtgående frågor och registrera dina svar. Utöver din tid i ensamhet är det lätt för dessa målmedvetna tankar att glida till baksidan av ditt sinne och bli bortglömd. Om du har skrivit dem ner, då varje gång du reflektera, Du kan granska dina anteckningar och ta det ett steg längre, istället för att svara på samma frågor igen. Håll dem i en anteckningsbok som är lätt att komma åt och uppdatera-det kommer att bli en källa till näring för dig, där du kan fortsätta att mäta din tillväxt genom livet. Här är några för att komma igång:
  • "Om jag hade alla resurser i världen - om jag inte gjorde det behöver att tjäna pengar - vad skulle jag göra med mitt liv och varför?" Kanske skulle du måla, eller skriva eller odla, eller utforska Amazonas regnskog. Håll inte tillbaka.
  • "Vad vill jag titta på i mitt liv och säga att jag aldrig beklagade?" Skulle du ångra aldrig att ha rest utomlands? Skulle du ångra aldrig att ha frågat den personen, även om det innebar att riskera avslag? Skulle du ångra inte att spendera tillräckligt med tid med din familj när du kunde? Skulle du ångra att hålla din unika syn på samhället till dig själv genom att inte dela med vänner? Fyllde jag / sticker ut utöver den nivå jag skulle ha gärna? Denna fråga kan vara väldigt svårt.
  • "Om jag var tvungen att välja tre ord för att beskriva den typ av person jag skulle älska att vara, vad skulle dessa ord vara?" Äventyrlig? Accepterande gentemot få? Öppna? Ärliga? Rolig? Optimistisk? Opålitliga? Var inte rädd för att välja ord som anses vara negativa eftersom det visar att du är en riktig person och inte en lopsidig kombination av delar Övrig folk vill vara kända för.
  • Ibland är de drag som du inte gillar att bli användbar i nödsituationer - som att vara bossig. Ibland är de värdefulla för det jobb du är tänkt att utföra - som att vara nitpicky.
  • Om du har ett verkligt negativt drag, kan det öppet ge dig motivationen att arbeta med att omdirigera den energin till något positivt. Försök att kanalisera den dåliga vanan och in i en hobby. Tvätta inte dina kläder mycket? Prova camping - kanske du gillar det. Även något som poldans kan vara din gyllene biljett! Vet att du är lat med vissa uppgifter? Kanske kan du leda dig själv att hitta en annan uppgift som knappast trövar dig.
  • "Vem är jag?" Denna fråga är inte statisk. Det borde vara en du fortsätter att fråga dig själv under hela ditt liv. En frisk person fortsätter att uppfinna sig under hela sitt liv. Genom att regelbundet ställa den här frågan uppdaterar den din förståelse för vem du är och hur du ändrar. Istället för att svara på vem du tror att du borde vara, håll den fokuserad på vem du faktiskt är, för att det i all sannolikhet är ett mycket bra svar, vårtor och allt.
  • Del 4 av 4:
    Bosätta sig i gott
    1. Bilden med titeln Hitta dig själv 13
    1. Agera på - och använda sig av - Din nyupptäckta kunskap. Plocka upp de akvarellerna. Skriv en kort historia. Planera en resa till Mombasa. Äta middag med en familjemedlem. Börja spricka skämt. Öppna. Säg sanningen. Vad det än är att du har bestämt dig för att du vill vara eller göra, börja vara och göra det nu.
    • Du kan skaka huvudet och komma med ursäkter som "ingen tid," "inga pengar," "Familjansvar," etc. I stället för att använda dessa som ursäkter, börja planera runt hinder i ditt liv. Du kan frigöra tid, hitta pengar, och ta en paus från arbetsuppgifter om du gör tid hur man planerar och hittar mod Att be om dessa saker.
    • Ibland är den verkliga du är för rädd för att möta praktiken eftersom det skulle betyda upp till vad du har begränsat dig själv. Börja planera vad du verkligen vill göra och undersöka vad som behöver göras för att få dig till den punkten istället för att flamma ursäkter på dem, stoppa målen och drömmarna döda i sina spår.
  • Bild med titeln Hitta dig Steg 14
    2. Var redo för döda ändar. Att hitta dig själv är en resa, inte en destination. Mycket av det är försök och fel. Det är det pris du betalar i gengäld för den tillfredsställelse du får: oftare än, du slår en bump i vägen, och ibland faller du platt på ditt ansikte. Var beredd att förstå och acceptera att det här är en del av processen och förbinder dig att komma tillbaka och börja om.
  • Det kommer inte att bli lätt - det har aldrig varit för någon - men om du lär dig att se det som en chans att bevisa hur mycket du vill hitta dig, så hittar du uppfyllelse och säkerhet i din strävan. När du känner dig själv, kommer de flesta att respektera dig mer och behandla dig vänligt. Bäst av allt, ditt ljus kommer att skina på både dig och andra, vilket gör dem (och du) känner dig ännu säker på din känsla av själv.
  • Bild med titeln Hitta dig Steg 15
    3. Tjäna andra. Mahatma Gandhi En gång sagt det "Det bästa sättet att hitta dig är att förlora dig själv i andra tjänsten." Varelse introspektiv utan att nå ut till andra kan du få dig att navel-blick och stänga av dig från andra. Tjänsten till andra människor och till samhället är det ultimata sättet att hitta syfte och en känsla av din plats i världen.
  • När du ser hur svårt livet kan vara för dem i större behov än du, är det ofta ett väckarklocka som sätter dina egna bekymmer, oro och problem i perspektiv. Det hjälper dig att se vad du har, och de möjligheter du har kunnat gripa genom livet. Som kan bränna en stor känsla av själv, för plötsligt kan allt falla på plats för dig och du inser vad som är mest. Försök. Du kommer gilla det.
  • Hur blir jag mer självmedveten?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Amy WongAmy Wongleadership & Transformations coach

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Lyssna på och lita på din inre röst!
  • Hitta glädje för att hjälpa andra!
  • Var inte rädd för att sova på den. Det finns ingen skynda i att fatta beslut, och du blir mer benägna att göra bra om ditt sinne är lugn och vilad.
  • Även om det är en cliché, termen "Var dig själv" räknas verkligen när det gäller att hitta dig själv. Se till att ingen påverkar vem du är - helt och hållet lyssna på andra och lära av dem, men låt de slutliga valen, besluten och acceptans vara din egen. Om du helt enkelt kapitulera till vad andra tycker, kommer det att göra att du kommer att finna dig ännu svårare eftersom människor påverkar vem du tror du är.
  • Du vet att du är nära när du är avslappnad med eller nedsänkt i något. Ibland finns det inga AHA-moment.
  • På din resa måste du ibland gråta. Det är friskt att släppa ut det.
  • Försök att inte döma dig själv när du inte ser positiva resultat omedelbart. Persistens är nyckeln speciellt när saker börjar känna sig svåra.
  • Var det bästa du kan vara. Att vara dig själv är det bästa du kan vara. Vet att.
  • Gå ut ur din komfortzon ibland. Notera hur du justerar utanför din komfortzon och du kommer att märka saker om dig själv har du aldrig gjort det.
  • Låt inte andra bestämma vem du är eller vad du gör i livet. Det är ditt liv inte deras. Din åsikt är den enda som verkligen betyder i slutet.
  • Följ aldrig blint vad du hör. Tänk på det och dra dina egna slutsatser. Kom ihåg att det är ditt liv, och alla som försöker kontrollera det är antingen avundsjuk eller osäker på sina egna.
  • Kom ihåg så mycket som du kanske inte känner dig själv, ibland kommer andra människor. Fråga dina nära vänner för råd om dig, för de vet mer om dig, än du ibland.
  • Även om du borde följa din egen väg, lyssnar en del av respekten på vad andra måste säga. Alla förtjänar att få sin åsikt att höra. Du skulle inte vilja att någon ignorerar dig när du har sitt bästa intresse, skulle du?
  • Fokusera inte på att träffa någon när du inte har hittat dig än.
  • Motstå uppmaningen att känna att du är den enda som går igenom det här. I Osynlig man, Ralph Ellison summerade en gång det här bra: Hela mitt liv jag letade efter något, och överallt vände jag någon försökte berätta vad det var. Jag accepterade också deras svar, även om de ofta var i motsägelse och till och med självmotsägande. Jag var naiv. Jag letade efter mig själv och frågade alla utom mig själv frågor som jag, och bara jag kunde svara. Det tog mig lång tid och mycket smärtsamt boomeranging av mina förväntningar att uppnå en realisering som alla andra tycks ha blivit födda med: att jag är ingen utan mig själv.
  • Varningar

    Ljuga inte för dig själv och försök att vara någon du inte är. Kom ihåg det här handlar om att vara dig själv. Eftersom det är viktigt att inte låta familjemedlemmar bestämma, är det också viktigt att inte låta samhället och media driva dig i en viss riktning, särskilt när det gäller ditt fysiska utseende.
  • Sprida inte dåligt skvaller eller på annat sätt prata om andra människor. Att knacka på andra är inte vägen till självkännedom. Det äventyrar bara din värdighet som en människa och får andra att ogillar dig.
  • Låt inte andra bestämma för dig vad du är avsedd att göra. Deras väg kanske inte är den rätta vägen för dig. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för nästa.
  • Analysera inte allt! Det finns ingen rätt eller fel. Om du försöker, gör du det rätt.
  • Låt dig inte bli upptagen i vana att ständigt ändra vem du är eller hur du agerar för att passa in.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande