Hur man uppnår lycka

Lycka är ett mentalt eller emotionellt tillstånd av välbefinnande. Vi vill alla vara lyckliga. Men hur uppnår du det? Även om du inte har mycket lycka i ditt liv, det finns några steg du kan ta för att öka dina chanser att hitta den. De säger att framgång inte orsakar glädje - glädje orsakar framgång. Livet är bättre runt när du är glad!

Steg

Metod 1 av 3:
Anta rätt attityd
  1. Bild med titeln Uppnå lycka Steg 1
1. Göra en handling av vänlighet för någon annan. Om du gör något trevligt för någon annan, är det troligt att du känner dig lyckligare om dig själv.Att komma utanför dig själv är ett bra sätt att lindra ditt eget lidande.
  • Försök att göra en handling av vänlighet varje dag. Det kan vara något litet - säg, en komplimang eller hjälpa någon på jobbet med ett projekt när du inte behöver. Om det kan vara hur du pratar med någon. Eller det kan vara en större ansträngning, som att hjälpa till med en vän eller främling i nöd.
  • När du är snäll mot andra, kommer de att erkänna godheten i dig, vilket är bunden att få dig att känna dig lyckligare. Du kan göra det till en vana att göra det första e-postmeddelandet du skriver varje dag vara en som tackar eller berömmer någon annan. Detta kommer att börja din dag med en positiv känsla.
  • Den antika filosofen Aristoteles trodde att det var lyckligt en person som behövs för att leva ett liv av dygd. På grund av att han visade sådana attribut som mod, generositet och visdom.Hur kan du uppnå dessa dygder? Genom att agera på dem. Vara generös för en annan person, till exempel genom att dela din tid, ditt intellekt, din vård eller dina pengar.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 2
    2. Le mycket. Leenden är verkligen smittsamma. När du ler känner du dig lyckligare inuti. Det är svårt att inte! Och när du ler mycket, kommer folk att svara på dig mer positivt, vilket gör att du mår bättre.
  • Även om du inte känner leende, Bara tvinga det först.Leende släpper endorfiner i kroppen som kommer att höja ditt humör.
  • Skratt är ett annat sätt att känna sig lycklig. Hitta humor i livet. Titta på en rolig film. Läs några skämt på nätet. Folkets känsla för humor varierar. Ta reda på vad du tycker är roligt och absorberera dig i mer av det.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 3
    3. Fokusera på positiva. Det låter enkelt men det är sant. Det gamla ordstävet att du kan titta på ett glas halvfullt eller halvt tomt gör mycket mening. Så glöm aldrig positiverna i ditt eget liv eller hur mycket värre du kan få det.
  • Du kan göra en lista över alla positiva i ditt liv. Skriv ner allt du kan tänka på. Tape det till kylskåp så du ser det varje dag. Eller du kan hålla en tidskrift som bara innehåller positiva erfarenheter. Ett bra sätt att fokusera på positiva? Föreställ dig ditt liv utan de saker du har. Vad skulle det vara om du inte hade ditt hus? Din make? Ditt jobb?
  • Hjälpa någon som behöver vem som är värre än du på något sätt (volontär på hemlösa skydd - hjälp en äldre avstängning).Det här är en bra sak att göra men bör också hjälpa dig att komma ihåg att det alltid kan vara värre.
  • Försök att inte ständigt jämföra dig med andra. Oroa dig inte för vännen med det större huset, eller medarbetaren som fick ett bättre jobb någon annanstans. Fokusera på dig själv.Chasing pengar är osannolikt att skapa långsiktig lycka.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa ett bättre humör
    1. Bild med titeln Uppnå lycka Steg 4
    1. Associera med glada människor. Forskning har visat att lycka är smittsam. Det betyder att människor är lyckligare om de är goda människor. Om du alltid är runt elände (inklusive på jobbet) är det ett recept på olycka.
    • Forskare fann även att en persons lycka kan påverka vänner av vänner av vänner. Grundpunkten är att sociala nätverk är viktiga. Så vän med och spendera tid med människor som är glada.
    • Det betyder inte att du ignorerar vänner som går igenom en svår tid. Det betyder bara att du inte bara borde ha vänner som är eländiga eller ständigt i turbulens.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 5
    2
    Meditera. Meditation kommer att ge en känsla av lugn och reflektion till vad som annars kan vara ett alltför upptagen liv. Många människor känner att de aldrig har tid att pausa och vara tacksam. Om du tar den tiden kommer det att göra ditt liv mer centrerat, och lycka kommer att följa.
  • Meditation innebär att du hittar lite tyst utrymme varje dag för att tänka och ta bort yttre distraktioner från ditt liv. Vilken form som detta tar kan vara individuellt - till exempel sitter på ett soligt däck. Joggning. Går för en lugn promenad. Lyssnar på musik.
  • Meditation lär hjärnan att fokusera. Om du fokuserar hjärnan kommer du att eliminera distraktioner som kan orsaka stor stress. Och stress är en vanlig orsak till olycka.Om du är en religiös person, be.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 6
    3. Lukta något du gillar. Glöm inte alla sinnen. Luktens känsla kan faktiskt utlösa goda känslor och humör. Så glöm inte att lukta.
  • Vad luktar bra för dig? Räkna ut och lukta mer av det. Lukta din favoritblomma. Sniff kaffe eller mat som luktar bra för dig. Kanske älskar du lukten av en viss doft. Stimulera känslorna på ett positivt sätt.
  • Du kan också aktivera känslan av hörsel genom att spela hög energimusik som lyfter upp ditt humör. Alla smaker är olika. Välj Peppy låtar som är inspirerande eller energiska. Undvik någon musik med negativa eller ledsna konnotationer.
  • Metod 3 av 3:
    Förbättra ditt liv
    1. Bild med titeln Uppnå lycka Steg 7
    1. Hitta din passion. Gör saker du älskar och älskar vad du gör. Välj ett yrke som flyttar dig och det du tycker om. Om du är fast i en yrkesrulle, hitta ett sätt att ändra dina omständigheter.
    • Försök att inte bli alltför sugad i konsumentkulturen. Det är inte en stark grund för att bygga lycka.
    • Vissa filosofer har hävdat att när människors grundläggande behov är uppfyllda blir de mer intresserade av saker som prestation, yttrandefrihet och andra immateriella begrepp.
    • Att vara en del av något större än dig själv kan göra dig mycket lyckligare.
    Expertips
    Adam Dorsay, PSYD

    Adam Dorsay, PSYD

    Licensierad psykolog och TEDX SpeakerDR. Adam Dorsay är en licensierad psykolog i privatpraxis i San Jose, CA, och medarbetaren av projektets ömsesidighet, ett internationellt program på Facebooks huvudkontor och en konsult med digitala havs säkerhetslag. Han är specialiserat på att hjälpa till med högupplösta vuxna med relationer, stressreduktion, ångest och uppnå mer lycka i sina liv. År 2016 gav han en välskötta TEDX-prat om män och känslor. Droppe. Dorsay har en m.A. I rådgivning från Santa Clara University och fick doktorsexamen i klinisk psykologi 2008.
    Adam Dorsay, PSYD
    Adam Dorsay, PSYD
    Licensierad psykolog och TEDX-högtalare

    Undvik att söka bara för nöje. Adam Dorsay, en licensierad psykolog, säger: "Vi får ofta en hit av nöje från aktiviteter som semester, detaljhandelsterapi, eller gå ut till en ny femstjärnig restaurang. Men denna typ av lycka blir en löpband att leta efter nästa behagliga ögonblick och det är en oändlig strävan. En bättre och mer hållbar form av lycka upptäcker dina kärnvärden och lever av dem."

  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 8
    2. Förlåta. Släppa av ilska - vi alla hamnar lite av det - kan vara extremt svårt att göra. Men om du håller på gamla klagomål, är du skyldig att bara skada dig i slutet.
  • Försök så mycket som möjligt att fokusera på framtiden och lära av det förflutna istället för att bo i det. Du kan behöva hjälp från en religiös ledare eller från en rådgivare för att släppa djupa traumor. Men att lära sig att förlåta och släppa av ilska är mestadels om dig - inte den person du behöver för att förlåta.
  • Söka försoning i situationer där det kan vara möjligt, även om det betyder att du måste ta den höga vägen när du tror att du är den som är felaktig. Det kommer att få dig att må bättre inuti för att vara den generösa. Känna igen att ingen är perfekt, de flesta har sin egen version av historien, och alla är en ofullkomlig människa i slutet av dagen.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 9
    3
    Övning. Det är ingen fråga om det. Övning är bra för mer än dina muskler. Det kommer också att släppa adrenalin i kroppen, vilket är en naturlig humörlyftare.
  • Om du tränar regelbundet, kommer du också att vara fysiskt friskare och se montör, vilket borde leda till ett bättre humör. Hur kunde det inte!
  • Du kan träffa människor på träningspasset, vilket ökar ditt sociala nätverk. Eller du kan träna utanför. På det här sättet kommer du också att få solens uppvärmningsstrålar (om du bor i ett varmt nog klimat). Solen har helande krafter. Gå ut ur ett dyster mörkt hus för ett tag och du kommer att se en omedelbar humörlyft!
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 10
    4. Ändra din situation. Göra en ärlig bedömning av ditt liv. Vad gör inte din lycka starkare? Finns det saker i ditt liv som är negativa mönster som du bara fortsätter att upprepa?
  • Bedöma vilka aspekter av ditt liv lägger till ditt liv på positiva sätt, och som förringar. Och sedan ställa in för att ta bort de aspekter som förringar. Fråga en vän eller släkting för sin bedömning, och se om de matchar din.
  • Ta reda på orsakerna till olycka och i vilken grad du spelar en roll i dina egna problem.Vad skulle det ta för att göra ditt liv lyckligt? Vilket liv vill du ha? Skriv ner det.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 11
    5. Vara centrerad i dig själv. Du måste ha en stark uppfattning om vem du är och ditt eget jag är värt att vara lycklig. Om du inte har dessa saker, måste du arbeta med dem med en terapeut eller bara genom att börja känna igen ditt eget värde.
  • Var glad med dig själv. Aldrig ändra vem du är för någon-upptäcka vad du gillar och ogillar, och ta reda på vad du tror på och vilka problem är av liten betydelse för dig. Detta hjälper dig att upptäcka vem du verkligen är. Då vara stolt över att vara dig och låt det visa. Om människor inte gillar dig som du är, borsta den och omfamna dig själv. Du är unik och speciell, så njut av de underbara sakerna som gör att du sticker ut från mängden.
  • Ignorera andras åsikter, såvida de inte kommer från någon du respekterar djupt. Men slumpmässig skvaller eller kritik som verkar orättvist - låt det inte rocka dig om du vet att du drivs i god tro.
  • Bild med titeln Uppnå lycka Steg 12
    6. Utveckla ett stödsystem. Du kommer att bli lyckligare om du inte är isolerad eller ensam. Om du känner att du har isolerat dig själv, tvinga dig att nå ut till andra eller åtminstone att sakta bygga relationer, även avslappnade. Anslutning leder till lycka.
  • Stödgrupper, vänner på jobbet, går med i en ny kyrka eller träningsklubb, det här är alla sätt att träffa nya människor. Ditt supportsystem kan vara ett husdjur. Många människor känner sig bättre när de är runt husdjur, eftersom husdjur ger konstant och ovillkorlig kärlek.
  • En terapeut kan vara en del av ditt supportsystem. Varje individ är annorlunda, men ibland behöver människor hjälpa till att arbeta genom tidigare problem innan de kan släppa dem och gå vidare för att hitta lycka. Känn inte generad om du behöver söka extern hjälp - det är ett tecken på styrka.
  • Vara ett supportsystem för dem som älskar dig också. Var noga med att prioritera vad som är viktigt i ditt liv, och se till att du tar ut tillräckligt med kvalitetstid för de du älskar och som älskar dig. Att ansluta till nära och kära är en lycka byggare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Le så stort som möjligt när du känner dig överväldigade - avbryta dåliga känslor så snart som de kryper på dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande