Hur är det riktigt du

Alla är annorlunda. Oavsett om du är en komiker, nörd, bra kock, idrottsman eller kärlekspolitik, har alla sina egna nischer i livet. Att ta reda på vem du verkligen är och omfamnar din unikhet är ett hälsosamt sätt att leva ditt liv. När du upptäcker dig, kommer du att hitta förtroende för att lära dig nya saker, besöka nya platser och träffa nya vänner. Alltid vara stolt över vem du är och du kommer att ha tillräckligt med självförtroende för att hantera allt liv kastar dig.

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta ditt sanna jag
  1. Bild med titeln vara den riktiga du steg 1
1. Inse vad du älskar. Tänk djupt om vad du älskar i livet och de människor som omger dig. Även om världen kan verka som en katastrof, har vi alla människor och saker som är viktiga för oss en hel del.
  • Fråga dig själv, "Vad älskar jag absolut?"Gör sedan en lista över de saker som bränner din lycka i livet. Lägg till i listan när ditt liv fortskrider.
  • Det är okej att tänka på de enkla sakerna du älskar som att titta på tv, äta pizza, eller ta en enhet, men överväga de aktiviteter som gör dig upphetsad och känner sig levande.
  • Fokusera på de saker du älskar kommer att inspirera ditt hjärta och själ och därigenom få insikt mot de saker som ger dig mest njutning.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 2
    2. Bekräfta dina prestationer. Påminn dig om alla gånger att du var stolt, lyckades eller övertyga stora odds. Då tänk på vad du gjorde för att göra de tiderna framgångsrika och varför du tror att de är prestationer. Därigenom kommer du att inse vilka inre styrkor du har.
  • Vilket beteende uppvisade du för att nå framgång? Var du lugn, cool och samlad, eller självsäker och cocky? Att tänka på ditt beteende kommer att avslöja vem du verkligen är.
  • Vad sägs om dina handlingar? Tog du initiativet, samarbeta, eller upptäck något annorlunda än alla andra? Ta reda på vilken typ av person du är-en ledare, följare eller lagspelare?
  • Planerade du saker eller var du spontan? Vilka strategier använde du för att lyckas?
  • Genom att erkänna dina prestationer och hur du uppnått dem, kommer du att upptäcka dina största styrkor som en person.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 3
    3. Upptäck ditt syfte. Detta är förmodligen det tuffaste att upptäcka helt enkelt för att många av de saker vi gör i livet är att undvika dom eller få en gynnsam dom. Prova det bästa du kan för att tänka på vad ditt syfte är autentiskt och ärligt.
  • Börja med att göra en lista över allt du skulle göra, säg och gå om du aldrig behöver oroa dig för vad andra människor skulle tänka på det. Genom att ansluta dessa prickar kommer du att vara på vägen för att upptäcka dina innersta önskningar, drömmar och dina största personliga värden.
  • Ett annat sätt är att ta små steg mot ditt syfte genom att eliminera dessa saker i livet som ger hinder för självuppfyllelse medan du lägger till saker som hjälper dig i strävan efter dina lustar.
  • Ta bort byråket och alla försvagande frågor: "Vad händer om jag misslyckas," "Vad händer om jag inte gillar det?,"Eller" Vad händer om jag inte gör några pengar?"Istället, vidta åtgärder och prova nya saker. På det sättet går du ut framför dig själv och fortsätt ditt sanna syfte i livet.
  • Kämpa inte för att hitta "ett" syfte i livet. Live, leva ett passionerat liv för att leva ditt liv med avsikt. Ingen kan verkligen hävda att de är bra på bara en sak - bra förälder, utmärkt basketball, perfekt medarbetare - inte heller ska du hävda att du bara har ett syfte i livet.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 4
    4. Lev ditt idealiska liv. Föreställ dig att oavsett vad du gör, skulle du vara garanterad framgång utan hot om misslyckande. Att hitta svaret hjälper dig att upptäcka det liv du verkligen önskar. Visualisera detta liv och sätta upp för att uppnå det.
  • Fråga dig själv, "Vad skulle jag göra om jag vinner lotteriet för miljontals dollar?"Det här är ett bra sätt att fantasera om ditt liv eftersom det skulle vara ekonomiskt säkert. Därför kan du avslöja alla saker som du verkligen vill göra med ditt liv.
  • Om du vinner lotteriet, vilken typ av person skulle du vara - hur och var bor du - vad är ditt yrke? Detta är ett tillfälle för dig att tänka obegränsat om ditt liv. Genom att vinna lotteriet tar du bort alla gränser och hinder för dina drömmar och önskningar och ta reda på vad du verkligen vill göra med ditt liv.
  • Att svara på dessa inre förväntningar hjälper dig att arbeta för att ta reda på vad som skulle göra ditt liv ideal. I själva verket, istället för att sätta det liv du önskar så långt utom räckhåll för att övervinna de negativa röster som hindrar dig från att gå härifrån till ditt potentiella drömliv.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 5
    5. Hitta din inspiration. Av all film, sport och musikaliska stjärnor i världen, som inspirerar dig mest? Vilka egenskaper har de att du beundrar mest? Hitta personen eller personer i den här världen som inspirerar dig och upptäcker varför du beundrar dem. Du kan upptäcka att de har många av samma egenskaper som du har men kunde gå utöver deras rädsla för att lyckas med ett större stadium.
  • Den som inspirerar dig mest behöver inte vara känd. Det kan också vara en vän eller familjemedlem, lärare eller en kollega. Poängen är att de uppnått något i sitt liv som du beundrar och vill emulera. Att leva autentiskt är deras enda val och det kan också bli ditt.
  • I slutändan är den största kunskapen som uppnåtts den där du får en känsla av vem du verkligen är.Din förmåga att uppnå dina interna lustar kommer att avgöra om du når din potential eller inte. Om så är fallet öppnar du många nya dörrar som kommer att förbättra kvaliteten och syftet med ditt liv.
  • Metod 2 av 4:
    Utveckla dina talanger
    1. Bild med titeln vara den riktiga du Steg 6
    1. Bedöm dina färdigheter. Tänk på tidigare aktiviteter och erfarenheter som du var passionerad och varför. Tänk på din tidigare anställning, frivilliga aktiviteter eller högskolekurser för att källa din passion och planera för ditt framtida jobb. Vilka speciella färdigheter behövdes för att utföra dessa aktiviteter framgångsrikt? Färdigheter är ofta anpassade till de saker du gör det bra och är intresserade av.
    • Genom att bedöma de färdigheter du utvecklat genom dina djupaste personliga intressen kan du ansluta dem till potentiella jobb, lärande och fritidsaktiviteter.
    • Självbedömning hjälper dig att utöka din självförståelse, definiera dina styrkor och klargöra vilken karriärväg som är bäst för dig. Ditt liv och arbete kommer att bli mer uppfyllande som ett resultat.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 7
    2. Identifiera dina styrkor. Dina styrkor är nycklarna för att framgångsrikt hitta den riktiga du på arbetsplatsen. Genom att kombinera din talang med passionerade intressen kommer du att kunna utmärka dig på jobbet och njut av de dagliga utmaningarna.
  • Ett bra sätt att upptäcka dina styrkor är att titta på tecken på spänning. Spänning är ett resultat av att utföra en aktivitet som du gör det bra och är motiverade att göra det. Fråga en kollega på jobbet för att ägna särskild uppmärksamhet åt dig för en dag för att hålla reda på när de observerar dig mest energiserade, engagerade och animerade.
  • Det finns också flera karaktärsstyrkor på Internet om du känner att du frågar en kollega att observera för en hel dag som olämpligt.
  • Identifiera dig själv när det gäller dina styrkor snarare än med din jobbtitel. Detta kommer att eliminera några gränser på arbetsplatsen och låta dig utforska nya roller och få flexibilitet.
  • Känna igen ditt unika tillvägagångssätt för att utnyttja dina styrkor. Ofta, specifika färdighetsuppsättningar som du trivs på kommer att stå ut jämfört med hur andra människor utför samma uppgift. Var särskilt anmärkning för detta för att förstå vad du är riktigt bra på.
  • Bild med titeln Var den riktiga du Steg 8
    3. Generera nya idéer. Brainstorming är en vanlig teknik för att generera kreativa lösningar på ett problem, eller i det här fallet för att identifiera hur dina styrkor kan utnyttjas för att lösa problem. Genom brainstorming kan du frigöra dig för inaktuella, etablerade tankmönster och utveckla nya sätt att titta på något kreativt. Om det behövs, ta med andra in i din brainstorming session för att hjälpa till.
  • Även om miljön ska vara avkopplande och roligt, bör det också vara inriktat på att skapa så många idéer som möjligt. Om du kan skapa en lång lista över idéer som ska lösas, kan den bättre chansen att du kommer att kunna göra nya anslutningar till dina styrkor och färdigheter.
  • När du går igenom brainstorming-processen, fråga allt om dig själv. När du analyserar dina idéer, fråga dig själv, "Har jag de nödvändiga färdigheterna för att lösa detta problem?"
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 9
    4. Markera dig själv. Ett bra sätt att visualisera vem du verkligen är är att skriva ett CV. Återupptas har dina färdigheter och styrkor till en potentiell arbetsgivare. Genom att skapa ett CV kan du se tillbaka på tidigare erfarenheter för att se vad du är bra på och hur du fullbordade de uppgifter som är förknippade med den positionen.
  • Genom att analysera din utbildning, sysselsättningshistoria och erfarenheter noggrant kan du bättre bedöma de egenskaper du måste hitta anställning som bäst kan utnyttja din unika färdighetsuppsättning.
  • Ett CV är byggt för att passa behoven och förväntningarna hos det företag du ansöker om. Det här är en bra övning för att kreativt tänka på vem du är och om du har färdigheter och erfarenhet att hantera problem kommer du att möta hos företaget. Genom att ta detta hårda titt på dig själv blir du mer medveten om vem den riktiga du är.
  • Att skriva ett CV ger dig möjlighet att sätta i orden vad som starkt engagerar dina intressen, färdigheter och erfarenheter.
  • Metod 3 av 4:
    Journalföring
    1. Bild med titeln vara den riktiga du steg 10
    1. Skriv om vad du inte vill skriva om. På så sätt måste du skriva om något som du har svårt att uttrycka. Detta kommer att lura ditt undermedvetna för att släppa sitt "skydd" av dina känslor och tillåta det riktiga du att dyka upp.
    • Målet att hålla en tidskrift och skriva om svåra ämnen för att hitta den verkliga är att du är så brutalt ärlig som möjligt. Utmana dig själv att skriva om svåra saker.
    • Att vara din journalpost med en titel som: "Jag vill inte skriva om ..." och slutföra det med ett utmanande uttalande.
    • I själva verket undviker människor ofta att hantera sådana ämnen eftersom det är svårt att lösa hårda problem och det är lättare att bara lägga av det. Att inte hantera tuffa problem, men tillåter inte dig att ta reda på vem du verkligen är.
    • Genom att hantera vad du inte vill skriva om kommer du att komma direkt till punkten exakt vad du behöver för att träna i ditt liv.
  • Bild med titeln Var den riktiga du Steg 11
    2. Bestäm vem du är nu. Innan du skriver, tänk på vem du var baserad på dina livsupplevelser och då vem du nu blir. Vilka händelser förvandlade vem du är? Vad har stannat detsamma? Kolla periodiskt för att ta reda på vem du verkligen är är en bra övning för att aktivt utvärdera vem den verkliga du är.
  • En viktig del av övningen är att dechiffrera vad dina kärnpersonliga värden är. Genom att undersöka vad som har stannat konsekvent under hela ditt liv, kommer du att kunna hänvisa till det som är bra, fördelaktigt, viktigt, användbart, önskvärt och konstruktivt att avslöja dina värderingar. När dina värderingar bestäms är du på bättre grund för att bestämma dina prioriteringar i livet.
  • När du bestämmer dina värden kan du börja fråga allvarliga och viktiga frågor om vad som gör dig verkligen lycklig. Till exempel, om du har små barn hemma, skulle en karriär som involverar sextio timmar i veckan och resan gör dig lycklig?
  • Bild med titeln vara den riktiga du steg 12
    3. Lista dina egenskaper. I din privata tidskrift, gör en lista över dina topp tio egenskaper. Privat, för att du måste vara fri att göra den här listan utan att vara blygsam. Den viktiga delen är att det är ganska okej att vara den riktiga du. Att vara positiv kommer att bekräfta hur verkligen underbar en person du är.
  • Ett sätt att tänka på det här är, vad skulle en nära vän eller familj säga om dig om någon som inte visste att du frågade vad du handlade om? Vilka egenskaper skulle de framhäva för att bäst beskriva dig?
  • Om du har problem med att verkligen hitta dina sanna egenskaper, tänk på en allmän kvalitet som beskriver dig som "Social."Kom med mer specifika egenskaper som gör dig social, eller hur du är social.
  • Undvik inte negativa egenskaper. Att hitta brister kommer också att låta dig veta vad du måste övervinna för att bli bättre. Tänk på att ibland kvaliteter utvecklas för att kompensera för felaktiga egenskaper.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 13
    4. Ta bort inre vägblock. Ta bort inre vägblock för att uppnå klarhet genom självreflektion. Hitta de hinder som håller dig tillbaka från att bli den riktiga du. Med andra ord, rensa alla distraheringar ut ur ditt huvud och koncentrera dig på hur du kan använda för att lösa dina problem.
  • Tänk dig, till exempel, vad du skulle fråga ditt 99 år gamla själv: frågor som "vilka väsentliga bör jag vara medveten om" - "Vilka mål ska jag fokusera på" - och "Vilka erfarenheter ska jag söka för att påverka mitt liv"?
  • Se till att du frågar dig de rätta frågorna. Fokusera på att fråga dig själv "Hur kan jag ..." Frågor eftersom de omedelbart tar med ämnet och mitt, mer lösningsbaserat och bemyndigande. Till exempel, "Hur kan jag spendera mer tid med mina barn?"
  • Självreflektionspunkten uppnår tydlighet och kommer till en lösning. Genom att hitta ett bättre perspektiv när det gäller ett problem kan du uppnå positiv förändring och få en bättre förståelse för dig själv.
  • När du formulerar en lösning, håll dig till kraften i den här nya kunskapen.
  • Metod 4 av 4:
    Lever ditt liv
    1. Bild med titeln vara den riktiga du steg 14
    1. Lev i nuet. Låt tidigare erfarenheter vara en lektion för dig medan du låter framtida drömmar guide dig, men leva ditt liv i nutiden. Om du vill leva ett exceptionellt liv måste du upptäcka vem som verkligen inte är oroande för saker som inte har hänt än. Koncentrera sig på här och nu kommer det att ha en positiv effekt på ditt emotionella välbefinnande.
    • Spenderar för mycket tid att tänka på det förflutna eller fundera på framtiden begränsar din förmåga att gå vidare för närvarande.
    • Genom att bo i det aktuella ögonblicket accepterar du allt för vad det är värt, att sakerna är färdiga eller hela. Vid denna tidpunkt kan du förlåta dig själv och uppnå en sinne och veta att allting händer av en anledning.
    • Vägra att engagera sig i rädsla för framtiden. Om du oroar dig för mycket om potentiella katastrofer i framtiden kommer du att bli mired i tvivel och detta tänkande kommer att påverka vad du tror är ditt syfte i livet är.
  • Bild med titeln Var den riktiga du Steg 15
    2. Var dig själv. Gör saker i livet som gör dig lycklig så att du kontinuerligt kan engagera sig med livet och världen runt dig. När du vet och förstår dig själv vet du vad du vill ha i livet och behöver inte gömma sig bakom en mask. På det här sättet kommer du att bygga ett mer meningsfullt liv.
  • "Själv" i denna förståelse är din unika, individuella och speciella jag som uppvisar passioner, styrkor och önskningar som kommer till liv, inte "själv" av vad andra förväntar sig av dig.
  • Avstå förväntningarna så att du kan fokusera mer på dig själv snarare än på ett projekt eller konversation. Undersök dina egna förväntningar och låt dem gå så att du kan vara den riktiga du.
  • Detsamma gäller villkorliga relationer. Försöker leva upp till andras förväntningar ger dig lite tid att upptäcka vad du verkligen vill ha. Förväntningarna kommer bara att tvinga dig att flytta längre bort från ditt sanna jag.
  • Genom att ta hand om ditt "själv" och passera förväntningar, kommer du att anpassa dig med ditt sanna syfte och mening i ditt liv.
  • Bild med titeln vara den riktiga du Steg 16
    3. Var sann mot dig själv. Ta av masken och sluta leva lögner för att behaga andra. Att ligga till andra är, i verkligheten, ljuger för dig själv. Försök inte leva någon annans dröm och gå av den väg som andra förväntar dig att ta. I stället hitta ditt eget äkta själv genom att uttrycka sanningen och konfrontera dina rädslor.
  • Att undertrycka dina känslor eller följa en väg som inte är din egen, lever inte ditt "autentiska jag."Till exempel, att hålla din sexuella orientering en hemlighet, som bor i ett missbrukande äktenskap, eller arbetar i en ouppfyllande karriär är alla vägar som inte valdes. När dessa hinder kan övervinnas, kan strävan efter det sanna jaget börja.
  • Först, erkänna sanningen och, för det andra, uttrycka sanningen mot dig själv. Om du inte kan uttrycka sanningen verbalt, behåll en journal för dina tankar och självreflektion.
  • Sanningen är ofta dold ur rädsla, men att hålla rädsla inuti utan att konfrontera det kan skapa mentalt, fysiskt och emotionellt trauma som kommer att bilda hinder för att upptäcka den verkliga du.
  • Stå upp för vad du tror på, inte vad du lärde dig att tro. Att upptäcka dig själv är att ta reda på vad du verkligen tror på.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande