Hur man är själv

"Var dig själv" är ganska möjligen den vanligaste frasen i historien om individualistiska råd. Var dig själv. Det är ett sådant vagt adage. Vad betyder det verkligen att vara dig själv? Och är det verkligen lika enkelt som det låter? Med stegen nedan kan det vara.

Steg

Del 1 av 4:
Upptäcka vem du är
Bild med titeln Var dig själv Steg 1
Bild med titeln Var dig själv Steg 1
1. Hitta dig själv och definiera dig själv din villkor. Oscar Wilde sa en gång med sin vanliga vita: Var dig själv alla andra är redan tagna. Så humoristisk som det här kan tyckas, är det en grundläggande summering av sanningen. Ändå kan du inte vara dig själv om du inte vet, förstår, och acceptera dig själv först. Det borde vara ditt främsta mål att hitta det här.
  • Hitta tid att lära dig om vad du värdesätter och tar tid att överväga vad som utgör kärnan av vem du är.Som en del av detta, överväga ditt liv och val. Försök att tänka på vilka typer av saker du skulle eller inte skulle vilja göra, och agera i enlighet med att hitta genom rättegång och fel hjälper mer än du kanske tror det gör det.
  • Du kan även ta personlighetsprov, men var försiktig med att bara ta det du vill ha från dem så att du inte låter sådana test definiera dig. Se i stället att den definierade du gör är baserat på dina egna villkor och är något du känner dig helt bekväm med. Du kan känna självmedveten, men över tiden om du är runt rätt typ av människor för dig, kommer de att acceptera dig för vem du är.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 2
    Bild med titeln Var dig själv Steg 2
    2. Bli inte förvånad om några av dina värden verkar konflikt. Detta är ett naturligt resultat av att ta på sig breda värden från en mängd olika källor, inklusive kultur, religion, mentorer, inspirerande människor, utbildningskällor, etc. Vad betyder det att du fortsätter att arbeta genom dessa konflikter för att lösa vilka värden som är mest sanna mot dig själv.
  • Bara för att dina värden verkar konflikt betyder inte att du nödvändigtvis måste överge dem. Tänk det hela en del av en dynamik du. Du kan inte skjutas in i någon låda eller knuten. Du har värden för alla olika aspekter av ditt liv, så det är naturligt att de är annorlunda.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 3
    Bild med titeln Var dig själv Steg 3
    3
    Undvik fixering på det förflutna och inte låta dig växa. Ett av de mest ohälsosamma tillvägagångssätten för att vara sig själv är att fatta ett beslut att vem du är definierad av ett ögonblick eller en tidsperiod, varefter du spenderar resten av ditt liv, försöker fortfarande vara den personen från det förflutna snarare än någon som är fortfarande du men växer med övergången av varje säsong och årtionde. Låt dig själv att växa, för att bli bättre att bli klok.
  • Låt dig förlåta tidigare fel och tidigare beteenden du är inte så stolt över. Arbeta med att acceptera misstag och val du har gjort - de är färdiga och tidigare. Du hade dina skäl till dem och beslutet var vettigt, så istället för att utnyttja sig själv till tidigare misstag, låta dig lära sig sina lektioner och fortsätta att växa.
  • Leta efter människor runt dig som stolt förkunna att de inte är annorlunda än de var den dag de blev 16 eller 26 eller 36, eller vad som helst. Verkar dessa människor flexibla, lättillgängliga, glada människor? Ofta är de inte för att de är så upptagna att insistera på att ingenting har förändrats för dem någonsin, att de är oförmögna att ta på sig nya idéer, lära av andra eller växa. Tillväxten i varje ny ålder och stadi av våra liv är en viktig del av att vara sant mot oss själva och att vara känslomässigt frisk och hel.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 4
    Bild med titeln Var dig själv Steg 4
    4. Sluta aldrig leta efter dina egna styrkor. Med tiden kan dessa förändras och sålunda, så kan din definition av dig själv, men aldrig släppa in i fokus och omfokusera på dem. De balanserar mer än tillräckligt med dina brister och är den främsta anledningen till att du inte jämför dig med andra.
  • Jämförelse leder till vrede. En person fylld med förbittring kan inte fokusera på mantra av "var dig själv" Eftersom de är för upptagna hankering efter någon annan!
  • Jämförelse leder också till kritik av andra. Ett liv fyllt med att kritisera andra härrör från låg självkänsla och ett behov av att dra andra av sina perches som du har lagt dem på. Det är både ett sätt att förlora vänner och respektera, och det är också ett sätt att aldrig vara dig själv för att du är avundsjuka och spenderar för mycket tid på att beundra andra för sina egenskaper och inte på dig själv.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 5
    Bild med titeln Var dig själv Steg 5
    5
    Koppla av. Sluta oroa dig om det värsta som kan hända, särskilt i sociala situationer. Så vad händer om du faller platt på ditt ansikte? Eller få spenat fast i dina tänder? Eller oavsiktligt huvudet rumpa ditt datum när du lutar in för en kyss? Lära sig skratt på dig själv både när det händer och efteråt.
  • Vänd det till en rolig historia som du kan dela med andra. Det låter dem veta att du inte är perfekt och får dig att känna dig mer lugn, också. Det är också en attraktiv kvalitet för någon att kunna skratta åt sig själva och inte ta sig för allvarligt!
  • Om människor gör genomsnittliga eller okänsliga bedömningar, ta det inte personligen. Det är deras förlust, inte din.
  • Del 2 av 4:
    Hantera andra
    Bild med titeln Var dig själv Steg 6
    Bild med titeln Var dig själv Steg 6
    1
    Var ärlig och öppen. Vad har du att gömma? Vi är alla ofullkomliga, växande, lärande människor. Om du känner dig skäms eller osäker på någon aspekt av dig själv och du känner att du måste dölja de delar av dig, vare sig det är fysiskt eller emotionellt då måste du komma överens med det och lär dig att konvertera dina så kallade brister till individualistiska quirks eller helt enkelt som grundläggande, jordnära erkännanden av dina egna brister.
    • Prova taktiken att äga upp till ditt ofullkomligheter mitt argument med någon. Du kommer ofta att upptäcka att du plötsligt har tagit bort den anledningen till att man håller argumentet, som ofta är om att bevara ansiktet och inte ge in. Det ögonblick du säger, "Ja, se, jag blir riktigt irriterad när rummet är i en röra också. Och jag erkänner att jag inte skulle lämna mina kläder i en hög på golvet och ändå gör jag det för att det är en lat del av mig själv, jag försöker fortfarande träna ut ur vanan. Jag är ledsen. Jag vet att jag kunde göra det bättre, och jag ska försöka," Du infusar plötsligt ett argument med äkta självhunnande som avväpnar hela argumentets punkt.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 7
    Bild med titeln Var dig själv Steg 7
    2
    Jämför inte dig själv med andra. Om du alltid strävar efter att vara någon du inte redan, kommer du aldrig att bli en lycklig person. Det här kommer genom att jämföra dig med andra och hitta dig själv som vill ha på vissa sätt. Det här är en glatt sluttning till slitbanan, där ditt tänkande bara blir alltmer negativt.
  • Du kan alltid se de utseenden som andra vill skildra offentligt men du kommer aldrig att se vad som verkligen händer bakom sina fasader i sin uppenbarligen perfekta värld. Genom att jämföra dig med andra ger du deras bildsporträtt för mycket makt och minska ditt eget värde baserat på en mirage. Det är en värdelös aktivitet som bara ger skada.
  • I stället, värdera den person du är, Älska din personlighet, och omfamna dina brister-vi har alla dem, och som förklaras tidigare är att vara ärlig bättre än att springa från dem.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 8
    Bild med titeln Var dig själv Steg 8
    3. Sluta bry sig om hur människor uppfattar dig. Några av dem kommer att tycka om dig och några av dem kommer inte. Antingen attityd är så sannolikt att vara rätt eller fel. Det är nästan omöjligt att vara dig själv när du är upptagen i ständigt undrar "Tror de att jag är rolig? Tror hon att jag är fet? Tror de att jag är dum? Är jag bra / smart / populär nog att vara en del av sin grupp av vänner?" För att vara dig själv, måste du släppa bort dessa bekymmer och bara låta ditt beteende flöda, med bara din övervägning av andra som ett filter - inte deras övervägande av dig.
  • Om du byter dig själv för en person eller en grupp, kan en annan person eller grupp inte tycka om dig, och du kan fortsätta för evigt i en ond cykel som försöker behaga folk istället för att fokusera på att bygga upp dina talanger och styrkor.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 9
    Bild med titeln Var dig själv Steg 9
    4
    Sluta vara ett folk-pleaser. Vill alltid ha alles Kärlek och respekt är en helt meningslös övning i slutet som kan skada din personliga utveckling och förtroende. Vem bryr sig vad andra säger? Som Eleanor Roosevelt sa en gång, Ingen kan få dig att känna sig underlägsen utan ditt samtycke Och det som är viktigt är att du lyssnar på ditt eget inre förtroende och om det saknas, att du börjar utveckla den!
  • Betyder detta ingens åsikt i livet är viktigt? Nej. Det gör ont om du är socialt avvisad. Om du är tvungen till en situation där du måste spendera mest eller hela din tid bland personer som inte kan stå dig för sina egna skäl är det farligt att internalisera sina negativa idéer om vem du är. Vad du kan göra är att utöva något val i vars åsikter du värderar mer än andra. Det är mycket friskare att uppmärksamma människor som verkligen betyder dig bra och som håller med dig om vad du vill göra med ditt liv.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 10
    Bild med titeln Var dig själv Steg 10
    5. Omge dig med positiva människor. Trivialisera inte vad du går igenom om du står inför negativt socialt tryck eller mobbning. Det är lättare att klara det om du är medveten om det som tryck och bygger friska försvar. Bygga upp en cirkel av betrodda vänner och personer som delar dina åsikter och övertygelser i livet är ett bra sätt att hjälpa till att minska effekterna av fientliga människor. Du kan säga att deras åsikter spelar ingen roll, och de borde inte, men det är mycket lättare när det finns andra som håller med dig och står för dig.
  • Jämför dem som älskar dig till den som mobbningen plötsligt kan inse att deras åsikt av dig, din familj eller din livsstil, är värdelös. Vi bryr oss iboende om de åsikter som vi respekterar och ser upp till. Detta fungerar båda sätten - om någon inte har någon respekt för dig, då vad de säger om dig är bara tomma ord som kommer från någon som är ett steg ovanför en total främling.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 11
    6. Lär dig skillnaden mellan skrämmande, sarkastiska eller conniving kommentarer och välutvecklad konstruktiv kritik. Det kommer att fokusera på riktiga fel som du inte vet om, och kan göra med att avhjälpa. I det senare fallet, människor som föräldrar, mentorer, lärare, tränare, etc., kan väl berätta för dig saker som du behöver smälta och mull över i din egen takt, för att göra självförbättringar till det bättre. Skillnaden är att deras kritik av dig är avsedd att vara till hjälp.
  • Dessa människor bryr sig om dig och är intresserade av hur du växer som en person, och är respektfull. Lär dig hur man upptäcker skillnaden och du kommer att leva bra, avvisa meningslösa negativa kritiker och lärande från den konstruktiva kritiken.
  • Del 3 av 4:
    Odla ditt sanna jag
    1. Bild med titeln Var dig själv Steg 12
    1. Behandla dig själv som du skulle behandla din egen bästa vän. Du värdesätter dina vänner och de nära dig, som är närmare dig än du är? Ge dig själv samma slag, omtänksam och respektfull behandling som du ger till andra människor du bryr dig om. Om du var tvungen att hänga med dig själv för en dag, vad är det roligaste / trevliga / uppfyllda / lugna / nöjda typen av person du kan vara, medan du fortfarande är själv? Vad är den bästa versionen av dig?
    • Var ansvarig för dig själv och för ökar din självkänsla. Om andra inte säger att du är bra, låt det inte komma till dig. Istället, berätta om du är speciell, underbar och värt. När du tror på dessa saker om dig själv, kommer andra att känna igen det glöd av självförtroende och börja bekräfta dina självbekräftelser på nolltid!
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 13
    2
    Utveckla och uttrycka din individualitet. Oavsett om det är din känsla av stil, eller till och med ditt sätt att tala, om ditt föredragna sätt att göra något som straymer från det vanliga och producerar positiva resultat, var då stolt över det. Var en karaktär, inte en typ.
  • Lär dig att kommunicera bra - desto bättre kan du uttrycka dig själv, desto lättare är det för de människor som gillar dig som du är att hitta dig och de som inte bara ska rensa.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 14
    3. Undvik att vara orättvist för dig själv. Ibland gör jämförelse oss att jämföra äpplen med päron. Vi skulle vilja vara en toppfilmproducent i Hollywood när vi är en låg, aspirerande manusförfattare. Att se den bästa producentens livsstil och hitta dig själv som ett resultat är en orättvis jämförelse - den personen har många års erfarenhet och hobnobbing bakom dem, medan du bara har börjat, testa vattnet med skrivkunskaper som en dag visar sig vara exceptionell.
  • Vara realistisk i dina jämförelser och bara titta på andra människor som inspiration och som motivationskällor, inte som ett medel för att belittla dig själv.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 15
    4
    Följ din egen stil. Det vanliga som många människor gör är att kopiera andras handlingar eftersom det verkar som den bättre rutten att passa in, men egentligen, borde du inte sticka ut? Stående ut är väldigt svårt, ja, men du måste försöka undvika att du antar andras perspektiv, även om det inte är något du normalt skulle göra - det är det som är dig själv om.
  • Vad du än är, acceptera det. Att vara annorlunda är helt vacker och det lockar människor till dig. Låt inte folk ändra dig!
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 16
    5. Acceptera att vissa dagar blir bättre än andra. Människor kan höja ögonbrynen och till och med roa dig när du känner att du verkligen är dig, men så länge du kan shrug och säga, "Hej, det är bara jag," Och lämna det, kommer folk i slutändan att respektera dig för det, och du kommer att respektera dig själv. De flesta människor kämpar är själva - om du kan göra det, kan de till och med beundra dig.
  • Ibland kommer det att skada när du är retad.Medan det här kan vara mycket svårt, och mycket lättare sagt än gjort, försök ditt bästa att bläddra av den av din axel. I slutändan blir du en större och bättre person, vet vem du är, och bättre kunna överleva vad som helst hinder som uppstår i din framtid.
  • Del 4 av 4:
    Står stolt
    1. Bild med titeln Var dig själv Steg 17
    1. Stå upp för dig själv. När någon bullies dig, varför låta dem? De fick aldrig ett certifikat som säger att de hade rätt att mobba! Om du har ett problem, det finns så många bra, förstå människor ivriga att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 18
    2. Stå upp för andra. När du tar en mobbning är det i din goda natur att stoppa dem. Oavsett hur du gör det har du rätt att stoppa det. Du tror på dig själv.
  • Bild med titeln Var dig själv Steg 19
    3. Stå upp för de du stod upp till. Bara för att du var tvungen att försvara dig själv betyder inte att dessa människor inte har något hjärta!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det kommer att finnas tider när du vill vara någon annan men kom ihåg att du är underbart och fruktansvärt skapad. Älskar dig.
  • Tjejer och killar, låt aldrig någonting hindra dig från att vara vem du är. Om du älskar sport och läser, bra för dig! Du är en människa som är speciell på så många sätt och jämföra dig med andra människor hjälper dig inte att vara ditt fantastiska själv. Alla har fantastiska i dem - du måste bara släppa den.
  • Medan du försöker och accepterar dig själv, låt inte dina brister komma ner. Om du kan arbeta på det och även om det inte är, vet att de gör dig vem du är och hjälper dig att definiera dig själv. Brister är faktiskt en del av dig, skäms inte över dem.
  • Oroa dig inte för vad andra människor kan tänka på dig. Om de inte gillar eller accepterar dig, ignorera bara dem och fortsätt.
  • Säg inte att du kan göra något när du inte bara kan behaga någon! Detta hjälper inte alls, och den personen kommer bara att ta reda på det.
  • Bara för att någon säger att de inte gillar något om dig betyder inte att det är dåligt eller du behöver ändra det. Det beror verkligen på vad det är, ofta är det en fråga om preferens.
  • Förändring är en konstant. Så förändras vem du är över tiden är oundviklig, och är alltid troligt att det är bra om du har blivit informerad, relevant och clued in i världen runt dig och har gjort det möjligt för din personliga utveckling att vara en högsta prioritet i ditt liv.
  • Vet när du går med flödet är bättre än att gräva dina klackar in på något. Exempel: Ibland är det bättre att komma överens om att gå till en konsert av ett band som du inte gillar eftersom du spenderar tid och ha kul med dina vänner. Det handlar om att kompromissa och vara respektfull för andras preferenser.
  • Fads och trender är ett personligt beslut. Medan vissa människor undviker dem som pesten i namnet på "individualism", Det betyder inte att du inte är själv när du väljer att följa en trend. Det handlar om vad du vilja.
  • När du plockar ut en outfit, kolla på dig själv i din spegel. I stället för att plocka de dåliga sakerna om hur du ser, plocka ut de goda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande