Hur man bättre ditt liv

Du lever bara en gång, så gör det mesta av det. Alla liv är annorlunda, och förbättrar ditt liv kommer att innebära olika saker för olika människor. Men en positiv utsikter, mål och villighet att arbeta för vad du vill kan hjälpa någon att förbättra sitt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Bli lyckligare
  1. Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 1
1. Uppskatta vad du redan har. Ett hus, rent vatten, en kärleksfull familj, vänner och mat är alla saker som vi ofta tar för givet. Så många människor har inte dessa saker så försök att alltid påminna dig om att vara tacksam. Var stolt över dina prestationer, och var noga med att tacka människor för deras hjälp och support.
  • Gör en lista över de saker du är tacksam för.
  • Låt folk du älskar veta att du bryr dig om dem, det kommer båda att få dem att känna sig älskade och stärka dina obligationer.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 2
    2. Spendera så mycket tid som möjligt med familj och vänner. Människor är sociala djur, och vi matar av varandras positiva energi. Hitta vänner och familj som får dig att må bra och göra det en prioritet att umgås med dem. Ring dem för en chatt efter arbete eller handla på helgen. Gå till din mormor för söndags lunch. Spendera tid med dem kommer att göra dig lycklig och vice versa.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 3
    3. Planera personlig tid att koppla av. Se till att du tar hand om dig själv med lite kvalitet "mig" tid. Du behöver inte undersöka ditt liv eller leta efter problem, bara hitta några timmar varje vecka för att vara själv, bort från jobbet eller stress. Gå en promenad / vandra, lyssna på dina favoritalbum, eller curl upp med en bra bok. Att vara glad och självsäker själv är det första steget att vara lyckligare i någon situation.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 4
    4. Hitta positiva i dåliga situationer. Livet är inte perfekt, och det kommer att bli svårigheter längs vägen. Känn dig inte som du behöver ignorera dåliga situationer eller tuffa tider, eftersom de inte kommer att gå iväg när du gör det. Istället, försök och lära dig vad du kan från negativa erfarenheter, hitta positiva när det är möjligt. Du är fortfarande levande, du har fortfarande människor som älskar dig, och du har fortfarande dig själv. Plocka upp bitarna, lära din lektion och fortsätt.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 5
    5. Hjälpa andra. Det finns ingen bättre känsla än att positivt påverka någon annans liv. Oavsett om det här är något litet, som att hjälpa en äldre person korsa vägen eller bära sina väskor, eller något stort, som att handleda någon eller volontärarbete på helgerna, är generös bevisad för att förbättra din egen lycka.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 6
    6. Ät bra och träna. Att utöva frigör endorfiner i kroppen för att få dig att må bättre och förbättra prestanda i nästan alla aspekter av livet. Att äta bra är också en stor faktor för att förbättra dig själv som de flesta "hälsosam" Livsmedel innehåller positiva näringsämnen (vitaminer och mineraler) som bidrar till bättre övergripande hälsa. Ta hand om din kropp och ditt sinne kommer tacka dig.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 7
    7. Var glad med vem du är. Älska dig själv och bra saker kommer att hända. Påminn dig om att du är värt och använder kraften av positivt tänkande för att få lycka till ditt liv. Helt enkelt känna sig självsäker i vem du lockar liknande människor, och alla, från din chef till din make, kommer att notera din energi.
  • Metod 2 av 3:
    Byre din framtid
    1. Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 8
    1. Syfte att göra vad du älskar. Arbetet borde vara en förlängning av vem du är, inte en chore du slog igenom varje dag. Att hitta din passion är inte alltid lätt, men det gör det inte något mindre värt att göra. Detta måste vara en av de ledande principerna i ditt liv om du vill göra det bättre - du har bara ett liv att leva, så spendera det att göra saker du älskar.
    • Gör en lista över dina favoritaktiviteter.
    • Det som är viktigast för dig i livet, vänner, familj, uppfyllelse, ett bra jobb? Planera kring dessa viktiga orsaker.
    • Medan alla måste göra saker "bara för att överleva," Dessa jobb blir enklare att komma igenom om du också arbetar mot en långsiktig dröm.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 9
    2. Var specifik om vad du vill ändra eller förbättra. Gör en lista över konkreta, riktiga mål och förbinder sig för att uppnå dem. Detta ger dig milstolpar för att nå och göra bättre ditt liv ett uppnåeligt äventyr, inte en serie förvirrade stabs i mörkret.
  • Mål kan vara stora, som att driva ditt eget företag, eller litet, som att träna varje dag. Se bara till att du vet vad du vill ändra innan du börjar ändra.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 10
    3. Gör en lista över de steg du behöver ta för att göra dina mål en verklighet. När du har mål är det dags att göra dem till en verklighet, ett litet steg i taget. Utkast till en lista över de saker du behöver göra för att få dina drömmar att bli sanna. Till exempel, om du vill vara en tv-showskribent, kan du:
  • Lär dig hur du skriver skript.
  • Skriv och redigera din första tv-pilot.
  • Skicka din pilot till tävlingar och stipendier.
  • Flytta till LA för att lära sig branschen.
  • Fortsätt skriva nya piloter tills man hämtas.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 11
    4. Sluta aldrig lära. Det enda sättet att förbättra är att lära sig, så hitta tid att lära dig själv något nytt varje dag. Var otålig nog att be om råd eller vägledning från vänner och experter som du växer som en person och en professionell.Läs / titta på nyheterna dagligen. Läs en bok. Lär dig ett nytt ord. Allt som gör dig smartare än dagen innan är något att vara stolt över.
  • Även människor nöjda med sina jobb kan dra nytta av fortsatt utbildning, eftersom det gör dig till en bättre person med mer insikt och visdom.
  • Tänk på nattskolan eller online-klasser om du vill byta karriär men har inte råd att sluta jobba ännu.
  • Lyssna mer, prata mindre. Du kommer bli förvånad över vad folk har att erbjuda dig.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 12
    5. Arbeta över din löneklass. Arbeta för det jobb du vill ha, inte den du har. När din chef / chef inser att du är ivrig att lära dig, kommer du att flytta upp stegen på nolltid. Gör det bästa du kan på något projekt eller uppdrag du ges och vara villig att hjälpa dina medarbetare när de behöver en hand. Om du utövar positiva, hårt arbetande vibbar, kommer någon så småningom att märka.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 13
    6. Vara tålmodig och uppskattar resan, inte destinationen. Crafting en glad, uppfyllande framtid äger inte rum över natten. Vissa experter har uppskattat att det tar 10 000 timmar att nå sann behärskning i något ämne, vilket innebär att du måste arbeta hårt för att nå den framtid du vill ha. Men om du är verkligen glad att göra något, det arbete som krävs för att komma dit borde inte känna sig som en chore.
  • Fokusera på dina mål och de steg som behövs för att nå dem.
  • Fira små milstolpar på väg till ditt bättre framtida liv.
  • Vet att motgångarna händer, men hantering av dem kommer att ta med sig av dina mål positivt.
  • Metod 3 av 3:
    Ta kontroll över ditt liv
    1. Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 14
    1. Titta på ditt liv som du är på utsidan av det. Försök och undersöka ditt liv ur ett neutralt perspektiv, utan att göra ursäkter för dåligt beteende eller överbelastning av bra beteende. Om du var din egen vän, vilka råd skulle du ge dig själv? Vad vill du ändra? Vad går det väldigt bra?
    • Gör en liten lista över din egen "fördelar" och "nackdelar." Kan du expandera eller spendera mer tid på någon av de goda sakerna, och kan du eliminera några av de dåliga?
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 15
    2. Lär dig att säga nej. Ibland vad vi vill ha eller "behöver" att göra är inte riktigt vad som är bäst för oss. Du måste lära dig att leta ut saker som dränerar din energi utan att ge dig något positivt i gengäld. Till exempel, så mycket som du älskar dina vänner, går ut till barerna natten innan ett stort test inte alltid är det bästa sättet att spendera din kväll. På flipsidan, spenderar 2 veckor som studerar för ett test och ignorerar dina vänner att skada viktiga relationer och leda till oönskade stress. Kom ihåg att du måste sätta din egen hälsa och lycka först - ingen kommer att skylla på det.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 16
    3. Planera din tid, men inte för strängt. Göra tid i din dag för de saker som är viktiga för dig, men gör inte dig så upptagen att du inte kan vara spontan då och då. Att ha ett schema gör dig mer sannolikt att hålla fast vid dina mål och håller dig att göra de saker som är mest av dig. Om du till exempel vill vara en bättre författare, schemalägga 30 minuter varje dag för att skriva. Detta gör det lättare att berätta för någon du är upptagen när du erbjuds arbete eller planer. Att ha lite ledig tid gör det dock lättare att passa i en sista minuten plan här och där.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 17
    4. Klipp ut negativa influenser i ditt liv. Om något gör dig stressig, orolig eller upprördhet, hitta ett sätt att skära det ur ditt liv. Det är inte alltid lätt, men det är nödvändigt att göra ditt liv bättre övergripande. Undersök mönstren i ditt liv som gör dig olycklig och tänker på sätt att förbättra dem. Relationer, arbete och dåliga vanor bör alla återspeglas från tid till annan.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 18
    5. Börja din dag med energi och handling. Börja din morgon genom att gå upp för dagen med livlig energi. Vakna tidigt och förbered frukost. Se till att du städar upp din röra när du går. Gör 15-20 minuters träning eller yoga, läs papperet och ignorera sociala medier eller tv för ett ögonblick. Att börja din dag med produktiv energi gör det mycket lättare att gå av på rätt fot för ett bättre liv.
  • Bild med titeln Bättre ditt liv Steg 19
    6. Fokusera på nutiden, inte förflutet eller framtiden. Du kan inte ändra det som redan har hänt, så sluta försöka försöka. Påminn dig själv varje dag att allt du kan göra är att arbeta i nutiden och göra det prioriterat. Detta gör att du kan utveckla smarta, effektiva vanor som i tid gör dig till en bättre person.
  • Öva meditation dagligen för att fokusera dina tankar.
  • Arbeta med mindfulness tekniker.
  • Tips

    Fokusera på vad du kan ändra, inte vad du inte kan.
  • Arbeta hårt mot dina mål eftersom du älskar dem, inte för att du är tvungen att.
  • Varningar

    Byre ditt liv tar tid. Inte avskräckas om det inte börjar perfekt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande