Hur man utforskar relationer och interaktioner

I slutändan handlar allt i livet om relationer. Det är vår relation med livet och allt som det innehåller som kan skapa stora glädje, kreativitet, energier och tillfredsställelse. Men som alla saker när hanteras på fel sätt kan vi göra oss olyckliga, deprimerade, sjuka och frustrerade.

Förhållandena är avgörande för filosofi och mental hälsa, för vem vi är är summan av våra relationer. Denna artikel utforskar hur man får en djupare inblick-relationer men också att utforska dem från grunden och föreslår sätt att göra dem så bra som de kan vara.

Steg

  1. Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 1
1. Börja med att definiera vad ett förhållande är. Relationer är inte bara mellan två partners eller älskare, men är förbindelsen mellan allt. Så det är viktigt att börja där och reflektera att våra relationer kan vara mycket subtila, det är vårt partnerskap eller interaktion med alla saker i universum. Vårt förhållande är i huvudsak kulminationen av våra interaktioner, så att vi kan mäta och abstrakta åsikter och positioner. Sinnet är en reflektion att alla våra känslor, tankar, minnen och åsikter är baserade på våra relationer.
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 2
    2. Utforska hur vi är beroende av våra relationer. Räckvidden här är väldigt stor men viktigt att utforska som våra relationer är aldrig tvådimensionella. Vi interagerar med allt så stort som vår krets av vänner, familj, arbete eller skola och så vidare - allt som huvudsakligen har ackumulerat och kallat "mig" eller identiteten. Vi är också beroende av våra relationer för att få saker gjort, så att vi skulle förlita oss på vänner, familj, grannar mm för att titta på vårt hem medan vi är borta under en längre tid, men om vi inte hade något förhållande, förtroende eller vad som kunde kallas a känsla av skyldighet med dem, då skulle vi helt enkelt inte fråga dem - vi ber aldrig en komplett främling att ta hand om vårt hem. Förhållanden kan hända under en lång period av utveckling, eller inom några sekunder när det omges av människor på bussen, så att vi kan ta emot och tolerera varandra.
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 3
    3. Tänk på hur relationer ger oss mening. Alla våra relationer med oss ​​själva, andra människor, våra projekt och mål ger vårt liv mening. Det är från vårt förhållande till dem att vi upplever denna meningsfullhet, som kan demonstreras om hur mycket olycka och frustration det kan orsaka oss när förhållandet förändras när vi blir uttråkade med det, frustrerad med det, eller förändrade omständigheter gör att vi förändrar oss syn på dem.
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 4
    4. På samma sätt, utforska flip-sidan av relationer. När vårt förhållande med en person blir sur, eller vi förändrar våra åsikter och känslor mot något, blir vi olyckliga. Så också känner vi hotade när objektet som vi har ett förhållande med är hotat.Relationer har potential att ge oss mycket glädje och lycka och kan styra oss och göra oss glada när vi är beroende av dem för vårt eget välbefinnande.
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 5
    5. Utforska mekaniken i relationen. Ofta är våra relationer ner till flera grupper som:
  • Ömsesidig skyldighet, som inkluderar omedelbar familj samt grannar och de som vi delar utrymme med.
  • Önskvärda relationer som våra vänner, som vi tycker om att spendera tid med, liksom önskvärda relationer med dem som hjälper oss på något sätt, det är att hjälpa till med ett projekt, karriärutveckling eller andra uppnåelser. ## icke-relationer, vilket är vårt förhållande till människor vi inte vet (som människor som bor på andra sidan staden eller världen), eller personer som vi inte ansluter till.
  • Antagna relationer. Det här är relationer som kanske är de vanligaste när vi inte är fullt medvetna. Vi antar att ha en position eller relation med människor som vi inte vet, eller människor vi föreställer oss, som tecken från en film och andra fantasier.
  • Människor kan ofta passa in i mer än en relationskoncern. Till exempel är familjen vanligtvis i den ömsesidiga skyldiga sidan, men kan också vara i det önskvärda när vi vill att de ska hjälpa oss, eller när vi reflekterar över hur de har hjälpt oss och vi har känt att de är bra människor. På samma sätt kan familjen vara i ett relation när vi är i ett mycket dåligt humör med dem eller missnöjda med andra saker i livet - eller vi kan anta att vi har ett bra förhållande med dem, men ser knappt dem eller pratar med dem.
  • Önskvärda relationer kan vara båda sätten, så de människor och saker som vi gillar såväl som de vi inte gillar faller i samma fält när det är ett föremål för vår illamående. Till exempel kan du och dina vänner ömsesidigt som ett band, en film eller ett politiskt parti, religiöst synvinkel eller andra ämnen, men när du slår mot en annan grupp som ett sätt att ha saker gemensamt. Den sträcker sig ytterligare för fall som att vara hängivna medlemmar av "Abc" läger och se därför "Xyz" läger som fienden, då är den gruppen fortfarande i lustgruppen när du vill ogillar dem.
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 6
    6. Tänk på nuvarande status för dina relationer. Några grundläggande att börja med är:
  • Förhållandet med dig själv. Hur relaterar du till dig själv? Det är förvånande att inse att vi sällan har ett fantastiskt förhållande med oss ​​själva, vi tenderar att vara arg på oss själva, känna sig deprimerade på våra brister, eller skämsas på våra handlingar. I de flesta människors liv är det lite medkänsla och respekt för sig själva, men medkänslandet bör alltid vara knutet till visdom så att vi ställer oss själva gränser och mål och ser dem igenom. Ofta behandlar vi våra sinnen och kroppar som bara fordon för att uttrycka våra önskningar, och det gör oss oundvikligen olyckliga.
  • Tänk på ditt förhållande till dina erfarenheter. Den här är ett centralt område att utforska eftersom det inte bara är vårt förhållande med människor, men livets erfarenhet. Till exempel kan vi ha en kamp med någon vi vet, men vi kanske inte är upprörd med dem som människor, men upprörd på erfarenheten av att bli arg, eller att behöva sortera ut problem. Det här är verkligen det mest subtila och komplexa.
  • Förhållandet med andra människor. Börja med din närmaste familj eller vänner, de som du känner mest eller spendera mest tid. Tänk på dina nuvarande känslor om tillståndet för ditt förhållande med dem. Har det varit hårda ord eller känslor? Utforska varför genom att överväga om det beror på att de har gjort eller inte gjort något du har velat, vilket är en återspegling av hur kraftfull önskan är i förhållandet. Till exempel kan vi bero på dem eftersom vi har personliga osäkerheter och beror så på andra att hålla oss lyckliga, eller vi är beroende av någon att hämta några matvaror på väg hem, men ändå känna sig olycklig när de sätter en lust framför en mer förnuftigt behov.
  • Tänk på dina relationer med dina bekanta. Det här kan vara en vän som du inte räknar som en personlig vän, till exempel dina lokala affärsägare, grannar, din läkare eller hälso- och fitnessspecialister, dina lärare ner till alla i ditt liv som du någonsin har stött på.Det här är verkligen det största fältet, men ta lite tid att överväga statusen för ditt förhållande med dem och det bidrag de gör i ditt liv.
  • Tänk på ditt förhållande med andra levande saker. Till exempel kan det finnas myggor eller spindlar som stör dig, eller ljudet av något som tränger in i ditt utrymme, eller djur som du älskar som familjen husdjur, eller ett symboliskt djur som du beundrar, som du kanske gillar husdjur, eller vilda djur som tigrar och elefanter och så vidare.
  • Tänk på ditt förhållande med icke levande saker. Detta är ett stort område, eftersom du kan ha en personlig motvilja för mattan i ditt hus, eller en dörr som pinnar eller något annat, kan du också älska aspekter som en vacker park eller solnedgången mm.
  • Tänk äntligen ditt förhållande med resten av världen och miljön. Ofta kan vi ignorera delar av världen som inte direkt påverkar oss, eller vi kan vara oroliga genom förstörelse av något som påverkar oss emotionellt (t.ex. förstörelsen av regnskogen, eller personer som faller i fattigdom etc).
  • Bild med titeln Utforska relationer och interaktioner Steg 7
    7. Tänk på sätt att göra varje relation en bra. Det som är viktigt är att våra relationer behöver respekt och gränser. När våra interaktioner med någonting från vår käraste vän ner till köket blir något som vi inte gillar, är det ofta som vi har åsidosatt förhållandet genom att bli mer självorienterat, så vi har slutat titta på interaktionen och miljön som saker de är och det här är hur våra problem uppstår.
  • Det är viktigt att reflektera över hur önskan spelar en roll i förhållandet eftersom det ofta är vad som orsakar relationer att falla i förfall. Till exempel kan vi vilja att livet är lätta och är inte ogillar oss själva och andra för våra misslyckanden, eller vi kan trycka utåt och förväntar oss att följa oss ändå känner sig olyckliga när de inte gör det. Då kan vi hitta personer som vi helt enkelt är obekväma med och önskar att de helt enkelt skulle sluta existera.
  • Det ultimata målet är att vara nöjd med vad du har, som det sättet har mycket mer betydelse såväl som bättre kvalitet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande