Hur man klarar livet

Ibland blir livet svårt. Svåra tider händer för alla, tro eller inte. Men det är hur du hanterar de svåra tiderna som kan betyda skillnaden mellan att övervinna dina hinder och drunkna i dem. För att klara av livet måste du lära dig att hantera stress och svårigheter i livet, hitta motivationer och sätt att vara positiva och få stöd från en mängd människor i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera stress och problem
  1. Bild med titeln Uppnå kortsiktiga mål Steg 8
1. Adressproblem huvudet på. Medan det kan vara tilltalande att gömma sig från dina problem och låtsas att de inte existerar, är det mycket bättre att möta dem på om du kan. Hantera dina problem, oavsett om det har en hårdsamtal eller ändra ett problematiskt beteende, kommer att betjäna dig mycket bättre på lång sikt än att göra dig problem större genom att ignorera dem.
  • Bryta dina problem upp i små steg för att göra dem mindre överväldigande. Gör lite arbete i taget. Bygga upp din tolerans mot de känslor som uppstår genom att arbeta med dina problem genom att hantera problemen gradvis.
  • Till exempel kanske du är arbetslös och behöver ett jobb. Förvänta dig inte att skriva ditt CV, få referenser, hitta det perfekta jobbet och få jobbet allt på en vecka. Istället, fokusera bara på en del av det i taget, så att varje steg är en seger.
  • Bild med titeln sova bekvämt på en varm natt Steg 2
    2. Ta en paus. Stress kan bygga upp och bygga upp och innan du vet det är du redo att explodera. För att stoppa det här, ta lite tid för dig själv varje dag, oavsett vad du gör.
  • Detta kan exempelvis innebära ett avkopplande bad i slutet av din dag eller helt enkelt stoppa ditt arbete och stänga ögonen för ett ögonblick för att nyare dina tankar.
  • Gör vad som helst ger dig möjlighet att ladda din energi och förmåga att fokusera. Detta kan vara så enkelt som lugnande ner genom att ta ett ögonblick för att sakta ner din andning.
  • Bild med titeln ser bra ut på gymmet steg 22
    3. Ta hand om dig själv fysiskt. Ha en dålig dag? Att flytta din kropp hjälper till att förbättra ditt humör och dina utsikter. Ät en hälsosam lunch och se till att du får tillräckligt med sömn för nästa dag. Ditt humör och utsikter kan vara starkt påverkad av ditt fysiska välbefinnande, så gör det en prioritet.
  • Försök att få 30 minuters fysisk aktivitet fem dagar i veckan. Detta kommer att hjälpa din övergripande hälsa och ditt mentala välbefinnande.
  • Oavsett om du går till en jog, gå på en vandring, gå till gymmet, eller bara gå runt ditt block, lite träning kan verkligen förbättra din Outlook.
  • Övning förbättrar humör, frigör stora kemikalier i hjärnan, och kan ge dig en välbehövlig ökning av förtroende och självkänsla. Det är också ett hälsosamt sätt att släppa upp en energi och spänning.
  • Bild med titeln dricka ansvarsfullt steg 2
    4. Undvik destruktiva flykt. Vänd inte till droger eller alkohol för att klara av livets problem. Dessa saker kan ta bort smärtan ett tag men i slutändan kommer de att orsaka fler problem än de löser.
  • Om du har svårt att klara av livet, ta dig tid att identifiera om du använder flykt, som droger och alkohol, som hanteringsmekanismer. Om du är är det viktigt att hitta andra sätt att hantera din stress och problem.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    5. Släpp av stress som inte är din egen. Ibland tar vi på sig stress som vi inte behöver ta på. Det är viktigt att släppa av stress om saker som vi inte kan kontrollera eller det är inte vårt eget.
  • Att släppa saker som vi inte kan kontrollera är vanligtvis lättare sagt än gjort. Det kommer att ta lite fokus och arbeta för din del för att identifiera de saker du inte kan göra någonting om. Försök skriva ner alla saker som stressar dig eller gör dig orolig. Detta gör det möjligt för dig att bättre undersöka dina problem.
  • Medan det är viktigt att bry sig om andra i ditt liv, med andra människors stress, hjälper inte dig eller den andra personen.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta motivation och syfte
    1. Bild med titeln Skriv om dina hobbyer och intressen Steg 2
    1. Tänk på vad som motiverar dig i livet. När du klarar av stressen och problemen med det dagliga livet kan det vara lätt att förlora spår av vad som verkligen motiverar dig. Att hitta dessa saker kan vara väldigt hjälpsamma i att övervinna de låga punkterna i livet och gå vidare.
    • Det finns ett brett utbud av saker som kan vara din motivation! Det kan till exempel vara ditt arbete, dina hobbyer, eller dina relationer, eller en kombination av alla dessa saker. Några av dessa saker kan ge dig glädje, en känsla av prestation och motivationen att fortsätta flytta genom livet.
    • Gör en lista eller skriv en post i din tidskrift om vad som motiverar dig mest i livet. Detta kan vara en snabb lista eller en mer noggrann utforskning av enheter och driver dig i livet. Att skriva ut dina motivationer gör att du kan återkomma dem när du känner dig nere och kan inte komma ihåg varför du behöver gå vidare.
    • Försök att återvinna ditt inre barn. Hitta en ny hobby eller något att tänka på saker för en tidsperiod varje dag.
  • Bild med titeln lever ett bra livssteg 9
    2. Gör dig användbar. Volontärarbete är ett utmärkt sätt att klara livet eftersom det kan visa dig båda de underbara sakerna i livet och det sätt du kan specifikt kunna göra skillnad i världen. Om det finns saker i livet som ger dig glädje, hitta ett sätt att fungera som i ditt volontärarbete.
  • Till exempel, arbeta med djur på ett lokalt skydd om du älskar husdjur, hjälpa till med samhällsevenemang, även om du bara plockar upp papperskorgen i ditt grannskap om du är intresserad av miljön.
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 18
    3. Hitta stunder av glädje och skönhet. Det kan vara svårt att se livets skönhet när du vägs av livets problem. Men för att klara livet är det viktigt att hitta skönhet och glädje i världen. Detta kan hjälpa dig att koppla av och bygga upp din styrka när tiderna blir svåra.
  • Detta kan inkludera konstens skönhet, stunder av vänlighet mellan barn, eller naturens underverk, bara för att nämna några saker.
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 2
    4. Göra plats för förändring. Ibland hittar du motivation och syfte att du ändrar en mängd olika saker i ditt liv. Det kan till exempel vara att du behöver byta jobb eller hantera din tid annorlunda för att hitta tillfredsställelse med ditt liv.
  • Vad det än är att du behöver ändra, kan förändring i allmänhet vara läskigt. Det kan ta mycket övertygelse och uthållighet för att göra de förändringar du behöver. Men kom ihåg att den ultimata utbetalningen för att följa igenom med att ändra dig livet är ett lyckligare och mer uppfyllande liv.
  • Metod 3 av 4:
    Få stöd
    1. Bild med titeln berika ditt liv steg 10
    1. Vända till vänner. När du försöker klara av livet är det vänner som ofta kan hjälpa dig. En sann vän, en som älskar dig och stöder dig oavsett vad, är en sällsynt gåva som bör utnyttjas när du behöver det.
    • Att vända sig till dina vänner kan betyda många saker. Det kan innebära att det bara går att gå med en vän och dekomprimera om stress och ångest i ditt liv. Berätta för din vän, "Jag behöver verkligen prata några saker med dig. Kan du ta en promenad med mig veckan?"
    • Å andra sidan kan det betyda Be om fysiskt, ekonomiskt eller emotionellt stöd. Detta är en mer komplex konversation som kan kräva en preliminär diskussion om dina problem och hur du tror att du kan lösa dem med dina vänner hjälp.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 9
    2. Få hjälp från din familj. Om du har familjemedlemmar som du kan vända dig till, gör det. I många fall är dina familjemedlemmar de människor i världen som mest sannolikt kommer att vara villiga att stödja och hjälpa dig.
  • Att vända sig till din familj kan innebära att du frågar om fysisk eller ekonomisk hjälp, eller det kan bara betyda att de ska prata. Berätta för dem mycket tydligt, "Jag behöver verkligen din hjälp."
  • Även om du är osäker på vilken typ av hjälp du verkligen behöver är det viktigt att ha en konversation med dina familjemedlemmar när du är i behov. Säg något som, "Jag är inte säker exakt vad jag behöver men jag hoppas att du kan hjälpa mig."
  • Inte alla har ett förhållande med sina familjemedlemmar som är stödjande och hjälpsamma. Om du inte kan få hjälp eller stöd från din familj, är din bästa åtgärd att skapa vänskap som kan tjäna den här funktionen. Familjer av val, som består av relationer med vänner som är så nära som en familjemedlem kan vara, kan vara lika fördelaktiga som födelsefamiljer.
  • Bild med titeln Behandla Övre ryggsmärta Steg 15
    3. Få professionellt support. Om du inte har vänner och familj som kan ge dig det stöd du behöver, är det viktigt att du vänder dig till en mentalvårdspersonal för att ge dig det stöd du behöver och förtjänar. Detta kan vara en psykiater, en psykolog, en socialarbetare eller en terapeut som behandlar dina speciella problem.
  • Att hitta rätt mentalvårdspersonal för dig kan vara svårt. Fråga betrodda vänner eller familjemedlemmar att ge dig förslag. Försök att fråga din familjedoktor för förslag. Många sjukförsäkringsbolag kan också styra dig mot mentalvårdspersonal i sina system.
  • Om du går till en psykisk hälso-professionell och du tror inte att de kan hjälpa dig med dina problem, då gärna gå vidare. Det är viktigare att du får den hjälp du behöver än det är att oroa dig för att skada din terapeutes känslor genom att gå vidare.
  • Bild med titeln Vänd ditt liv efter depression Steg 9
    4. Fortsätt att söka hjälp och aldrig ge upp på livet. Om du känner dig deprimerad och pratar med vänner och familj har inte hjälpt, och vänder sig till en professionell har fått dig ingenstans, fortsätt att söka hjälp. Det finns alltid fler människor ute i världen som kan hjälpa dig med dina problem.
  • Till exempel, om din terapeut inte hjälper dig, hitta en ny. Det finns andra mentalvårdspersonal som kommer att vara bättre utrustade för att hjälpa dig att hantera problem eller problem du måste övervinna.
  • Håll aldrig deprimerade eller destruktiva tankar inuti. Det är viktigt att du fortsätter att arbeta mot att hitta sätt att klara av omständigheterna i ditt liv.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera livets upp och ner
    1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
    1. Identifiera vad du kan kontrollera och vad du inte kan kontrollera. Vissa saker är helt enkelt bortom din kontroll, men ibland kan det vara svårt att veta vad du kan och inte kan kontrollera. Genom att ta ett ögonblick att tänka på situationen kan du kanske berätta om det är inom din kontroll eller inte.
    • Till exempel, förlorar ditt jobb på grund av en dålig ekonomi är ett exempel på något du inte kan kontrollera. Men beslut om hur du kommer att reagera på att förlora ditt jobb i en dålig ekonomi är något som ligger inom din kontroll.
    • Försök att undvika att engagera sig i ohälsosamma beteenden över de saker du inte kan styra, som att skylla på dig själv för något du inte hade någon kontroll över.
  • Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 1
    2
    Utveckla en fjädrande tankegång. Att vara fjädrande omfattar många olika egenskaper, men det kan hjälpa dig att klara av vad livet händer lite bättre. Några saker du kan göra för att bli en mer fjädrande person är:
  • Arbetar på din självdisciplin.
  • Lära sig att acceptera dig själv och andra människor.
  • Blir mer avgörande.
  • Förbättra dina kommunikationsförmåga.
  • Sätta mål och arbeta för att uppnå dem.
  • Bild med titeln vara en man Steg 11
    3
    Klara av förändring. Ditt liv kommer att förändras på små och dramatiska sätt ibland, och medan du kanske inte har kontroll över dessa förändringar, kan du arbeta för att bli mer anpassningsbar för dem. Anpassning till förändring kan vara svårt, men letar efter de möjligheter och positiva aspekterna av förändringar i ditt liv kan hjälpa till. Motstå förändringar i ditt liv kan orsaka att du känner ångest.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande