Hur man undviker att vara ett offer för mobbning

Att vara offer för mobbning kan få dig att känna dig hemsk om dig själv utan anledning. Om en mobbning närmar dig och börjar vara meningsfull, är det lätt att tvivla på dig själv eller att ge in i mobbens krav. Men om du känner igen ditt eget självvärde, ge inte in i mobbningen och berätta för en vuxen när du är nödvändig, du kan undvika att vara offer för mobbning och kan sluta dreading gå till skolan. Om du vill veta hur du slutar att vara offer för mobbning och att börja njuta av ditt liv igen, se steg 1 för att komma igång.

Steg

Del 1 av 2:
Förhindra mobbning i skolan
  1. Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 1
1
Utstråla förtroende. Förtroende är en mobbas största fiende. Om du vill förhindra att mobbningar tänker på att du är ett enkelt mål, kan du arbeta med att inte bara utveckla ett inre förtroende utan också att projicera förtroende. Stå lång, få ögonkontakt med människor, ser gärna till var du är och undvik att hänga över eller titta på marken. Se förlovad och glad när du pratar med andra människor, och gå till klassen med ett syfte, inte som om du drar dina fötter. Även om att utveckla sant förtroende kan ta lång tid, göra ansträngningen kan sätta dig på vägen till att vara mindre benägna att bli mobbad.
  • Titta på dig själv i spegeln. Kolla in ditt kroppsspråk och se till att det är öppet och positivt.
  • Medan dressing till nines kanske inte hjälper dig att känna dig självsäker, ta tid med ditt utseende och visa att du bryr dig om hur du ser kommer att göra mobbningar mindre benägna att störa dig. Att upprätthålla god hygien kommer att få dig att må bättre om dig själv, vilket i sin tur ökar ditt självförtroende.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 2
    2. Samla stöd från dina vänner. Om du har en grupp vänner eller till och med bara en vän eller två, är det dags att få sitt stöd. Du kan berätta för dem om vad som händer och se till att hålla fast vid dem i några hotande situationer. Om du vet när mobbningen är mest sannolikt att närma dig, oavsett om det är i hallarna eller på din promenad hem, se till att du inte är ensam, men går med minst en vän, så mobbningen är mindre benägna att närma dig dig. Och om du har en äldre vän, eller till och med en äldre syskon kan du gå med, det kommer också att skrämma mobbningen.
  • Tyvärr, mobbar älskar att byta på människor som inte har många vänner. Om det här är du, vet du att du inte är ensam och försök att arbeta på utveckla vänskap med människor, eller åtminstone lära känna några bekanta. Bara att ha någon att sitta med i cafeterian eller att gå med i hallarna kommer att göra dig mindre benägna att bli plockad på.
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning Steg 3
    3. Lära sig stå upp för dig själv. Om en mobbning kommer upp till dig och säger skadliga saker, är din bästa satsning att utstråla förtroende, stå högt och se den personen ordentligt i ögat och säga, "Sluta!" eller, "Lämna mig ifred." Att bara säga något enkelt och sedan flytta på kan visa att du inte låter mobbningen komma ner och att du är villig att hålla fast för dig själv. Detta kan göra mobbningen att du inte är ett bra mål eftersom du är för stark.
  • Naturligtvis måste du få en bra läsning på situationen. Om du känner att du är i en farlig eller hotande situation, kan din bästa satsning verkligen vara tillbaka och komma bort från mobbningen så fort som möjligt.
  • Om mobbningen håller sig irriterande och säger "Sluta!" och stående stolt är inte ute, du kan försöka att omedelbart ignorera mobbningen. Om du bara går med som du inte ser honom eller henne, har du inte någon effekt på dig, då kommer mobbningen att bli uttråkad eller att koppla ur ganska snabbt. Han eller hon kommer inte se punkten i mobbning om det inte får en reaktion ut ur dig.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 4
    4
    Sluta leva i rädsla. Om du går om dagen, tänker du på alla sätt som du kan mobbas, från att bli trippad i cafeterian för att skratta i klassen, så kommer du att spendera ditt vakna livet att vara rädd för allt som kan hända. Naturligtvis är det bäst att vara på din vakt och vara beredd på någonting när du störs av en mobbning, men du bör försöka visualisera ett positivt resultat när du tänker på någon av de negativa situationer som kan uppstå i en mobbas närvaro.
  • Om du visualiserar positiva resultat efter konfrontationer med mobbningar, är du mer benägna att uppnå det du vill ha.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 5
    5
    Överväg att ta några självförsvarsklasser. Medan du inte ska börja slåss mot en mobbning som kommer upp till dig, och bara tillgripa våld om du inte har något annat alternativ, tar några självförsvarsklasser, som karate, hjälper dig inte bara att lära dig att försvara dig själv, men För att få det förtroende du behöver stå upp till mobbningar. Bara veta att du skulle kunna slåss tillbaka när en mobbning närmar dig kommer du att göra dig mycket mer självsäker när du möter mobbningen, och du har också mer förtroende för din egen styrka.
  • Om självförsvarsklasser inte är upp på din gränd, kan du också överväga att anmäla sig till en efterskola sport. Varje sport kan hjälpa dig att komma i form, och du kan till och med göra några vänner längs vägen.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 6
    6
    Tro på dig själv. Om du vet vem du är och ha tro på dig själv, så kommer du att vara mindre benägna att närma sig en mobbning. Du behöver inte tro att du är den största personen i världen, men lägger dig alltid först och vet att dina mål och behov är viktiga kan gå långt för att hjälpa dig att undvika mobbningar. Om du tror att du är en intressant, omtänksam och värdig person, kommer en mobbning att vara mycket mindre benägna att ta dig ner.
  • Bullies gillar inte en utmaning - de byter på de svaga. Om de ser dig och tänker, "Hej, det är en kille som är ganska nöjd med sig själv," Då vill de inte göra ansträngningarna att försöka få dig att känna dig dålig. Men om de tänker, "Det finns en kille som redan är eländig i sin egen kropp," Då blir de mer benägna att göra ett drag.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 7
    7
    Undvik mobbningen så mycket som möjligt. Detta kan låta som en uppenbar punkt, men ett av de sätt du kan förhindra att bli mobbad är att helt enkelt undvika platser där mobbningen sannolikt kommer att vara. Sitta i en ny plats i cafeterian. Ta en ny väg till klass eller en ny väg hem. Gör vad du kan för att vara borta från den personen så mycket som möjligt. Även om du inte borde ändra hela ditt liv och schema bara för att undvika den här personen, kommer att undvika att mobbningen kommer att göra honom eller henne att bli uttråkad och att sluta göra ansträngningen att störa dig.
  • Det här är en bra kortsiktig strategi, men på lång sikt måste du vidta starkare åtgärder för att förhindra mobbning.
  • Bild med titeln förhindrar att det är offer för mobbning Steg 8
    8. Stoppa inte ner till mobbens nivå. Om mobbningen är meningen med dig, kallar du namn, eller försöker förnedra dig offentligt, det kommer naturligtvis att vara frestande att vara meningsfull för den personen, men om du verkligen vill stoppa mobbningen, kan du inte stoppa ner till mobbens nivå. Om du ringer till honom eller hennes namn, försök att bekämpa obefogad, eller bara engagera sig i allmänhet, då kommer du att eskalera situationen och göra det värre själv.
  • Det finns inget mer frustrerande för en mobbning än en person som inte svarar, ring honom, eller visa att han bryr sig alls. Om du lägger till bränsle i elden, ger du bara mobbningen exakt vad han vill ha.
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning Steg 9
    9. Låt inte mobbningen se att du bryr dig. Ett mobbningsmål är att få dig att gråta och känna dig värdelös. Visst, de saker han säger kan vara skadliga och kan fylla dig med självtvivel, men du får aldrig, någonsin låta mobbningen se att allt han säger har en effekt på dig. Om han säger något betyder och du ser synligt upprörd, då kommer han bara att uppmuntras att dole ut mer av samma. Men om han ringer dig namn och du shrug och agerar som om du inte kunde bryr dig mindre, så kommer han att vara mycket mindre benägna att fortsätta att pinna dig.
  • Naturligtvis kan det vara svårt att hålla dina känslor på flaska inuti, speciellt om mobbningen verkligen skadar dig. Försök bara att vara lugn, andas, räkna till tio, eller gör vad du kan för att inte låta orden skada dig. Om du behöver gråta, försök att göra det i privatlivet, och åtminstone bibehålla din coola medan du är i mobbens närvaro.
  • Även om det kan låta hårt, försök att inte låta Bully`s ord komma till dig eller få dig att tro att det är något fel med dig. Kom ihåg att mobbningen är en genomsnittlig person som är njut av att skada människor - varför skulle du tro att allt han / hon sa var sant?
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning steg 10
    10
    Berätta för en vuxen eller myndighetsfigur. Många människor är rädda för att berätta för vuxna, lärare eller andra myndighetsuppgifter om mobbning eftersom de tycker att det gör att de ser ut som en wimp och att det kan göra mobbningen mer arg. Om du verkligen vill förhindra mobbning, kan du dock inte vara rädd för att ta dessa mer drastiska åtgärder när de är nödvändiga. Om mobbningen har blivit out of control, eller ens om du bara har haft en riktigt hemsk upplevelse med en mobbning, är det aldrig för tidigt att berätta för dina föräldrar, dina lärare eller någon annan på din skola eller i ditt samhälle.
  • Vuxen kommer att ha en uppfattning om hur man hanterar situationen. Om mobbningen är riktigt ur hand, kan du till och med behöva kontakta lokala lagmyndigheter, och den vuxna kan vara en stor hjälp vid navigering av situationen.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 11
    11. Skyll inte alltid på dig. Tänk aldrig att det är ditt fel att du är mobbad eftersom det är något fel med dig. Bullies är ofta grymma och irrationella människor som har låg självkänsla och som försöker göra sig bättre genom att belittla andra människor. De agerar inte rationellt, och det är aldrig ditt fel om en mobbning börjar störa dig. Var inte svår på dig själv och tror att situationen kunde ha blivit undvikit om du tittade eller klädd annorlunda. Om du är mobbad, är det viktigt att vara lugn, att tänka positivt och för att undvika att skylla dig själv om du vill komma ut ur situationen så snart som möjligt.
  • Om du är på dig själv om att bli mobbad, så kommer det att göra mobbningen ännu mer sannolikt att rikta dig. Istället bör du tänka och agera som om du inte förtjänar att behandlas på det här sättet.
  • Del 2 av 2:
    Förhindra cyberbullying
    1. Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning steg 12
    1. Svara inte. Om en cyberbully skickar otäcka kommentarer till dig, går runt, som försvinner dig, eller bara försöker störa dig online, kan det vara lätt att vilja slåss tillbaka och berätta för den personen att gå och börja ringa den personen några namn själv. Men sanningens sanning är, ju mer du engagerar sig med mobbningen, desto mer kommer de att tro att de kommer till dig, och desto mer sannolikt kommer de att vara att hålla dig.
    • Du kan säga något som "Lämna mig ifred," Men annat än det, prata inte med personen.
    • Du kan berätta för personen, "Jag sparar bevis på denna konversation" Att uppmuntra personen att sluta störa dig. Utöver det är det bäst att undvika att prata med mobbningen alls.
    • Precis som i det verkliga livet, om mobbningen ser att han eller hon har befogenhet att göra dig upprörd, kommer han eller hon att vara mer benägna att fortsätta att störa dig.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 13
    2. Blockera mobbningen. Oavsett om du är på Facebook-chatt, G-chat, eller en annan form av snabbmeddelanden, blockerar du mobbningen från ditt konto så att du inte kan få några meddelanden från dem. Du kan också vara osynlig för mobbningen, beroende på vilka program du använder. När du blockerar mobbningen från att prata med dig, kommer han eller hon sannolikt att ge upp att försöka nå ut till dig.
  • Blockering skickar ett högre meddelande än att engagera sig med mobbningen. Bully kommer att se att du är seriös om att vilja vara ensam.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning steg 14
    3. Spara bevisen. Om mobbningen skickar dig skadliga chattar, inlägg eller e-postmeddelanden, ta inte bort bevisen. Spara det om du bestämmer dig för att kontakta din tjänsteleverantör eller att prata med en vuxen eller en administratör av din skola. Att ha en skriftlig rekord av mobbens beteende kommer att ge dig det bevis du behöver för att få mobbningen i trubbel. Spara det någonstans, skriv ut det och se till att bevisen är till hands när du behöver det. Om du inte räddar några bevis, blir det ditt ord mot mobbningen, och mobbningen kommer sannolikt att neka att ha någon online-kontakt med dig.
  • Även hanteringen av att spara och lagra bevisen på mobbningen kommer att bemyndiga för dig, även om du bestämmer dig för att inte använda den.
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning steg 15
    4. Skapa fler privata inställningar. Om du vill göra det mindre troligt att du blir mobbad i första hand, kan du också skapa högre sekretessinställningar, oavsett om du använder din Facebook, Twitter eller ett annat online-konto. Att begränsa åtkomsten som människor har till dina foton och de saker du skickar kan hjälpa dig att undvika personer som bara trollar din profil för att hitta något att skratta åt eller vara meningsfullt om.
  • Det sagt, du borde också vara försiktig med vilken du accepterar som en vän på online-nätverk. Om du accepterar absolut alla som vill vara din Facebook-vän utan att veta mycket om den personen, är det mer troligt att den här personen kommer att sluta göra några obehagliga kommentarer.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 16
    5. Tänk på vad du skickar. Naturligtvis är det aldrig ditt fel om du är mobbad eller cyberbullied. Ändå kan du tänka på vilka kommentarer du skickar, och vem kan se dem. Om du skickar något mycket kontroversiellt eller sannolikt att förolämpa många människor, kan du öppna dig själv för att ha människor mobbar dig om vad du säger. Även om de flesta mobbning inte händer på grund av upplagda kommentarer, om du vill vara mer säker än ledsen, bör du undvika att posta allt som sannolikt kommer att ilska människor.
  • Bildbeteckningen förhindrar att det är offer för mobbning Steg 17
    6. Rapportera mobbningen till tjänsteleverantörer. Om en person är stötande, vulgär eller helt enkelt irriterande för dig online, kan du kontakta tjänsteleverantörerna för att få den personen som är förbjuden från tjänsten. Om du kontaktar Facebook och rapporterar mobbning, kommer personen att möta den förlägenhet att startas från hans eller hennes Facebook-konto och måste förklara varför. Rapportering av personen kan visa att du menar företag och kommer sannolikt att göra honom eller henne tillbaka.
  • Bilden med titeln förhindrar att det är offer för mobbning Steg 18
    7. Rapportera mobbningen till vuxna. Om den cyberbullying går ur hand och personen stör dig regelbundet med skadlig, meningsfulla, spiteful och arga kommentarer, så kan du inte fortsätta att ignorera den. Om du känner att du har försökt allt eller att du inte kan möta det här, så är det dags att prata med en vuxen eller en myndighetsfigur på din skola om händelsen för att stoppa situationen från att hända.
  • Det är aldrig för tidigt att rapportera mobbning till vuxna, och du borde aldrig tro att du är feg för att gå framåt. Det tar faktiskt det verkliga modet att stå upp för dig själv och att säga något för att förhindra att en situation händer.
  • Tips

    Förbättra din hållning.Gå med huvudet upp och ögonen rakt framåt. Det gör att du verkar mer självsäker, även om du inte är. Trygga människor kan stå upp för sig, och mobbar vill definitivt inte det.
  • Var alltid glad, även om du inte är från insidan, men inte flaska upp det.
  • Försök och ignorera dem, och visa att det inte stör dig. Förr eller senare kommer de inte att bry sig om och lämna dig ensam.
  • Försök att ha ett förhållande med dina lärare / huvudreacher, det här hjälper dig att inte vara ensam och vet att alla lärare är där för dig! De kan inte hjälpa dig om de inte vet vad som händer. Även söka skolpolisen, om din skola har dem, gör de flesta gymnasier.
  • Varningar

    Du behöver inte svara på varje okunnig sak som någon säger till dig.Ignorerar personen brukar fungera, för om du inte reagerar ibland kommer han eller hon att bli uttråkad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande