Hur man utformar ett liv av ditt val

Många av oss tenderar att ta livet för givet, "Att ta livet som det kommer" och använda det för att motivera inaktivitet eller slöhet. Vi tror att allt kommer att falla på plats i sig, så småningom är sanningen, de flesta upptäcker vad de inte vill ha, utan en ledtråd vad de verkligen vill ha i livet.

Nästan alla vill ha ett drömliv, men få vet var du ska börja, och sluta bara ta vägen som är mest problemfri. Detta inkluderar att följa publiken, där alla hamnar precis som alla andra. Efter några år nerför linjen, gör det att vi kan sluta och undra vad som har hänt med vårt liv, som plötsligt inser att den sökväg som vi har traverserat inte leder oss till önskad destination.

Vi vet alla att vi vill ha något. Ord som ekonomisk frihet, rikedom och livsstil är catchwords som alla använder. Men vet vi vad det egentligen betyder? Vet vi vad det krävs för att uppnå det? Vet vi hur eller var att få det? Skillnaden är, mellan att låta livet att diktera oss, och utforma livet att springa enligt våra dikter. Det är viktigt att designa det liv du vill leva. är det möjligt? Ja det är, och här är hur man går om det.

Steg

  1. Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 1
1. Ta inte ditt liv för givet. Det är en mänsklig tendens att låta livet driva, och att förvänta sig att allting bosätter sig och vara totalt harmoni, så småningom. Om du vill skörda god kvalitet frukter, sår kvalitet frö nu!.
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 2
    2. Var specifik om vad du vill ha i livet och från livet. Om ditt mål är att klättra Mount Everest, borde du veta var den är belägen, höjden, syrgasförsörjningen, bergsklättringsteknik, bästa tiden, väder och utrustning. På samma sätt bör du vara specifik om vad du vill ha från livet, var och hur du kan få det, vilka ansträngningar du behöver för att uppfylla behoven, och den tid och utrustning som behövs. Sätt inte ut blint utan mål och skyltar eller vara ojämn.
  • När du tänker på det liv du vill ha själv, tänk på vad som är väldigt viktigast för dig. Till exempel är det inte ett värde, men det kan representera värden som äventyr och lärande.
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 3
    3. Ta risker, Men lämna inte saker till chans. Det är ett välkänt faktum att utan att våga och ta risker, inte mycket kan uppnås. Det är bra att ta risker, men innan du tar risker, gör en objektiv bedömning av fördelar och nackdelar, vinster och förluster, investeringen, avkastningen och den tid som krävs. Kom ihåg att du inte kan få den förlorade tiden tillbaka, du kan inte varva ner klockan. Tiden är den ena resursen som det alltid finns gott men som aldrig kan återställas en gång gått.
  • Bild med titeln Design Ett liv av ditt val Steg 4
    4. Följ personer som är värda att följa. Det är vanligt att människor följer vägen för minst motstånd. Det är en väg som nästan alla följer eftersom det är vanligt att följa publiken och göra vad andra gör. Tyvärr, oftare än inte, kanske publiken inte vet var det går, och om så är fallet, så hamnar alla som alla andra, undrar vad som har hänt med sitt liv många år på vägen! Publiken är hänge med sådana frivoliteter som verklighets-tv och sitcoms, bästsäljare och överensstämmelse med fads, vilket uppmuntrar konkurrenskraften, och ofta ett extremt fokus på kul och exhibitionism med sällan ett ögonblick för reflektion - medan en liten eftergivenhet av denna typ är Underhållande, det visar sällan oss den djupare meningen med livet och hur man hittar vår egen känsla. Därför är det klokt att använda diskretion, även om du följer bra människor.
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 5
    5. Spendera tid att krita ut vägen för ditt liv. Kom ihåg att du bara har ett liv, och det är ingen klänning repetition - det kommer bara att hända en gång. Det finns ingen utrymme att säga "Klipp, låt oss starta det igen."Ta tiden just nu för att utarbeta en design för ditt liv. Om livet var en film, och du var producent och skådespelare, vilken roll skulle du vilja spela och hur skulle plottet utvecklas? Att utforma ditt liv är som att göra en film. Du måste kunna tänka på slutet i början. Det kan börja med lite dimmigt, men när du fortsätter att arbeta med det blir det tydligare och tydligare. Du måste skriva skriptet, sätt i tecknen. Använd din fantasi - låt din kreativa juice flöde. För det mesta kan de mest kreativa idéerna leda till de mest förnuftiga resultaten, om du låter dig följa dem.
  • Bild med titeln Design Ett liv av ditt val Steg 6
    6. Göra konkreta planer, men håll dem tillräckligt flexibla för att kunna ändra dem enligt behov och situationen. Som producenten av ditt liv kan du ändra, radera eller lägga till i allt du vill ha i ditt projekt. Men åtminstone genom att gå igenom denna övning av att utforma ditt liv, har du kontroll över dina omständigheter, snarare än att låta dig bli ett offer för dem. Så tveka inte att ändra din väg, om omständigheterna motiverar.
  • Bild med titeln Design Ett liv av ditt val Steg 7
    7. Gör inte misstaget att välja vad som är lätt över vad du verkligen vill göra. Vad du vill ha kanske inte nödvändigtvis är lätt. Gör ett val när det gäller att göra det som är viktigt för dig mest.
  • Metod 1 av 1:
    Övningen för att utforma ditt liv
    1. Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 8
    1. Hitta en trevlig lugn plats där du kommer att vara ostörd i minst 20 minuter.
    • Utrusta dig med en penna och en ny anteckningsblock eller häfte som blir din "livsbok".
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 9
    2. Rita en tidslinje över en sida, från och med nu att säga fem år på.
  • Bild med titeln Design Ett liv av ditt val Steg 10
    3. I den vänstra änden av tidslinjen skriver du "nuvarande tillstånd" - i rätt ände, skriv "önskat tillstånd". I vänstra änden, beskriv så exakt som du kan ditt nuvarande tillstånd. Ställ frågor som:
  • a. Vad gör jag nu?
  • b. Vad är min inkomst, om någon?
  • c. Gillar jag det jag gör?
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 11
    4. På höger sida, under önskat tillstånd, beskriv så tydligt som du kan vad du vill se fem år från nu. Fråga dig själv, om jag inte kan misslyckas...
  • a. Vad vill jag verkligen vara?
  • b. Vad vill jag ha?
  • c. Vad kommer mitt liv att vara som?
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 12
    5. Mellan det nuvarande tillståndet och önskat tillstånd, markera på tidslinjen. Fråga då:
  • a. Vad måste jag göra för att få det jag vill ha?
  • b. Vem kan hjälpa mig?
  • c. Vilka färdigheter behöver jag?
  • d. Vilka resurser behöver jag?
  • Bild med titeln Design ett liv av ditt val Steg 13
    6. Observera att första gången du försöker den här övningen får du inte få alla de svar du vill ha. Om du gör den här träningen dagligen under en tid, kommer du att sluta med en ganska bra design för ditt liv. Du kommer att veta var du ska få vad du vill, vad du ska göra, vem kan hjälpa dig (och vem du kan hjälpa), och så vidare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta ansvaret för ditt liv nu. Om inte nu - när?
  • Försök att vara så glad som du kan. Även de minsta förändringarna kan göra skillnad. Gillar inte din kudde? Ändra det. Lite med lite kan hjälpa dig att nå ett mål.
  • Och när du lyckas, skriv en "hur" "artikel och hjälp bygga stegar för andras framgång, baserat på din erfarenhet och vad som fungerade för dig. Människor som verkligen vill förbättra sina liv kommer att lyssna.
  • Var snäll mot dem runt dig utan tanke på att få någonting i gengäld.
  • Tänk noga på när du ska slå dig ner och få barn. Barn blir centrum för de flesta människors liv när de anländer och kommer att kräva enorma mängder tid och resurser.
  • Anta inte att du hittar rätt livspartner i det planerade året eller att förhållandet kommer ut bra. Att ha en plan för när man ska börja titta är all den kontroll du har på det området av livet.
  • Lev någonstans som du älskar. Slösa inte ditt liv på ett klimat du hatar eller i en region som du inte passar in.
  • Talent är entusiasm, men vissa saker har fysiska krav som hälsa eller syn, de flesta saker som människor verkligen kräver år av träning och övning. En passion för själva arbetet är vad som krävs för att vara den person som sålde en roman eller komma in i filmerna eller gå runt målet.
  • Sluta aldrig arbeta på ditt projekt för att designa ditt liv. Du fortsätter att gå tillbaka till "Life Book" du har skapat - det är ett "projekt pågår", för tiden för ditt liv.
  • Det handlar inte alltid om saker eller pengar, även om pengar är viktiga. Chansen är vad du vill göra är något du har några naturliga fördelar om du tänker på det. Starka eller smidiga människor dras mot sport, de som inte är så fysiskt begåvade dras på sporten på ett annat sätt eller luta sig mot något annat. Det är viktigt att förstå vad du behöver göra för att göra ditt hjärta mål, det har inget att göra med om andra tror att du kan göra det.
  • Ta dig tid att omvärdera ditt liv. Det enda som är fasta är förändring. Dina relationer, värderingar, mål Alla förändringar. Är du glad nu? Var glad. Gör vad du behöver göra för att vara riktig!
  • När du uppnår ett livs mål, gör det igen. Du kommer bli bättre på den. Det finns alltid nya utmaningar.
  • Varningar

    Upprepade misslyckanden kan frustrera dig. Du måste ta en paus och börja jobbet när du är fräsch igen.
  • Du måste vara väldigt tålmodig. Idéer får inte komma vid första försöket. Fortsätt att upprepa övningen.
  • Din prestation ibland kan inte matcha de standarder som anges i planerna. Fortsätt att bedöma din prestanda, arbeta med förbättringar och försöka ta det närmare dina mål i livsboken.
  • Sånt är livet. Barn kommer med, eller din livspartners mål låter mer intressant än din gjorde, eller du upptäcker vad du först ville ha var otillfredsställande när du kom dit. Det sista är mycket vanligt om du agerar på mål som ställs av andra människor, det är möjligt att spendera hela decennier som förföljer mål som inte passar och ser tillbaka för att inse att det inte är vem du är alls. Det är aldrig för sent att börja tills du är död. Denna planeringsprocess är ett bra sätt att hantera det om du är i femtiotalet som tittar på ett livsbrott som följde någon annans plan.
  • Du bör inte övervakas av den stora första framgången. Det är möjligt att de mål som anges i din livsbok kan vara ödmjuk i de första stadierna.
  • Saker du behöver

    • En anteckningsbok
    • Penna / penna
    • En trevlig, tyst plats att tänka
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande