Hur man blir en alkemist

Många människor, när de hör termen alkemi, tänker på den ursprungliga definitionen av ordet: försöker omvandla basmetaller (som bly) till mer värdefulla metaller (t.ex. guld). Men i det moderna samhället är Alchemy en term som används för att beskriva de transformativa livsprocesserna som människor medvetet engagerar sig med. Paulo Coelho sade om sin bok, Alkemisten, att den verkliga alkemi i världen är förmågan att manifestera personliga förändringar - en förmåga som alla har. Traditionell alkemi innebar sju steg av omvandling, som Coelho använde som en serie metaforer för dramatisk självförbättring. Det är omöjligt att driva traditionell alkemi, eftersom vetenskapen har bevisat att denna typ av magi inte är riktig. Men att lära sig hur man blir en modern alchemist kan hjälpa dig att uppnå framgång och känner mig mer nöjd med ditt eget liv.

Steg

Del 1 av 2:
Bryta ner sig själv
  1. Bilden med titeln Bli ett alkemist steg 1
1. Inblandning. Kalcinering var traditionellt processen att bryta ett ämne ner genom att värma det i en smält. Psykologiskt kan det anses vara att bryta ner din känsla av själv för att förändras till en starkare, mer medveten individ. Tänk på ditt gamla jag "leda" Det kommer att omvandlas. I stället för bokstavligen uppvärmning över en öppen flamma kommer du att bryta ner din känsla av själv för att överföra dig själv i din "guld-" potential.
  • Lägg åt sidan minst 20 minuter varje dag för att reflektera över din dag och överväga ditt liv. Varje livsförvandling börjar med att erkänna att en förändring är nödvändig för vilken anledning som helst. Ett av de bästa sätten att nå den slutsatsen på egen hand är att träna daglig självreflektion.
  • Om du har svårt att fokusera först, så är det okej. Det viktiga är att göra en vana att vara ensam och reflektera över ditt liv varje dag. Insikterna kommer om du ger dig tid och utrymme att träna.
  • Oavsett vilken metod som helst som du finner mest tilltalande, gör en vana att göra det varje dag.
  • Bild med titeln Bli ett alkemist steg 2
    2. Öva upplösning. Upplösning (härledd från ordet "upplösa") involverar att vrida en kalcinerad (uppdelad) fast i en vätska, typiskt genom att lösa askan i vatten. Ur en psykologisk / transformativ synvinkel, upplösning innebär att du fördärvar dig i de omedvetna regionerna i ditt sinne. En del av den processen kräver att du kan sluta undertrycka begravda tankar och minnen. Vissa människor anser att detta steg behöver engagera sig i "flöde," Processen att engagera sig i något så helhjärtat att vi förlorar tid, glömmer oss och vår omgivning. Flöde (och i förlängning, upplösning) kräver följande åtgärder:
  • Bestäm vad du vill åstadkomma
  • Koncentrera under långa perioder
  • Glöm eller överge ditt eget medvetande
  • uppleva känslan att tiden passerar snabbt
  • Leta efter direkt feedback på dig själv
  • känna igen och upprätthålla en balans mellan dina egna förmågor och utmaningen / uppgiften till hands
  • upprätthålla personlig kontroll över situationen du står inför
  • hitta en känsla av belöning och syfte från aktiviteten till hands
  • Glöm (tillfälligt) dina kroppsliga behov
  • absorberas helt i den aktuella aktiviteten
  • Bild med titeln Bli ett alkemist steg 3
    3. Ange separationssteget. I traditionell alkemi är separationsprocessen att filtrera resultaten av upplösning för att isolera de enskilda komponenterna och kassera baser, oönskade material. När det gäller personlig omvandling innebär separation att återupptäcka vem du är i din kärna - den visionära "guld-" av ditt liv som tidigare var muddied av basaren, "leda"-som element i ditt liv. Det kräver ett medvetet val av vad som är värt att bli av med och vad som är värt att återinföra i din nya, raffinerade personlighet.
  • Bestämma dina egna värden kan vara ett bra sätt att välja vad som är värt att hålla mot det som är värt att bli av med. Försök att tänka på vilka egenskaper du respekterar mest i någon du beundrar, och varför dessa egenskaper är viktiga. Du kan också tänka på vilka problem eller händelser som är viktigast / meningsfulla för dig i ditt liv.
  • Att skriva i en tidskrift är ett bra sätt att få insikt och bli mer självmedveten. Det låter dig katalogisera dina tankar och göra anslutningar mellan hur du tänker och det sätt du beter sig.
  • Att erkänna dina egna negativa egenskaper är förmodligen den mest djupa realiseringen man kan ha, men ibland behöver vi hjälp med att realisera våra brister. Om du frågar några betrodda vänner att ge dig en ärlig bedömning, men kommer du förmodligen att få lite värdefull inblick i vilka aspekter av din personlighet eller demeanor som kan stå för förändring.
  • Del 2 av 2:
    Bygga ett nytt själv
    1. Bildbeteckningen blir en alkemist steg 4
    1. Öva konjunktion. Alchemically involverar konjunktion att montera de sparade elementen från separationssteget till något nytt och annorlunda. När det gäller personlig omvandling kräver konjunktion att du kombinerar de medvetna och undermedvetna sinnen, liksom element i de maskulina och feminina komponenterna i din personlighet, till något nytt. Att något kan vara ett nytt system av personliga övertygelser, en ny personlighet, eller ett nytt tillstånd av medvetande, men det är viktigt att den nya visionen av dig själv dyker upp från de befintliga delarna av dig. Med andra ord, försök inte bli det som du inte är - bli de bästa delarna av vem du redan är.
    • Försök att ta bort dig från några distraheringar till ett lugnt ställe. Stäng dina ögon och fokusera enbart på mönstret av din andning. Andas långsamt genom dina näsborrar och i buken, håll andan i några sekunder (men inte till obehagets punkt) och andas långsamt genom näsborrarna.
    • När som helst ditt sinne börjar vandra medan du mediterar, returnera dina tankar till ditt andetag. Fokusera på känslan av andning in genom dina näsborrar, känslan av din buk som stiger och faller, och känslan av luften flyr ut genom näsborrarna.
    • Försök visualisera den bästa versionen av dig själv. Föreställ dig allt som går bra i ditt liv, och föreställ dig dig själv som fullt förberedd och kontroll över allt i ditt liv. Tänk på vad som är viktigast för dig och vilka aspekter av dig själv du värderar mest.
  • Bild med titeln Bli ett alkemist steg 5
    2. Börja jäsning. Fermentation traditionellt involverad med användning av mikroorganismer (såsom bakterier eller jäst, till exempel) för att kemiskt ändra ett ämne. Vanliga tillämpningar av jäsning innefattar användningen av jäst för att omvandla socker till alkohol eller användningen av bakterier för att vrida mjölk i ost. När det gäller personlig omvandling kräver jäsning att du accepterar inspiration av någon typ som kommer att aktivera eller upplysa dig.
  • Fermentering uppnås ofta genom olika sätt att fokusera och transformation. Dessa inkluderar (men är inte begränsade till) djup och intensiv bön, djup meditation, en medveten önskan om någon mystisk eller andlig fackförening med en högre kraft, transformativ terapi eller förändrade medvetenhetstater.
  • Bild med titeln Bli ett alkemist steg 6
    3. Fortsätt till destillation. Destillation är processen att värma ett ämne tills det vänder sig till ånga och sedan samla den kondenserade ångan när den svalnar i en vätska. Destillation kallas ibland rening eftersom det vidare avlägsnar föroreningar och nonessentiella komponenter (till exempel tänker på hur brandy destilleras från vin genom att koka av vattnet). När det gäller personlig omvandling är destillationen den "rening" av dina personliga psykiska krafter för att säkerställa att inget kvarstår av de oönskade elementen i ditt gamla själv.
  • Objektiv personlig introspektion är det bästa sättet att träna destillation. Avståndet själv från alla känslor och sentimentalitet och utvärdera vad som återstår av din identitet.
  • Tänk på ditt liv ur synvinkeln för någon annan - kanske en vän eller släkting som känner dig bra och har gett dig värdefulla råd i det förflutna. Vilka aspekter av dig själv skulle den personen anser vara de viktigaste delarna av vem du är?
  • Bildtiteln blir ett alkemist steg 7
    4. Slutför ändring med koagulering. Koagulering uppstår när en vätska eller gas är tillåten att återgå till ett solidt tillstånd. I transformativa termer är koagulering det sista skedet av alkemisk förändring - den är markerad av en djup känsla av förtroende och förmågan att fortsätta att existera i någon aspekt av verkligheten.
  • När du uppnår koagulering bör du uppleva en känsla av föryngring och en känsla av högre väsen. Detta kommer naturligtvis att variera beroende på vem som har upplevt omvandlingen, men kommer att åtföljas av en ny känsla av själv, oavsett uppgifter om din omvandling.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ge aldrig upp på att lära och försöka förbättra dig själv.
  • Var tålmodig och förlåt av dig själv och andra att göra riktiga, meningsfulla omvandlingar i ditt liv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande