Hur man är original

Du vill vara original, men hur gör du det? Ett av de bästa sätten att vara original är att omfamna vem du är utan att försöka vara någon annan. Hitta de saker som gör dig unik och fira dem (göm inte dem!). Utmana dig själv att tänka ut ur lådan och agera kreativt. Sammantaget är originalet att vara unikt du och uttrycka vad du tycker om.

Steg

Metod 1 av 3:
Omfamna vem du är
  1. Bild med titeln vara original steg 1
1. Erkänna din egen unikhet. Du är, i en mening, redan original. Medan det kommer att finnas människor som liknar dig, bär liknande kläder, och har liknande idéer har ingen haft de erfarenheter du har eller se världen från exakt samma synvinkel. Känna igen att vara vem du är är redan unik och du behöver inte ändra.
  • Du kanske känner dig generad av saker som får dig att känna sig annorlunda. Men dessa skillnader definierar inte dig. De är en del av vem du är och lägger till din unika upplevelse.
  • Känna igen hur dina erfarenheter formar vem du är. Det kommer aldrig att bli en person som kan replikera dina erfarenheter, tankar, erfarenheter och idéer i sin helhet.
  • Bild med titeln vara original steg 2
    2
    Ha förtroende för dig själv. Att vara original betyder att du kan få lite värme eller backlash för dina val. Människor kommer inte alltid att reagera bra på vad de uppfattar som olika, så att bygga förtroende för vad du gör kommer att hjälpa dig att visa dig själv och andra att du är stolt över att vara original. Tänk positivt om dig själv och håll dig självkonstruktivt.
  • Till exempel, om du bär en djärv och unik outfit till skolan, säg till dig själv, "Jag mår bra och ser bra ut."
  • Jämför inte dig själv med andra, speciellt om du tenderar att sätta dig i ett negativt ljus. Du kommer sannolikt att hitta andra som du tycker är smartare, bättre klädda eller mer "original-" än dig.Bara vara dig.
  • Försök att omge dig med stödjande personer som inte drar dig ner. Du har en lättare tid att vara säker på dig själv om du har ett bra supportsystem.
  • Bild med titeln vara original steg 3
    3. Prova en ny upplevelse. Nya erfarenheter kommer att introducera dig till nya perspektiv och idéer. Du kanske inte alltid gillar dem, men de är sätt att upptäcka vad du är passionerad och ger dig ett nytt perspektiv. Försök att vara spontan och målmedvetet delta i aktiviteter som du normalt inte skulle göra. Om inget annat har du en unik upplevelse och en rolig historia att berätta för andra.
  • Anmäl dig till en swing dance class eller en konstklass. Lär dig ett nytt språk för att få ett annat perspektiv på att se världen.
  • Leta efter flygblad i ditt samhälle för gratis musikprogram, föreläsningar och klasser. På så sätt kan du prova något nytt på lite utan kostnad.
  • Metod 2 av 3:
    Uttrycka dig kreativt
    1. Bild med titeln vara original steg 4
    1. Hitta ett roligt kreativt uttag. Upptäck aktiviteter och hobbyer som hjälper dig att uttrycka dig unikt och kreativt. uttryck dig själv På ett sätt som är viktigt för dig. Detta kan måla, skulptera, sy, skapa smycken, göra träarbete, sång eller komponera musik. Den viktiga delen är att du har ett sätt att uttrycka dig på ett unikt sätt som du tycker om.
    • Tänk på vad du tyckte om som ett barn och hitta sätt att bygga på det. Engagera din lekfulla sida och se var det tar dig.
    • Du kan använda din egen kropp för att uttrycka originalitet. Detta kan inkludera hur du klär dig, ditt hår eller modifieringar som piercingar eller tatueringar.
  • Bild med titeln vara original steg 5
    2. Utveckla din stil. Detta gäller för mode, konst och allt däremellan. Ta dina intressen och lägg din egen vridning på dem. Om du inte vet var du ska börja med att skapa en stil, gör något som intresserar dig tills du hittar din "söta plats."Var villig att ta risker och misslyckas när du definierar din stil.
  • Till exempel, om du är fotograf, ta bilder av människor, platser, djur och natur, och utnyttja olika linser och tekniker. Lägg märke till vad som resonerar med dig, och du kan börja utvecklas inom ramen. Med övning kan du upptäcka att din stil tar svartvita landskapsbilder.
  • Ständigt bedöma ditt arbete och dig själv. Tänk på vad du gör det bra och vad du kan förbättra på.
  • Bild med titeln vara original steg 6
    3. Ta risker istället för att vara inriktad på perfektion. Om du känner dig begränsad av att vara perfekt eller ha en perfekt idé, kommer du sannolikt inte att nå din potential för att skapa något riktigt original. Var villig att ta risker och erfarenhet misslyckande. Medan du skapar, var villig att närma sig saker okonventionellt och göra ändringar senare. Det finns inget behov av att sätta ditt arbete i en låda.
  • Till exempel, om du brukar rita rena linjer i din skiss, experimentera med ofullständiga linjer och se hur det påverkar ditt arbete.
  • Bild med titeln vara original steg 7
    4. Presentera dig unikt. Om du vill visa din originalitet till andra är ditt utseende ett bra sätt att visa upp din unika stil. Ta reda på vad du gillar att bära och vad som känns bekvämt. Hitta en klädstil du tycker om (som dramatisk, stilig, romantisk) och gör det själv.
  • Om du gillar ett klassiskt utseende (som en t-shirt och jeans), gör något original med dina tillbehör eller välj skor som pop. Du kan också bära ett roligt bälte eller göra några DIY ändras till dina T-shirts.
  • Om du handlar på ovanliga platser är du mer benägna att hitta kläder som ingen annan kommer att ha. Prova Secondhand Klädaffärer, Vintage Klädaffärer, Loppmarknader och Bazaars.
  • Speciellt om du bär en uniform, kan du sticka ut genom att göra din insats i detaljerna i ditt utseende. Till exempel, mismatch dina strumpor eller smycken eller ha på sig en frisyr som är unikt din egen.
  • Metod 3 av 3:
    Tänker utanför lådan
    1. Bild med titeln vara original steg 8
    1. Brainstorm dina idéer. Lägg till en tid bara för att generera idéer. Tänk på ett mål eller ett problem, börja tänka på lösningar. Låt ditt sinne uttrycka några och alla idéer, även om du ursprungligen tror att de är bra eller dåliga. Skriv ner dina idéer och låt dem utvecklas.
    • Ge dig själv en tidsgräns så att du kan komma med så många idéer som du kan inom den tiden. Efteråt, gå igenom och plocka ut dina bästa idéer och arbeta med dem.
  • Bild med titeln vara original steg 9
    2. Vidta åtgärder på dina idéer. Det är inte tillräckligt för att bara ha bra idéer, du måste agera på dem. Människor kan respektera att du är en kreativ tänkare, men det som är viktigt är vad du gör med dina idéer. Åtgärden på dina idéer är hur du kommer att bli känd eller ihågkommen.
  • Skriv ner alla dina idéer och ogräs ut de som inte är realistiska. Hitta sätt att uttrycka de som du kan skapa!
  • Till exempel, om du har en idé för ett original middagsrecept, leka med några ingredienser tills skålen smakar som perfektion.
  • Bild med titeln vara original steg 10
    3. Ta en paus från ditt projekt om du känner dig fast. Har du märkt att många kreativa människor tenderar att procrastinera? Ibland kan procrastination hjälpa dig att vara mer kreativ. Ta en paus från ditt arbete (men hålla det i baksidan av ditt sinne) kan hjälpa dig att närma sig det annorlunda och prova nya saker. Så, om du fastnar på något, ge dig en paus och kom tillbaka till det senare. Något nytt kan slå dig.
  • Till exempel, om du skriver ett spel och vill göra det original, ta en paus från det (för dagar, veckor eller till och med månader) och se vad du kommer med.
  • Bild med titeln vara original steg 11
    4. Lägg märke till vad du vill i andras verk. Original konstnärliga verk, modetillstånd eller åsikter uppstår inte av ingenting. De är byggda på en ram av idéer, skrifter, målningar och outfits från människor som kom före dem. De ser på världen på ett annat sätt. Lägg märke till vad du gillar eller uppskattar, sedan brainstorm sätt att bygga av det.
  • Att ta något och sätta din egen twist på det är ett sätt att göra originalskonst. Skriv till exempel en saga historia, men gör det om djur eller gör inställningen i yttre rymden.
  • Bild med titeln vara original steg 12
    5. Samarbeta dina idéer med andra. Att arbeta gemensamt med andra kan hjälpa till att låsa upp din kreativitet och hjälpa dig att skapa något riktigt unikt tillsammans. Att arbeta med någon annan kan också hjälpa dig att tänka annorlunda, både som en individ och som ett lag. Även om du bara brainstorm med en annan person, kan deras inmatning hjälpa dig att utveckla något nytt som du inte skulle ha utvecklat på egen hand.
  • Till exempel, om du skriver science-fiction-berättelser, samarbetar med en historisk fiktionskribent och skriv en kort historia tillsammans.
  • Bild med titeln vara original steg 13
    6. Arbeta med en erfaren mentor. En mentor kan hjälpa dig att identifiera dina styrkor och svagheter och stärka dina färdigheter. Att ha ett annat perspektiv kan hjälpa dig att se saker från en annan synvinkel. När du letar efter en mentor, hitta någon som intresserar dig och vem har sin egen känsla av individualitet. Den här personen ska upplevas och erbjuda dig verkliga råd och vägledning.
  • Till exempel, om du är en målare, hitta en målare till mentor dig som har sålt några målningar eller är känt för sin egen unika stil.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande