Hur man mår bättre om dig själv

Alla får bluesen från tid till annan. Faktum är att bli plågad av självtvivel är ett annat sätt att säga att du är ganska normal. Men om du verkligen känner dig fast, är det dags för en förändring. Använd dessa tips och tekniker för att må bättre om dig själv och göra bättre pinne.

Steg

Del 1 av 4:
Ändra din attityd
  1. Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 1
1. Ge dig själv tid att känna sig ledsen. Tvinga dig att känna dig lycklig utan att först validera dina känslor av sorg kommer att leda till större problem på vägen. Använd dock inte detta som en ursäkt för att fastna i en rutt - känna din sorg, bekräfta det och använd den visdom du har fått från upplevelsen att gå vidare.
  • Det är möjligt att du inte ens vet varför du känner så här. Ibland kommer våra sinnen på ett eget spår som vi inte kan dechiffrera. Om det här låter som du, ta det som en cue som din logiska hjärna har tagit lite semester och bara behöver sättas tillbaka till jobbet.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 2
    2. Eliminera negativ självtalande. Berätta för dig att "tänka positivt" kan vara ganska underwhelming råd, särskilt när hypotekslånet beror, bryts bilen ner och livet verkar utanför kontrollen. I stället för att försöka övertyga dig om att din situation bara är rosig, fokusera din energi på att närma sig obehagligheten på ett positivt sätt. Detta börjar med övervakning och omformning av din inre monolog.
  • Om du tar dig själv, "Jag kan inte tro att jag är i den här röra igen", korrigera tanken genom att lägga till, "men jag drar igenom precis som jag alltid gör."Fortsätt korrigera dessa negativa uttalanden tills det blir andra natur - efter det, gör det till ditt mål att helt och hållet eliminera negativiteten. Du kan även skriva ner det på papper för att hjälpa dig att få ut det och se det objektivt som du korrigerar dina tankar.
  • Att göra detta har visat sig ha ett antal hälsofördelar - inklusive ökad livslängd, en minskad risk för dödsfall från kardiovaskulär sjukdom och större motstånd mot förkylningen.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 3
    3. Låt inte någon berätta för vem du är. Människor har en visad tendens att acceptera och utföra de roller som tilldelas dem av sina kamrater. Kanske har dina föräldrar aldrig släppt sin barndomsbild av dig som någon som inte kan tas på allvar. Kanske är dina vänner så vana att kunna räkna med ditt stöd som de glömmer att hjälpa dig med dina egna problem. Om de förutbestämda begreppen hos folket runt dig håller dig från din sanna potential, låt dem veta. Den som inte kan anpassa sig till det sanna du borde inte vara i ditt liv just nu.
  • Stå upp för dig själv. Du behöver inte argumentera med en dåre. Oavsett vad som händer, plockar en mobbning på dig för att han vet att du är bättre än han är. Du är stark och du är i kontroll. Du bestämmer dig - ingen annan.
  • 4. Skapa en värdelista. Ibland kan du känna dig osäker på vem du är. I dessa tider kan det hjälpa till att skriva ner en värdelista för att hjälpa dig att bestämma vad som driver dig och motiverar dig i ditt liv. Detta kan också hjälpa dig att ta itu med problem som orsakar negativa känslor. För att skriva en värden lista:
  • Identifiera en tid som du var den lyckligaste, en tid då du var stolt och en tid när du var den mest uppfyllda eller nöjda.
  • Använd dessa tider för att hjälpa dig att bestämma dina toppvärden. Prioritera dem sedan i ditt dagliga liv.
  • Glöm inte att bekräfta dina värden när du känner dig låg.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 4
    5. Skriv en "tacksamhetslista." Det betyder inte bara dina ägodelar (varmt rinnande vatten, en dator, ett fullt kylskåp), men också de saker som lägger till värde för ditt liv (dina vänner, dina hobbyer, dina övertygelser). Kalla det a "Tacksamhetslista" Eftersom det är en lista över vad du är tacksam för.
  • Ibland är det lite svårt att vara tacksam när du inte är i rätt humör. För att få juicerna som flyter, titta på någon annans liv. Vad ska de vara tacksamma för? Okej, nu hur många av dessa saker har du också? Förmodligen en hel del.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 5
    6. Stäm ut skammen. Ta en minut att tänka på den här frågan, "Vad är skam och hur ofta är det användbart?" Förhoppningsvis kom du upp med något liknande, "En känsla bestämd av samhället och sällan." För det skulle vara sant! När du känner dig skam är du orolig för vad andra tycker om dig. Och var är värdet i det?!
  • Den andra du börjar känna en twinge av den känslan, ta det med sina horn och analysera det. Om du var 7 år gammal, skulle det störa dig? Om du var 70, skulle det störa dig? Vad sägs om om du bodde i en annan kultur? Chansen är att du skulle kunna svara "Nej" till alla dessa frågor. Dina skäl till skam har blivit lärda med dig utan någon bra anledning. Få dem ut ur din hjärna för att göra plats för användbara känslor!
  • Om du upptäcker att skam är en konstant i ditt liv, överväga att söka professionell hjälp från en terapeut.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 6
    7. Förlora dig själv på ett ögonblick. Tillbringa en hel dag i din PJs avkopplande, kom in i en bra bok och låt inte någon störa dig. Om du inte har tid för den här typen av mini-flykt, lyssna på en ljudbok när du kör på jobbet eller kör bussen. Håll ditt sinne fokuserat på något förutom din negativitet.
  • Det är lätt att glömma att vi kan styra våra sinnen. De är oss, vi är inte dem (på ett sätt att tala). Om du tänker på en ny värld för att ta den, får du en ny värld. Avkopplande och distraherande dig är det första steget att hitta en ny Outlook.
  • Del 2 av 4:
    Ändra ditt beteende
    1. Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 7
    1. Gör en upplösning och hålla fast vid den. Dagens generation är chock full av människor som känner sig oförmögna. Du kan få allt existential om ditt liv, men det kommer inte att få dig någonstans. Titta istället på något och gör det. Åtgärden att få något gjort visar dig att du kan övervinna utmaningar och få dig att känna sig kapabel, användbar och värt.
    • Det kan vara någonting. Springa en 10k. Övervinna din blyghet. Bli ett vinkännare. Vad du än kan se dig själv njuter under en lång tid kommer det att vara värt ditt tag. Men kom ihåg: desto svårare är det, ju större utbetalningen. Att förlora 5 pund är bra, men att förlora 10 kan få dig att känna dig dubbelt så bra.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 8
    2. Master något. Detta liknar föregående steg. Men att mastera något, bli en äkta expert, kommer att ge dig en känsla av identitet, kunskap och en stor känsla av internt tillfredsställelse. Vad du än är bra, kasta dig själv i 150%. Utbetalningen kommer att vara ofattbar.
  • När du blir expert, vet du att du är riktigt bra på någonting. Det finns inget utrymme för tvivel, inget utrymme för negativitet. Detta kan bli en oas av positivitet, försäkran och avkoppling. Och oundvikligen kommer det att vara en del av ditt vardag. Så om du har gömt det faktum att du spelar säckpiporna i 8 år nu, låt "ER OUT.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 9
    3. Skapa något. Detta är också På samma sätt som de två sista stegen - kan de alla vara sammanflätade. Din upplösning kan vara att bli en målare. Men tillbaka till den punkt som skapar något är så validering, särskilt i dagens värld. Vi går genom att slå på lampan med en strömbrytare, prata med människor genom skärmar och sitta ner när vi scoot ner på motorvägen. Allt är gjort för oss. Skapa något själv och du blir en av de få som är resursfulla, kunniga och inställda.
  • Återigen spelar det ingen roll vad det är. Visst, ett nytt bevattningssystem för Kongo skulle vara super bra för världen i stort, men att göra en kanalbandspåse får du tänka kreativt också. Vad kan du göra med din uppsättning talanger och färdigheter?
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 10
    4. Knacka in i din energi. Detta fungerar inte för alla, men det kan fungera för dig. Någonsin gått på en körning och kände tusen gånger bättre efter (eller tre gånger bättre)? Det är allt. Det är känslan. Att sätta din kropp till jobbet kan få din hjärna på rätt spår.
  • Det är för lätt att bli samlad på kontoret och överväga 20-fots promenad till Starbucks för att vara ditt dagliga gallivmedel med naturen. Gå på en promenad. Gå ut. Känna solen. Du vaknar, du kommer att känna dig mer energisk, och du kommer att känna dig mer mentalt energiserad.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 11
    5. Bilda nya vanor. Gamla vanor kan vara omöjliga att radera från din hjärna, men de är inte omöjliga att bryta. I stället för att försöka utrota gamla vanor, utveckla hälsosammare, starkare alternativ som kringgår de gamla. Att utveckla nya vanor tar tid, men när de är etablerade är de med dig för livet.
  • Träna lite! Gå och simma och prova ett dyk som du aldrig har gjort tidigare. Gå till en dansklass och prova en dansstil som du inte vet. Eller prova en helt ny sport!
  • Volontär. Arbeta med barn, valpar och de fattiga är bra sätt att må bra om dig själv. Och känslan är nästan momentan. Vill känna sig lycklig? Gå till sjukhuset med en valp och be om canceravdelningen. Gjort.
  • Del 3 av 4:
    Ändra dina relationer
    1. Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 12
    1. Sätta ansträngningar i ett par meningsfulla relationer. Om du ändrar din attityd är det inte något du vill (eller kan) göra på egen hand, omge dig med människor som kan hjälpa dig på din väg. Ring eller maila en vän som alltid sköljer dig, speciellt en du inte har talat med på länge. Ta upp telefonen just nu och bjud in dina vänner ut.
    • Gör något som du vet kommer att få dig att skratta: gå bowling, se en film, få pizza, shoppa, kasta en sömn, spela en sport eller bara umgås! Eller, hitta en vän i nöd och dela säkra känslor och tankar. Människor i liknande situationer är bättre att lyssna på och sympatisera med varandra.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 13
    2. Identifiera och undvika personer som tar dig ner. Om du är runt rättvisa väder eller försöker upprätthålla ett förhållande med en ex fortsätter att dra dig tillbaka till dåliga vanor, låt dig släppa och gå vidare. Dräneringen på dig är bara inte värt det.
  • Beteendestudier har visat att även om man tar bort en vanlig utlösare för tillräckligt länge, kommer att få vanliga mönster i hjärnan att försvinna, återinintroducerar det att de kommer att återkomma enkelt som om ingenting hade förändrats. Det betyder att en enda slip-up kan orsaka den vanan du har jobbat så svårt att sparka för att rusa tillbaka till dig. Detta gäller för saker och människor!
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 14
    3. Omgiv dig med vänner som får dig att må bra. Nu när du vet kan folk vara dåliga vanor, se till att omge dig med de som lyfter upp dig. Trots allt är du de 5 personer du spenderar mest tid med, eller så säger de. Och den stora delen om detta är att du snabbt vet vem dessa människor är. Den fuzzy, varm känsla är ganska svår att ignorera.
  • Du behöver inte laster. Hitta 2 eller 3 som kan hämta alla andras slack. Bara att ha ett par människor att ta dig tillbaka till den innehållet Känsla kommer att göra tricket.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 15
    4. Ställ inte in i det negativa. Det finns inga tilltalande alla. Det kommer att finnas människor som inte bryr sig om dig och det kommer att finnas tider när du får reda på det. För varje gång det händer, men det är förmodligen 10 gånger där människor förstärker hur bra du är. Låt inte det dåliga äpplet förstöra gänget.
  • Det är mänsklig natur att höra 10, "Du är grym!"s och en "Meh. Det var bra," och koncentrera sig på den inte-så-stellära. Det är bara hur vi arbetar. Och det är kul att höra det och försöka förbättra dig själv, men bli upptagen i det är löjligt. Det är en persons åsikt. Den här personen har ingen makt - så få dem inte någon!
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 16
    5. Öva emotionell sårbarhet. Även om du inte kan sätta fingret på problemet, det kommer att känna sig fantastiskt att få ut det i det öppna med någon du litar på. Prata med en vän om vad du går igenom och vara så ärlig som möjligt. En stor vikt kommer att lyftas av axlarna.
  • Ibland verkar problem stora i huvudet tills vi säger dem högt till någon annan. Att säga det till någon kan få dig att inse hur småligt du låter, det var bara din hjärna som inte kunde se det själv. Du tar automatiskt in den andra personens synvinkel, tar dig lite längre utanför din låda. Och det kan vara ögonöppnande.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 17
    6. Lyfta andras andar. Så kanske det är inte exakt en altruistisk handling (trots allt, titeln på den här artikeln är det inte Hur man får andra att må bättre), men det är fullt av goda avsikter. Att lyfta andras andar kommer att få dig att må bra när du ser hur bra de känner. Du kommer bli förvånad över hur lätt det är.
  • Blommor på Alla hjärtans dag är ganska par för kursen. Men blommor utan anledning? Som rör. Tänk nu på "blommor" Som någon trevlig gärning. Om du kan överraska någon utan någon bra anledning med något så litet som en kopp kaffe, kommer deras dag att göras - och förhoppningsvis kommer din.
  • Del 4 av 4:
    Ändra din världsutsikt
    1. Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 18
    1. Bredda din värld med nya erfarenheter och nya människor. Det är alltför lätt att få inslagna i oss själva och glömma att resten av världen finns separat för oss. Genom att ständigt göra din större och större, har du ett tydligare perspektiv på vad som verkligen betyder och hur bra du har det.
    • Prata med främlingar. Detta är det enklaste sättet att bredda dina horisonter, lära sig något och dra nytta av andra. Du kanske tänker, "Det är lite obehagligt," Men tänk på hur mycket folk älskar att få uppmärksamhet. Att prata med en främling kan vara en spännande punkt i båda dina dagar.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 19
    2. Identifiera din egen lilla värld mot den verkliga världen. Alltför ofta är vi skyldiga att tänka globalt. "Jag misslyckades med det här" blir omvänd, "Jag är ett misslyckande." Kanske i din värld, ja, du misslyckades med vad du försökte göra. Men är du ett misslyckande? I helvete heller. Inte ens i närheten.
  • Ingenting är allt bra eller allt dåligt. Inte heller är känslor fakta. Tänkande "Jag är ett misslyckat misslyckande" är skyldig i båda dessa saker. Det finns inget sätt att du är så illa (det är omöjligt) och det är en känsla av att du är felaktigt. Om du tar dig själv att tänka på det, sluta. Kom tillbaka på tåget till den verkliga världen där du är lika bra som alla andra (och du är).
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 20
    3. Kom ihåg att ingen är ute för att få dig. Tänker som sådan är paranoid. De flesta människor är för upptagna att tänka på sig själva, hur de kommer av, och nästa gång kommer de att kunna prata för att oroa dig för att sabotera dig. Detta ger dig locken till din värld. Nu vad ska du göra med dem?
  • Det enda som är möjligt är det du är ute för att få dig. Är du din egen värsta kritiker? Om så är fallet, vet att det är helt vanligt, men det är inte det hälsosammaste vanorna. Försök att utveckla självkänsla. Behandla dig som om du skulle behandla en av dina vänner.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 21
    4. Göra en bra gärning. Om någon frågar om din hjälp, gör det. Du kanske inte är i humör, du kan till och med vilja sulka lite, men hjälpa någon annan kommer att tänka på dina nuvarande woes - och få dig att må bra om att hjälpa dem.
  • Det handlar om att veta att du är en bra person. Ibland är det lätt att glömma. Men när vi tar fysisk handling blir det ganska svårt att ignorera. Om du ser en möjlighet (allt du behöver göra är att hålla ögonen skalade), ta den. Håll dörren för någon. Hjälp en vän att flytta. Gör disken när det inte är din tur. Det behöver inte vara sinne. Det måste bara vara trevligt.
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 22
    5. Göra världen lite bättre på små sätt. Att göra anonyma saker känns också bra, om inte bättre. Plocka upp någons skräp, donera tidningar till doktorns kontor, och bli en organdonator är tre exempel på saker som gör världen till en bättre plats utan någon verklig nytta för dig. Grattis! Du är en fantastisk person. Det finns bevis.
  • Donera dina kläder till goodwill. Volontär på ditt lokala djurskydd, livsmiljö för mänskligheten eller lokalt sjukhus. Donera till en värdig sak. Oavsett om det är en engångs sak eller en ny vana du hämtar, är det värt det. Kanske kommer någon annan att betala den framåt!
  • Bild med titeln Känn bättre om dig själv Steg 23
    6. Steg utanför din komfortzon. Att vara omgiven av samma gamla samma gamla uppmuntrar inte innovativa lösningar - gör något så enkelt som att ta en semester, men tar dig av autopilot, så att du kan bryta gamla beteendemönster. Använd detta till din fördel - om du inte kan passa en drastisk förändring i ditt liv just nu, gör lite, varje dag ändras i rutinen istället.
  • Sätt på din favoritlåt och dansa som galen i några minuter. Gör något du inte har gjort i flera år. Ta dina vänner ner till stranden och begrava varandra i sanden. Var modig och gå på den berg-och dalbanan som du aldrig kunde plocka upp modet att rida. Prova något extremt, som snowboard eller paddling. Oavsett det är, bara begå det och få det gjort.
  • Tips

    Du har ett syfte. Var inte uppmärksam på de människor som sätter dig ner - uppfyller ditt syfte / dröm.
  • Några vanliga misstag du gör när du tänker negativt om dig själv inkluderar allt eller inget tänkande, övergeneraliserande, tankesläsning, katastrofing, märkning och förmögenhet.
  • Slå inte upp dig över ofullkomligheter - Vrid tabellerna och försök att tänka annorlunda om dem. Kom ihåg att ingen annan i hela jorden är precis som du.
  • Le när du känner dig nere. Det släpper faktiskt hormoner som kan få dig att känna dig lycklig.
  • Det är du som kan ändra ditt eget liv, oavsett hur många gånger människor komplimangerar dig om du inte tror att du är värdig att folks fina kommentarer inte kommer att förändra dig är det du som behöver vända dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande