Hur man undviker att se nervös

Du kan bli nervös ibland - den svettiga, skakiga, heta, olyckliga känslan. Kanske du intervjuar för ett jobb eller väntar på att höra om en betygsskola. Ibland är det OK att låta andra veta hur du känner - de kan vara stödjande och förståelse och kan kanske hjälpa till. Men andra gånger vill du inte att andra ska veta att du är nervös. Lyckligtvis finns det ett antal sätt att dölja din nervositet.

Steg

Del 1 av 3:
Ser den del
  1. Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 1
1. Inse att du inte ser så nervös som du känner. Tänk på att för det mesta vet folk inte vad som händer i ditt huvud. Även om du kan ge av några tecken på nervositet, ser du förmodligen inte så nervös som du kanske känner.
  • Tänk på "Spotlight-effekten" där du kanske tror att andra uppmärksammar dig än att de verkligen gör, helt enkelt för att du ser världen från din utsikt, så det kan tyckas som om det handlar om dig ibland.
  • Men om det finns 10 personer i ett rum, kan andra vara lika benägna att delta lika på alla andra människor i rummet, vilket innebär att du och dina nerver inte kommer att, i de flesta fall, betalas för mycket uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 2
    2. Utöka din hållning. Ibland kallas Power Posing, de som visar en expanderad hållning, kommer faktiskt att känna sig mer kraftfull och ses som mer självsäker i andras ögon. Detta är tanken på att "faking det tills du gör det" - och studier visar att det kan fungera för att hjälpa dig att verka och känna sig mer självsäker och därför mindre nervös.
  • För att utöka din hållning, förläng dina armar och / eller ben, stick ut ditt bröst något och / eller luta huvudet tillbaka något.
  • Om möjligt, fly till någonstans privat, som badrummet, att engagera sig i detta beteende utan att oroa oss för att andra tittar på dig.
  • Om du inte kan komma till en privat plats kan du fortfarande utöka din hållning. Om du sitter ner, tar du till exempel mer utrymme genom att förlänga ditt ben på ditt skrivbord eller luta sig tillbaka och öppna armarna och placera händerna bakom huvudet.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 3
    3. Engagera sig utåt. Om du är nervös under en konversation, istället för att tänka på din nervositet, koncentrera sig på den andra personen. Fråga hennes frågor som, vad tycker du? Eller hur mår du om det? Detta hjälper dig att koncentrera henne snarare än dig själv.
  • Var försiktig så att du inte frågar för många frågor, men det kan göra att du verkar nervös och osäker på dig själv. När du ställer en fråga, lyssna noga och verkligen gräva in och försöka ta sitt perspektiv och tänka på varför hon kanske svarar på det speciella sättet att hon är. Nyckeln är att fokusera din uppmärksamhet på någon annan än dig själv.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 4
    4. Blick direkt. Om du pratar med någon, titta på henne, se inte förbi henne, eller på dina skor, eller den fina bilden på väggen. Det behöver inte vara direkt långvarig ögonkontakt, men du kommer att se mindre nervös och mer självsäker om du tittar på vem du pratar med. Att undvika att titta på någon är ett säkert tecken på att vara nervös.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 5
    5. Undvik fidgeting. För att undvika att se nervös, måste du fortsätta. Ett tecken på nervositet rör sig runt dina händer och / eller fötter lite - eller gör saker som curling ditt hår. Att inte se nervös, måste du fokusera några mentala resurser på att stanna relativt fortfarande.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 6
    6. Håll din kropp fortfarande. Ett annat tecken på nervositet rockar fram och tillbaka. Fokusera istället för att hålla sig som fortfarande som möjligt. Föreställ dig själv som en solid och oövervakad pelare. Ett annat sätt att avstå från gungning är att stå upp - det är svårare att rocka när din kropp inte är i stånd att.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 7
    7. Undvik att bita på naglarna. Människor som biter sina naglar ser nervösa ut. Om du känner att du behöver något för din mun att göra för att släppa lite nervös energi, försök tugga på en bit av tuggummi istället. Gör så försiktigt eller något subtilt men annars kommer din överdrivna tuggning att du ser lika nervös som om du biter på dina naglar.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 8
    8. Övervaka ditt utseende. Din balans, eller brist på det, visas av ditt fysiska lager och hur du använder dina händer. Det finns ett antal saker som kan påverka din poise:
  • Händerna knäppta bakom ryggen. För att motverka detta, gör ett försök att hålla armarna på dina sidor, men var noga med att hålla dem avslappnade.
  • Händer hålls styvt på sidorna. Detta går för långt i motsatt riktning - det kommer att se ut som om du försöker styra dina nervösa rörelser. Om dina armar känner sig spända, det är ett tecken på att du håller dem i rigid.
  • Flytta händerna upprepade gånger in och ut ur fickorna. Fokusera istället på att hålla händerna på ett ställe i flera minuter i taget.
  • Buttoning och unbuttoning din jacka. Detta är ett meningslöst beteende och kommer att få dig att se nervös. Om du tar av din jacka, så avslöjar du det, annars lämnar det ensam.
  • Möjligt att flytta din hand till ditt ansikte eller glasögon. Håll dina händer vid din sida och bort från ditt ansikte för att motverka detta.
  • Toying med dina smycken eller ett objekt i din hand. Om du gör ett försök att hålla händerna vid din sida, kan du inte nervöst manipulera objekt.
  • Med medveten ansträngning kan dessa manifestationer av nervositet styras.
  • Del 2 av 3:
    Tänker lugnt
    1. Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 9
    1. Bedöm vad som gör dig nervös. Identifiera orsaken till din nervositet. Tänk på vad som händer i ditt liv som kan göra dig nervös. Ibland är svaret uppenbart och stirrar dig i ansiktet, som när du är nervös innan du ger ett offentligt tal. Andra gånger kan din nervositet härröra från mer subtil eller "bakgrund" -faktorer, till exempel när du väntar på att höra nyheterna om du har på college, eller väntar på att höra om ett medicinskt resultat.
    • När du identifierar orsaken kan du börja tänka på hur man tänker lugnare om det. Till exempel, om du inte kommer in i det aktuella kollegiet, har du fortfarande ett skott på andra skolor, eller du kan få lite livsupplevelse, ta en paus och tillämpa igen nästa år.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 10
    2. Ta andan och slappna av. Andning gör det djupt många förändringar i kroppen, varav många minskar stressans andervousness. Innan du talar, försök ta ett djupt andetag eller två för att se hur du känner. Du kommer sannolikt att känna dig mindre nervös och kommer då att se mindre nervös också.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 11
    3. Arbeta på en sak i taget. Ibland blir vi nervösa när vi inser hur upptagen vi är. Ändå kan vi bara effektivt arbeta på en sak i taget. Fokusera på uppgiften till hands och ställa in tydliga mål för att göra framsteg på det, då när du slår på din framstegsmarkör, fortsätt till nästa uppgift.
  • Tänk på att inte alla uppgifter är lika känsliga. Var noga med att prioritera uppgifter som har de mest pressande tidsfristerna.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 12
    4. Ta bort dig själv från situationen. Om du är nervös av en viss anledning och du har problem med att lugna ner, se om du kan få dig själv ut där. Säg att du måste gå på toaletten eller ta ett viktigt samtal. Detta kan ge dig några minuter att svalna och samla dig bort från andra.
  • Del 3 av 3:
    Lugna ner
    1. Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 13
    1. Koppla av dina muskler. Nervositet kan orsaka att du spänner upp din kropp. Motverka detta genom att koppla av dina muskler med en teknik som kallas progressiv muskelavslappning (PMR) Tänk på att du borde göra det på ett privat ställe eller det kan se udda ut:
    • Först, ta ett långsamt och djupt andetag och sedan göra en viss muskelgrupp i din kropp, som i nacken, spänd. För att spända dina muskler, använd dem och klämma i hårt i 5 sekunder. Det är ok att känna lite obehag och för att du ska skaka lite.
    • Var försiktig så att du inte klämde för hårt - stoppa omedelbart om du känner en intensiv skjutsmärta.
  • Sedan andas långsamt och slappna av musklerna i den gruppen - släpp hela spänningen och låt musklerna vila.Dina muskler i gruppen du jobbar bör känna sig lös och tillfreds. Fokusera på att märka skillnaden mellan hur dina muskler känner när de är spända och när de är avslappnade.
  • Bo i ditt avslappnade tillstånd i 15-20 sekunder och fortsätt sedan till en annan muskelgrupp
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 14
    2. Träna lite. Regelbunden motion kan hjälpa till att förbättra ditt humör och få dig att känna dig mer avslappnad.Så, hitta din föredragna metod att träna, vare det, går till gymmet, springer runt banan, eller går för en trevlig lång promenad och håller fast vid det!
  • För att hjälpa dig att behålla din motivation, försök att lyssna på lite optimistisk musik medan du tränar.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 15
    3. Engagera i en avkopplingsteknik. Det finns ett antal olika sätt att lugna ditt sinne, vilket hjälper dig att se mindre nervös. Tänk dock på att det är att engagera sig i några av dessa tekniker kan göra att du verkar nervös mot bakgrund av det faktum att du använder tekniken. Om du inte vill att andra ska veta att du är nervös, kan det vara bäst att göra någon teknik som kan äventyra hur du känner, i privat.
  • Andas djupt genom näsan, räkna fem sekunder, sedan andas långsamt genom din mun över fem sekunder. Fortsätt med den här övningen tills du känner dig lugn. Du kommer då att se mindre nervös.
  • Försök att tänka på något annat som gör att du känner dig lugn och mindre nervös. Tänk på en stödjande älskad, din glada hund, eller vad som helst annat kan få lite lugn och lugn till dig.
  • Visualisera en lugn och fredlig scen. Föreställ dig en mycket lugn strand. Vågorna är försiktigt ut på pebblarna, vilket gör ett sänkt ljud som vattnet återvänder tillbaka till havet. En mås flyger av överliggande squawking mjukt. Vinden blåser försiktigt. Föreställ dig det så djupt som möjligt och omfamna lugnet som det medför.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 16
    4. Öva mindfulness. För att vara uppmärksam är att rikta din uppmärksamhet åt det nuvarande ögonblicket och att acceptera det utan att utvärdera eller döma det. Mindfulness är effektiv för att minska ångest, vilket då kan hjälpa dig att undvika att se nervös. Det finns ett antal olika sätt att vara uppmärksamma. Du kan vara uppmärksam på dina kroppsliga känslor genom att märka, utan dom, kroppens känslor. Lägg märke till hur du kliar, eller hur luften känner på din hud. Börja från toppen eller botten av din kropp och arbeta dig hela vägen genom din kropp. Du kan också vara uppmärksam på dina sinnen. Fokusera på dina sinnen: Din känsla av syn, lukt, smak, beröring och ljud. Döm inte informationen som kommer in genom dina sinnen - låt det komma igenom och passera. Eller du kan vara uppmärksam på dina känslor. Märk dina känslor som du känner dem: "rädsla", "ångest", "nervositet". Döm inte dem, bara observera och uppleva dem och låt dem gå.
  • Bild med titeln Undvik att se nervöst steg 17
    5. Prova meditation. Meditation innebär att du tysta ditt sinne och vara i nuet. När du mediterar, kommer du att reglera dina känslor bättre. Detta kan hjälpa dig att stanna och se lugnt istället för nervös. Det finns olika sätt att meditera, och även om meditationstekniker kommer att ta övning för att lära sig, och du kan lättare lära av en expert, kan du också prova på egen hand: Försök guidad meditation. Använda så många av dina fem sansar som möjligt, framkalla en lugnande bild eller scen i ditt sinne. Du kan också prova mantra meditation. Upprepa tyst ett ord eller en fras i ditt sinne. Detta hjälper dig att fokusera ditt sinne och ta bort oönskade ångestvakterande tankar.
  • Tips

    Vrid inte dina händer eller leka med ditt hår. Vissa människor gör dessa saker utan att ens inse det.
  • Planera när du vet att du gör något som gör dig nervös. Vet att det kommer att hända så att du kan vara beredd på det.
  • Öva framför en spegel om du försöker ett tal av något slag.
  • Stå upp rakt - det får dig att se mer självsäker.
  • Om du pratar med en publik, titta på deras ögonbryn eller haka för att verka som om du tittar på dem från ett avstånd. På det sättet behöver du inte träffa sina ögon som kan göra dig nervös.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande