Hur man svalnar efter ett argument

Efter ett argument är det naturligt att ha kvarvarande ilska, pent upp frustration eller andra negativa känslor. Huruvida dessa känslor är riktade mot den person du argumenterade med, den situation där argumentet hände eller sätt det slutade, Det är viktigt att ta lite tid att svalna och bearbeta hur du känner. Fokusera på att lugna dig själv, engagera dig med ett nytt fysiskt utrymme, och bearbetar dina känslor.

Steg

Metod 1 av 3:
Konstruera en lugn miljö
  1. Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 1
1. Ta djupa andetag. Ofta provocerar argument dina kamp-eller-flyginstinkter, vilket orsakar ökad andning och snabb puls. Att ta ett ögonblick att andas kan hjälpa dig att sänka ditt blodtryck och fokusera dig på att flytta och kyla ner.
  • Andas in genom näsan och ut genom munnen.
  • Försök att räkna till tio långsamt när du andas.
  • Förlänga ut andan, koncentrera sig på luften från dina lungor.
  • Fokusera på spänningen i din kropp när du andas långsamt - på varje andas ut, släpp den spänningen.
  • Täcka en näsborre och andas ut och på den avtäckta sidan. Upprepa 4 gånger, sedan Byt sidor.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 2
    2. Stäng dina ögon och bild en plats som gör att du känner dig fredlig. Fokusera på att återskapa ditt barndomshem, din favoritplats, eller några gjorda trädgården och lugn. Inte bara kommer det här att tänka på ditt argument, men det hjälper dig också att lugna dig och känna dig säkrare och mer avslappnad.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 3
    3. Lyssna på lugnande musik. Spela mjuk, lugnande musik som klassisk musik eller naturljud för att hjälpa dig att återfokusera dina tankar och återfå ditt lugn. Spela upp det högt eller sätt i hörlurar för en mer intim upplevelse.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 4
    4
    Meditera. Sitt på en cool, tyst, bekväm plats och fokusera på dig själv, låta din omgivning, dina bekymmer, och din ilska faller bort. Fokusera på din andning, och gör inte en aktiv insats för att glömma eller ignorera din ilska. Istället, låt det falla bort När du fokuserar på andra aspekter av din miljö och din kropp.
  • Guidade meditationsapps kan vara en stor hjälp för meditering, speciellt om du är ny på den. Några alternativ som du kan ladda ner gratis inkluderar Insight Timer, Aura, Omvana, Lugn och Stopp, Andas och Tänk.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 5
    5. Dricka en varm kopp te. Sitta någonstans bekväm och långsamt sippa te, med fokus på hur den heta rånen känns i dina händer och den varma vätskan känns när du sväljer. Andas in de aromatiska dofterna och låt den värme och komforten av teet slappna av i ditt sinne.
  • 6. Släpp spänning i din kropp av streching eller utövande. Spänning kan byggas upp i dina muskler, särskilt nacke och axlar. När du känner ångest eller ilska, stramar dessa muskler. För att släppa den spänningen, sträck dina muskler eller engagera sig i träning, till exempel en kardiorutin, springa eller dans.
  • Du kanske vill gå igenom din kropp medvetet åtstramning och frigöra dina muskler, vilket hjälper till att frigöra spänning du kan ha.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort dig fysiskt
    1. Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 6
    1. Gå på en promenad. Att flytta till en annan plats kan hjälpa dig att ompröva och omfokusera. Låt dina fötter vandra, eller ta en specifik väg som du gillar. Fokusera på din omgivning när du går och tar dig tid att låta dina tankar klara.
    • Ta din promenad från den person du bara argumenterade med. Om de går på promenad med dig, kan det vara svårt för dig att lugna dig.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 7
    2
    Träna eller dansa till livlig musik. Ett sätt att träna din aggression är att fysiskt arbeta ut det. Att bygga upp en svett kan hjälpa dig att fokusera på andra saker, och den lugna som kommer efter en särskilt kraftig dans eller träning kan hjälpa dig att fokusera och justera. Om du väljer att träna, se till att du fokuserar på vad du gör och skadar dig inte. Det är bra att driva dig själv, men var försiktig med att trycka på dig själv.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 8
    3
    Ta ett bad. Överväg att ta ett bad för att ta bort dig själv från all distraktion. Spela musik i bakgrunden, ta med en bok, eller helt enkelt låt din kropp slappna av i det varma vattnet. Fokusera på Ta bort spänningen från dina muskler och tillbaka, och försök att inte tänka på argumentet, om möjligt.
  • Metod 3 av 3:
    Bearbetar dina känslor
    1. Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 9
    1. Gråta. Var inte rädd för släpp ut allt. Ibland måste du släppa dina känslor innan du kan behandla hur du känner. Ett bra gråt kan även få dig att känna att katartiskt rengörs efteråt.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument steg 10
    2. Gör en lista över vad du inte fick säga. Om du fortfarande känner dig frustrerad eftersom det av argumentet, gör en lista över de saker du önskar att du skulle sagt. Försök sedan kopiera det på ett nytt pappersark och skriva om det. Andra gången, arbeta med att ta bort ilska och känslor från dina ord och bara skriva fakta. Genom att ta itu med fakta och inte bara låta dina känslor ta kontroll kan du hitta orsaken till din ilska.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 11
    3. Prata med en vän eller utomstående om argumentet. Ibland hjälper det att prata om dina känslor och dina erfarenheter till någon annan. Om du gör det, och speciellt om den personen känner den person du kämpade med, försök att presentera en objektiv åsikt. Rehashing dina känslor kan ofta fläta flammorna i din ilska istället för att hjälpa dig att svalna.
  • Om du har ett husdjur, överväga att prata med ditt husdjur om argumentet. De kan inte svara, men det betyder inte att de inte är bra lyssnare.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument steg 12
    4
    Ta ansvar för kampen. Kom ihåg att det alltid tar två personer att slåss. Så arg som du kanske känner mot den andra personen, påminna dig om att du också behöver modellera självkontroll. Arbeta med att erkänna att du hade en hand i kampen och brainstorm sätt att avaktivera ett argument nästa gång.
  • Du kan använda många av samma strategier för att kyla ner efter ett argument under själva argumentet! Om du känner dig uppvärmd, försök att ta ett djupt andetag, gå och återvända till argumentet senare, eller ändra ditt fysiska utrymme.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument Steg 13
    5. Tänk på argumentet från den andras perspektiv. Om du inte kan förstå varför argumentet hände, eller varför den andra personen tycker hur de gör, försök att sätta dig i sina skor. Det kanske inte fungerar, men åtminstone kan det vara till hjälp att försöka tänka på den andra personen empatetiskt och vara öppensinnad till deras livserfarenheter.
  • Bild med titeln Kyl ned efter ett argument steg 14
    6. Adressera spänningen. Nästa gång du ser den person du kämpade med, ta itu med det faktum att du kämpade. Ingen av er kanske är redo att be om ursäkt Men, och det är okej, men ignorerar kampen kommer bara att skada ditt förhållande ytterligare och skapa en elefant i rummet.
  • Nästa gång du ser personen, erkänner att du argumenterade och påminna dem hur viktigt de är för dig.
  • Om du känner dig dålig om att bli arg, ber om ursäkt för att du blir arg och berätta för dem att du har svalnat.
  • Om du känner dig skadad av argumentet, överväga att berätta för dem om dina känslor. Gör det om dig och hur du känner, istället för att fokusera på allt de gjorde fel.
  • Tips

    Om detta argument hände online, steg bort från datorn.
  • Ge annan person tid att svalna. Kom ihåg att även om du är redo att prata, kanske de inte är.
  • Stanna så lugn som möjligt och andas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande