Hur man är snäll, även när du är arg

Att vara snäll mot andra kan vara en utmaning, särskilt om du känner dig arg.Ilska kan få dig att lura ut på andra, även om de inte är orsaken till din ilska.Att kunna få kontroll över dina känslor genom att hantera din ilska på lämpligt sätt kan du fortsätta att ha bra relationer med andra människor.

Steg

Metod 1 av 3:
Lugna din ilska
  1. Bilden med titeln vara trevlig, även när du
1. Undvik att svara på någon medan du är arg. Om du talar med någon och något de har gjort eller sagt har Angered dig, ge dig tid att svara.Du är mer benägna att ge personen ett produktivt svar (och mindre benägna att vara meningsfullt) om du tillåter dig att svalna först. Du kan behöva kompensera en ursäkt, men berätta för den person som du måste komma tillbaka till henne på ett tag.
  • Om du inte kan tänka på något annat att säga, kan du bara säga "ursäkta mig i några minuter", sedan gå ut och få ditt humör under kontroll innan du svarar.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    2. Tänk på hur dina tankar, känslor och handlingar interrelaterar. Även om de kan vara svåra att separera ibland, påverkar dina tankar dina känslor.Dina känslor, i sin tur, påverkar dina handlingar.Således, om du vill ändra dina handlingar, kan du börja med att ändra dina tankar (som kommer att ändra dina känslor).
  • Till exempel, om du tror, ​​"suger mitt liv!"Då kan du känna dig deprimerad eller arg och du kan i sin tur agera på ett negativt sätt, genom sulking eller av slammande dörrar.Om du ändrar din tanke på "det här är utmanande, men jag kan hantera det," du kommer att känna dig mindre arg, och dina handlingar kommer att förbättras i enlighet med detta.
  • Men inse att även om tankar och känslor relaterar till handlingar, kan du alltid välja att agera (eller inte agera) ett visst sätt.Du kanske inte alltid kan välja dina tankar eller känslor.
  • Vet att det kan ta tid att ändra hur du väljer att agera, och du kanske inte alltid gör det bästa beslutet i ögonblicket.Det är okej att vara medveten och försöka förändras är på väg i rätt riktning.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    3. Gå ut. Ta en paus på en bänk utomhus eller ta lite naturvandring för att lugna dig själv.Att hitta en förändring av landskapet från vad som gjorde dig arg och njuter av naturens gåvor kan hjälpa dig att få din ilska under kontroll så att du kan vara trevligare för andra.
  • Om möjligt, ta en snabb promenad.Övningen kan hjälpa lugna dig, och att vara utomhus kan förbättra ditt humör.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    4. Få dig att skratta.Det kan tyckas svårt när du är väldigt ilska, men om du kan hitta en anledning att skratta, kommer humor att övervinna ilska i din kropp.Ett gott skratt kan hjälpa dig att bryta ut ur din arga tankegång och göra dig trevligare för andra att vara runt. Försöker hitta humor i en situation, eller få dig att skratta om något annat, kan diffusa situationen genom att faktiskt ändra kroppens kemiska reaktion från ilska till humor.
  • Om någon av misstag strimlar ett viktigt dokument, kan din första reaktion vara att skrika på dem ur ilska.Men du kanske kan stoppa dig själv och tänka på en humoristisk scen i din favorit-tv-show om ett missförstånd som ledde till att någon strimlade fel dokument.Skrattar om det kan hålla dig från att bli för arg.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    5. Meditera för att lugna ditt sinne.Meditation kan hjälpa dig att reglera dina känslor, vilket kan hjälpa dig att kommunicera med andra på ett trevligare sätt.Därför, om du känner dig som om du kan vara ovänlig för någon på grund av att känna sig arg, ge dig en liten psykisk uppfriskning genom meditation. Hitta en privat, tyst plats, följ sedan följande sekvens:
  • Andas djupt och långsamt.Djupa andetag kan sakta ner din hjärtfrekvens och få dig att känna dig lugnare.Din andetag ska vara djupt nog att din mage sträcker sig utåt på "i" andetag.
  • Bild ett guldvitt ljus som fyller din kropp när du andas in.Bild som ljus fyller och slappnar av ditt sinne. När du andas ut, visualisera mörka, leriga färger som lämnar din kropp.
  • När du är lugn från din meditation, bör du känna dig mer redo att prata med andra på ett slags sätt.
  • Metod 2 av 3:
    Interagera med andra
    1. Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    1. Respektera andra människor. Det är viktigt att respektera andra när du gör ett val om hur man ska agera i (eller reagera på) en given situation. Att ha empati för det sätt som andra känner kan gå långt för att hjälpa dig att behålla positiv kommunikation med andra.Tänk på hur du skulle känna om någon lashed ut på dig eftersom hon var arg - oavsett om du var källa till ilska och försök att använda det för att informera din egen kommunikation.
    • Tyvärr finner många människor att de oavsiktligt styra sin ilska mot sina barn. Om du är arg eller irriterad om något och ditt barn frågar dig "Varför är himlen blå" för 1000: e tiden eller ber dig att hjälpa dem att avsluta ett 3-veckors projekt timmar innan det är förfallet, det är alltför lätt att snäppa på dem.Men kom ihåg att du respekterar dem och skulle inte vilja att de ska snapa eller skrika på dig kan hjälpa dig att interagera mer vänligt med dem.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    2. Använd självständigt uttryck för din ilska.Snarare än att uttrycka dig själv (är arg utan att säga något) eller aggressivt (exploderande på ett sätt som kan tyckas oproportionerligt mot stressorn), försök med hjälp av kommunikation. För att utöva ett assertivt uttryck, använd de faktiska omständigheterna (inte överdrivna av känslor) för att kommunicera förfrågningar (snarare än krav) av andra på ett respektfullt sätt.Kommunicera tydligt och uttrycka dina känslor effektivt så att allas behov är uppfyllda.
  • Till exempel, om din Carpool Ride är sent varje dag, istället för att aldrig säga något annat än att känna sig arg (passiv) eller explodera på föraren och kalla hennes namn (aggressiv), försök att kommunicera din frustration med assertivt uttryck.
  • Du kanske säger, "Jag gillar verkligen carpooling med dig, Jane, men jag känner mig frustrerad att du är 5-10 minuter sen de flesta dagar.Jag vet att det kanske inte verkar som en stor sak, men det får mig att känna sig stressad och bakom schemat innan min dag börjar, och jag skulle verkligen uppskatta det om du kunde försöka lämna lite tidigare i framtiden."
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    3. Var snäll med din kropp såväl som dina ord.Kommunikation handlar inte om ord.Dina ord kan vara helt artiga medan ditt kroppsspråk eller handlingar kommunicerar ilska.När du är arg, kan du upptäcka att dina muskler är täta och styva.Detta kan skicka en signal till andra att du inte är tillgänglig.
  • Du kanske vill försöka använda progressiv muskelavslappning - en process genom vilken du spände och sedan släppa alla musklerna i din kropp - för att försöka få ilska ut ur din kropp såväl som ditt sinne.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla en positiv livsstil
    1. Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    1. Sova 7-8 timmar varje natt. Du måste få gott om sömn varje natt för att trivas. Att vara sömnberövad kan bidra till ett brett spektrum av hälsoproblem, inklusive oförmåga att hantera känslor ordentligt.Att få tillräcklig sömn kan hjälpa dig att ha tålamod och förståelse för att upprätthålla relationer med andra oavsett ditt emotionella tillstånd.
    • Om du har kroniska sömnproblem, kontakta din läkare.Du kan kanske göra diet eller livsstilsförändringar för att förbättra din sömn.Du kan också kunna prova ört- eller medicinska tillskott att sova mer.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    2. Träna dagligen.Övning kan hjälpa dig att känna dig mindre arg i ögonblicket genom att släppa endorfiner i din kropp.Regelbunden motion kan också hjälpa dig att reglera dina känslor i allmänhet. Du kan upptäcka att att få regelbunden motion ger dig mer energi hela dagen, vilket kan hjälpa dig att vara produktiv och patient utan att bli irriterad med andra människor.
  • Bilden med titeln vara trevlig, även när du
    3. Ät en hälsosam kost. Att välja mat som är näringsrika och lägre i socker och fett kan öka din energi, förbättra din övergripande hälsa och bidra till ett lyckligare humör i allmänhet.
  • Välj hela livsmedel som är minimalt bearbetade. Ät mer frukter, grönsaker, magert kött och baljväxter.Tänk på dem som hela dagen och riklig näring för din kropp som kan lämna dig mer utrustad för att vara snäll mot andra människor!
  • Undvik mat som godisstänger, läsk, tårta, munkar och bakverk, vilket leder till massiv energi kraschar och erbjuder ingen näring och tillagda kalorier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande