Hur man passar (tonårsflickor)

Människor liknar ofta att bli passform med att gå ner i vikt, men de två är faktiskt väldigt olika saker.Medan viktminskningsprogram ser till siffrorna för att bestämma framgång eller misslyckande, innebär målen för att få passformen mer holistiska kriterier som att förbättra kardiovaskulär hälsa, styrka och uthållighet samtidigt som livslängd och självkänsla.Det är inte en övernattningsprocess, men du kan börja passa just nu genom att lära dig de väsentliga aspekterna av fitness: skära ut ohälsosamma vanor, öka fysisk aktivitet, äta en balanserad kost och vara vaksam om din mental hälsa och självkänsla.

Steg

Del 1 av 4:
Ändra gamla vanor
  1. Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 1
1. Skära ner på dina stillasittande aktiviteter. Nästan alla har minst ett stillsamt nöje, var det binge-titta på favorit-tv-program, spela videospel eller surfa på internet på din bärbara dator.Inte bara kräver dessa aktiviteter ofta att sitta eller ligga benägna, eftersom du gör dem, de har också visat sig orsaka problem med självkänsla och ångest hos barn och tonåringar.Att bli aktiv betyder inte att du måste sluta alla dessa trevliga hobbyer, men: Du kan helt enkelt minska den tid du ägnar till dessa aktiviteter istället för att skära dem alla tillsammans.
  • Till exempel begränsa din dagliga tv till 2 timmar.Du kan ge dig mer tid så länge du gör något aktivt medan det är, som jogging på löpbandet.
  • Om du spenderar för mycket tid online, installera ett program som blockerar problem webbplatser och ökar produktiviteten, som frihet, anti social och stayfocused.
  • Du kan också ge dig tidsgränser för att surfa på webben eller spela videospel. Se bara till att du håller med dem.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 2
    2. Stoppa mindless snacking.Det är inget fel med att snacka på popcorn medan du tittar på en film, men om du gör det för Ofta blir det ett problem. Om du misstänker att du kan snacka för mycket, gör en dietplan där du tillåter dig själv 1 eller 2 snacks per dag.
  • Välj hälsosammare snacks som popcorn gjord utan mycket olja, salt eller smör eller frukter eller grönsaker och ett dopp med lågt kaloriinnehåll.
  • Salty och söta skräpmat som chips och läsk är särskilt beroendeframkallande, så du kanske vill hålla dem ut ur huset helt och hållet.
  • Be dina föräldrar att sluta köpa ohälsosamma mellanmål, speciellt om de inte äter dem själva. Alternativt kan du fråga din familj att dölja ohälsosamma mellanmål från dig.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 3
    3. Sluta lata beteenden.Modernt samhälle uppmuntrar ofta lata beteenden på sätt som man inte ens inser, till exempel att erbjuda rulltrappor i köpcentra, vilket gör fordonsfordon till standardtillståndet i det dagliga livet och betonar bekvämlighet via mobila applikationer, leveranstjänster och virtuell socialisering.Du kan välja bort från många dessa beteenden, men genom att ersätta dem med aktiva sysslor.
  • Gå när det är möjligt. Om mataffären är bara nerför blocket, finns det ingen anledning att ta bilen, speciellt om det är trevligt ute.
  • Alternativt, ta trappan istället för hissen eller rulltrappan.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 4
    4. Umgås på resande fot.Din go-to-aktivitet när du möter vänner kan delas några appar på den lokala middagen eller gissa på soffan, men du behöver inte begränsa din sociala timme till stillasittande aktiviteter.Nästa gång du har satt ett datum för att komma ikapp med dina vänner, gå till en naturstig eller grannbanan och ta en promenad tillsammans istället för att sluka på soffan, eller spela ett aktivt videospel som Wiifit istället för din vanliga biljettpris.
  • Om dina vänner inte är i idén, fråga familjemedlemmar om de skulle vilja gå en promenad nästa gång du sitter runt att prata eller titta på tv.
  • Bild med titeln vara snobbig Steg 5
    5
    Sluta röka Om du är rökare. Rökning kan orsaka många hälsoproblem och det kan också påverka din förmåga att vara fysiskt aktiv. Till exempel kan du hitta kraftfulla kardiovaskulära aktiviteter som att springa, simma och dansa är mycket svårare om du är rökare. Om du röker, prata med din läkare om hur du avslutar. Det kan finnas rökprogram i ditt område som kan hjälpa till.
  • Del 2 av 4:
    Bli aktiv
    1. Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 5
    1. Skapa en träningsplan.Regelbunden, väl avrundad motion kommer att gynna dig mer än sporadiska träningspass som endast inkluderar en typ av motion som viktliftning eller körning.Du bör innehålla både aerob träning-någon aktivitet som använder stora muskelgrupper och kan upprätthållas i minst tio minuters och styrka-condition-resistensbaserade aktiviteter som stärker dina muskler genom repetition i din träningsregim, med aeroba aktiviteter som tar upp Mer tid än styrketräning.Du kan se till att du utför den rekommenderade balansen i aktiviteter genom att etablera en träningskalender.
    • Se till att du planerar dina träningspassar runt andra, obligatoriska aspekter av ditt liv som skola, arbete och familj.Medan träning är viktig, är det bara en pelare i ditt liv och borde inte få dig att offra andra saker.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 6
    2. Gör aeroba aktiviteter.Samordnad aerob träning ökar din kardiovaskulära hälsa och uthållighet medan de släpper ut endorfiner och förhöjer ditt humör.Syfte i minst 150 minuter per vecka, eller 30 minuter om dagen fem gånger i veckan.Du kan gå med i ett gym för att dra nytta av aerobics klasser och träningsmaskiner, eller du kan gå för amore självständigt tillvägagångssätt och ta upp jogging, gå eller cykla.
  • Nya studier har stigit tvivel om huruvida och inte sträcker sig i förväg, minskar inte skada. Fortfarande är en 5-minuters stretch innan träning inte är en dålig idé.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 7
    3. Starta styrketräning.Förutom ditt veckovisa 150-minuters engagemang för aerob träning bör du slutföra förstärkningsövningarna minst två dagar i veckan.Viktmaskiner, medicinbollar, motståndsband och hemträning - till exempel, push ups och sit ups-alla gör stora styrketräning.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 8
    4. Arbeta dina armar, ben och kärna under styrketräning.Många människor gör misstaget att göra viktlyftning och andra förstärkningsövningar som bara tar itu med en del av kroppen: de ska göra en massa armreps, till exempel, men ignorera deras kärna och ben. Undvik detta misstag genom att du gör en blandning av övningar som adresserar alla tre huvudmuskelgrupper.
  • För att stärka din kärna, gör övningar som situps, plankövningar, och crunches.Dessa kommer att stärka och tona dina buk- och bakmuskler.
  • För dina ben borde du göra saker som squats, vertikala hopp, och Vägg sitter.Bra arm övningar inkluderar armhävningar, pullups, och lyft hantlar.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 9
    5. Gå med i en skola eller gemenskapssportlag.Om du har en svår tid att få och vara motiverad under enskilda träningspass, överväga att gå med i ett idrottslag.Sport är ett roligt sätt att få aerob träning och styrketräning samtidigt som man bygger starka relationer med andra lagkamrater, lärande tidshantering och utvecklar en känsla av personligt ansvar.
  • Om du inte vet vilka sporter att försöka, kolla in erbjudanden på dina lokala YMCA och skolgrupper. Prova flera sporter, fortsätt de som du tycker om.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 10
    6. Ta en fysiskt aktiv klass som dans eller yoga.Team Sports är inte det enda sättet att bli aktiv utanför gym eller joggingspår.Du kan också anmäla dig till klasser som lär dig en fysisk aktivitet, som ballett, yoga och modern dans är alla fantastiska exempel.Se om det finns en yoga eller dansstudio i ditt område och fråga dina föräldrar om du har råd med de månatliga avgifterna. Gemenskaperna har ofta lägre kostnadsalternativ på lokala skolor, Rec-avdelningar, gym, YMCAS eller Community Centers.
  • Om du är intresserad av Yoga, registrera dig för en nybörjarklass där de kommer att ge tillräcklig instruktion. Om du försöker flytta som är ute för din nivå, kan du skada dig själv.
  • Del 3 av 4:
    Äta rätt
    1. Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 11
    1. Inkludera en mängd olika frukter och grönsaker i din kost.Frukt och grönsaker bör omfatta den största delen av din dagliga kost, men äter inte bara samma två grönsaker i stora mängder.Studier har visat det hälsosammaste sättet att få din dagliga fem till nio portioner av frukter och veg är att äta ett brett utbud av dem.
    • Få kreativitet när du lägger frukter och grönsaker till din kost. Blanda upp nya, intressanta sallader i stället för sallad, gurka och tomatsallad.
    • Presentation kan göra en tråkig måltid som är tilltalande. Till exempel kan du ordna fruktskivor konstnärligt på en tallrik för att få det att se ut som något från en 5-stjärnig restaurang.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 12
    2. Ät hela proteiner.Förutom ditt dagliga frukt och grönsaksintag bör du göra ett försök att äta gott om protein.Försök att vara lite picky om dina proteiner, men: gå för magert och obearbetade kött som magert biff och kycklingbröst snarare än vanligt nötkött (innehållande 75-85% fett), bacon och korv.
  • Om du är vegetarian kan du fortfarande få ditt dagliga intag av protein genom livsmedel som nötter, bönor och ägg.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 13
    3. Sträva efter balans i stället för låga kalorier.Nya studier har visat att betoning av kaloriräkning gör lite för att förbättra en hälsosam kost och kan leda till oordnad matvanor.När allt kommer omkring, om du bara försöker stanna under ett ordinerat kalorimärke, spelar det ingen roll om de livsmedel du äter är i stort sett homogena och leverera minimal näring, så länge du anker under ditt 1200- eller 1,500-kalori-mål.Istället prioritera att äta tre näringsrika, väl avrundade måltider med högkvalitativa ingredienser samtidigt som de håller icke-frukt eller veggie snackning till ett minimum.
  • Undvik kost och fettfettbehandlade livsmedel. Studier har visat att de inte har många näringsämnen.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 14
    4. Öka ditt intag av järn och kalcium.Tonåringar och flickor är speciellt utsatta för järn- och kalciumbrist, så du bör vara säker på att äta mat rik på dessa näringsämnen varje dag.Mejeriprodukter som yoghurt och ost är hög i kalcium, ett näringsämne som är nödvändigt för benhälsa och tillväxt, och du bör sträva efter att få minst 1300 milligram om dagen.Lean kött, fisk, soja och linser är några livsmedel som är särskilt höga i järn, ett näringsämne som hjälper till att leverera syre till din kropp.Du bör sikta på mellan 15-25 mg järn per dag.
  • Studier har visat att din kropp absorberar lite för inga näringsämnen från tillskott. Om inte din läkare rekommenderar något annat, få ditt dagliga kalcium och järn genom mat.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 15
    5. Klipp ut bearbetade livsmedel som erbjuder lite näringsvärde.Förutom att äta gott om friska, un-bearbetade livsmedel, bör du också minska ditt intag av bearbetade skräpmat som chips, crackers, snabbmat, godis och läsk.Sådana livsmedel innehåller ofta skadliga kemiska tillsatser och konserveringsmedel, liksom transfatter som höjer ditt kolesterol och ökar risken för hjärtsjukdom.
  • Gå inte överbord och börja tänka på dessa livsmedel som "dåligt." Om du börjar tilldela moraliskt värde till mat, riskerar du att utveckla ätstörningar och självkänsla problem.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 16
    6. Ät frukost varje dag.Det kan känna sig omöjligt att äta frukost när du kör ut dörren varje morgon för att fånga skolbussen eller din bilpool, men du borde göra en särskild insats för att integrera frukost i din dagliga rutin.Det här enkla steget till fitness uppmuntrar hälsosammare äter hela dagen, liksom att öka din ämnesomsättning och humör.
  • Om du bara inte kan tvinga någonting ner i halsen innan du lämnar skolan, ta lite yoghurt och en banan med dig till skolan så att du kan äta det lite senare på morgonen.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 17
    7. Drick 2.2 liter vatten per dag.Du har antagligen hört din läkare eller andra vårdpersonal pratar om hur viktigt hydrering är för din hälsa, men du kanske inte inser alla saker detta mirakel av fukt gör för dig.Förutom att spola toxiner ut ur dina organ och leverera näringsämnen till dina celler förbättrar vatten också din hud, hår och nagelhälsa.
  • Ta en vattenflaska till skolan med dig så att du kan sippa på den hela dagen. Det är bättre än sporadiska resor till vattenfontänen eller soda från varuautomaten.
  • Alla vätskor bidrar till ditt dagliga vattenintag, inklusive juice och te. Det är fortfarande bäst att få det mesta av ditt vätskeintag genom rent vatten, snarare än andra drycker.
  • Del 4 av 4:
    Upprätthålla mental hälsa
    1. Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 18
    1. Ta lediga dagar från motion.I ett kulturellt klimat som reveres fitness och specifika kroppstyper kan man snabbt bli destruktiva obsessions.Att bli upptagen med din träningsregim kan orsaka skador från överkörning, liksom korroder mental hälsa.Genom att ge dig vilda dagar när du inte tränar och undviker dagliga vägningar och viktminskning visar som Största förloraren, Du kan vidta åtgärder för att säkerställa att när din kropp inte äventyrar din mentala hälsa.
    • Om du befinner dig som är skyldig eller ängslig när du inte tränar för en dag eller två, kan du utveckla en ohälsosam inställning till motion.Prata med en förälder eller skolrådgivare för att få hjälp innan ditt problem förvärras.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 19
    2. Tänk på mat som en resurs och inte som en fiende.Att äta hälsosam och få passform betyder inte att du borde beröva dig själv eller att du inte ska njuta av dina måltider.Den minut du börjar uppfatta mat som något som ska undvikas, börjar du utveckla ett problematiskt förhållande med mat som kan vara under hela ditt liv.Påminn dig själv att mat är avgörande för livet och låt dig njuta av favorit, rika livsmedel ofta nog att du inte utvecklar cravings och impulsen till binge.
  • Om du tenderar att binge, hoppa över måltider eller använda laxermedel, kan du ha en ätstörning. Kontakta en förälder, skolansvarig eller läkare för att ta itu med problemet.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 20
    3. Engagera sig i aktiviteter som inte är relaterade till fitness.Om du ägnar hela din tid utanför skolan för att träna och delta i din kost, gör du självkänsla beroende på fitness.Din senaste träning och måltidsplan bör inte definiera dina misslyckanden och framgångar, men, är det snarare hela personligheten, talanger, empati och relationer med vänner och familj, det som ska få dig att må bra om dig själv.Påminn dig om detta faktum genom att dedikera gott om tid till aktiviteter som volontärarbete för lokala välgörenhetsorganisationer, spela ett instrument, skriva eller måla.
  • Du kan hjälpa dina vänner att bygga självkänsla också genom att delta i dessa aktiviteter med dem och avskräcka alla självavskrivande kommentarer när du är i närheten.
  • Bild med titeln Get Fit (Teenage Girls) Steg 21
    4. Sova 8-10 timmar varje natt.Många tonåringar får inte rätt mängd sömn, och medan du kanske inte märker några negativa effekter från denna brist kan brist på sömn påverka ditt liv på många sätt.Det kan göra dig moody, stressad och mindre skicklig i klassen, såväl som uppmuntrande fattiga, impulsiva matvanor och till och med leder till ansiktsbehandlingar.
  • Förutom att sträva efter ett åtta timmars minimum bör du sträva efter ett vanligt sömnmönster.Försök till exempel gå och lägga sig på en liknande tid varje natt och undvika att sova sent på helgerna.
  • Saker du behöver

    • Andningsbara träningskläder
    • Löparskor
    • Penna
    • Kalender
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande