Hur balanserar du kost och motion

Nyckeln till hälsosam, varaktig viktminskning är att hitta en balans mellan kost och motion. En hälsosam kost ger din kropp gott om näringsämnen och protein, och begränsar socker, fett och kolesterol. Det kommer att ge dig det nödvändiga bränslet för att upprätthålla en regelbunden och omfattande träningsregim för total fitness. Här är några tips för hur man balanserar kost och motion.

Steg

  1. Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 1
1. Anlita hjälp av proffs. En nutritionist kan designa en dietplan som uppfyller dina hälsobehov. En personlig tränare kommer att hålla dig motiverad och hjälpa dig att träna alla delar av din kropp.
  • En nutritionist kommer att överväga eventuella befintliga hälsoförhållanden, din ålder och vikt vid utformning av en dietplan för dig. Han kan också lära dig vilka livsmedel som ska undvikas och hur man begränsar socker, fett och kolesterol.
  • Personliga tränare finns tillgängliga på de flesta offentliga gym och kan utforma ett vanligt träningsprogram som innehåller lika stora mängder kardiovaskulär och aerob träning. En tränare kommer också att ge uppmuntran och hjälper dig att undvika att fuska eller förkortning.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 2
    2. Följ USDA-riktlinjerna för en balanserad kost.
  • Medan dina specifika kostbehov kan variera, är USDA Food Pyramid den bästa guiden för att konsumera de rekommenderade dagliga mängderna av hela korn, proteiner, mejeri, frukt och grönsaker. Skapa din kost runt dessa riktlinjer och försök att konsumera minst det minsta antalet dagliga portioner. Det är viktigt att minska kalorierna i små, gradvisa mängder i flera områden av din kost istället för att skära en matgrupp ut. Denna gradvisa förändring kommer att hålla din ämnesomsättning aktiv och hålla din energinivå upp för daglig övning.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 3
    3. Ät flera små måltider hela dagen. Schila också måltider före och efter en träningspass.
  • Att äta 5 eller 6 små måltider genom dagen istället för några stora kommer att hålla din ämnesomsättning stimulerad hela dagen och hjälpa dig att gå ner i vikt. En måltid hög i kolhydrater strax innan ett träningspass kommer att ge dig energi när du tränar, medan livsmedel som är höga i protein hjälper dig att föryngra dig efteråt.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 4
    4. Drick mycket vatten.
  • Konsumera minst 8 glas vatten om dagen, inklusive minst 1 efter en träning. Vatten håller dig hydratiserad, ökar metabolismen och uppmuntrar till cellproduktion.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 5
    5. Ät ditt rekommenderade dagliga kaloriintag enligt USDA. Detta kommer att variera beroende på din höjd, vikt och ålder. Högt blodsocker eller kolesterol kommer också att faktor i detta nummer. Håll denna kaloribegränsning i åtanke när du planerar portioner för måltider.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 6
    6. Skapa en stimulerande övningsplan.
  • Utforma en plan som du kommer att njuta av och kunna följa. Din träningsregim bör driva dig för att arbeta hårt utan att vara farlig. Alternativa olika aktiviteter som att springa, simma och tyngdlyftning för att undvika att bli uttråkad.
  • Skapa en träningsplan och en dietplan som är båda gradvisa, inte drastiska livsstilsförändringar. Gör några korta träningspassar under dagen istället för 1 lång session för att underlätta din kropp i regelbunden motion. Din kortare träningsperioder kommer att balansera dina små måltider under hela dagen så att du är energiserad utan att känna sig tung eller uppblåst.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 7
    7. Träna i en tid som är rätt för dig.
  • Stimulera din kropp med träning på morgonen kommer att hålla din ämnesomsättning högre hela dagen. Om du inte är en morgon träning person, försök schemaläggningsövning efter arbete för att varva ner efter din dag. Avsluta daglig övning minst 2 timmar innan du planerar att gå och lägga dig för att låta din kropp slappna av och förbereda oss.
  • Bild med titeln Balans Diet och övning Steg 8
    8. Planera en balanserad kost och motion baserat på dina övergripande mål. Justera balansen för att passa viktminskning eller muskelförstärkning.
  • Inkludera massor av kardiovaskulär övning som att springa eller aerobics om du försöker gå ner i vikt. Balansera denna övning med en diet låg i kolhydrater och socker för att uppmuntra din kropp att bryta ner överflödigt fett istället för att lagra det.
  • Fokusera på viktträning och motstånd övningar om du är på din idealvikt men vill få muskler och bli mer passform. Förbättra din viktliftande träning genom att äta en diet hög i protein och kolhydrater för att ge din kropp energi för uthållighet.
  • Tips

    Varningar

    Var noga med att kontakta en läkare innan du startar någon träningsrutin.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande