Hur man är naturligt tunn

Du vet förmodligen tunna människor som aldrig räknar kalorier, håller en matbokning, eller följer FAD-dieter. Om du vill veta deras hemlighet, inser att de förmodligen bara har olika attityder gentemot mat och motion. Läs våra enkla förslag på inspirerade sätt att hålla din vikt nere.

Steg

Metod 1 av 12:
Ät vanliga måltider när du känner dig hungrig.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 5
1. Njut av näringsrika måltider eller snacks istället för att hoppa över måltider. Var uppmärksam på din kroppsdelar och äta när du är hungrig. Medan du äter mindre frekventa måltider kommer inte att öka din ämnesomsättning, det kommer att hindra dig från att bli så hungrig och översätta när du sätter dig ner för att äta.
  • Planera att äta en måltid eller hälsosam mellanmål var 3 eller 4 timmar. Du kommer att göra näringsrika val om du inte väntar tills du är helt svält att äta.
  • Börja dagen med en näringsrik frukost istället för att hoppa över den. Prova grekiska yoghurt eller ägg med frukt och en bit av helkornsrost, till exempel.
Metod 2 av 12:
Njut av din mat och sluta äta så snart du känner dig full.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 7
1. Tugga din mat långsamt och njut av varje bit. Genom att äta långsamt skickar din kropp en signal till din hjärna som den är full och du kan sluta äta. Ge dig själv minst 15 till 20 minuter för att äta en måltid så att du inte äter för snabbt. När du känner dig full, sluta äta!
  • Du har nog upplevt det här innan du är väldigt hungrig, så du äter så fort som möjligt. Du är mest sannolikt på mycket mat och kände sig verkligen fullt. Äta långsamt kan förhindra att detta händer i framtiden.
Metod 3 av 12:
Ät magert protein och massor av produkter varje dag.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 2
1. Du får energi från proteinet och massorna av näringsämnen från frukter och grönsaker. Det här är också bra kalorialternativ med lågt kalorier jämfört med kolhydrater som pasta och bröd. Att äta protein vid varje måltid kommer att begränsa din aptit medan frukter och grönsaker är fulla av vitaminer som din kropp behöver. Great Alternativ med lågt kaloriinnehåll inkluderar:
  • Turkiet, kyckling, lax och ägg
  • Växtbaserade alternativ som tofu och soja
  • Lågfett mejeri som yoghurt eller mjölk
  • Leafy Greens som Spenat, Arugula och Kale
  • Jordgubbar, bananer, apelsiner, ananas och druvor
  • Morötter, Tomater, Squash, Bell Peppers, Broccoli och Asparges
Metod 4 av 12:
Klipp tillbaka på mättade fetter, socker och bearbetad mat.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 3
1. Begränsa de ohälsosamma fetterna som du äter varje dag för att förhindra viktökning. Det är sant att lite fett som fleromättat fett är bra för dig, men ohälsosamma fetter som mättade eller transfetter finns ofta i högkaloriska livsmedel. Att äta dessa varje dag kan göra det svårare att hålla sig tunn. För att hålla vikten av, undvik livsmedel som:
  • Donuts, kakor, kakor, muffins, pajer och kakor
  • Röda kött, deli kött, smör och fullfettig ost
  • Stekt mat och snabbmat
Metod 5 av 12:
Hoppa över högkaloredrycker.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 4
1. Sugarydrycker och alkohol är höga i kalorier, så ta dem ur din kost. Det är lätt att sippa på läsk eller juice hela dagen, men de är fulla av kalorier som lägger upp snabbt. Klipp ut bara 1 soda eller sportdryck om dagen kan spara dig 150 kalorier! Stick med vatten och sockerfria drycker för ett enkelt sätt att göra en stor förändring i din kost.
  • Unsweetened Green Tea är ett bra valstudier visar att det kan öka fettförbränning och viktminskning.
Metod 6 av 12:
Servera måltider på mindre tallrikar för att styra dina delstorlekar.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 6
1. De mindre plattorna gör det lättare att äta mindre i varje sittande. Byt ut din stora 11 i (28 cm) middagskiva för en 9 tum (23 cm) lunch eller salladsplatta så att du fyller den med färre kalorier. Gå inte tillbaka i sekunder och njut av maten som är på din tallrik.
  • Serveringsstorlekar i restauranger är vanligtvis stora! Om du äter ute, beställ aptitretare istället eller dela en entree med en vän.
  • Ställ inte ut plattor eller skålar av mat på bordet eftersom det är lätt att beta eller fortsätta fylla din tallrik.
Metod 7 av 12:
Flytta din kropp så ofta som möjligt.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 9
1. Leta efter möjligheter att gå upp så att du inte sitter under en lång tid. Tänk på hur länge du sitter hela dagen - när du arbetar på ett skrivbord, pendlar till jobbet eller använder en dator, till exempel. Försök att stå upp och flytta var 30: e minut för att bränna kalorier. Alla dessa små rörelseavbrott lägger till!
  • Om du brukar sitta vid ett skrivbord, byt till ett stående skrivbord. Du kan också gå upp och gå runt när du pratar i telefon eller ens tittar på tv.
  • Ta dina möten på en promenad. Istället för att sitta runt ett kontorsbord, göra en plan att gå och prata.
Metod 8 av 12:
Gör övningar under driftstopp.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 10
1. Lägg till några snabba övningar när du har några minuter att spara. Har inte tid att träna på gymmet? Du kan öka din aktivitetsnivå utan att lämna ditt hem! Tänk på alla tider när du väntar på saker och gör enkla övningar när du kan. Även några minuter av fysisk aktivitet här och det kan hjälpa till att hålla vikten av. Du kan försöka:
  • Till exempel, om du väntar på middag för att slutföra matlagning, gör några squats eller plankor. Tittar på tv eller lyssnar på en podcast? Gå upp och gör några hoppande jacks eller crunches.
Metod 9 av 12:
Syfte för 30 minuters daglig fysisk aktivitet.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 11
1. Regelbunden motion kan hålla vikten av. Den goda nyheten är att du inte behöver extrema fysiska aktiviteter som hjälper dig att hålla dig i form. Övningar som att gå eller simma är bra sätt att hålla sig aktiva. Om du inte kan göra 30 minuter i en enda sträcka, gör du vad du kan - några korta joggar eller ett par styrketräningssessioner är också bra.
  • Om du kan, blanda upp de typer av fysisk aktivitet du gör. Du kommer att vara mindre benägna att bli uttråkad med det och du kommer att bränna kalorier på olika sätt så du arbetar med en mängd muskler.
Metod 10 av 12:
Få 7 till 9 timmars sömn varje natt.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 12
1. Du kommer att känna dig mer vilad och ha mer energi för fysisk aktivitet. Studier har visat att inte tillräckligt med sömn kan leda till viktökning. Det kan också störa hormoner som styr din aptit och hunger, så du äter mer. För att hålla din ämnesomsättning i kontroll, försök att få 7 till 9 timmars sömn varje natt.
  • Hoppa över snacks före sängen och försök att sluta äta efter din sista måltid på dagen.
Metod 11 av 12:
Gör stress-reducerande aktiviteter varje dag.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 13
1. Du är mer benägna att äta när du är stressad så försök att hantera aktiviteter istället. Forskning visar att stress eller ångest kan sänka dina energinivåer så att du känner dig mindre aktiv och det kan negativt påverka din ämnesomsättning. I stället för att äta när du är stressad kan du försöka:
  • Lärande meditation och mindfulness tekniker
  • Öva andningstekniker
  • Gör mild stretching eller övning yoga
  • Få regelbundna massage
  • Att lära sig en ny sport eller hobby
Metod 12 av 12:
Utveckla en kropp-positiv tankegång.
  1. Bild med titeln vara naturligt tunn steg 14
1. Vrid negativa tankar om din vikt i kroppsliga påminnelser. Det är lätt att falla i fällan av att besatta sig över din vikt. Detta kan leda till ätstörningar, låg självkänsla och depression. Istället för att spendera tid på dessa tankar, sluta dig själv och ta en stund att fokusera på något du gillar om dig själv.
  • Till exempel, sluta dig från att oroa dig för hur mycket du väger. Tänk på dig själv, "Jag är tacksam jag har en hälsosam kropp och jag är bara rätt storlek för mig!"

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Lägg till några kryddiga livsmedel till dina måltider för ett enkelt sätt att öka din ämnesomsättning. Spice dina livsmedel med Sriracha sås, Jalapenos eller Harissa, till exempel.
  • Undvik att förbjuda mat från din kost - det här kan lägga till stress. Istället begränsa högkalorier eller ohälsosamma livsmedel så att du ibland kan njuta av dem.
  • Forskning visar att probiotika som Lactobacillus Gasseri kan hjälpa dig att hantera din vikt genom att blockera fettabsorption.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande