Hur man raderar negativt inflytande och lever positivt

Att radera negativa tankar och influenser kan vara utmanande, speciellt när du är omgiven av negativa individer eller om du har etablerat en bas av negativa vanor. Men genom medvetenhet och uthållighet kan du vända tidvattnet och börja fokusera på att leva positivt. Utmanande upplevelser och känslor är en viktig del av livet, och sorg, rädsla, ilska och skam kan så småningom leda till djupare tillfredsställelse och tillväxt.

Steg

Del 1 av 3:
Ta bort negativa människor från ditt liv
  1. Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 1
1. Identifiera negativa personer i ditt arbetsliv. Ta en stund att identifiera något negativt företag du kan associera med på kontoret. Fråga dig själv om några individer tar din tid för givet att givetas regelbundet eller om de kräver öppet eller hemligt - att du avleda ansträngningar från din uppgift för att tillgodose dem. Sådana individer kan agera själviskt genom att släcka sin tid medan du sipprar din. De kan dyka upp sent för arbete, möten eller gruppaktiviteter kan konsekvent bidra med lite och därigenom placera otillbörlig börda på dig och dina medarbetare.
  • En negativ individ kan också visa avundsjuka eller svartsjuka mot dig och få dig att känna dig dålig om dina prestationer och prestationer på jobbet. De kan säga att du inte uppnås eller att du inte förtjänade erkännande för något du gjorde. Till exempel, när du får en kampanj eller en bonus, kan den negativa individen säga det "du hade tur" eller "Du förtjänar inte en sådan lönebump".
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 2
    2. Tänk på några negativa personer du interagerar med i skolan. Detta kan vara individer i din grupp vänner, kamrater i din klass eller till och med professor eller lärare. Den negativa individen kan prata över dig i klassen, sätta dig ner framför andra, eller berätta att dina tankar är dumma eller felaktiga när du delar dem i skolan. De kan också försöka skämma dig framför din grupp av vänner och få dig att känna dig värdelös som individ.
  • En negativ person kan tro det värsta kommer att hända och alltid se saker som bara bra eller dåligt, med tonvikt på det dåliga. Detta kan vara en vän som gillar att påminna dig om det "Vi är alla dömda och ensamma" eller en peer som berättar att du är "inte smart" eller "inte unik".
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 3
    3. Identifiera negativa människor i ditt hemliv. En negativ person i ditt hemliv, som en förälder eller syskon, kan försöka ändra dig eller övertyga dig om att du behöver förbättra vem du redan är. Du kan tvivla på vem du är och vad du står för på grund av den här personens inflytande och börja känna att dina åsikter och idéer inte är giltiga eller inte värda att dela.
  • Den negativa personen kan också kontinuerligt påminna om att dina åsikter inte är värda eller korrekta och försöker chipa bort på ditt självkänsla och självförtroende. De kan säga att du är "dum", "värdelös", eller "dum". De kan också bortse från dina åsikter när du pratar med att berätta för dig "håll käften" eller ignorera vad du måste säga helt.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 4
    4. Fokusera på att spendera mindre tid och energi med negativa människor. För att ta bort en negativ person från ditt liv, bör du först lägga ett avstånd mellan dig och den här personen, oavsett om de är i skolan, på jobbet eller hemma. Detta kan innebära att det inte spenderas varje helg med en negativ vän eller inte svara på en negativ väns samtal direkt. Försök att tillåta dig själv tid och utrymme att släppa dig själv från den här personen, speciellt om hon är en nära vän eller släkting.
  • Detta kan också innebära att den tid du spenderar med negativa individer så det kan vara mer positivt och produktivt. Bjud in en negativ person med dina mer positiva vänner så att hon kan se vad som är kring positiv konversation och attityder kan känna sig som.
  • Du kan också begränsa mängden av tiden den negativa personen får genom att gå ut tillsammans i en stor grupp snarare än en på en så du har en chans att prata med andra, snarare än att prata med varandra om negativa saker.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 5
    5. Upprätta gränser med negativa personer. Även om du kan bli frestad att skära ut negativa människor från ditt liv helt, kan du vara tvungen att arbeta med en negativ person på ett projekt eller leva med en negativ person som en rumskompis. Snarare än att låta personens negativitet köra dig galen, kan du försöka skapa gränser så att du känner dig i kontroll och säker runt den negativa personen. Försök att prata med andra mer än den negativa personen när du arbetar tillsammans på gruppprojektet eller upprätthåller ett annat schema än din negativa rumskamrat så att du aldrig är hemma på samma gång.
  • Försök att behålla dessa gränser även om de negativa individuella försök att inkräkta på dem. Påminn dig om att ställa in dessa gränser hjälper båda av dig att undvika en potentiell konflikt och låta dig fortfarande arbeta eller leva runt den här personen.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 6
    6. Anta en positiv inställning kring negativa individer. Ta tillbaka positiviteten i ditt liv genom att anta en mer positiv och öppen attityd när du är runt negativa individer. Om den negativa personen har en negativ kommentar om vädret, påminna henne om att imorgon kommer att vara soligt och bättre än idag. Eller, om den negativa personen kommenterar en person på ett negativt eller skadligt sätt, påpeka att personen är faktiskt mycket trevlig och generös.
  • Att motverka negativitet med en positiv attityd kan också hjälpa dig att defekta dina vänner eller släktingens negativa perspektiv och ta itu med negativiteten på ett sätt som känns proaktivt och öppet.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort negativa vanor och tankar från ditt liv
    1. Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 7
    1. Identifiera dina ohälsosamma vanor. Alla har sina egna personliga ohälsosamma vanor, från binge-dricks, rökning och fester för att äta ohälsosam mat eller ha ohälsosamma känslomässiga vanor som självhatt och låg självkänsla. Ta en stund att skriva ner några ohälsosamma vanor som du för närvarande övar i ditt liv. Tänk på några vanor som får dig att känna dig olycklig eller suger bort all din energi.
    • Även om det är uppenbara ohälsosamma vanor som att festa och dricka kan vara ett problem, kan andra vanor som ohälsosamma äta eller ohälsosamma relationer med andra också ta med dig och bidra till negativiteten i ditt liv.
    • Eftersom det är lätt att fastna i destruktiva vanor och relationer, försök att öka självmedvetenheten om de sakerna i ditt liv genom att hålla en utlösare logga av det som får dig att känna eller beter sig negativt.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 8
    2. Klipp tillbaka på dessa ohälsosamma vanor. Aktiviteter som Binge Drinking, Rökning och Fest kan må bra i ögonblicket, du kommer sannolikt vakna på morgonen med en pounding baksmälla och negativa känslor. Skärning av ohälsosamma vanor gör att du kan använda din tid på andra aktiviteter som kan leda till framsteg i din karriär, dina personliga lustar och din utveckling som individ.
  • I stället för att sluta göra alla dessa aktiviteter kallt kalkon kan du försöka minska den tid du ägnar dig åt dem. Detta kan innebära att gå ut bara en eller två gånger i veckan istället för varje natt efter jobbet, eller välja en natt i veckan när du går ut med vänner eller din partner.
  • Att blåsa av stress Genom att vara social med vänner behöver inte alltid dricka på barer - istället kan du försöka spendera mer tid hemma genom att bjuda in vänner över för en avkopplande natt eller matlagning för vänner som ett sätt att umgås.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 9
    3. Undvik negativ självtalande. Negativt självtalande kan ibland vara lika skadligt som negativa vanor. Du kan träna negativt självtal genom att bara fokusera på de negativa aspekterna av en situation eller en händelse, snarare än de positiva aspekterna. Till exempel kanske du hade en stor, produktiv dag på jobbet och snarare än att komma hem för att fira det, kan du bara fokusera på alla uppgifter du behöver göra gjort följande arbetsdag.
  • Du kan också medvetet eller omedvetet skylla dig själv när något dåligt händer, vilket gör varje dåligt ögonblick personligt för dig. Till exempel kan en vän avbryta en natt med dig och en grupp vänner, och snarare än att låta det gå, kan du övertyga dig om att planerna ändrades eftersom ingen ville hänga med dig. Du kanske tror, "Allt är mitt fel" eller "Ingen gillar mig".
  • När du har negativ självtalande kan du övertyga dig om det värsta som kommer att hända och den katastrofen är överhängande vid varje tur. Du kan också ha en mycket antingen / eller vy av världen, där situationer är antingen bra eller dåliga och det finns ingen grå zon eller möjlighet för det positiva. Du kanske tror, "Allt suger" eller "Inget bra händer med mig".
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 10
    4. Använd positiva bekräftelser. Vänd din negativa självprata till en positiv kraft genom att fokusera på hälsosamt självtalande som gör att du mår bra. Det betyder att du aldrig säger någonting för dig själv att du inte skulle säga till någon annan. Utvärdera några negativa tankar som kommer in i ditt sinne, överväga det, och sedan svara med en positiv tanke istället.
  • Säg positiva bekräftelser högt för dig själv varje dag, med fokus på frasen "Du är vad du tycker". Vokalisera positiva tankar på morgonen för att starta din dag på en bra anteckning och fokusera din energi på positivitet för resten av dagen. Det betyder fraser som börjar med "Jag kan" och "Jag ska". Till exempel: "Idag kommer jag att erkänna och fira mina prestationer", "Jag är ett kraftverk - jag är stark", "Jag kan övervinna negativa tankar".
  • Del 3 av 3:
    Fokusera på positivt boende
    1. Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 11
    1
    Följ en hälsosam, balanserad kost. En stor del av positivt boende gör självvård genom vad du konsumerar varje dag. Följ en hälsosam kost som innehåller massor av hemlagade måltider och friska delstorlekar, med minst tre måltider om dagen. Du bör konsumera en hälsosam balans av protein, korn, grönsaker, frukter och mejeri varje dag, tre gånger om dagen i nära samma tid varje dag.
    • Du bör också dricka mycket vatten under hela dagen, så du är hydratiserad, speciellt om du har en fysiskt aktiv livsstil. Undvik söta drycker som läsk och kolsyrade drycker.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 12
    2. Få åtta till nio timmars sömn en natt. En hel natts sömn kommer att se till att du inte är uttömd nästa dag och i en negativ sinnesstämning. Gör dig redo för sängen Genom att följa ett strikt sömnschema och genom att säkerställa att ditt sovrum är upprättat för att hjälpa dig att sova.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 13
    3. Stanna fysiskt passform. Försök att träna minst tre gånger i veckan på en konsekvent grund för att upp dina endorfiner och ge din kropp en hälsosam stressfrisättning. Begå en träningsklass en till två gånger i veckan eller ett löpande schema där du arbetar på samma gång varje dag. Att träna hjälper dig att känna dig positiv om dig själv och positivt om andra runt dig.
  • Bild med titeln Radera negativt inflytande och leva positivt steg 14
    4. Fokusera på att bygga positiva relationer med andra. Driva relationer med människor som får dig att le eller skratta högt, snarare än individer som får dig att känna dig deprimerad och ensam. Du bör försöka skapa sociala situationer där du känner dig välkommen och stöds av alla runt dig. Att bygga nya relationer med positiva individer eller stärka dina befintliga relationer med positiva människor hjälper dig att släppa den negativa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande