Hur uppmuntrar man barn att träna om de inte tycker om sport

Övning är en kritisk komponent till ett barns känslomässiga och fysiska utveckling. Men barn spenderar allt mer tid på elektroniska enheter som deras dator, tv och mobiltelefon. Även om ett barn hävdar att de hatar sport, det finns en bra chans att de inte har blivit utsatta för alla former av träning eller inte närmar sig sport på rätt sätt. Lyckligtvis, om du räknar ut vad de tycker om, skapar en positiv miljö och ställer realistiska gränser, kan du uppmuntra dina barn att träna även om de inte gillar sport.

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta sport de tycker om
  1. Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 1
1. Överväga alternativa sport. Bara för att sport som fotboll, baseball, hockey eller fotboll är mycket populära betyder inte att alla barn kommer att njuta av dem. När du tänker på träningsrutiner för dina barn, tänk utanför lådan. Saker som dans, kampsport, boxning, gymnastik, simning, cykling, skateboarding, surfing och skidåkning är alla sport som de kan njuta av.
  • Andra alternativa sport inkluderar cirkuskonst, smutscykling, fäktning, bergsklättring och rugby.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte tycker om sportsteg 2
    2. Låt ditt barn bestämma vad de tycker om att göra. Pressar ett barn att göra vad du vill att de ska göra kan öka sin ångest och orsaka dem emotionell nöd. Låt istället låta ditt barn välja vilka typer av motion som de kommer att delta i. Låt dem prova olika typer av sport och fysiska aktiviteter tills de säger att de gillar en viss sport eller motion.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 3
    3. Förstå deras förmåga i sin ålder. När barn är riktigt unga, kan de inte ha den kognitiva utvecklingen för att förstå komplexa regler eller spelstrategier. Låt barn mellan 6 och 8 år, prova ett brett utbud av olika sporter och aktiviteter för att bestämma vad de tycker om att göra mest. Det är viktigare i dessa utvecklingsår att utveckla grundläggande ögonkoordinering och motoriska färdigheter. Vid 9 till 12 år är barnen redo att prova mer komplexa sport och aktiviteter och kan förstå och lära sig regler. Vid denna tidpunkt, om du har hållit dem aktiva, borde de veta vad de tycker om att göra.
  • Bra sport för barn i åldrarna 6 till 8 inkluderar t-boll, löpning, fotboll, simning och kampsport.
  • Stora sport för barn mellan åldrarna 9 till 12 är fotboll, basket, hockey och volleyboll.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 4
    4. Har pågående samtal med ditt barn. Prata med barnet och fråga dem om deras intressen. De kanske redan är intresserade av att gå med i en viss sport eller aktivitet. Om så är fallet, låt dem fortsätta den sport som de är intresserade av. Ta märke till deras kroppsspråk och bestämma om de ser deprimerade, ledsna eller arg. Dessutom, var uppmärksam på verbala signaler som långa pauser mellan ord. Dessa kan alla vara tecken på att de känner sig orolig eller upprörd med att behöva delta i sporten.
  • Barn berättar inte alltid vuxna sanningen. Ett barn kan göra det här av rädsla som hörs sanningen kan svika en vuxen.
  • 5. Fråga ditt barn några frågor om varför de ogillar en sport. Du kanske också vill fråga ditt barn några frågor om varför de inte njuter av en viss sport eller aktivitet. Detta kan hjälpa dig att bättre förstå sin tvekan att engagera sig i det. Till exempel kanske du frågar:
  • Känner du dig obekväma runt tränaren eller läraren?
  • Säger de andra barnen eller gör saker som gör dig obekväma?
  • Känner du dig hungrig eller trött när det är dags att delta?
  • Är du frustrerad av något annat om att delta i sporten, som att köra till och från den plats där praxis hålls?
  • Metod 2 av 4:
    Hitta alternativ till sport
    1. Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 5
    1. Dans med ditt barn. Spela musik i ditt hus och uppmuntra dina barn att dansa. Om de börjar känna sig bekväma dans, kanske de vill göra det i en organiserad atmosfär. Dansen kan också förbättra sitt självkänsla och hjälpa till att bygga sin rytm om de någonsin vill lära sig ett instrument. Komma till vana att spela musik på morgonen och dansa så att det blir vanligt i ditt hushåll.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte tycker om sportsteg 6
    2. Gör yoga med ditt barn. Om ditt barn inte gillar sport, kan de känna sig mer bekväma att göra yoga i huset med dig. På toppen av att öka sin flexibilitet och hålla dem fysiskt passar yoga också mentala fördelar och kan minska stress och hålla dem centrerade. Titta upp yoga instruktioner online och involvera ditt barn i sessionerna när du gör dem.
  • Att få ditt barn sin egen yogamatta kommer att ge dem en känsla av ansvar och ägande över träningen också.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 7
    3. Skapa egna spel för att få motion. Du kan skapa inomhus eller utomhusspel för att öka barnets fysiska aktivitet. Spel som frysack eller inomhus eller utomhus hinderkurser är icke-traditionella sätt att de kan få motion. Tänk på olika spel som du kan skapa och göra fitness kul.
  • Andra aktiviteter du kan uppmuntra inkluderar hoppa rep, hopscotch och hula hooping.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 8
    4. Tilldela fysiska sysslor till ditt barn. Sysslor är ett bra sätt att få ditt barn ute. Välj uppgifter som involverar fysisk aktivitet som att raka bladen, rengöringsrännor, svepa, skovla snö, vikning tvätt, plocka upp och lägga bort leksaker eller klippa gräsmattan. Även enkla sysslor som att ta ut papperskorgen, gå hunden eller ta med mailet i huset involvera fysisk aktivitet.
  • 5. Gå ditt barn till och / eller från skolan. Att gå ditt barn till skolan och / eller hem från skolan är ett bra sätt att få dem lite extra fysisk aktivitet. Promenaden är också ett bra tillfälle för dig och ditt barn att prata och ansluta. Om du bor långt från ditt barns skola, kan ett annat alternativ vara att parkera några kvarter från skolan så att du kan gå ihop i 5 till 10 minuter.
  • Metod 3 av 4:
    Skapa en positiv atmosfär
    1. Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 9
    1. Ge barnet positiv förstärkning. Försök alltid att ge positiv feedback när du tränar med barnet. Berätta för dem att de gör ett bra jobb och fira med dem i sina segrar. Barn är benägna att självmedvetenhet och rädsla för förlägenhet, så ju mer du förstärker en bra självbild, desto mer sannolikt är de att lyckas.
    • Du kan säga saker som, "Bra jobbat!" "Fortsätt!" "Utmana dig själv!"Och" du mår bra!"
    • Att tillhandahålla denna typ av uppmuntran är särskilt användbart om ditt barn känner sig osäkra om sina förmågor eller är skrämmande av andra människor.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 10
    2. Delta i träning med ditt barn. Ju mer involverade och dedikerade dig är till ditt barns motion, desto mer sannolikt kommer de att börja njuta av det när du inte är runt. Börja med att gå på promenader eller joggar med ditt barn eller spela fånga. Om du är skicklig i en viss sport, spela den med dem och se om de tycker om det. Tvinga dem aldrig att spela en sport bara för att du spelade det, men.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 11
    3. Använd övning som en belöning, inte ett straff. Att använda övning som en form av straff i ditt barns utveckling kan få dem att skapa en negativ förening med fysisk aktivitet. Undvik att tvinga dem att göra push-ups eller springa varv när de är i trubbel. Använd istället det som en belöning efter att de slutfört en uppgift som att avsluta sina läxor eller städa sitt rum.
  • Du kan säga något som, "Awesome, nu när du slutade städa ditt rum, vi kan gå ut och kasta bollen runt."
  • Fördjupning är ett utmärkt exempel på hur fysisk utomhusaktivitet kan användas som belöning för barn.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 12
    4. Prata om de positiva aspekterna av motion. Om ditt barn fortfarande inte är angeläget om motion, kan du kanske övertyga dem genom att prata om de positiva sätten som övningen kan påverka sitt liv. Prata med dem om den positiva effekten som träning har på sina muskler, lungor och samordning. Övning kan också hjälpa dem att få bättre betyg i skolan, skapa nya vänner och sova bättre.
  • Se till att ditt barn vet att du inte förväntar dig att de är en superstjärna, och att du bara vill att de ska vara friska.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 13
    5. Tryck inte på barnet. När du trycker ett barn för att delta i en sport som de inte tycker om kan det påverka dem negativt, och de är mer benägna att sluta sporten. Istället skapa en lågtrycksmiljö. Snarare än att trycka dem för att gå med i ett organiserat team, träna övningar och ha kul på bakgården.
  • Detta kommer att hjälpa dem att utveckla sina färdigheter utan att trycket att behöva utföra på ett lag.
  • Att öva grunderna i en lågtrycksmiljö kommer faktiskt att tillåta dem att förbättra sina förmågor på kortare tid.
  • Metod 4 av 4:
    Inställningsgränser
    1. Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 14
    1. Begränsa deras TV och datoranvändning. Försök att begränsa ditt barns användning av TV: n och dator till 2 timmar om dagen. Detta kommer att uppmuntra dem att delta i mer fysiska aktiviteter istället för att sitta runt. För att genomdriva detta, sätt inte tv i enskilda sovrum och sätta datorn i ett gemensamt och öppet utrymme. Ställ in gränser för tonåringar på hur ofta de kan prata med sina vänner i telefon och textning.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 15
    2. Skapa en rutin. Börja små och bygga upp en rutin. Börja med att göra enkla saker med dina barn, som att ta promenader efter middagen eller kasta en boll runt i bakgården. Göra det en punkt att göra det regelbundet och uppmuntra roligt så att det blir något som de ser fram emot att göra. När det är inbäddat i en rutin kommer de att vara mer benägna att delta i aktiviteten utan att ens ställas.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 16
    3. Budge inte på behovet av motion. Övning är en kritisk faktor i ett barns känslomässiga och fysiska utveckling och bör inte förbises. Barn som inte tränar är mer benägna för hälsoproblem som fetma och känslomässig instabilitet. Skapa en rutin och hålla fast vid den. Gör inte ursäkter för att inte träna och se till att du klämmer den i ditt schema även om du har begränsad tid.
  • Bild med titeln uppmuntra barn att träna om de inte gillar sportsteg 17
    4. Ange ett positivt exempel. Barn tar ofta ledningen från sina föräldrar, så det är viktigt att om du vill att de blir mer aktiva att du också gör det till en punkt som är fysiskt aktiv. Övning i din tid och aktivt delta i barnets sport. Om du har möjligheter att öva hemma med barnet, ta dem.
  • Att vara en bra förebild genom att behålla en vanlig träningsrutin själv kommer att låta ditt barn se vad en hälsosam träningsrutin ser ut.
  • Tips

    Om du har råd med att köpa en trampolin för att sätta i din bakgård och uppmuntra dina barn att hoppa på det med dig. Detta kommer inte bara att förbättra ditt barns träning, men det kommer också att förbättra din fitness också. Men låt inte ditt barn inte använda trampolinen, så att det kan orsaka skada på ditt barn, särskilt om det inte har ett nät runt det.
  • De flesta barn kopierar vad de ser sina föräldrar gör så försök att göra en yoga eller dansrutin framför ditt barn och se om de kommer att gå med dig.
  • Om ditt barn är en tonåring, försök att rekommendera fysiska aktiviteter som tonåringar tycker om att hip hop dancing, softball, kampsport, bowling, fotboll, skridskoåkning, rullblad, linjedans och beachvolleyboll.
  • Skäm inte ditt barn om de inte gör det bra på deras första försök vid en viss sport, så kommer det att sänka deras självkänsla och kan till och med få dem att ge upp eller hata sporten. I stället för att skaka dem, försäkra dem om att de blir bättre på sporten om de fortsätter att försöka och om de gjorde ett bra jobb på sporten, beröm dem för deras ansträngning.
  • Försök ta dem till evenemang närmare var du bor som karnivaler och festivaler som innebär mycket att gå runt.
  • Lär ditt barn hur man spelar sin sport säkert. Vissa sporter som fotboll, brottning, boxning eller kampsport, volleyboll och baseball kan orsaka allvarliga skador. Hjälpa ditt barn att lära sig att spela säkert och identifiera när de är skadade och kan inte spela. Om inte korrekt version kan vissa spela genom hjärnskakningar och andra vanliga sportskador.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande