Hur man uppnår en längre livslängd på den japanska kosten

Japan har ett av världens högsta livsförväntningar på grund av att nationens hälsosamma kost. Japanska människor konsumerar mestadels korn, grönsaker och skaldjur. På grund av detta äter de mindre socker, salt och mättade fetter - en diet hög i dessa livsmedel kan leda till diabetes, hjärtsjukdomar och cancer. De har också hälsosamma matvanor och gör livsstilsval som främjar livslängden. Följaktligen har Japan också en av de största befolkningarna av Cenarians (personer över hundraårsåldern) i världen. Efter de japanska dietriktlinjerna har visat sig främja hälsa och leda till ökad livslängd.

Steg

Metod 1 av 4:
Äta hälsosam mat
  1. Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 01
1. Ät mer hela korn. Japanska människor konsumerar stora mängder kornbaserade rätter, i stort sett centrerad på ris eller nudlar från hela korn. Enligt den japanska regeringen bör du försöka äta fem till sju portioner om dagen. Dessa livsmedel ska vara häftklammen av din diet.
  • En servering är lika med en skiva bröd eller ½ kopp kokta ris eller nudlar.
  • Bland Japans centenärpopulationer är hela korn en huvudrätt med varje måltid.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 02
    2. Konsumera mer grönsaker. Bara under korn på de japanska dietriktlinjerna är grönsaker, som är nästan lika vanliga som korn i japansk mat. Enligt den japanska regeringen borde du äta fem till sex portioner av grönsaker om dagen. Vanliga grönsaker är sötpotatis, svamp, morötter och kål.
  • En servering är 1 kopp lövgrönsaker eller ½ kopp av någon annan grönsak.
  • Den inhemska sötpotatiserna och gurkorna i Okinawa är höga vitaminer och mineraler som visas för att sänka chanserna eller cancer eller diabetes.
  • Seaweed anses också vara särskilt bra för att upprätthålla hjärnans hälsa och främja livslängd.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 03
    3. Försök att äta mer fisk och andra skaldjur. Fisk och andra skaldjur är ett häftigt protein i den japanska kosten. Japanska hälso-tjänstemän rekommenderar att äta tre till fiverjur av kött, fisk, ägg och soja rätter om dagen. Fisk, bläckfisk och bläckfisk, som konsumeras i stora mängder av japanska människor, har visat sig förbättra hjärtat och hjärnans hälsa.
  • En servering av kött är 2 till 3 uns (57 till 85 g) kokta magert kött, fisk eller fjäderfä.
  • Centenarians av Okinawa äter i genomsnitt tre portioner fisk, bläckfisk eller bläckfisk om dagen. De konsumerar också små mängder fläsk.
  • På grund av sin höga proteinnivå ingår sojafoder i proteingruppen och bör konsumeras på samma nivåer som kött. Sojaprodukter inkluderar tofu och fermenterad soja, som som Miso, Tempeh, sojasås.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 04
    4. Drick mer vatten och te. För att främja hälsa och livslängd är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten. Det rekommenderas att den genomsnittliga personen dricker ungefär en halv gallon (2 liter) vatten om dagen.
  • Förutom regelbunden vattenförbrukning dricker japanska människor stora mängder grönt te, vilket anses vara att hjälpa matsmältningen och främja hjärnans hälsa.
  • Metod 2 av 4:
    Konsumerar färre ohälsosamma livsmedel
    1. Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 05
    1. Undvik för mycket salt. En diet som är hög i natrium kan leda till hypertoni och en ökad risk för stroke, hjärtinfarkt och hjärnaneurysm. Även om japanska människor har en hög natriumdiet, konsumerar de inte bearbetade livsmedel, som tenderar att vara extremt höga i natrium. Eftersom japanska människor äter färre bearbetade livsmedel, tar de mindre salt på det här sättet och kan njuta av det i andra former.
    • Du.S. Hälsa tjänstemän rekommenderar att du bör undvika att äta mer än 2300 milligram salt per dag.
    • I Nagano Japan har invånarna avsevärt att skära tillbaka på deras användning av salt, vilket resulterar i en minskning av hjärtrelaterad sjukdom och längre livslängd.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 06
    2. Konsumera mindre rött kött. En märkbar egenskap hos den japanska kosten är den begränsade mängden rött kött ätit. Traditionellt har japanska människor ätit mycket små mängder rött kött, vilket tenderar att vara associerat med kolorektal cancer.
  • Eftersom japanska människor har antagit en mer västerländsk diet, inklusive att äta stora mängder rött kött, har de märkt en ökning av kolorektal cancer.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 07
    3. Försök att äta mindre mejeri. Japanska människor äter traditionellt eller dricker mycket få mejeriprodukter (mjölk, ost, yoghurt). Japanska hälso-tjänstemän rekommenderar att folk konsumerar mindre än två portioner av mejeri om dagen.
  • En servering av mejeri är ungefär 1/2 kopp mjölk, 3/4 uns (21 g) naturlig ost eller ett ounces (28 g) bearbetad ost.
  • Införandet av en västlig stil diet, och förbrukningen av större mängder mejeri, har lett till en ökning av kardiovaskulär sjukdom i Japan.
  • Var försiktig med att du inte saknar nödvändiga näringsämnen som kalcium när du skär ut mejeriet. Japanska människor får traditionellt kalcium från att äta liten fisk med ben (inte något som vanligtvis gjorts i en västerländsk kost).De får också kalcium från sojaprodukter och grönsaker. Du kanske vill ta upp dessa metoder eller prata med din läkare om att ta ett kalciumtillskott för att du ska uppfylla dina dagliga behov.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 08
    4. Skära ner på socker. Japansk mat tenderar att undvika användning av bearbetat socker. Japanska desserter tenderar att betona frukter och söta smaker skapas med pounded ris (mochi), sötbönapasta, mashed sötpotatis och kastanjer. Begränsande sockerintag kan förhindra utveckling av diabetes senare i livet.
  • Japanska hälso-tjänstemän rekommenderar generellt begränsande söta och söta livsmedel.
  • Metod 3 av 4:
    Öva hälsosamma matvanor
    1. Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 09
    1. Njut av maten. Japanskt kök är känt för sina artfuldisplayer och färgglada detaljer. Tiden och vård som sätts i att förbereda japanska rätter kan leda till mindfulness om maten och det sätt det är kokt. Om du gillar din mat, kommer du sannolikt att närma dig det med en hälsosam tankegång, förhindra att du har äter eller emotionellt att äta.
    • Ta några matlagningskurser för att bygga lite stolthet i din matlagning.
    • Studier har visat att kopplingar mellan sociala tullar och mat också kan vara en avgörande faktor för att upprätta hälsosamma matvanor.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten steg 10
    2. Skapa vanliga ätstider. Det är viktigt att undvika att hoppa över måltider eller äta sent på kvällen. Dessa saker kan leda till ohälsosamma matvanor och viktökning. För att undvika detta, sätt schemalagda ätstider och hålla fast vid dem. Det enklaste sättet att göra detta är att skapa tre huvudsakliga ätstider (frukost, lunch och middag), åtföljd av en eftermiddagsmat om det behövs.
  • Bild med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 11
    3. Ät en balanserad måltid. Du bör försöka laga mat som innehåller de stora livsmedelsgrupperna. Detta kommer att se till att du får alla nödvändiga vitaminer och mineraler som du behöver. Det kommer också att hjälpa dig att undvika att äta och äta för mycket socker, salt eller mättat fett.
  • Om du följer de japanska dietriktlinjerna kan en måltid inkludera en till två portioner av korn, en till två portioner av grönsaker, en servering av kött och en halv servering av mejeri.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 12
    4. Inkorporera lokalt framställda livsmedel. Många av århundradena i Japan äter mat som odlas eller fångas lokalt. På Okinawa består kosten i stor utsträckning av livsmedel som finns på ön eller i det omgivande vattnet. Lokala livsmedel är mindre benägna att bearbetas och innehålla mindre natrium och andra konserveringsmedel.
  • Denna korrelation mellan lokalt framställd mat och livslängd är vanlig i världens "blåzoner" eller platser där människor lever märkbart längre liv.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthålla en hälsosam livsstil
    1. Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 13
    1. Undvik att äta. Japanska människor är traditionellt noggranna om inte övermålning. Faktum är att de säger "Hara Hachi Bu", som ungefär översätter som "äta tills du är 80% full."Eftersom våra kroppar inte omedelbart känner igen när vi är fulla har människor en tendens att överge. För att åtgärda detta, äta dina måltider långsamt och ta en 15-20 minuters paus i mitten av måltiden. Detta kommer att se till att du blir ordentligt full och undviker övermålning.
    • Försök att äta utan distraktioner - stäng av TV: n, dator, tablett, telefon, etc. och koncentrera dig på din måltid. Försök att äta med någon och ha en konversation för att sakta ner takten på din ätning.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 14
    2. Stanna fysiskt aktiv. Att vara fysiskt aktiv har visat sig dramatiskt öka dina chanser att leva ett längre liv. Centenarierna i Okinawa, Japan lever extremt aktiva liv. De tenderar sina trädgårdar väl i ålderdom och går överallt. Om du vill leva längre, håll dig aktiv.
  • Du.S. Hälso-tjänstemän rekommenderar att vuxna får 2 timmar och 30 minuter med måttlig övning eller 1 timme och 15 minuters kraftig aktivitet i veckan.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 15
    3. Undvik att gå i pension eller starta ett andra jobb. Japanska människor tenderar att undvika att gå i pension och arbeta bra i ålderdom. Detta kan hjälpa dem att leva längre eftersom det finns någon korrelation mellan pensionering tidigt och döende. Det är viktigt att upprätthålla en känsla av syfte som du blir äldre, och pensionen kan låta människor känna sig listlösa och deprimerade.
  • Om det är kvar i ditt nuvarande jobb är det inte ett alternativ, överväga att starta ett andra jobb.
  • Bilden med titeln uppnår en längre livslängd på den japanska kosten Steg 16
    4. Spåra hur mycket du äter. Japanska tjänstemän rekommenderar att du ska spåra vad du äter. Faktum är att många hälsoexperter rekommenderar spårning och katalogisering av vad du äter för att upprätthålla en hälsosam kost. Detta hjälper dig att veta hur hälsosam maten är att du äter och håller dig från att äta.
  • Överväg att använda livsmedelsjournalen eller en spårningsapplikation som Fitbit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande