Hur man lagar stek

Den perfekt kokta biffen är saftig, rik och hjärtlig. Det är lämpligt för en kungens sista måltid eller Joe första lunch. Dessutom finns det många olika sätt att laga en biff. Du kan bullera den, grilla det, pan-steka det, och även hålla den i ugnen. Ändå är den perfekta biffen elusiv för många, särskilt de som vill ha sina välbruna på utsidan och rosa (medellång) på insidan. I grund och botten kan du laga en biff med en mängd olika tekniker!

Steg

Del 1 av 4:
Förbereda biffen
  1. Bild med titeln Cook Steak Steg 1
1. Välj ditt köttklipp. När folk säger "biff," vad menar dem? Medan det är omöjligt att säga det "biff" betyder att någon skärs, tenderar det att betyda vissa nedskärningar över andra. Välj en som passar din smak, ta smak, juiciness och pris beaktas:
  • T ben: T-bense biffar är remsa biffar och filet mignon separerad av ett benformat som a "T." Det är en fan-favorit, men det faktum att det kommer från koens loin - där kött är extremt ömt - gör det lite dyrt.
  • Porterhouse: Del Tenderloin och delbandsstek, Porterhouse är överraskande som t-benbiffen, med en tunn kil av ett ben mellan de två skärningarna för att ge massor av smak. Nästan identisk i pris till t-benet.
  • Råna: Ribeye kommer från rib av styren, därmed namnet. Det är vad många av oss tänker när ordet "biff" kommer i åtanke: det har vacker marmor (tunna lager av fett mellan köttet), vilket ger det en silkeslen konsistens och en robust smak.
  • New York Strip: New York Strip Steak kommer från den korta länden, en plats där muskeln sällan används och därför särskilt anbud. Även om inte som anbud som ribeye, har New York Strip Steak också stor marmor.
  • Ländstycke: "Ländstycke" kan referera till antingen topprulla - en välsmakande men dyrt köttfärs - eller den nedre sirloin, i vilket fall det bara kallas en sirloinbiff. Denna snitt kommer från bakre delen av djuret, nära var t-ben och porterhouse är.
  • Bild med titeln Grill Steak Steg 1
    2. Köp en tjock biff - var som helst från 1/2 tum (3.8 cm) till 2 tum (5.1 cm). Varför är tjocka biffar bättre än tunna biffar? Med tunna biffar är det nästan omöjligt att få en helt brun, krispig ute och en rosa, saftig inredning. Med tjocka biffar, blir det mycket lättare. Det är alltid möjligt att dela en 12 eller 16 ounce biff med två eller flera personer, och dela en stor biff mellan två personer är alltid bättre än att ha en liten biff per person.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 3
    3. Lägg till marinade eller gnidning (tillval). Att suga eller inte att suga - det är frågan. Många biff aficionados rynka på tanken på att lägga till allt annat än salt och peppar till ett stort köttkött. Och av god anledning: köttet själv är tänkt att skina. Men om du bestämmer att du vill marinera din biff, är det dags att göra det. Här är två enkla idéer för att lägga till extra smak till din biff om du väljer det.
  • Marinade: 1/3 kopp sojasås, 1/2 kopp olivolja, 1/3 kopp citronsaft, 1/4 kopp worcestershire, 2 stycken krossad vitlök vitlök, 1/2 kopp hackad basilika, 1/4 kopp persilja. Marinade i 4 till 24 timmar innan du lagar mat.
  • RUB: 4 1/2 teskedar kosher salt, 2 matskedar färskt peppar, 2 matskedar söt paprika, 1 matsked lökpulver, 1 matsked vitlök pulver, 1 matsked torkad oreganoblad, 2 teskedar markkummin.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 4
    4. Låt din biff nå rumstemperatur. Om din biff har lagrats i kylskåpet medan du väntade på det perfekta tillfället att grilla, Nu är det dags att ta det ut. Att få din biff till rumstemperatur kommer att göra två saker:
  • Skynda på matlagningsprocessen. Kött som är varmare tar mindre tid att laga mat.
  • Harmonisera donenessen på utsidan och insidan av biffen. Om biffen har kylts för en dag, tar det längre tid för biffens inre temperatur att komma upp. Det innebär att du riskerar charring eller brinner utsidan av biffen för att laga biffen till medium på insidan.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 5
    5. Om marinade eller gnid inte användes, lägg till salt nu. Ju större köttskärning, desto mer generös bör du handla om att lägga till salt. Kom ihåg att det är dubbelt så mycket kött i ett 16 uns t-ben som det finns i en 8 ounce ribeye. Salt i enlighet därmed.
  • Salt i förväg. Medan vissa människor salt upp till fyra dagar i förväg, är det bara 40 minuter eller så strikt nödvändigt. Du kan salt din biff och vänta den nödvändiga 40 minuter medan den får rumstemperatur.
  • Varför ingen peppar? Peppar kan brinna under matlagningsprocessen, medan salt inte kan. Burnt Pepper smakar inte mycket bra, så det är bättre att tillämpa det efter Matlagningen har ägt rum.
  • Del 2 av 4:
    Grillar din biff
    1. Bild med titeln Cook Steak Steg 6
    1. För bästa resultat, använd lövkol. Briketter kan användas om du inte har lövkol (som mesquite). Men Hardwood Coal Burns varmare och snabbare, vilket gör en bättre slutprodukt. Självklart, om du bara har en gasgrill, är det acceptabelt också. Var bara förberedd för en annan smak från din biff i slutet.
    • Använd inte lättare vätska för att starta dina kol! Tändvätska kommer Ge av rök och kan smakas i biffarna. Det är bättre att investera i en riktig BBQ skorsten För att förbereda BBQ-biff.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 7
    2. Ordna alla heta kol på en halv av grillen. Detta är din heta sida av grillen. Den andra sidan är den kalla sidan av grillen (även om det fortfarande är ganska darn varmt). Du kommer att använda den kalla sidan av grillen för att börja med och den heta sidan av grillen senare. Det hjälper till att säkerställa ett mer perfekt exemplar av kött i slutet.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 8
    3. Starta biffen på den kalla sidan av grillen, där inga kol vilar. Täcka locket och långsamt Låt biffen börja mata med indirekt värme. Detta går i själva verket mot vanlig praxis: många människor försöker searing biffen till att börja med för att "Försegla i smakerna." Denna praxis har ingen grund i själva verket.
  • Om du börjar med din biff på den kalla sidan av grillen ger du det tillräckligt med tid för hela biffen - inte bara utsidan - att stiga i temperaturen. Dessutom, när din biff är nästan färdig matlagning, har det fått tillräckligt med att utveckla en fin skorpa. Allt du behöver göra för att avsluta är snabbt att flytta den över den heta delen av kolan.
  • Bild med titeln Grill Steak Steg 7
    4. Vänd ofta för att börja utveckla en skorpa på varje sida. Vistas på den kalla sidan av grillen, använd tang för att vända din biff över ofta, ungefär varje minut eller så. Den grillande myten är att biffar endast ska vändas en gång innan de serveras. Faktum är att biffar som vänds ofta över indirekt värme kock jämnare och är juicier. När du inte blinkar biffen, kom ihåg att lägga locket på grillen.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 10
    5. Använd en termometer för att testa för doneness. Det kanske inte låter mycket manligt, men det är säkert vetenskapligt. Plus, det fungerar: mänsklig dom är mycket mer fallbar än en termometer. Vi borde alla notera. Här är uppdelningen av hur intern temperatur bryts ner till doneness:
  • 120 ° F (48.8 ° C) = sällsynt
  • 130 ° F (54.4 ° C) = medium sällsynt
  • 140 ° F (60 ° C) = medium
  • 150 ° F (65.5 ° C) = mediumbrunn
  • 160 ° F (71.1 ° C) = Bra gjort
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 11
    6. Alternativt, använd fingerprov för att hjälpa till med ungefärlig doneness. Fingertestet innebär att du rör den köttiga delen av din handflata under tummen för att approximera donenessen av en köttbit. Öppna handen och slappna av handflatan. Efter varje steg, tryck på insidan av din handflata med din andra hand.
  • Fingrarna rör inte alls (palm öppen): det här är vad rå kött känns som.
  • Tumme rörande pekfinger: det här är det sällsynta köttet känns som.
  • Tumme rörande långfinger: det här är vilket medium-sällsynt kött känns som.
  • Thumb Touching Ring Finger: Det här är det medellånga köttet känns som.
  • Thumb Touching Pinky: Det här är vad bra gjort kött känns som.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 12
    7. När köttet är ca 15 ° F under din idealiska temperatur, sear det snabbt på båda sidor för att utveckla färg. Om färg redan har utvecklats, håll köttet på den kalla sidan av grillen istället, eftersom searing släpper juice i biffarna.
  • Bild med titeln Grill Steak Steg 10
    8. Ta din biff från grillen ca 5 ° F innan den når din idealiska temperatur. Varför ta av det innan det slås på din idealiska temperatur? Biffen fortsätter att stiga internt med ca 5 ° F efter det att den har tagits av grillen.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 14
    9. Säsong med peppar och låt biffen vila i minst fem minuter. När du lagar ditt kött, reser juicerna till insidan av ditt kött som muskelfibrerna kontrakt. Om du skär din biff strax efter att du har tagit den från grillen, faller juicerna i mitten mer fritt. Om du väntar på minst fem minuter, slappnar muskelfibrerna och juice sprids ut jämnt över hela biffen.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 15
    10. Njut av. Njut av din underbara kokta biff tillsammans med några scalloped potatis och vitlök-sautéed spenat, till exempel.
  • Del 3 av 4:
    Broiling din biff
    1. Bild med titeln Cook Steak Steg 16
    1. Placera racket du använder 4 till 6 tum (10.2 till 15.2 cm) under toppen av ugnen. Detta avstånd är förmodligen det perfekta avståndet om du vill laga din biff medium-sällsynt eller medium. Om du vill att din biff ska vara lite sällsynt, placera racket ner vid 6 tum (15.2 cm). Om du vill att din biff ska vara mer bra klar, placera racket vid 4 tum (10.2 cm).
  • Bild med titeln Koka en bra provsmakningsstek Steg 8
    2. Slå på broilern och ställ in en stor gjuten järnpanna inuti ugnen medan den förvärms. Gjutjärnspannor är perfekta för broiling eftersom de utför värme extremt bra. Om du inte har en gjuten järnpanna, kommer en rostpanna eller grillpanna också att fungera. Förvärm i 15 till 20 minuter för att få pannan trevlig och varm.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 18
    3. När pannan är klar förvärmning, placera biffen på pannan och broil i 3 minuter. Om du använder en grill eller en grillpanna med upphöjda åsar, lägg biffen ner på en diagonal så att du får bra grillmärken. Både botten och toppen av biffen bör börja sizzle om ugnen är tillräckligt varm.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 19
    4. Vänd biffen och koka i ytterligare 3 minuter. Vänd biffen med tang, inte en gaffel, eftersom det kommer att orsaka onödig och för tidig dränering av juice.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 20
    5. Efter 3 minuter på båda sidor, vrid ugnen ner till 500 ° F (260 ° C).
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 21
    6. Koka biffen enligt följande diagram. I diagrammet visas de ungefärliga tiderna för att laga biffen vid 500 ° F, med tanke på stekets tjocklek:
  • Sällsynt (120 ° till 130 ° F)
  • 1" - 0-1 minut
  • 1 1/4" - 2-3 minuter
  • 1 3/4" - 4-5 minuter
  • Medium (140 ° till 150 ° F)
  • 1" - 2-3 minuter
  • 1 1/4" - 4-5 minuter
  • 1 3/4" - 6-7 minuter
  • Mediumbrunn (150 ° till 160 ° F)
  • 1" - 4-5 minuter
  • 1 1/4" - 6-7 minuter
  • 1 3/4" - 8-9 minuter
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 22
    7. Säsong med peppar och låt biffen vila i minst fem minuter. När du lagar ditt kött, reser juicerna till insidan av ditt kött som muskelfibrerna kontrakt. Om du skär din biff strax efter att du har tagit den från grillen, faller juicerna i mitten mer fritt. Om du väntar på minst fem minuter, slappnar muskelfibrerna och juice sprids ut jämnt över hela biffen.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 23
    8. Njut av. Njut av din underbara kokta biff tillsammans med några gröna bönor och en bakad potatis, till exempel.
  • Del 4 av 4:
    Pan-searing din biff
    1. Bild med titeln Cook Steak Steg 24
    1. Värm 2 matskedar olja i en gjuten järnpanna över hög värme tills det är tungt rökning. En gjuten järnpanna är stor vid ledande värme, vilket innebär att det sprider ut det jämnt över hela ytan.
    • Använd en fin neutral olja för att laga biffen i. Olivolja är utmärkt för pasta och äggplanta, men inte så bra för att laga biffar. Canola eller annan vegetabilisk olja är förmodligen bättre.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 25
    2. Lägg till biffen till pannan, var uppmärksam på placeringen om pan har höjt åsar.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 26
    3. Vänd ofta, ungefär varje minut eller så, i ca 6 till 12 minuter, tills önskad intern temperatur har uppnåtts. För bästa resultat, använd en termometer för att kontrollera biffens interna temperatur. Här är en guide för hur den interna temperaturen motsvarar doneness:
  • 120 ° F (48.8 ° C) = sällsynt
  • 130 ° F (54.4 ° C) = medium sällsynt
  • 140 ° F (60 ° C) = medium
  • 150 ° F (65.5 ° C) = mediumbrunn
  • 160 ° F (71.1 ° C) = Bra gjort
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 27
    4. Innan doneness har nåtts, lägg till 2 matskedar smör och eventuella ytterligare aromater. Aromatics du kan använda medan pan-searing kan innehålla:
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Mejram
  • Vitlök
  • Salvia
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 28
    5. Efter att biff är kokta (biff fortsätter att laga av värmen), låt den vila i minst fem minuter. När du lagar ditt kött, reser juicerna till insidan av ditt kött som muskelfibrerna kontrakt. Om du skär din biff strax efter att du har tagit den från grillen, faller juicerna i mitten mer fritt. Om du väntar på minst fem minuter, slappnar muskelfibrerna och juice sprids ut jämnt över hela biffen.
  • Bild med titeln Cook Steak Steg 29
    6. Njut av. Njut av din underbara kokta biff tillsammans med lite tysk potatisallad och brysselkål, till exempel.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Säsong, säsong, säsong. En väl kryddat biff behöver ingen steksås.
  • En ren grill är en glad grill. Mat kockar mycket snabbare på en ren grill och kommer att smaka bättre.
  • Använd icke-stickspray ofta.
  • Du kan använda en kniv för att göra ett litet snitt i biffen för att se om det är klart, var noga med att snittet är vänd nedåt när biffen är placerad på plattan.
  • Frukt och grönsaker är bäst när färska. Nötkött smakar bättre och är mer öm när äldre. Spara lite pengar och få biffar till salu eftersom de närmar sig (eller tidigare) deras utgångsdatum.
  • Ser Hur man lagar känguru biff och Hur man lagar Scotch-filé För instruktioner om matlagning andra typer av gourmetbiff.
  • Varningar

    Non-stick spray kommer att göra en öppen flamma en större öppen flamma. Håll håret du gillar bort när du sprutar.
  • Grillar är heta, rör inte!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande