Hur man lagar en chuck cross rib biff

Det är lätt att förvirra ett korsningsbiff med andra populära biffar men det finns stor skillnad. Chucken är en primal snitt, vilket bara betyder att det är det stora området av nötköttet som biffen kommer ifrån. Eftersom det är från chucken är korset ribbstek faktiskt ganska tufft så att du inte kan behandla det som en ribeye eller t-bone biff. Istället, laga den benfria chuckkorsens ribbbiff i ugnen tills det blir smältande anbud - du får se varför det är så populärt billigt snitt!

Steg

Metod 1 av 10:
Förvärm ugnen till 325 ° F (163 ° C).
  1. Bild med titeln Gör Bibinga Steg 9
1. Sänk dina ugnsställ så att du kan passa en holländsk ugn i den. Det är en bra idé att göra det innan din ugn blir varm så du hanterar inte heta ugnsställen.
  • Om din ugn är liten kan du behöva ta bort en av stativen så att du kan passa potten i.
  • Vill göra din chuck cross rib biff i den långsamma spisen? När du säsonger och sår köttet, placera det bara i din långsamma spis och vända den till "Låg." Det tar vanligtvis cirka 6 till 8 timmar för att köttet blir ömt.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 10:
Värm 3 US TBSP (44 ml) olja i en holländsk ugn.
1. Häll vegetabilisk olja i potten och vrid brännaren till medelhög. Oljan kommer att börja skimma när det är trevligt och varmt. Om du inte har vegetabilisk olja är det helt bra att använda canola eller solrosolja.
  • Hoppa inte över stegen att starta din chuck cross rib biff på spisen. Searing det i potten innan du stekar köttet ger det otroligt smak och det tar bara några extra minuter!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 10:
Koka köttet i 5 minuter på varje sida.
1. Lägg en 3 till 4 lb (1.4 till 1.8 kg) Chuck Cross Rib Steak i den heta potten. Du hör det sizzle som det Sears. Fortsätt och laga köttet i 5 minuter så det blir en rik, brun färg. Använd sedan tang för att noggrant vända köttet och laga det i ytterligare 5 minuter.
  • Du kan använda en bit chuck som är upp till 5 pund (2.3 kg), men du kan behöva lägga till extra tillagningstid.
  • Det finns inget behov av att flytta köttet medan det Sears. Allt du gör är att skapa en smakfull skorpa som kommer att säsong köttet medan det stekar i ugnen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 10:
Säsong nötköttet med ett lök sopppaket, buljong och smör.
1. Stänk 1 lök sopppaket över köttet. Sedan, häll 2c (470 ml) köttbuljong i potten. Skär 4 matskedar (56 g) smör i små bitar och placera dem på köttet. Spice-paketet, buljongen och smöret ger mycket smak till nötköttet och håller det anbud medan det är matlagning.
  • Om du inte vill använda buljong, ersätt /2 kopp (120 ml) torrt rött vin och 1/2 koppar (350 ml) vatten. Därefter tillsätt 2 biff bouillon kuber till potten.
  • Har inte torrlöksoppa? Inga bekymmer-bara blanda ihop 2 matskedar (17 g) av malet vitlök, 2 teskedar (2 g) av torkad timjan, 1 tesked (2.5 g) torkad rosmarin, 1 matsked (17 g) salt och 1 tesked (2 g) peppar.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 10:
Ta med buljongen till en simmare.
  1. Bild med titeln kan bönor steg 21
1. Håll locket av potten så att du kan se när buljongen börjar koka. Eftersom du inte lagar Chuck Cross Rib Steak helt på spisen, vill du bara få buljongen varmt innan du lägger köttet i ugnen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 10:
Täcka potten och lägg den i ugnen.
  1. Bild med titeln fixa din ugnssteg 19
1. Stäng av brännaren och placera locket på den nederländska ugnen. Slip på ugnsmöten och lägg potten i din förvärmda ugn.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 10:
Steka köttet i 1 timme och 45 minuter.
  1. Bild med titeln Använd bestick Steg 2
1. Koka Chuck Cross Rib Steak tills det bara börjar bli ömt. Om du håller en gaffel i köttet, bör du få något motstånd. Så här vet du det är dags att lägga till grönsaker till potten.
  • Vill inte steka grönsaker med ditt nötkött? Inget problem - laga bara köttet i ca 3 1/2 timmar.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 10:
Lägg till hackade potatis och morötter till potten.
1. Klipp 1 lb (450 g) vardera morötter och potatis. Hugga dem i 2 i (5.1 cm) stycken så de lagar jämnt och ordnar dem runt nötköttet i din holländska ugn.
  • Du kan använda Yukon guldpotatis för rik, krämig smak, eller gå med rödhudad potatis om du föredrar en subtil söt smak.
  • Känn dig fri att använda vad som helst grönsaker du gillar! Lägg till hackad selleri eller lök, till exempel.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 10:
Täck potten och koka för den 1 1/2 till 2 timmar.
1. Pop potten tillbaka i ugnen och koka köttet tills det är helt ömt. För att testa, sätt in en gaffel för att se om köttet drar bort lätt. Sedan, håll gaffeln till en grönsak för att se om det är så mjukt som du vill.
  • Ta bort Chuck Cross Rib Steak så snart det är smältande anbud. Om du lämnar den längre, fortsätter det att laga mat och kan torka ut.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 10 av 10:
Överför köttet och grönsaker till en serveringsplatta.
  1. Bild med titeln Köp köksredskap Steg 14
1. Använd tang och en slitsad sked för att flytta köttet till en tallrik. Använd sedan en kniv och servering gaffel för att skära nötköttet i tunna bitar. Sked de rostade grönsakerna på sidan av tallrik och servera allt med sås från den nederländska ugnen.
  • Om du har kvar, lägg den i en lufttät behållare och kyl det i upp till 3 dagar.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Kom ihåg att ett chuck cross rib biff är inte samma snitt som en anbud ribeye biff, varför du borde laga det lågt och långsamt.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande