Hur man klippte nötkött

En stor biff bygger på flera saker som går rätt i matlagningsprocessen. Korrekt kryddor, matlagning och vilande tid all faktor i slutresultatet. Däremot ses det ibland som en eftertanke, men det påverkar mer än utseendet. Korrekt klippa ditt nötkött gör skillnaden mellan en hård snitt och en skiva av anbudsuppgift. Att veta trickarna bakom det kommer att se till att du får ut det mesta av varje biff.

Steg

Del 1 av 3:
Förbereder ditt nötkött för skärning
  1. Bild med titeln Cut Beef Steg 1
1. Köp ett snitt av nötkött. Nötkött kan köpas på en slaktare butik eller mataffär. För att lära sig korrekt skärning, bör du köpa en snitt med synlig muskel, eller "spannmål". Det nötkött du använder bör bero på den måltid du förbereder.
  • "Spannmål" hänvisar till riktningen för de stora muskelfibrerna på ett köttkul. Det är inte så viktigt när du lagar mat, men det är en viktig sak att tänka på när du skär biffen.
  • Ju mindre kornet på nötköttet, desto mindre är skivans vinkel. Nedskärningar som Filet Mignon eller New York Strip har mjukare muskel per definition, så skivning av dessa typer av kött kan vara lite enklare och mer förlåtande. Om du har svårt att lära dig att skiva nötkött ordentligt, är dessa nedskärningar väl lämpade för dig.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 2
    2. Tvätta händerna noggrant i förberedelse för matlagning. Handtvätt är en viktig del av matlagningsberedningen. Tvätta händerna med en desinficerande tvål och skum dem i vatten i minst 30 sekunder. Detta kommer att se till att du inte tar med bakterier på den mat du jobbar med.
  • Om du hanterar okokt kött när som helst, var noga med att tvätta händerna igen efteråt.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 3
    3
    Koka köttet till din smak. Älskare av biff alla har sina preferenser när det gäller graden av matlagning. Sträcker sig från sällsynta (rosa i mitten) till bra gjort (helt kokta), har matningsnivån en stor effekt på smak och textur. Du kan laga biff före eller efter det har skurits.
  • Olika grader av matlagning, såsom sällsynt, medium sällsynt, medium, mediumbrunn och väl gjort kan också påverka köttets ömhet. Generellt sett, ju längre du lagar köttet, desto mindre anbud är det. De flesta stekälskare föredrar medium sällsynta eftersom det erbjuder en optimal balans.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 4
    4. Låt nötköttet vila. Placera biffen till sidan, och låt den vila i minst 3 till 5 minuter när den är lagad till din smak. Detta gör det möjligt för juice att omfördela inuti din biff, vilket slappnar av muskeln. Skivande biff för tidigt tillåter dessa juicer att fly.
  • Vila tid bör variera baserat på skäret och storleken på ditt nötkött. En rost, till exempel, bör tillåtas vila i 10 minuter, medan biffar ska ges 5 för att bosätta sig.
  • Generellt sett är 1 minut av vilotid per 100 g kött en bra regel om du är osäker på hur mycket tid att låta din nötkött tomgång.
  • Del 2 av 3:
    Skära ditt nötkött
    1. Bild med titeln Cut Beef Steg 5
    1. Identifiera kornet. De "spannmål" av ett snitt av nötkött hänvisar till riktning mot stora muskelfibrer. Du kan vanligtvis se riktningen synligt på nötkött, även om mindre spelyskärningar (som Filet Mignon) gör mindre tydlig. Det är viktigt att veta var kornet är innan du skär som du vill skära över muskeln. Du ökar ömheten i ditt snitt genom att skilja fibrerna.
    • Vissa recept kan faktiskt välkomna lite grovhet i köttet, så länge köttskärningarna är bettstorlek. Om så är fallet, var god att skära med kornet.
    • Förvirra inte grillmärken med kornet. Grillmärken är matlagningslinjerna som visar var biffen placerades på grillen. Backyard kockar kan ibland förvirra grillmärkena som kornlinjer.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 6
    2. Placera köttet på ett skärbräda. För traktions skull, säkerhet och skydd av din bänkskiva, rekommenderas att du lägger köttet på ett skärbräda innan du gör något åt ​​det. Detta kommer att minimera risken för att något går vilse när du arbetar med det.
  • Bild med titeln Cut Beef Step 7
    3. Skära bort ytmuskeln. Muskeln i en bit av nötkött kommer att öka sin chewiness. Detta inkluderar bindväv, som ofta ses på utsidan av ett köttskur. Muskel (och fett) är båda vanligtvis synligt skilda från resten av klippet. Håll nötköttet med en hand och skär muskeln genom att saga den fram med en kniv. När den är avskuren, kassera det bort från köttet du förbereder.
  • Hacka inte bort på muskeln om du förlorar för mycket nötkött.
  • Om ditt nötkött har mycket muskel på utsidan är det en bra idé att skära av det innan du lagar mat.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 8
    4. Trimma av fettet. Olika nedskärningar har olika grader av fett, och vissa recept gynnar faktiskt lite bifffett tillsammans med biffen. För vissa rätter (som omrörning av stek), bör fettet avlägsnas. Det är slutligen upp till dig om du föredrar en magert eller marmor. För mycket fett kan utgöra en hälsofråga, men det fångar mycket smak.
  • Detta kan göras före att laga köttet. Om du gör det innan du lagar mat, kommer du sannolikt att få det renaste möjliga klippet.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 9
    5. Markera dina nedskärningar. Om du skär ner en större kött och vill ha relativt lika stora bitar är det en bra idé att mäta delar med en linjal. Ta en linjal och mäta bitar av nötköttet. Därifrån, gör märkbara snitt. Dessa kommer att vara en placemarker för dig när du gör var och en av nedskärningarna och spara att du måste ta fram linjalen för varje gång.
  • Återigen är det viktigt att komma ihåg att du vill markera dina nedskärningar mot muskelfibrerna.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 10
    6. Håll din klippa på plats med en köttgaffel. En köttgaffel hjälper till att säkerställa att din bit av nötkött inte kommer att glida medan du skär det. Detta hjälper till att säkerställa att din klipp är jämn. Ännu viktigare, det begränsar risken för att kniven glider och orsakar skada.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 11
    7. Placera en slaktarkniv i en vinkel nära biffens sista punkt. Eftersom en riktig nötkött ska vara smidig, är det enda sinne du behöver göra med att placera kniven själv. Syfte den bortre änden av din kniv för den bortre änden av köttet, som syftar till det nedåt i en vinkel. Tänk på kniven som en guillotin eller en pappersskärare. När du börjar klippa nötköttet, vill du hålla kniven den exakta samma positionen.
  • Att ha en riktig slaktarkniv gör processen att skära nötkött mycket mjukare. Om du regelbundet förbereder kött i din matlagning är det en bra idé att investera i en avancerad knivuppsättning. Andra redskap, som gafflar, garanterar vanligtvis inte samma kvalitet.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 12
    8. Skär nötköttet med en jämn, nedåtgående rörelse. Korrekt skärande nötkött ska vara en mycket smidig process. Skjut kniven försiktigt, rocka den fram och tillbaka långsamt. Förutsatt att din kniv är skarp nog, du borde inte behöva mycket kraft för att göra det här. Fortsätt arbeta nedåt tills skivan är avskuren från resten av klippet. Ställ nötköttet åt sidan och fortsätt till nästa segment tills du är klar.
  • Återigen, glöm inte att skära mot kornet. Detta har en viktig effekt på köttets konsistens.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 13
    9. Presentera nötköttet med din måltid. Estetik under måltiden är ofta undervärderade, men de har stor inverkan på hur maten är mottagen. Om du serverar flera bitar av kött per maträtt är det en bra idé att tjäna dem tillsammans. Om du tar ut nötköttet på en tallrik kan det vara aptitretande för att montera dem i form av den ursprungliga skärningen. Detta ökar intrycket av friskhet.
  • Del 3 av 3:
    Skära rå nötkött
    1. Bild med titeln Cut Beef Steg 14
    1. Frysar delvis ditt nötkött. Rå nötkött är notoriskt svårt att skära. Men du kan lindra några av stammen genom att placera nötköttet i frysen. Delvis frysande nötkött företag upp köttet, vilket gör det lättare att arbeta med. Sätt ditt kött i frysen i 30 minuter till en timme. Den extra tid du lägger på att förbereda den kommer att göra skärningsprocessen så mycket lättare för dig.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 15
    2. Trimma av fettet. En sak om att skära nötkött medan rå är att du kan skära av potentiellt oönskade delar (som muskel och fett) utan att deras smak sjunker i resten av klippet under matlagningsprocessen. Skjut din kniv under ytfettet och ta av den i en smidig rörelse. Var försiktig så att du inte går för djupt med dina nedskärningar. Att bli för aggressiv med din feta trimning kommer att leda till förlust av gott kött.
  • Membran är en fin film över delar av vissa nedskärningar, och kan avskalas med dina händer.
  • Överväg att lämna några av fettet på din snitt. Även om du vill hålla ditt nötkött luta, kommer lite fett att hålla ditt snitt av nötkött saftigt.
  • Bild med titeln 1357526 16
    3. Ta extra försiktighet för att göra dina nedskärningar konsekventa. Om du inte har lagat ditt nötkött, är det allt viktigare att du gör dina nedskärningar konsekventa. Om du skär bitar av olika storlekar, lagar de på olika priser. Detta kommer att riskera att underkoka (eller overcooking!) delar av ditt nötkött.
  • Det bidrar till att markera dina nedskärningar på förhand. Eftersom konsekvent storlek är så viktig med förkokad skärning, bör du få mätningarna som gjorts innan du ställer in en kniv till ditt nötkött.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 16
    4. Klipp i långsamma, släta slag. Ställa in nötköttet på ett skärbräda, skära ner i en slät, nedåtriktad rörelse, mycket som du skulle med att klippa kokt nötkött. Även om rå nötkött är i allmänhet svårare att skära, hjälper det att frysa det delvis underlätta några av svårigheten.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 17
    5. Koka ditt nötkött så snart som möjligt. Om du planerar att klippa nötköttet innan du lagar det, klippa det bara om du planerar att laga mat direkt efter. Skivning i förväg ökar oxidationen och gör köttet av.
  • Bild med titeln Cut Beef Steg 18
    6. Tvätta händerna kraftigt efter skärning. Råbiff bär massor av bakterier med den. När du hanterar rå kött, rekommenderas det starkt att du tvättar dina händer noggrant efteråt. Skor dina händer med antibakteriell tvål under varmt vatten i minst 30 sekunder. Torka dina händer med en handduk efteråt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Olika nedskärningar av nötkött kommer att ha olika storlekar av korn. Som regel måste ju hårdare muskeln arbeta i djuret, till exempel en axel, desto mer signifikant kommer kornet att vara. Ju större spannmål, desto viktigare blir vinkeln som du skär. Experimentera med många olika stilar av nötkött medan du maserar skärningstekniken.

    Varningar

    Se till att ditt nötkött är grundligt kokta innan du serverar det.
  • Var försiktig när du använder en kniv. Håll din andra hand borta från den riktning Kniven skär i.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande