Hur man studsar tillbaka efter att ha slagit rockbotten

Att slå rockbotten hänvisar vanligtvis till att nå en mycket låg punkt i livet, ibland som ett resultat av beroendeframkallande beteenden. Kanske har du slagit en låg punkt och inser att det är dags att arbeta med att flytta uppåt. Göra några justeringar av ditt tänkande och träna positivt tänkande. Engagera i friska livsstilvanor kan hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår. När du söker en väg ut, var inte rädd för att nå ut för hjälp.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en positiv tankegång
  1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
1. Hålla livet i perspektiv. Du kan skämmas eller skämmas om att låta ditt liv komma ur hand eller för de åtgärder du har tagit för att få dig till den här punkten. Kanske har du krossat de senaste månaderna eller har gått ner en dålig väg. Det betyder inte att du har förstört hela ditt liv.
  • Du har gjort bra beslut tidigare och du kommer att fatta mer bra beslut i framtiden. Det är möjligt att gå vidare trots dina motgångar.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 7
    2. Tro på din förmåga att självkorrigera. Tro att du kan justera dina negativa eller missbruksrelaterade tankar. Agera som om missbruk inte är ett problem eller som om du kan närma sig situationer som andra gör. Tro att du kan hantera stressorer som du inte har hanterat bra i det förflutna och det hjälper dig att uppnå det faktiskt.
  • Ett sätt att bygga din tro är att använda Coping Strategies för att hantera stress. Om stress brukade leda dig till destruktiva beteenden, ersätt dem med mer positiva beteenden som journaling, lyssna på musik, skriva eller gå på en promenad.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 18
    3. Öva självkänsla. I stället för att slå dig själv eller skylla dig själv för all den skada du har orsakat, öva är försiktig med dig själv. När du märker att du är hård eller självkritisk, använd en mer positiv inre dialogruta istället.
  • Till exempel, om du märker att du kommer ner på dig själv, säg "Jag har gjort misstag, eftersom alla människor gör. Jag kan fortfarande älska och acceptera mig själv trots de misstag jag har gjort."
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 12
    4. Använd positiva känslor. Efter bakslag, tenderar du att vara negativ eller i en ruta för en tid efteråt? Öva svar på negativa känslor med mer positiva känslor. Till exempel, om du känner dig nere eller deprimerad, tänk på något som gör att du känner dig lycklig eller tacksam. Fråga dig själv, "Vilken positiv mening kan jag ta av det här? Hur har detta positivt påverkat mitt liv?"Att använda positiva känslor kan hjälpa dig att bygga motståndskraft, vilket är ett nyckelelement för att studsa tillbaka.
  • Att bygga en känsla av mening från en situation kan hjälpa dig att närma sig det mer positivt. Till exempel kan du känna igen livets ädelvikelse när du har ett nära dödsfall eller få en medicinsk diagnos.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    5
    Förbättra din förmåga att reglera dina känslor. Att kunna reglera dina känslor är en avgörande skicklighet för att studsa tillbaka från en svår situation. Om du har goda känslomässiga regleringskunskaper, så kan du lugna dig när du känner dig arg, uppmuntrar dig själv när du känner dig ledsen och hanterar dina andra känslor på friska, produktiva sätt.
  • Tänk på att ibland kan du behöva låta dig sitta med dina känslor och bara känna dem. Detta kan vara obekväma, men kom ihåg att dessa känslor kommer att passera.
  • Försök att berätta för dig själv, "Jag känner mig ont och ledsen just nu, och det är okej."
  • Bild med titeln vara mogen steg 16
    6
    Arbeta med dina konfliktupplösningsförmåga. Konfliktupplösningsförmåga kan förbättra din förmåga att hantera problem som kan komma upp i dina relationer med vänner, familj och medarbetare, som kan följa med att slå rockbotten. Några saker som du kan göra för att förbättra dina konfliktupplösningsförmåga är:
  • Lära sig hur göra sig av med stress När det uppstår en konflikt uppstår. Detta kan vara så enkelt som att ta några djupa andetag.
  • Identifiera vad du känner. När du har att göra med en konflikt, ta ett ögonblick för att märka dina känslor och identifiera dem.
  • Kommunicera effektivt. Förbättra dina kommunikationsförmåga, till exempel genom att använda "I" -deklarationer och bli en bättre lyssnare, kan också hjälpa när du handlar om en konflikt.
  • Använd humor för att lätta situationen, om det är lämpligt. I vissa fall kan ett skämt riktat mot dig själv eller på situationen hjälpa till. Undvik bara skämt på den andras bekostnad.
  • Bildbeteckningen är bra om dig själv Steg 28
    7
    Utveckla dina problemlösningsförmåga. Att ha bra problemlösning kan också hjälpa dig att studsa tillbaka efter att ha slagit rockbotten. Genom att utveckla dina problemlösningsförmåga och använda en problemlösningsstrategi kan lösningsproblemen till och med vara mindre stressiga för dig. Några saker du kan göra för att lösa problem är lättare att inkludera:
  • Skriva ut ditt problem i detalj.
  • Att göra en lista över alla lösningar som är tillgängliga för dig.
  • Analysera dina alternativ för att välja den bästa.
  • Gå vidare med den lösning du har valt.
  • Reflekterar över resultatet och ser vad du kan lära av erfarenheten.
  • Del 2 av 3:
    Börja friska vanor
    1. Bild med titeln vara en man Steg 7
    1
    Börja röra. Övning och fysisk aktivitet är några av de bästa sätten att komma tillbaka på rätt spår. Om du känner dig fast eller låg, hjälper till att släppa endorfiner, de "känsla-goda" hormoner. Övning kan bidra till att förbättra fysisk hälsa såväl som psykisk hälsa. Om du vill förbättra dina humör, hjälper du dig att koppla av, och förbättra din sömn, bli aktiv kan hjälpa till.
    • Övning kan också hjälpa till att behandla symptom på depression, ångest, trauma och ADHD.
    • Om du går till gymmet är inte din sak, ta en yogaklass eller prova skridskoåkning, rullblad eller en dansklass.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 9
    2
    Sova djupt. Sova är en viktig aspekt av att känna sig bra och fungera bra dagligen. Om din sömn är inkonsekvent, oregelbunden eller dålig kvalitet, kan det hindra dig från att göra de ändringar du vill ha. Syfta till sängs och vakna på samma dag, även på helgerna.
  • Styr din ljus exponering nära sänggåendet. Undvik att titta på tv, läsa e-böcker eller titta på din telefonskärm strax innan du sover.
  • Bild med titeln Rengör dina njurar Steg 3
    3. Ät hälsosam mat. De livsmedel du äter kan påverka hur du känner. Om du försöker vara på upp och upp, bränna din kropp på sätt som stöder det. Ät gott om frukter och grönsaker, laga mat hemma och minska ditt sockerintag. Moderande de livsmedel du äter kan hjälpa dig att hantera vissa psykiska problem och reglera dina humör.
  • Medan du inte behöver helt eliminera vissa livsmedel, måttligt vad du äter och hur ofta du äter "ohälsosamma" mat.
  • Om du vill lära dig mer om att göra bra matval, kolla in Hur man äter frisk.
  • Bild med titeln vara speciell steg 9
    4. Engagera sig med vänner. Börja spendera tid med de du bryr dig om. Om du har varit avlägsen från människor eller isolerade, försök att nå ut. Kanske känner du dig ensam och är skrämmad för att skapa nya vänner. Vänskap kan stödja dig under positiva stunder och svåra tider och hjälpa dig att känna dig ansluten.
  • Även om du är blyg kan du träffa människor och bygga vänskap i ditt samhälle. Prova frivillig vid ett djurskydd, matbank eller efter-skolprogram.
  • Bild med titeln Välj mellan Yoga vs Pilates Steg 12
    5. Öva avkoppling. Om du tenderar att hantera stress destruktivt, hitta några friska utlopp för stress, som avkoppling. Att använda daglig avkoppling kan hjälpa dig att klara av stress eftersom det uppstår istället för att låta det stapla upp över tiden. Att öva avkoppling i 30 minuter varje dag kan hjälpa till att stabilisera dina humör och klara av stress.
  • Hitta avkopplingsmetoder som mår bra och det du tycker om. Prova yoga, qi gong, Tai Chi, och meditation. Hitta en du gillar och håller med den.
  • Del 3 av 3:
    Söker utanför hjälp
    1. Bild med titeln vara mogen steg 11
    1. Prata med en bra vän. Det kan vara till hjälp att låta en bra vän eller familjemedlem veta vad du går igenom och be om stöd. Om du har stannat tyst genom dina kampar, är det dags att öppna upp. Att prata med någon kan ge dig en känsla av lättnad och hjälpa dig att lindra stress. Hitta någon som är en bra lyssnare och låt dem veta vad som händer i ditt liv.
    • Det är upp till dig vad du vill säga. Om du behöver låta allt ut, göra det. Om det finns saker du inte är redo att prata om, det är okej också.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett EKG-steg 5
    2. Få behandling. Du kanske vill överväga olika behandlingsalternativ beroende på vad din kamp är. Till exempel, om du kämpar med droger, överväga inpatient, poliklinik och bostadsvård och / eller avgiftning. Att få behandling kan hjälpa dig att starta vägen till återhämtning.
  • Överväg att prata med din familj och din allmänna utövare om vilken behandling som kan vara bäst för dig.
  • Bild med titeln Sluta skrapa irriterad hud Steg 14
    3. Se en terapeut. Om du känner att du inte har någon aning om var du ska börja, kan du överväga att se en terapeut. Skapa mål tillsammans och ta itu med vad som är viktigast för dig att göra en förändring. Om du kämpar med missbruk, överväg att se en terapeut som specialiserar sig på behandling av missbruk. De kan hjälpa dig att klara av begär eller stressorer som ökar din sannolikhet att använda.
  • Om du kämpar med ångest, depression eller annan psykisk störning, prata med din terapeut om att behandla detta också.
  • Bild med titeln Sluta skrapa irriterad hud Steg 22
    4. Få medicinering. Ibland "tuffa det" kan orsaka fler problem och påverka dig på lång sikt. Om du har försökt arbeta genom dina psykiska problem och har kämpat tid och igen kan det vara dags att prova mediciner. Medicinering kan hjälpa till att behandla symptom i samband med problem som depression, ångest och ADHD.
  • Om du börjar medication, känner igen att de kan ta några veckor att sparka in. Var tålmodig och kommunicera med din förskrivare om eventuella biverkningar eller negativa ändringar som du märker.
  • Bild med titeln Stopp Alkohol Cravings Steg 7
    5. Gå till en supportgrupp. Om du kämpar med ett problem kan det vara till hjälp att gå med i en supportgrupp. Särskilt om du känner dig isolerad och ensam, är en supportgrupp ett bra sätt att gå med i andra som får det och har varit där."Oavsett om du lider av en sjukdom, missbruk, psykisk sjukdom eller har uthärdat svåra omständigheter, är det troligt en supportgrupp för dig.
  • Gå med i en supportgrupp för att dela dina erfarenheter, få råd och prata ärligt om dina känslor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande