Hur man bygger en positiv tänkande tankegång

VIDEO

En tankegång är i huvudsak ditt känslomässiga svar på normala dagliga aktiviteter. Detta är viktigt för hälsa och livskvalitet. Du kanske inte kan ändra ditt jobb, din familj, där du bor eller andra stora begränsningar som kan ligga till grund för negativt tänkande. Men du kan närma sig livets frustrationer med positivitet genom att utmana negativa tankar och förbättra dina utsikter på livet.

Steg

Metod 1 av 4:
Utmanande negativa tankar
  1. Bild med titeln Bygg ett positivt tänkande tankegångssteg 1
1. Identifiera dina negativa tankar. Kognitiva beteendeterapiutövare tror att vi har möjlighet att ändra vårt beteende genom att ändra våra tankar. Tankar är den katalysator som leder till beteenden. Det första steget i att kontrollera dina tankar är medvetenhet.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 2
    2. Håll en tankejournal. Om du har problem med att identifiera dina negativa tankar, överväga att hålla en tankejournal. I den här tidskriften skriv ner hur du uppfattar olika saker: dig själv, ditt arbete eller skola, dina föräldrar, politik, miljö och så vidare.
  • Detta kommer att tvinga dig att uppmärksamma den kritiska rösten i ditt huvud och lyssna på vad det säger.
  • Ta några minuter varje dag för att återkalla tider när du trodde något negativt.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 3
    3. Tyst din inre kritiker genom att fokusera på det positiva. När du hör röst i ditt huvud, säg något negativt, ta en paus och ersätta det negativa för något positivt.
  • Till exempel, om ditt sinne fortsätter att säga hur mycket du hatar din rektor, kan du säga, "Det här är ett jobbigt jobb och han gör det bästa han kan."
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 4
    4. Håll en tacksam tidskrift. Spela in instanser som uppstår i ditt liv som du är tacksam för. Uttrycka dem i en journal, brev eller annan typ av skrivning. Skriv ner några av de saker du är tacksam för. Skriv i den här tidningen ett par gånger varje vecka.
  • Forskning visar att en tacksam tid är effektivare när personen skriver om en handfull instanser i djup, snarare än en tvättlista. Tillbringa några minuter att återuppleva och njuta av dessa ögonblick som du skriver om.
  • Gratitude Journal hjälper dig att komma ihåg de positiva sakerna i ditt liv.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 5
    5. Öva positiva bilder. Föreställ dig själv i framgångsrika scenarier med så mycket detaljer som möjligt. Håll de negativa tankarna som "Jag kan inte göra det här" i bukten. Istället, fokusera på hur du kan göra något: "Jag kan avsluta projektet. Jag kommer att be om lite hjälp och det kommer att bli gjort."
  • När du strävar efter att vara säker på dina aktiviteter och utsikter, kommer du att öka din potential för att faktiskt uppnå dina mål.
  • Metod 2 av 4:
    Förbättra din Outlook
    1. Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 6
    1. Hitta den positiva sidan av livets utmaningar. Fortsätt vidarebefordra och fokusera inte på hur svårt livet kan vara. Tänk på de äventyr du har i livet på grund av dessa utmaningar. Om saker var raka och släta, kan ditt liv vara ganska ointressant. Tänk på hur du har övervinna utmaningar och bli en bättre person på grund av dem.
    • Till exempel, om du är arg att du var avskedad, tänk på hur du har kunnat spendera värdefull tid med dina barn.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 7
    2. Ändra dina reaktioner på livets frustrationer. Vi kan ofta känna att vi är omgivna av livets frustrationer. Kanske har du gått ner i vikt och fick den tillbaka, eller det regnade i din grannskap. När vi blir bogged ner av frustrerande händelser börjar vi märka och bli frustrerad av mindre saker, som att inte hitta en parkeringsplats eller slå alla de röda lamporna i trafiken. Men om du ändrar din reaktion på dessa frustrationer, kommer de inte ha en så stark hållning över dig.
  • Jämföra den aktuella frustrationen till liknande i det förflutna. Kommer denna frustration att göra en skillnad på lång sikt, eller slösa du din energi som kommer upp över ingenting?
  • Till exempel, låt oss säga att du är olycklig att göra smörgåsar för ett jobb. Sätta lite artfulness in i det, ordna köttet färgsamt med grönsakerna. Tänk på något trevligt att säga till kunden. Fråga chefen om det finns något annat du kan styra om miljön, som musiken.
  • Om du hatar trafik, planera och lyssna på din favoritmusik i din bil.
  • Vidta åtgärder för att ändra frustrerande händelse. Om du hatar att gå till jobbet, kan du tänka på det här sättet för att du vill ha en annan karriär. Gör en förändring för att åtgärda situationen.
  • Bildbetaget Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 8
    3. Ta tid att slappna av. Ofta blir vi inslagna i negativitet eftersom vi är stressade, överväldigade, frustrerade eller arga. När vi tillåter oss att slappna av och återhämta oss, kan vi hitta utrymme för att ta itu med problem med en positiv attityd. Lägg åt gången varje dag för dig själv för att göra något avkopplande, oavsett om det läser en bok, tittar på din favorit TV-show, eller pratar i telefon med en vän.
  • Prova meditation eller yoga, eller spendera några minuter med några djupa andetag.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 9
    4. Gör aktiviteter du är bra på. Frustration och negativitet uppstår ofta för att vi känner en brist på effektivitet, eller brist på framgång för våra ansträngningar. Ett produktivt svar är att göra något du är bra på. När du mår bra om dina förmågor, kommer din tankegång att förbättras i positiv riktning. Öka hur ofta du gör dina favoritaktiviteter.
  • Till exempel, om du gillar att sticka, ta en paus och arbeta på ett stickprojekt. Du får positiv energi från den här aktiviteten eftersom du kan se dina framsteg. Denna positiva energi kommer då att påverka hur du känner för andra projekt.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 10
    5. Undvik media som orsakar negativt tänkande. Forskning visar att negativt tänkande stöds av media med negativa jämförelser. Om du märker media som gör att du känner dig negativ, är ett tillvägagångssätt att undvika det media. Om du befann dig själv att jämföra dig med en viss modell eller idrottsman, undvik tidningar, visar eller spel som har dem.
  • Även tillfällig exponering för media som visar idealiska bilder har visat sig negativt påverka självkänsla och självbild.
  • Bild med titeln Bygg ett positivt tänkande tankegångssteg 11
    6. Prova humor. Att ha kul och skratta kan öka ditt humör och öka dina positiva reaktioner på saker och människor.
  • Delta i en komedi-show, titta på komedi-tv, eller läs en skämtbok. Detta kommer att bidra till att bygga en humor som är förknippad med lekfullhet och positivitet.
  • Metod 3 av 4:
    Interagera med andra
    1. Bildbeteckningen Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 12
    1. Omge dig med positiva människor. När en vän är negativ kan hans negativitet ha tendens att gnugga på dig. Till exempel, om den här personen alltid talar negativt om din skola, kan du börja tänka negativt. Detta beror på att det här är allt du fokuserar på. Om du tänker på de positiva aspekterna av din skola börjar du se dem tydligare.
    • Bygg ett nätverk av människor som närmar sig livet med positivitet. Spendera mindre tid med dem som tar ner dig.
  • Bildbeteckningen Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 13
    2. Var positiv om andra människor. Ibland känner sig negativ och påverkar alla våra interaktioner. Negativitet kan få folk att inte spendera tid med dig och lägga till en cykel av känsla negativ. Ett sätt att bryta ut ur denna cykel och bygga en positiv tankegång är att öva socialt stöd. Utöka positiva kommentarer mot andra kan hjälpa dig att bygga en positiv tänkande tankegång.
  • Till exempel kan du hjälpa någon att må bra om sig själva genom att känna igen honom och påpeka något positivt. Komplimanger honom på hur bra han kan sjunga, till exempel.
  • Att vara trevligt mot andra är förknippade med positiva resultat i familj, hälsa och karriär, som hjälper till att bygga din positiva tänkande tankegång.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 14
    3. Visa intresse och stolthet i andra. När du interagerar med andra kan du hjälpa dem att känna sig positivt. Detta kommer i sin tur att öka din egen positiva tankegång. Öka positivt tänkande i andra genom att visa intresse och förstärka stoltheten du känner.
  • När du träffas med en vän, spendera tiden att prata om vad som är nytt med henne. Styra samtalet bort från dig själv och fokusera på att lyssna på henne.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 15
    4. Notera när du hjälper andra. Skriv ner hur du har hjälpt någon annan och bidragit till hans eller hennes välbefinnande. Det låter något gratuitous eller självbetjäning. Men forskning visar att denna typ av beteende kan hjälpa dig att känna att du gör en skillnad genom att hålla sig positiv.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 16
    5. Gå med i en social grupp. Som tillhör en social grupp kan bidra till att minska negativt tänkande. Religiös anslutning kan för många människor odla en positiv tankegång.
  • Metod 4 av 4:
    Ha en hälsosam livsstil
    1. Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 17
    1. Få tillräckligt med sömn. Det är mycket lättare att hantera livets frustrationer och vara positiv när du inte körs på tomt. Din kropp behöver vila för att återhämta sig, vilket hjälper dig att arbeta mer produktivt och positivt. Syfte med att få 7-8 timmars sömn varje natt.
    • Om du har problem med att somna på natten, försök dämpa ljusen lite före sängen. Stäng av alla skärmar (dator, TV, telefon) minst 30 minuter innan du går och lägger dig. Detta kommer att hjälpa dig att slå ner för sömn.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 18
    2. Ät bra. Foder din kropp med bra bränsle som hjälper dig att behålla en positiv attityd. Undvik bearbetade och stekt mat. Ät massor av näringsrika livsmedel, som frukter, grönsaker, proteiner och helkorn.
  • Ät mat som är rik på vitaminer som är kända för sina humörförstärkande egenskaper. Dessa inkluderar selen, såsom korn, bönor, skaldjur och mager kött-, omega-3-fettsyror, såsom fettfisk och valnötter och folat, som lummiga gröna och baljväxter.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 19
    3. Drick mycket vatten. Negativa humör har kopplats till uttorkning. Se till att du får tillräckligt med vatten under hela dagen. Syfte för 72 uns vätskor (för kvinnor) eller 104 ounces vätskor (för män).
  • Några av ditt dagliga vätskeintag uppstår genom de livsmedel du äter. Det är en bra idé att skjuta för ca 8 åtta ounce koppar vatten varje dag.
  • Bild med titeln Bygg en positiv tänkande tankegångssteg 20
    4. Träna regelbundet.När du tränar, släpper din kropp endorfiner, som är kemikalier kopplade till positiva känslor. Regelbunden motion kan avvärja stress, depression och andra sjukdomar.
  • Få minst 20-30 minuters träning tre gånger i veckan.
  • Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur utvecklar jag en positiv tankegång?
      Tracey Rogers, MA
      Tracey Rogers, MA
      Certifierad Life Coach
      Tracey l. Rogers är en certifierad livräddare och professionell astrolog baserad i Washington, DC Metropolitan Area. Tracey har över 10 år av livscoaching och astrologi erfarenhet. Hennes arbete har presenterats på nationellt syndikerad radio, liksom online-plattformar som Oprah.com. Hon är certifierad av Life Power Institute, och hon har en MA i internationell utbildning från George Washington University.Tracey Rogers, MA
      Tracey Rogers, MA
      Certifierad Life Coach
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Att göra en förändring borde inte kräva mycket ansträngning. Om du är tänkt att ändra något som din tankegång, tror du att det kommer att hända sig enkelt. Du måste fortfarande göra din del, men om du lägger fram mycket ansträngning, bör du byta ut hur du byter dig själv eller tänker på att förbättra din tankegång så att du inte blir frustrerad eller avskräckt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    Ställa en fråga

    WikiHow Video: Hur man bygger en positiv tänkande tankegång

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande