Hur man är glad utan att komma ihåg någonting om det förflutna

Du kanske också vet att det förflutna inte är något att oroa sig för. Men bortom det faktum, vågar många inte ens komma ut ur det förflutna och leva i nuvarande men snarare välja och bara upprepade gånger leva på vad som gick fel i det förflutna. Lyckligtvis är det helt möjligt att vara lycklig utan att komma ihåg det förflutna.

Steg

Del 1 av 5:
Bor du i det förflutna?
  1. Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg något om det senaste steget 1
1. Vet när du är fast i det förflutna. Var försiktig om du gör något eller alla följande:
  • Tänkande "om bara" hela tiden. Det här är en indikation på att du fortfarande försöker ändra det förflutna istället för att lära sig att leva med vad som hände och gå vidare.
  • Du tror fortfarande att du inte har det du vill ha från livet, även många år efter att ha haft det här "något".
  • Du uttrycker kontinuerligt att bli trött på saker utan att faktiskt göra någonting för att ändra dem. Du får dig att säga "Det har alltid varit så här", som om det är omöjligt att göra ändringar.
  • Du är rädd att dåliga saker kommer att hända eftersom du tror att det är allt som någonsin händer.
  • Kontrollera situationer och människor driver mycket av vad du gör och tänker på. Du känner att om du bara kan kontrollera människor eller situationer, kommer de inte att visa sig som det förflutna.
  • Du obsessar om något som hände och känner sig brant i skam, skam eller ilska.
  • Bilden med titeln var glad utan att komma ihåg något om det förflutna steg 2
    2. Tänk på dina vanliga känslor. Känner du negativa känslor för det mesta? Om du ofta exploderar i ilska, känner du att dina känslor är ute av kontroll eller undviker att vara sanningsenliga för andra, kan du låta det förflutna köra dig.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 3
    3. Tänk på hur ofta du går över saker som har hänt med dig. Om du omprövar och omprövar det förflutna, är du definitivt fast i den.
  • Finns du själv omspelning av tidigare situationer och tilldela skulden? Känner du dig skam? Är du arg på andra eller på något du inte kan lägga fingret på?
  • Relar du saker bara för att placera ditt fel i det varje gång?
  • Del 2 av 5:
    Distanserar dig själv från det förflutna
    1. Bild med titeln var glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 4
    1. Ta bort dig själv från tidigare erfarenheter. Försöka sluta tänka på det förflutna om och om igen. Detta är särskilt viktigt om allt du gör är att återuppleva dåliga situationer och hålla fördel av skulden, antingen på dig själv eller andra, eller mellan båda.
  • Bild med titeln var glad utan att komma ihåg något om det förflutna steget 5
    2. Inse att varje person förändras över tiden. Om du känner dig förvandlad med någon från det förflutna, var medveten om att den här personen skulle ha förändrats över tiden. Dessutom är vi alla mångfacetterade människor och visar olika sidor av oss själva mot olika människor eller vid olika tidpunkter. Att göra en ögonblicksbild i tid för en viss händelse får det att hålla sig fast och överdriver bara en enda aspekt av hur en person uppförde sig vid tidpunkten, det misslyckas med att ändra förändringar, för nyanser och för den verklighet som andra människor inte kommer att vara som den personen var.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det förflutna steg 6
    3. Ta bort återkommande dåliga tankar. Om något dåligt hände tidigare, om du förlorade någon eller en värdefull besittning, om du led en uppbrott, inser att det här är saker som ingår i livet. Visst, de kan minska ditt självförtroende, bryta ditt hjärta och få dig att känna dig förlorad för en tid men de är inte en anledning eller ursäkt för att spendera resten av ditt liv i en dimma eller försöker drunkna dig i sorg, droger eller ilska. När tankar om vad som hände resurface, träna dig själv för att titta på tanken istället för att simma inuti det. Se det formulär, se det försök att ta form och se det som syftar till att sap din energi. Tryck sedan bort det från dig och berätta det som trodde att du har noterat det men att det nu är dags för att det ska röra sig och göra plats för en tanke du är mer intresserad av att ha.
  • Ha en mental lista över saker att tänka på det, lämna dig känner dig positiv. Tänk till exempel på prestationer, morgondagens uppgiftslista, vänner du bryr dig om, ett favoritdjur, en planerad semester, en hoppad för renovering, etc. Sätt in den mer positiva upplevelsen för den negativa tanken.
  • Gör inte en dålig upplevelse i det förflutna i något större än det någonsin förtjänat att vara. Det kan bli en dålig vana, en anledning att inte gå vidare, om du tillåter det att vara sådan.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 7
    4. Minimera mängden ledsna låtar du lyssnar på. Försök att inte lyssna på dem eftersom sorgliga sånger ökar sannolikheten för att känna sig och till och med deprimerad.
  • Bilden med titeln var glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 8
    5. Be om ursäkt. Ibland är det bra att be om ursäkt för din del i något, så att du kan flytta bortom det.
  • Del 3 av 5:
    Bygga dig själv i nu
    1. Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det förflutna steg 9
    1. Tro på dig själv. Den person du är nu är den som spelar roll. Det förflutna har lärt dig lektioner men det definierar inte dig. Det som är viktigt är att nå inom dig själv och hitta dina styrkor och de värden du följer nu. Det här är vem du är, inte någon överfart.
  • Bilden med titeln var glad utan att komma ihåg något om det senaste steget 10
    2. Undvik att sätta ner dig själv. Tänk inte att du var förtjänt av något dåligt eller att den person som gjorde något för dig var till höger. Du förtjänade bättre och situationen är väl och riktigt över och gått.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 11
    3. Återupptäck elementen av dig själv du alltid trodde på. Tänk på de saker du älskar om dig själv och känner dig stolt över. Sätt dessa fram och mitt i ditt liv just nu.
  • Del 4 av 5:
    Hitta stöd
    1. Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det förflutna steget 12
    1. Försök att hänga med en vän du litar på mest. Minns lyckliga barndomsminnen. Gå på resor, picknick, filmer och andra roliga saker med dina vänner. Njut av nutiden och deras vänskap.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 13
    2. Prata med människor som bryr sig om dig och som inte är lika bundna i det förflutna. Ibland är familjemedlemmar en del av problemet, eftersom de fortsätter att återuppliva samma händelse och försöka styra resten av familjen. Om så är fallet, behåll dessa människor så mycket som möjligt. Men ibland kan familjemedlemmar hjälpa dig att gå vidare, så gör kloka val om de människor du spenderar tid runt. Vänner, familj och kollegor kan alla vara potentiella supportkällor, som kan terapeuter och din läkare.
  • Bild med titeln var glad utan att komma ihåg något om det förflutna steget 14
    3. Sluta tänka på vad andra kommer att säga om de hörde dina känslor. Försök att dela dem med någon som är pålitlig. Varje person behöver chansen att prata om hur de känner med människor som är snälla, tankeväckande och villiga att lyssna.
  • Del 5 av 5:
    Gör positiva saker
    1. Bild med titeln var glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 15
    1. Möta det förflutna och fortsätt. Prova ditt bästa för att inte springa från ditt förflutna men snarare ansikte det accepterar det och försök att leva med det.
  • Bild med titeln var glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 16
    2. Volontär. Spendera tid med andra är ett bra sätt att bygga ett nytt liv och sätt att se världen. Att hjälpa andra kan hjälpa dig att övervinna att fastna på plats, fokuserade bara på dina egna problem.
  • Överväga att ansluta sig till en orsak, volontärarbete med en lokal eller gemenskapsgrupp eller hjälpa människor att uppnå något du alla tror på frågor för nu och in i framtiden.
  • Hjälpa andra att övervinna sig fast i det förflutna. Lyssna på människor uppmärksamt och hjälpa dem att hitta mer positiva perspektiv och vägar framåt i sina liv.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 17
    3. Fokusera mer på framtiden. Ställ dig själv några mål för att uppnå. Ser fram emot istället för bakåt. Lär dig av dina misstag genom att upptäcka hur man övervinna saker som höll dig tillbaka innan. Var beredd att fortsätta lära, lära sig nya färdigheter och övervinna tidigare fördomar eller mentala blockeringar.
  • Bild med titeln vara glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 18
    4. Få några hobbyer. Om du inte redan har en hobby eller två, undersöka några. Gör något intressant, som att spela ett instrument, måla, matlagning eller ta upp en ny sport.
  • Gå med i en klubb eller gemenskap med samma intresse.
  • Om du inte vill vara runt andra människor, välj en hobby som kan göras i ensamhet, som att läsa, måla, skriva eller göra saker.
  • Bild med titeln var glad utan att komma ihåg någonting om det senaste steget 19
    5. Lämna alla saker och situationerna i tid. Tiden är en stor healer- som tiden går snart att glömma ditt förflutna och se till att du inte bara kommer ihåg det förflutna och gråta om det. Oavsett om det är bra eller dåligt, det har gått och kommer aldrig tillbaka - vad du gjorde fel var ett misstag som nu inte kan botas, men kan bli lovat att inte göra samma sak igen.
  • Tips

    Var snäll mot dig själv. Respektera dig själv som en människa. Älska dig själv.
  • Låt inte din mörkare sida täcka din ljusare / lekfulla sida.
  • Beklagar kan hjälpa dig att må bättre, men du kan (ibland) förlora förtroende för dig själv.
  • Varningar

    Godkänn dina misstag och försök att leva med dem, och låt aldrig ditt förflutna på din nuvarande och framtida.
  • Försök aldrig trotsa dig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande