Hur man är positiv hela tiden

Har du någonsin hittat dig själv runt någon som alltid kan hitta det bra i saker? Om du önskar att du kan vara en mer optimistisk person, inser att det finns små steg du kan ta för att göra en stor förändring i din Outlook. Genom att rikta in och reframing de negativa tankarna kan du ha om dig själv, skapar du en positiv tankegång. Denna positiva utsikter kan förbättra hur du hanterar smärtsamma eller negativa situationer.

Steg

Del 1 av 2:
Ändra din tankegång
  1. Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 1
1. Recitera positiva bekräftelser. Varje dag, kom ihåg saker som du beundrar och respekterar dig själv. Med tiden börjar du känna dig positiv om dig själv på grund av dessa självbekräftelser, positiva uttalanden som hjälper dig att känna dig uppmuntrad. Självbekräftelser kan också göra dig mer medkänsla och omtänksamt mot dig själv, bekämpa eventuella negativa tankar du kan ha. Exempel på positiva bekräftelser inkluderar:
  • Jag är kapabel och utrustad för att få saker gjort idag.
  • Jag har befogenhet att övervinna denna dåliga omständigheter och vända det här.
  • Jag är en stark och resursfull person, och jag kan fortsätta.
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 2
    2. Skriv ner dina positiva egenskaper. Använd dina positiva bekräftelser för att göra en lista över kvaliteter som du uppskattar. Fråga dig själv vad du tycker om dig själv mest och skriv ner dessa. Du kan också lägga till i färdigheter och prestationer som du är stolta över. Du kan till exempel skriva ner "rådig," "kapabel," eller "Avslutade min utbildning."
  • Använd din lista för att påminna dig om alla dina positiva egenskaper. Du kanske vill läsa dem varje dag så att dessa positiva tankar om dig själv sjunker i.
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 3
    3. Gör något du älskar. Det är lätt att falla i fällan av negativt tänkande när du inte tycker om vad du gör. Kanske är du överväldigad av jobbet eller ditt hemliv. Ta lite tid ut ur din dag för att göra något som ger dig glädje. Det kan vara så enkelt som att ha en kaffepaus med en vän eller blötläggning i badkaret i slutet av dagen.
  • Studier har visat att göra något som gör att du ler faktiskt kan hjälpa dig att lindra smärta.
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 4
    4. Känna igen vikten av förtroende och tacksamhet. Att bygga förtroende och självkänsla kan anses vara en form av positivt tänkande om dig själv. Studier har visat att känslan tacksam kan ge dig en känsla av välbefinnande och öka dina egna känslor av självkänsla. Tacksamhet kan också främja positiva känslor gentemot andra och kommer att hjälpa till att påminna dig om de goda delarna av ditt liv.
  • Känslor av tacksamhet har också kopplats till högre nivåer av empati, som hjälper dig att känna dig mer kopplad till andra.
  • Del 2 av 2:
    Öva en positiv livsstil
    1. Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 5
    1. Gör medveten meditation. Istället för att meditera för att rensa ditt sinne, fokusera på att vara närvarande i ögonblicket och fullt medveten om dina erfarenheter. Hitta en lugn bekväm plats och spendera lite tid på att fokusera på dina tankar. Detta kommer att skärpa din mentalitet och få dig att känna dig beredd, vilka båda kan hjälpa dig att hålla dig positiv. Berätta för ditt sinne att vara fortfarande och gör inget annat än att tänka från ögonblicket till ögonblicket.
    • Forskare har visat att mindfulness kan minska stressen. Detta förbättrar positivt tänkande genom att minska ångest, lågt humör och låg energi i samband med stress.
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 6
    2. Öva djup andning. Börja fokusera på dina andetag. Lägg märke till hur du känner dig emotionellt och fysiskt när du andas in och andas ut. Gör dig själv fokuserad på vad som händer runt dig. När du tar tankeväckande andetag, använd dina sinnen för att märka vad du ser, hör och känner dig i rummet eller rymden. Fråga dig själv om din kropp känner sig trött, avslappnad eller stel. Var uppmärksam på dina tankar och känslor.
  • Djup andning är ett bra sätt att återkomma vad som förbrukat de flesta av dina tankar och påverkat dina känslor hela dagen.
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 7
    3. Gör kognitiv beteendeterapi (CBT). Överväg att arbeta med en terapeut utbildad i CBT. Denna terapi kan hjälpa dig att ändra dina nuvarande sätt att tänka. Eftersom tankar starkt påverkar dina utsikter, börja ändra dina negativa tankar till positiva. För att göra detta måste du börja märka dina tankar. Stoppa dig själv när du börjar tänka en negativ tanke och reframe det för att bli positiv. Till exempel, om du är fast och väntar på en buss, uppskattar du den tid du måste koppla av eller ha en konversation med någon annan som väntar på bussen.
  • Det kan vara till hjälp att skriva ner dessa tankar för att hjälpa dig att reframe dem. Till exempel kan du skriva ner en negativ tanke (som ogillande körning i regnet) till något positivt (som att få mer träning i regnet).
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 8
    4. Skriv ner dina mål. En del av att vara positiv känner sig hoppfull om framtiden. Att ställa in mål är ett bra sätt att fokusera på framtiden. Du kommer också att dra nytta av ett boost i självkänsla när du uppnår mål. För att förbättra dina chanser att framgångsrikt uppfylla mål, se till att målen är:
  • Skriven ner (studier visar att dessa är mer detaljerade och sannolikt att vara uppfyllda)
  • Detaljerad
  • Realistiskt
  • Skapad med en tidsram eller deadline i åtanke
  • Formulerade positivt
  • Bild med titeln vara positiv hela tiden steg 9
    5. Har realistiska förväntningar. Medan du är positiv hela tiden kan låta som en bra idé, måste du vara realistisk med dig själv. Det kommer att finnas tider i ditt liv när du helt enkelt inte känner sig positiv. Faktum är att situationer kan komma upp som gör dig legitimt ledsen eller arg. Du kan dock använda en positiv utsikt för att hantera smärtsamma känslor och ge dig en känsla av hopp eller acceptans.
  • Till exempel, om du bara förlorat ett älskat husdjur, kommer du förmodligen att känna sig ledsen eller upprörd. Du kan fortfarande använda positivt tänkande för att påminna dig själv vad du måste uppskatta, som den tid du hade med ditt husdjur. Eller du kan använda positivitet för att påminna dig om att denna smärtsamma tid kommer att passera.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande