Hur man rensar dina ånger innan du dör

Livstidsperioden kan ge upp många känslor och en djup känsla av reflektion. Inte överraskande, ångrar kan ytan och fylla dig med skuld för vissa beslut som du har gjort i ditt liv. Du kan känna en känsla av brådskande att klara av dessa känslor och göra saker rätt innan du passerar. Genom att vara tankeväckande och ödmjuk, kan du rensa dina ånger innan du passerar.

Steg

Del 1 av 3:
Närmar sig ånger på ett hälsosamt sätt
  1. Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 1
1. Utforska dina känslor. Tänk på dina ånger och varför du ångrar dem. Vad gick fel för dessa ångrar att hända, och var tar du ansvar? Vilka känslor utlöses som ett resultat av ånger (ilska, sorg, sorg, ensamhet)? Är dessa viktiga för dig att hantera innan du dör? Om så är fallet, hur väljer du att hantera dessa känslor?
  • Bestäm hur du vill lösa dina känslor och varför det är viktigt att göra det här. Behöver du vidta åtgärder? Hur så?
  • Till exempel kan du ångra sig långt ifrån din familj och känna dig ensam och ledsen. Du kan välja att vidta åtgärder och bjuda in familj att besöka eller ta en tur för att besöka dem innan de passerar.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 2
    2. Använd fördelarna med ånger. Genom ånger kan du lära dig hur dina beteenden har medfört negativa konsekvenser. Känslor av ånger leder till att du vidtar åtgärder. Detta kan vara särskilt sant om du närmar dig döden, eftersom du inser att din tid löper ut.Om du upplever ånger, gör du vad du kan för att hitta uppfyllelse.
  • Till exempel kan du ångra att du inte reser till olika länder. Använd detta som bränsle för att börja resa nu. Du kanske inte kan resa världen, men du kan se saker du aldrig sett och har nya upplevelser.
  • Om din tid är nära, ta tillfället i akt att rensa luften med de du älskar och låt dem veta hur du känner. Till exempel, om du ångrar inte att spendera tillräckligt med tid med dina barnbarn, lämna ett arv för dem. Skriv bokstäver, spela in ljudmeddelanden eller skicka kort som ett sätt för dem att känna dig när de växer upp.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 3
    3. Reframe dina erfarenheter. I stället för att fokusera på negativ av ånger, fokusera på de lärdomar du lärde dig och hur de här lektionerna bidrog till ditt liv. En motorcykelolycka som lämnade dig med stora skador kan ha lärt dig livets dyrbarhet, eller en stor kamp med en vän kan ha hjälpt dig att inse hur du får emotionellt utlöst eller hur mycket den vän betyder för dig. Oavsett vad du ångrar, undersöka hur de påverkar dig och ditt livbanor.
  • Medan du ångrar kan slå dig djupt, försök och se vilka positiva effekter som dessa livserfarenheter kan ha haft för dig.
  • Faktum är att du kanske vill försöka ha tacksamhet för dessa stunder. Tänk på hur dessa stunder, svåra som de kanske har varit, gav dig chansen att lära, byta och växa.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 4
    4. Släpp det. Låt inte dina ånger påverka din självkänsla eller bli en depression. Om det finns något du inte kan göra något om, låt det inte förstöra dig. Påminn dig om att oavsett hur mycket du vill, kan du inte gå tillbaka i tiden. Acceptera vad som är och låt det gå.
  • Om du befinner dig, säger "om bara ..."Påminn dig om att du inte kan återuppleva det förflutna. Du kan dock vidta åtgärder för att acceptera dessa saker och kanske göra förändringar.
  • Till exempel, om du önskar att du hade gjort något annorlunda (som inte arbetat så hårt), känner igen att du gjorde det bästa du kunde vid den tiden. Acceptera hur du levde ditt liv och att du gjorde misstag.
  • Om du önskar att du hade spenderat mer tid med din familj kan du försöka nå ut och spendera tid med dem nu.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 5
    5. Undvik att skylla dig själv. Om du känner dig som att skylla dig för ånger har du, var försiktig med dig själv. Tänk på alla de faktorer som ledde till dina beslut: Kanske hade du begränsad kunskap, var under stress, eller kände press och gjorde ett dåligt beslut. Erkänna att du gjorde ett dåligt beslut eller misslyckades med att göra något. Att skylla dig själv är ett positivt sätt att hantera situationen, och kan få dig att känna dig värre.
  • Till exempel, om du har ett dåligt förhållande med din syskon, kan du känna dig ångra och skylla dig själv för att inte vara en bättre bror eller syster. Medan det kan vara sant att du kunde ha gjort bättre, säg till dig själv, "visste jag inte hur jag skulle känna mig nu. Jag vet att jag gjorde misstag, men jag kan inte placera all skulden på mig själv, som det var en tidigare version av mig själv, låst inkircumstance."
  • Del 2 av 3:
    Reparera relationer
    1. Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 6
    1. Uttrycka dina känslor. Om du tidigare lämnat några saker osynliga som du fortfarande önskar var ute i det öppna, säg dem nu. Du kan ångra inte att säga "Jag älskar dig" nog eller inte ursäkta när du behövde be om ursäkt. Medan du inte kan gå tillbaka och ångra dina handlingar har du möjlighet just nu att dela dina ärliga känslor med människor.
    • Sårbarhet har förmågan att utmana dig och omvandla ditt liv. Om du har kämpat med att vara sårbar och dela dina känslor är det inte för sent att börja nu. Öppna upp och säg, "Jag behandlade dig illa, och jag är så ledsen för det. Jag vet att jag släpper ner dig. Det gör ont för att veta hur mycket jag har skadat dig."
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 7
    2. Säg "Jag är ledsen." Erkänna dina fel och brister till de människor som behöver höra det. Det kan vara meningsfullt att rensa luften med vänner och familjemedlemmar innan de passerar. Om du inte är säker på var du ska börja, börja med den här formeln: uttrycka din ånger, förklara vad som gick fel eller vilken social norm kränks, ta ansvar, säg "Jag är ledsen", erbjuda en reparation och begär förlåtelse.
  • Till exempel säga, "Jag ångrar inte att spendera mer tid med dig när du var ett barn. Jag vet att du ville ha mig i ditt liv och var ledsna att jag inte var där. Det var mitt fel för att inte prioritera dig, och för det är jag ledsen. Jag vet att vi inte kan gå tillbaka i tiden, men jag vill spendera tid med dig nu och uppskattar vem du har blivit. Snälla förlåt mig."
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 8
    3. Förlåt dig själv. Erkänna ditt misstag och ta ansvar för det. Du kan känna dig skyldig, och det är okej. Men kom ihåg att du gör dåliga saker gör dig inte en dålig person. Erkänna alla sanningar till en situation och välj sedan att förlåta dig själv.
  • Till exempel kan du ångra att arbeta för mycket och inte spendera tid med kära. Erkänna att du gjorde val som negativt påverkat dina nära och kära, och de valen får dig att känna dig dålig. Ändå gjorde du sannolikt några bra val i dina relationer, också. Se det bra med det dåliga, och säg, "Jag gjorde val jag ångrar och känner mig dålig om dem. Jag känner igen dessa som misstag, och jag väljer att förlåta mig själv."
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 9
    4. Förlåtelse. Även om folk valde att inte förlåta dig för dina misstag, förlåt dem för deras. Erkänna andras val och beslut, även om de skadar dig och väljer att förlåta dem. Förlåt de saker som människor har gjort mot dig. Släpp av din ilska och vrede utan att känna att du måste minimera din negativa erfarenhet.
  • Om du har frågat förlåtelse från någon som är ovillig att ge den till dig, förstå och förlåta den här personen för att fortfarande ha negativa känslor mot dig.
  • Om någon har skadat eller förolämpat dig, är det nu en bra tid att förlåta och släppa. Skriv ett brev och säg, "du skadar mig verkligen, och jag har hållit det mot dig. Nej, jag ser att det är viktigt att jag låter det gå och förlåta dig."
  • Del 3 av 3:
    Få unstuck från det förflutna
    1. Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 10
    1. Låt dig vara glad. Ibland inser människor inte till slutet av livet som du kan välja att vara glad. Kanske spenderade du mycket av ditt liv olyckligt, men gör valet från den här dagen framåt för att välja lycka. Även om du inte kan ändra det förflutna, kan du göra varje dag en lycklig dag.
    • Fyll dina dagar med aktiviteter du tycker om. Starta nya aktiviteter som du alltid har velat göra. Syfte att hitta lycka i så många ögonblick som möjligt.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 11
    2. Nå ut till vänner. Du kan ångra att stänga människor ut ur ditt liv eller inte prioritera relationer mer under hela ditt liv. Dra nytta av den tid du har genom att ringa i de människor du vill spendera tid med och relationerna som är viktiga för dig.
  • Om du inte spenderar kvalitetstid med familj och vänner, är det dags att göra det. I stället för att titta på det förflutna, se till nutiden och framtiden för att få den uppfyllelsen.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 12
    3. Göra förändringar med andra som har gått. Du kan ångra åtgärder eller känslor du har mot någon som redan har gått. Nu kan du förstå deras situation och brådskan tydligare. Du kan ångra hur du behandlade någon i deras passera och inser nu när du önskar att du kunde göra det över. Medan du kanske inte har möjlighet att arbeta saker ut ansikte mot ansikte, överväga att skriva ett brev till personen. Ange vad som hände, vad du önskar skulle ha hänt, varför du önskar att det var annorlunda, och inkluderar en ursäkt. Sedan, se om det finns ett sätt att hedra den personens liv eller död.
  • Till exempel kan du ångra att bli full, kör och dödar någon. Skriv ett brev till den personen och bli en organdonör för att hedra den personens liv.
  • 4. Fokusera på nutiden. Använd din återstående tid på ett meningsfullt sätt. Försök att fråga dig själv - vad har jag lärt mig? Vad kan jag lära andra? Överväg att använda kreativt uttryck för att utforska var du är i nutiden och få unstuck från det förflutna. Försök måla, skriva brev, journaling, quilting, musik, drama eller andra former av konst för att uttrycka dina känslor. Att komma i kontakt med din konstnärliga sida kan hjälpa dig att kommunicera och släppa känslor och ånger, så att du kan vara närvarande och njuta av den tid du har lämnat.
  • 5. Låt dig tänka på de saker du gjorde rätt. När de ångrar tankarna Pop, påminna dig om att fokusera på dig är stolt över, de saker som gjorde dig lycklig, och vad gjorde ditt liv fullare. Till exempel, om du ångrar inte att gå till skolan när du hade förmågan eftersom du var för upptagen med familjen. Tänk på din familj och den glädje du har känt med dem. Påminn dig om att du gjorde dem en prioritet eftersom det var viktigast för dig. Var tacksam för det.
  • Bild med titeln Rensa dina ånger innan du dör steg 13
    6. Arbeta med en terapeut. Om du har svårt att hantera dina ånger och letar efter lite vägledning, överväg att få terapi. En terapeut kan hjälpa dig att arbeta genom dina känslor och använda specifika tekniker för att hjälpa dig att klara. Genom att använda ett kognitivt beteendemässigt tillvägagångssätt kan du börja ändra dina tankmönster för att minska ångerens känslor.
  • Du kan lära dig ersätta negativa tankar med mer positiva tankar som kan hjälpa dig att gå vidare och inte hålla dig fast i det förflutna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande