Hur man utvecklar din motståndskraft

Motståndskraft är förmågan att studsa tillbaka från tuffa situationer och för att undvika att bli offer för hjälplöshet. Att vara fjädrande kan hjälpa dig att hantera stress, sänka dina chanser att depression, och har även bevisats att människor lever längre. Du kan känna att du har haft så mycket otur att det är omöjligt att komma ut starkt i andra änden, men det slutar här. När du väl lär dig att gripa ditt liv genom tygarna och förbereda dig för det oväntade, kommer du att vara på väg att vara en mer fjädrande person - och att leva ett lyckligare, mer ändamål-fyllt liv. Att öka din motståndskraft kan uppnås genom att hantera hälsosamt med svåra känslor och situationer, engagera sig i fjädrande handlingar, tänkande fjädrande och bibehålla din motståndskraft på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera svåra situationer
  1. Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 1
1. Hantera din stress. Medan det kan vara svårt att hålla sig lugn under tider av svårigheter och oro hindrar stressen din förmåga att förbli fjädrande. Att hantera stress gör att du kan ta itu med svårigheterna med större lugn och fokuserat tänkande istället för att begrava sig djupare och försöka gömma sig. Göra stresshantering en prioritet, oavsett hur upptagen du är.
  • Om du är överbokad och under sov, se om det finns några åtaganden som du kan klippa på.
  • Njut av aktiviteter som låter dig helt varva ner. Ge dig själv det utrymme och fred att slappna av regelbundet och därigenom ge din motståndskraft en chans att öka.
  • Engagera sig i positiva aktiviteter för att minska stressen och öka ditt positiva humör.
  • Tänk på stress som en utmaning eller möjlighet. Om du är stressad betyder det att du bryr dig djupt om något du gör. Du är orolig för det. Använd din stress som ett sätt att informera dig om dina prioriteringar och skyldigheter. Ändra ditt tänkande från stressrelaterade tankar som, "Jag har inte tillräckligt med tid," till, "Jag vet att jag kan göra det här. Jag måste bara organisera mitt ansvar."
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 2
    2. Meditera. Meditering kan hjälpa dig att rensa ditt sinne, lägre stress och känna sig mer redo att möta dagen och eventuella utmaningar framför dig. Studier visar också att bara 10 minuters meditation kan få dig att känna sig som vilade som att få en annan timmes sömn, liksom att få dig att känna dig mer avslappnad och kunna klara av dina problem. Om du känner dig överväldigad eller bränd ut kan meditering hjälpa dig att sakta ner och känna med kontroll över din situation.
  • Hittar bara ett bekvämt säte och stäng dina ögon, med fokus på andan som stiger in och ut ur din kropp. Arbeta med att koppla av din kropp en del i taget. Blockera något ljud eller distraktioner.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 3
    3. Göra yoga. En studie från Harvard Medical School visade att människor som gör yoga i motsats till andra former av fysisk kondition var mindre benägna för arga utbrott och mer kapabla att hantera utmaningar. När du gör yoga, kommer du att hitta utmanande ställen och kommer att lära sig att bygga styrka och uthållighet i att hålla ut, även när din kropp ber dig att sluta - det bygger upp din förmåga att "hålla sig till" utmanande situationer och att hitta resurserna för att vara lugn och bestämd.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 4
    4. Odla din humor. Hårda tider kräver att du tittar på den lättare sidan. Humor hjälper dig att få perspektiv under svåra tider. Det förbättrar också din känsla av välbefinnande genom en ökning av dopaminnivåerna i din hjärna, och kan slutligen öka din övergripande hälsa.
  • Titta på en komedi, läs en rolig bok och spendera tid runt människor som är riktigt roliga. När du går igenom svårigheter, var noga med att balansera dina sorgliga filmer, böcker och tankar, med roliga, humoristiska, för att förhindra att du slår ner botten av förtvivlan.
  • Lär dig att skratta åt dig själv. Möjligheten att inte ta dig så allvarligt kommer det att göra det mycket lättare att möta utmaningar med ett leende på ditt ansikte.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 5
    5. Nå ut för support. Brist på socialt stöd kan leda till minskad motståndskraft. Medan det är lätt att släppa viktiga relationer i våra frenetiska liv är det viktigt att göra plats för dem. Goda relationer är en sten för Rock för motståndskraft och är en supportkälla när tiden blir tuffa. Behåll din familj och vänrelationer och du har ett ögonblick, pålitligt och tillförlitligt supportnät runt dig hela tiden.
  • En studie av 3000 sjuksköterskor med bröstcancer visade att sjuksköterskorna med 10 eller närmare vänner var fyra gånger mer benägna att överleva än de utan.
  • Bild med titeln utveckla din motståndskraft Steg 6
    6. Hitta en mentor. Eftersom brist på socialt stöd kan leda till mindre motståndskraft kan man hitta en mentor hjälpa dig att hantera livet när det blir svårt. Du kan känna att ditt liv är hopplöst och att livet grävas runt omkring dig, och att ha en äldre och klokare person som har varit där kan hjälpa dig att känna att du inte är ensam och som om du är utrustad för att hantera livets utmaningar.
  • Detta kan vara en person som lyckas i ditt fält, en morförälder, en äldre vän, eller verkligen alla som kan hjälpa dig att uppnå dina mål och ansiktsåtmäktige med ett nivåhuvud.
  • Om du är skola (elementär genom college) kan en skolrådgivare eller coach fungera som en användbar mentor och stöd för dig.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 7
    7. Fokusera på din hälsa. Det kan vara viktigt att prata genom de problem du står inför med någon som är i stånd att hjälpa dig att fatta bra beslut om att söka terapi, med hjälp av medicinska alternativ och hitta andra stödkällor som du behöver. Medan du kan möta svårigheter, är det viktigt att prata med en läkare för att du ska göra det bästa sättet.
  • Att se en läkare är inte Ett tecken på svaghet - medger att du kanske behöver lite hjälp faktiskt tar mycket styrka.
  • Metod 2 av 4:
    Vidta åtgärder för att främja motståndskraft
    1. Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 8
    1. Var en person av handling. Att vara ledig kan leda till mindre motståndskraft, men att vara aktiv och ta itu med dina problem kan du främja din förmåga att hantera tuffa situationer. Försök att undvika att orsaka över negativa tankar eller idéer. Istället, gör något om situationen.
    • Till exempel, om ingen vill publicera den roman du skrev, betyder det inte att du måste låta ditt värde ligga i vad andra tycker om ditt arbete. Var stolt över dig själv för ett bra jobbat jobb, fortsätt försöka bli publicerat, eller prova något nytt.
    • Om du har sparkat, plocka upp dig och leta efter ett annat jobb - eller ens överväga att hitta ett jobb som ger dig mer värde och gör dig lyckligare, även om du tar din karriär ner en ny väg. Även om det kanske inte känner att det blir avfyrade kan det vara det bästa som någonsin hänt med dig. Försök att tänka på positiva och flytta mot en lösning.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 9
    2. Hitta ditt syfte i livet. Att ha mål och drömmar ökar motståndskraften. En brist på syfte och mål minskar motståndskraften och kan lämna dig öppen för att utnyttja, manipulering och dåliga livsval - det minskar din känsla av kontroll över ditt liv, vilket enkelt kan leda till depression och ångest.
  • Tänk på vilka mål du har, oavsett om det är lite eller stort. Dessa mål ger en känsla av syfte till ditt liv och håller dig fokuserat. Skriv ner en lista med saker du vill uppnå i livet. Håll den här listan på ett säkert ställe och utvärdera dina framsteg regelbundet.
  • Lära sig att känna igen vad som ger dig en känsla av syfte i livet och vad som förringar det. Lev ditt liv i enlighet med dina värderingar och övertygelser.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 10
    3. Arbeta mot dina mål. Om du vill vara en mer fjädrande person, måste du inte bara ställa mål, men du måste jobba för att uppnå dem. Att göra en plan för att uppnå dina mål - om du får en avancerad grad, blir mer fysiskt passform, eller försöker komma över en uppbrott - kan hjälpa dig att känna sig riktad, fokuserad och driven.
  • Gör en mållista över allt du vill uppnå under nästa månad, 6 månader och år. Se till att varje mål är realistiskt och uppnått. Ett exempel på ett uppnåeligt mål skulle vara att förlora 10 kg på 3 månader. Ett orealistiskt (och ohälsosamt) mål skulle vara att förlora 20 kg på 1 månad.
  • Göra en vecka för vecka, eller månad för månad för att få vad du vill ha. Även om livet är oförutsägbart och du inte kan planera allt, kan du ge någon form av en plan hjälpa dig att känna dig mer i kontroll över situationen, och mer sannolikt att lyckas.
  • Berätta för andra människor om de mål du vill uppnå. Bara prata om dina mål och diskutera vad du ska göra kan hjälpa dig att känna dig mer skyldig att uppnå dem.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 11
    4. Söka kunskap. Människor som är fjädrande tenderar att vara mer nyfikna, upphetsade om livet, och vill veta mer. De omfamnar det okända och vill känna sig mer kunniga om världen. De är upphetsade om andra kulturer och vill lära sig om dem, och de är välinformerade och övertygade om sina åsikter, samtidigt som de kan erkänna när de vill veta mer om någonting. Det är denna törst efter kunskap som kommer att hålla dig upphetsad om livet, och kan få dig att vilja leva på trots motgång. Ju mer du vet, desto mer utrustade du kan känna dig att hantera ett stort bakslag eller utmaning.
  • Att lära sig ett främmande språk, läsa böcker och papper och titta på spännande filmer.
  • Fjädrande människor ställer alltid frågor när de står inför en ny situation. Ställ frågor tills du känner att du har ett fast grepp om en situation istället för att känna sig immobil och oförmögen att hantera det.
  • Metod 3 av 4:
    Ändra dina tankar mot motståndskraft
    1. Bild med titeln Utveckla ditt motståndskraft Steg 12
    1. Utveckla en positiv attityd. Att ha positiva tankar leder till positiva känslor, vilket kan öka din övergripande motståndskraft. Visst, det är inte lätt att ha en positiv attityd när du bröt din arm i en bilolycka som inte var ditt fel, eller när du har avslagits av de senaste fem tjejerna har du daterat. Det är en tuff situation - men det betyder inte att det är omöjligt. Din förmåga att vara optimistisk och att se dina motgångar som isolerade incidenter istället för indikatorer på din framtida framgång är exakt vad som gör att du lyckas i framtiden. Berätta för dig själv att bara din positiva attityd ensam har möjlighet att hjälpa dig att gripa fler möjligheter, vara kreativa om sätt att förbättra ditt liv och att känna sig mer uppfyllda övergripande.
    • Hitta ett sätt att nypa dina negativa tankar i knoppen. När som helst du märker att du tänker eller känner något negativt, försök att tänka på tre positiva tankar för att bekämpa de negativa.
    • Du vet vad som kommer att gå långt för att hjälpa dig att vara mer positiv? Hänger med positiva människor. Positiva attityder, precis som negativa attityder, är smittsamma, så spendera mer tid med människor som ser möjlighet i varje tur i stället för whiners och klagare, och ganska snart kommer du att märka förändringen i dig själv.
    • Undvik katastrofering. Även om något verkligen är hemskt kan ha hänt med dig, är chansen att det inte är världens ände. Försök att tänka på ett alternativt eller mer positivt resultat.
    • Fokusera på dina tidigare framgångar. Vad har du gjort det bra? Vad har du uppnått? Gör en lista över alla de positiva sakerna du har gjort i ditt liv. Du kan börja se hur fjädrande och uppnådd du redan är.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 13
    2. Omfamna förändring. En viktig aspekt av att vara mer motståndare lär sig att hantera och acceptera förändring. Studier visar att om du ser förändringarna i ditt liv som utmaningar istället för hot, kommer du att vara mycket mer utrustad för att hantera dem. Att lära sig att anpassa sig till nya situationer, oavsett om det går till en ny plats eller blir en ny förälder, är en överlevnadskunskap som hjälper dig att hitta kreativa lösningar på nya problem och att möta motgångar med relativ lugn och lätthet.
  • Arbeta på att vara öppen. Undvik att döma människor för hur de ser, vad de gör, eller vad de tror. Inte bara kommer det här att hjälpa dig att lära dig något nytt, men att vara medveten om en rad olika perspektiv kan hjälpa dig att se världen på ett nytt sätt om du är tvungen till en obekant situation.
  • Ett sätt att bli bättre vid omfamning förändras är att alltid försöka nya saker, oavsett om du gör nya vänner, plockar upp en ny målningsklass eller läser en ny genre av böcker. Att hålla sakerna färska kan göra dig mindre resistent mot förändring.
  • Visa förändring som ett tillfälle att växa, anpassa och omvandla. Förändring är nödvändig och bra. Säg till dig själv, "Jag accepterar denna förändring. Det kan hjälpa mig att växa och bli starkare, mer fjädrande, person."
  • Om du är andlig eller religiös, kan bön eller andra traditionella praxis hjälpa dig att acceptera förändring. Ha tro att saker kommer att fungera som de ska, även om de inte är exakt hur du föreställde dem. Fråga din högre makt för hjälp med att acceptera förändring.
  • Bilden med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 14
    3. Problemlösning. En del av anledningen till att vissa människor kämpar med att vara fjädrande är att de inte vet hur man möter sina problem. Om du utvecklar en fungerande metod för att hantera utmaningar, kommer du att vara mer benägna att känna sig kunna lösa dem och inte känna sig hopplös. Här är ett bra sätt för att hantera ett problem framför dig:
  • Förstå problemet först. Du kan känna att du är missnöjd med ditt jobb eftersom du inte betalas tillräckligt, men om du gräver djupt kan du se att det är verkligen för att du känner att du inte följer din passion - det här presenterar en helt ny uppsättning av problem än den du trodde du mötte ursprungligen.
  • Hitta mer än en lösning. Var kreativ och identifiera flera lösningar - om du tror att det bara finns en lösning på problemet (jag.e. Avsluta ditt jobb och försöka spela i ett band på heltid) så kommer du att gå in i problem eftersom ditt tillvägagångssätt kanske inte är praktiskt, genomförbart, eller kanske inte kan göra dig lycklig på lång sikt. Gör en lista över alla lösningar och välj dina 2-3 kandidater.
  • Sätt det i åtgärd. Utvärdera din lösning och se hur mycket det kunde hjälpa dig att lyckas. Var inte rädd för att få lite feedback. Om det inte fungerade, titta inte på det som ett misslyckande, men som en lärande erfarenhet.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 15
    4. Lär av dina misstag. Fokusera på vad du kan styra - dig själv. En annan kvalitet på fjädrande människor är deras förmåga att lära av sina misstag och att se dem inte som motgångar men som möjligheter att växa. Människor som är fjädrande tar sig tid att tänka på vad som inte fungerade så att de kan undvika att springa i samma slags problem i framtiden.
  • Om du befinner dig känner dig deprimerad eller orolig efter avslag eller misslyckande, tänk på hur det kan hjälpa dig att växa starkare istället. Du kan tänka på något, "Det som inte dödar mig gör mig bara starkare."
  • Som man brukar säga, "En smart man lär sig från sina misstag. En vis man vet hur man undviker dem." Även om du inte alltid kan undvika dina första misstag, kan du få den visdom som hjälper dig att inte göra samma i framtiden. Fokusera på lösningar eller sätt att undvika samma situation i framtiden.
  • Leta efter beteendemönster. Kanske har dina senaste tre relationer inte misslyckats bara på grund av otur, men för att du har misslyckats med att investera den nödvändiga tiden i dem, eller för att du fortsätter att försöka datera samma typ av person, som bara kanske inte är kompatibel med dig i slutet. Identifiera mönster som kan förekomma så att du kan börja hindra dem från återupptagande.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 16
    5. Fokusera på vad du kan styra. Personer som känner sig kontroll över resultatet av sina liv är mer motståndskraftiga mot utmaningarna. En person som inte är fjädrande står inför ett bakslag och tenderar att tro att det hände eftersom han på något sätt är ovärderlig, att världen är orättvist, och att saker alltid kommer att vara så.
  • I stället för att du inte har kontroll, kolla på motgångar och tror att de hände på grund av en olycklig situation, inte för att det var 100% ditt fel eller eftersom världen är en hemsk plats. Fokusera på alternativet att det inte kommer att alltid Pan ut på det här sättet.
  • Släpp av saker du inte kan styra och försöka anpassa.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthålla din motståndskraft
    1. Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 17
    1. Ta hand om dig själv dagligen. Du kan vara så upptagen med en seriös uppbrott, en arbetsförlust, eller en annan viktig händelse i ditt liv som du inte har tid att duscha eller få mer än några timmars sömn en natt. Men om du vill vara mentalt stark, måste du också vara fysiskt kunna. Om din kropp är i en funk eller du bara känner dig oförskämd, så blir du ännu mindre utrustad för att hantera utmaningarna. Oavsett hur fruktansvärt du känner, måste du göra ett försök att duscha, borsta tänderna, sova och komma in i en normal rutin, så att du kan börja känna som "vanligt" som du kan.
    • Var noga med att göra tid för mentala raster när du bryr dig själv också. Studier visar att ta mentala raster, oavsett om du bara dagdrömmer eller stänger dina ögon och lyssnar på en sång som du älskar, kan hjälpa till att avvärja dessa stresskemikalier och hindrar dig från att känna sig överväldigad.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 18
    2. Bibehålla din självkänsla. Din självkänsla beror bland annat på hur du värdesätter dig själv. Det är viktigt att bilda ett positivt perspektiv om dig själv och om livet i allmänhet för att säkerställa motståndskraft. I förvärv av kompetenser och ansvarsområden när du självkänsla, så det är viktigt att bli involverad i livet och inte dra sig tillbaka i dig själv och känna sig hotad. Om du känner att du är värdelös, så kommer du att känna dig oförmögen att ta itu med utmaningar.
  • Använd självförbättring genom att uppmärksamma dina positiva egenskaper, samtidigt som du minimerar dina negativa. Du kan börja med att göra en lista över allt du gillar om dig själv.
  • Söka värde genom att använda dina talanger och förmågor till fullo, vare sig det är ett professionellt, volontär, företag, hemfront eller annan kapacitet.
  • Lära sig nya förmågor och färdigheter så ofta du kan. Detta kommer att stärka ditt självkänsla och kan också avvärja rädslan. Till exempel, om du är rädd att dina barn kan skada någon dag, ta en grundläggande första hjälpen kurs för att minska din känsla av rädsla och att öka ditt förtroende för att kunna klara av att något händer.
  • Workshops, seminarier, kurser, etc., är alla goda sätt att förbättra din kunskap och att expandera ditt nätverk av bekanta på vilka du kan dra stöd om det behövs.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 19
    3. Nourish din kreativitet. Kreativitet är ett uttryck för dig själv och det sätt på vilket du bor. Kreativitet låter dig släppa ut vilka ord eller konversation som inte kan uttrycka eller ens förstå. Näring din kreativitet kan också hjälpa dig att vara mer kreativ när du hittar fler lösningar på problem, och visar dig att du kan titta på världen på mer än ett sätt.
  • Ta en fotoklass, skriv en dikt, ta upp vattenfärgmålning, redecorate ditt rum på ett original sätt, eller överväga att sy dina egna kläder.
  • Bild med titeln Utveckla din motståndskraft Steg 20
    4. Stanna fysiskt passform. Även om du inte behöver ha sex pack abs för att hantera en stor kris, är det fysiskt starkt att hjälpa. På grund av sinnets kroppsanslutning, om din kropp är starkare, har du byggt upp styrkan och uthålligheten för att ha ett starkare sinne, och det kommer verkligen att hjälpa dig i krisens ögonblick. Att vara fysiskt passande kan förbättra din självkänsla, positivt tänkande och förmåga att känna sig bemyndigad, som alla kommer att hjälpa dig att vara mer motståndskraftig.
  • Försök med att börja med något enkelt som att ta en promenad i solskenet i tjugo minuter om dagen - den här aktiviteten har visat sig hjälpa människor att vara mer öppna och redo att möta utmaningar.
  • Bild med titeln Utveckla ditt motståndskraft Steg 21
    5. Göra fred med ditt förflutna. Det är viktigt att unravel förbi motivationer som matar in i nuvarande tillvägagångssätt till livet. Innan du gör fred med det förflutna, kan de fortsätta att påverka och till och med styra dina nuvarande svar. Se bakslag och tidigare problem som en chans att lära sig.Förvänta dig inte att det här händer över natten men tackla det - slutresultatet blir ett mycket mer fjädrande själv. Journaling om vad som hände och vad du lärde dig av det kan hjälpa dig att komma överens med det förflutna. Se en terapeut, en rådgivare, eller din läkare om du inte kan arbeta via tidigare problem.
  • Tänk på tidigare motgångar som fick dig att känna att ditt liv var över. Se hur du kunde arbeta genom dem - och att komma ut starkare på andra sidan.
  • Om du känner att du saknar stängning på ett evenemang från ditt förflutna, försök att ta reda på vad det tar att gå vidare, till exempel att konfrontera någon eller besöka en plats där du brukade leva. Det är inte alltid möjligt att få stängning, men det kan vara ett sätt att ändra ditt tänkande om det förflutna så att du kan känna dig starkare när du tar itu med framtida utmaningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Alltid prata med en hälso-professionell om du inte kan klara av negativa och förödande känslor. Psykiska sjukdomar och störningar kan kräva professionell hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande