Hur man får kontroll över dina känslor

Även om det inte finns något i sig fel med någon form av känslor, kan vissa av dem leda till stora mängder nöd när de lämnas okontrollerat. Tack och lov finns det ett antal mentala hälsotekniker som du kan använda och livsstilsförändringar du kan göra för att kontrollera och övervinna dessa negativa känslor.

Steg

Metod 1 av 6:
Refocusing ditt sinne och kropp
  1. Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 1
1. Lägg märke till när du känner dina känslor att komma ifrån dig. Det första steget att få kontroll över dina känslor är att känna igen när de är ute av kontroll. Fråga dig själv vad det här känns som fysiskt och mentalt, och arbeta sedan för att identifiera det i ögonblicket. Fånga dina känslor när de börjar spiral kräver mindfulness och medveten, rationell tanke - bara erkännandet ensam kommer att börja markera dig i nuet.
  • Du kan uppleva fysiska reaktioner som en snabbare hjärtfrekvens, spända muskler och snabb eller grunda andning.
  • Mentalt kan du börja förlora fokus, känna sig orolig, panik eller överväldigad, eller känna att du inte kan styra dina tankar.
  • Sakta ner och fokusera på ett element i kroppens reaktion åt gången. Till exempel, om du plötsligt känner sig orolig, märker vad som känns som i din kropp: "Mitt hjärta slår väldigt snabbt. Mina palmer känner sig svettiga."Bekräfta och acceptera dessa känslor som de är, snarare än att döma dem.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 2
    2
    Andas djupt Att lugna dig själv. När dina känslor kommer ifrån dig, kommer din andning ofta att komma ur kontroll, blanda dina känslor av stress och ångest. Klipp av den här spiralen när du känner att det händer genom att ta flera djupa andetag för att lugna ner ditt sinne och kropp. Om du kan, prova en ändamålsenlig djup andningsteknik för den mest effektiva lösningen.
  • För att prova den här tekniken, placera först en hand på bröstet och den andra under din ribbbur. Inhale långsamt och djupt genom näsan för ett antal 4. Känna dina lungor och buken expandera när du fyller dem med luft.
  • Håll andan i 1 eller 2 sekunder och släpp sedan andan långsamt genom munnen. Syfte för 6-10 djupa andetag per minut.
  • Om ett fullständigt 4-tal är svårt för dig, kan du börja med en 2-räkning och jobba upp med träning. Försök bara att göra andan så djupt och även som du kan.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 3
    3. Fokusera på fysiska känslor för att nyligen ditt sinne. Att förlora kontrollen av dina känslor kan ofta komma med en förlust av själv och plats - du blir inslagna i dina känslor och förlora medvetenheten om var du är. För att motverka detta, tvinga dig att märka saker direkt runt dig eller fysiska känslor du upplever.
  • Jordningsövningar använder de flesta eller alla dina 5 sinnen för att hjälpa dig i det aktuella ögonblicket. Att tala högt är särskilt viktigt, eftersom det skiftar din hjärna bort från dina känslor. Kommer tillbaka till din kropp och fokuserar på nuvarande ögonblick kan hjälpa till med att male dig och stoppa din känslomässiga spiral.
  • Till exempel, titta och beskriva högt vad du ser. Lyssna på några ljud du kan höra, och ange de här också. Lägg märke till luktarna i området, och se om du kan smaka på något på tungan. Du kanske säger, "Mattan och väggarna är olika nyanser av blått, och väggkonst är abstrakt med blues, röda, grå och vit. Jag kan lukta kaffebryggning i brytrummet, liksom lukten av gamla filmappar."
  • Ta märke till vad det känns som att sitta i din stol eller hålla din kaffe mugg. Lägg märke till hur dina kläder känner, om några muskler är ömma eller spända. Du kan fokusera på något så enkelt när dina händer är i ditt knä.
  • Brygga en kopp varmt te och fokusera på känslan av att dricka det i det här ögonblicket. Hur känner koppen? Hur luktar det? Hur smakar det? Beskriv det högt för dig själv.
  • Beskriv en målning högt, listning så många detaljer som möjligt.
  • Bära en eterisk oljeblandning för att lukta när du känner dig stressad. Låt doften ta över dig och tala högt om vad du gillar om doften.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 4
    4. Koppla av dina muskler för att lindra fysisk och mental spänning. Gör en skanning av din kropp och se var du håller din stress, tvinga dig själv att slappna av det området. Oklar dina händer, slappna av axlarna och låt spänningen ut ur benen. Rulla nacken och skaka ut fingrarna. Frigörande fysisk spänning kan gå långt mot att städa ditt sinne.
  • Om du har problem med att koppla av din kropp, prova en metod som Progressiv muskelavslappning, eller pmr. Du kommer systematiskt att spända och släppa dina muskler i grupper, börja med tårna och arbeta uppåt. Att falla tillbaka på en viss metod som detta kan vara användbart när du inte kan fokusera på att hitta specifika spänningsområden.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 5
    5. Visualisera dig själv i en lugn, säker plats. Välj en plats, verklig eller föreställd, som du hittar lugn och lugnande. Stäng dina ögon och föreställ dig det, skapa så många detaljer som möjligt, medan du andas långsamt och jämnt. Släpp ut spänningen i din kropp och låt lugnet i din säkra plats tysta dina tankar och känslor.
  • Din säkra plats kan vara en strand, ett spa, ett tempel eller ditt sovrum - någon plats där du känner dig trygg och avslappnad. Tänk på de ljud du hör där, de saker du ser, och till och med lukten och texturerna.
  • Om du inte kan stänga dina ögon eller helt visualisera din säkra plats, försök att bilda det snabbt. Påminna dig om den lugna, centrerade känslan och ta ett par djupa, tysta andetag.
  • Om du upplever en negativ känsla medan du visualiserar, föreställ dig det som ett fysiskt objekt som du kan ta bort från din säkra plats. Till exempel kan din stress vara en pebble som du kan kasta bort, föreställa din stress som lämnar din kropp som du gör det.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 6
    6. Skapa din egen "Lycklig bok" eller "Glädjebox." Fyll det med glada minnen, till exempel foton och mementos, som en biljettstub till en favoritkonsert. Skriv ut inspirerande citat du tycker om att lägga till i din bok eller låda. Inkludera en tacksamhetslista eller tidskrift, liksom saker du hittar tröstande. Till exempel kan din låda också innehålla en rolig bok, några godis, en fin mugg och en låda med te. Dra ut din bok eller låda när du känner dig känslomässig.
  • Du kan också skapa en digital version av din glada bok med bilder, memes, inspirerande citat, gifs, etc. som får dig att må bra.
  • Metod 2 av 6:
    Konfrontera dina känslor
    1. Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 7
    1. Identifiera vad dina faktiska känslor är. Att lära sig att identifiera och namnge dina känslor kan ge dig kontroll över dem när du känner att de kör vild. Ta några djupa andetag, tvinga dig själv att se rakt ut på de saker du känner, även om det är smärtsamt. Fråga dig själv vad källan till den känslan är, och om den täcker upp för något annat som du är rädd för att konfrontera.
    • Till exempel, fråga dig själv hur man tar en stor examen gör dig så stressad. Det kan ha ett stort inflytande på din framtid, eller du känner att du måste göra det bra för att imponera på din familj. I roten av nerverna kan vara en rädsla för att din familjs kärlek beror på din framgång.
    • Namngivna känslor är faktiskt en färdighet som du kanske inte har lärt dig. Lyckligtvis kan du använda övningar från dialektisk beteendeterapi (DBT) för att hjälpa dig att lära dig att namnge dina känslor. Här är en bra övning att försöka: https: // dbselfhelp.com / what_skills.pdf
    • Kom ihåg att ingen känsla är "fel."Berätta för dig att inte känna något är ett sätt att skada dig själv ännu mer. I stället märker känslan utan att döma dom. Acceptera att känslan är naturlig och låt dig känna det.
    • Föreställ dig dina känslor som en karaktär som håller den känslan. Sedan spåra känslan tillbaka till sin grundorsak.
    • Identifiera och namnge de sanna känslorna bakom din emotionella turbulens ger dig kontroll över dem. Nu när du kan identifiera känslan för vad det är, vet du att det bara är en känsla, och att det inte behöver ha någon verklig makt över dig.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 8
    2. Ge dig själv tillåtelse att arbeta genom känslan. Bottling upp eller ignorera dina känslor kommer inte att få dem att gå bort. De kommer att bubbla upp och återuppta senare, så det är viktigt att du låter dig känna dina känslor. Men du behöver inte grymma på dem. Istället, avsätta ett block av tid, till exempel 15-30 minuter för att få ut dina känslor.
  • Till exempel kan du ringa en vän att ventilera eller skriva ut dina tankar i en journal.
  • Om du känner dig upprörd kan du ta ett ögonblick ensam att gråta.
  • Om du känner känslan i din kropp, som med ilska, stress eller avund, kan du behöva göra något fysiskt att arbeta ut det. Du kan gå en kort promenad eller göra yoga poses.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 9
    3. Tänk på vad du kan göra för att lösa situationen. Ibland kan du känna sig av kontroll emotionellt eftersom du inte kan se hur man kontrollerar situationen runt dig. Detta kan leda till "Rumating", en "trasig rekord" tankeslopp där du obsessar om den negativa tanken eller känslan i ett oproduktivt, vanligtvis vagt, sätt. Bryta den här cykeln genom att fokusera på några detaljer av den situation du kan adressera.
  • I stället för att roating om problem på jobbet genom att tänka, "varför är jag så dålig i mitt jobb?", Gör en lista med saker som du kan adressera. Du kanske pratar med din chef om hur man ökar din produktivitet, fråga någon mer erfaren för hjälp, eller börja försöka olika stresshanteringstekniker.
  • Arbeta för att acceptera de saker som dina egna ansträngningar inte kan adressera. Att släppa idén om att du behöver "fixa" eller "kontroll" varje element i en situation är ett sätt att befria sig från stress och känslomässig turbulens.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 10
    4. Bestäm hur du går vidare på det bästa sättet du kan. När du är redo att bestämma om en handlingsplan, se till att det är ett medvetet val, inte en reaktion på en annan, konkurrerande känslor. Tänk på hur du vill lösa den här situationen och varför. Vilka värderingar av dina är det här svaret? Gör det också vettigt rationellt?
  • Tänk på vad dina moraliska principer är. Vad vill du ha resultatet av denna situation att vara? Vad är det beslut som du är mest stolt över? Fråga dig själv vilken handlingsplan som är mest sannolikt att resultera i det resultat du vill ha.
  • Till exempel, om någon förolämpar dig, kan du inte göra någonting, svara aggressivt, eller säg att de ska sluta. Fråga dig själv hur du vill att den här situationen ska sluta, och hur man kommer dit utan att äventyra de saker du tror på.
  • Metod 3 av 6:
    Reagerar på dina känslor på ett hälsosamt sätt
    1. Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 11
    1. Lär dig att känna igen försvar i både dig själv och andra. Defensiveness leder inte bara till kontroll av känslor, det gör också att människor ser dig som alltför känslomässigt. Du kan känna dig defensiv om du känner dig stressad, frustrerad eller personligt attackerad. Det är dock viktigt att lyssna på andras åsikter, särskilt om de ges konstruktivt, utan att ta dem personligen. Du kan klara av defensivitet genom att minska hotet i situationen och återstående nyfiken på andras tankar. Här är tecken på defensiveness:
    • Vägrar att lyssna på negativ feedback
    • Gör ursäkter för misslyckanden
    • Förbigående skyll
    • Korsar dina armar för att stänga människor ut
    • Leende och nicka för att få personen att sluta prata
    • Noteringsskäl till varför du har rätt utan att prata med andra
    • Ignorerar feedback från andra
    • Med sarkasm eller kritik av andra att avböja från kritik om dig själv
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 12
    2. Ta försiktighetsåtgärder mot dina emotionella triggers. Dina triggers är aktiviteterna, människor, platser, saker eller händelser som konsekvent ger särskilda känslor i dig. När du väl känner till dina triggers kan du planera för dem och mentalt förbereda dig själv.
  • Till exempel, låt oss säga att din syster gör dig arg varje gång du ser henne. Innan nästa familj samlas, kan du engagera dig i avkopplande självomsorg innan du går, planera hur du kommer att ta pauser från din syster hela dagen. Du kan göra planer med en annan i förhållande till att göra något, eller du kan planera att lämna och hämta en maträtt. Begränsa hur mycket tid du spenderar med henne och planerar ett sätt att lämna tidigt, om det behövs.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 13
    3. Gör ingenting om någon försöker frustrera dig. Om du kan säga att någon stör dig bara för ägg på dig, ta ett djupt andetag och hålla sig lugn. Tala lugnt och vägra att låta dem komma till dig. När du bibehåller din coola kommer den person som ägnar dig att bli frustrerad och slutligen sluta.
  • När du känner dig redo att ta itu med dem, berätta för dem först vad du känner. Säg något som, "Jag blir frustrerad när jag känner att du bara försöker få en uppkomst av mig."
  • Därefter adressera frågan till hands och fråga dem om deras tankar om det, lyssna och svara på vad de säger. Till exempel kan du säga, "Låt oss faktiskt prata om problemet här, vilket försöker avsluta projektet i tid. Vilka idéer har du?"
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 14
    4. Koppla av om du känner dig arg eller upprörd. Om du känner dig arg, kan du knyta dina käkar och spända upp. Att ta några djupa andetag och koppla av dina muskler är ett enkelt och effektivt sätt att ringa ner starka känslor, vilket kan hindra dig från att göra något du kan ångra senare.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 15
    5. Försök att göra motsatsen till vad du normalt skulle göra. Om du känner dig att reagera på starka känslor på ett sätt som är typiskt för dig, stoppa dig själv. Ta en stund och tänka på vad som skulle hända om du försökte motsatsen till din vanliga reaktion. Hur skulle resultatet förändras? Om det skulle bli positivt eller produktivt, prova den nya metoden istället för din gamla.
  • Till exempel kan du bli störd när din make regelbundet inte gör disken. I stället för att starta ett argument, utmana dig själv för att göra disken själv, sedan artigt fråga din make om de kan hjälpa till.
  • Om det här låter svårt, börjar börja med att ändra en liten sak i taget. I stället för att skrika på din make, berätta för dem hur du känner dig i en mer neutral röst. Om det fortfarande är för hårt, gå och ta en 5 minuters paus. Så småningom kan du arbeta dig mot att ändra din reaktion för gott.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 16
    6. Ta bort dig från en situation som genererar negativa känslor. Ibland går den bästa reaktionen bort och undviker dina triggers helt och hållet. Om en situation kan omarbetas relativt enkelt och utan att skada andra, gör vad du kan för att ta bort dig själv och dina negativa känslor.
  • Till exempel, om du är på en kommitté på jobbet som innehåller personer som är ofokuserade, kan du bli upprörd när du deltar i mötena. En strategi för att hantera denna frustration är att be om att återupptas till en annan kommitté.
  • Metod 4 av 6:
    Kommunicera med självsäkerhet och assistent
    1. Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 17
    1. Express känslor direkt och självsäkert. Lära sig kommunicera självständigt är ett sätt att uttrycka och styra dina känslor samtidigt som du skapar förändring i en oönskad situation. Det är okej att säga att ange din åsikt eller säga nej till saker som gör dig obekväma eller att du helt enkelt inte har tid för, så länge du gör det klart och taktfullt.
    • Till exempel, om en vän inbjuder dig till en fest, kan du säga: "Tack för att du tänkte på mig! Jag gillar verkligen inte stora folkmassor, så jag skickar den här tiden. Vad sägs om vi träffas för kaffe istället?"Detta gör att du kan uttrycka dina känslor istället för att hålla dem inuti och låta dem styra dig.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 18
    2. Använd "I" -statement för att göra din punkt utan att skylla på andra. Denna typ av kommunikation hjälper dig att uttrycka dina känslor utan att skylla eller belittla andra. Innan du säger en mening som kan komma undan som skyller eller dömande, stoppa dig själv och omstrukturera den i en observation eller ett yttrande.
  • Till exempel, istället för att säga "Du bryr dig inte om mig," Du kan försöka: "Jag kände mig ont när du inte ringde mig tillbaka när du sa att du skulle. Vad hände?"
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 19
    3. Bjud andra att dela sina perspektiv. Ingen situation har bara en sida. Att be andra att dela sina tankar kan hjälpa dig att förstå deras perspektiv och skapa en jämn dialog. Aktivt lyssnande kan också hjälpa till att lugna dina egna känslor, vilket ger dig kontroll över dem och sätter dig i rätt mentala utrymme för att lägga sina idéer att använda.
  • När du delar din åsikt, följer du det med något som: "Vad är dina tankar om detta?"
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 20
    4. Undvik dömande språk som "bör" och "ost."Dessa uttalanden känner sig skyller och kan leda till känslor av frustration och ilska att saker inte är det sätt du vill att de ska vara. När du märker att du använder "bör", sluta, "eller andra förväntade ord eller fraser, sluta och komma ihåg att ingenting och ingen är perfekt. Utmana dig själv att omfamna ofullkomlighet och acceptera saker som de är just nu.
  • Till exempel, istället för att tänka "Min partner borde aldrig skada mina känslor," Du kan försöka påminna dig om att det inte var personligt, och att du båda gör misstag.
  • Om du inser att du är svår på dig själv, visa dig själv vänlighet och medkänsla. Till exempel, om du tänker något som "Jag borde ha studerat för detta test mer. Jag kommer att misslyckas, "Ändra det till" Jag studerade hårt och jag är så beredd som jag kunde vara. Oavsett vad som händer, blir jag bra."
  • Metod 5 av 6:
    Skapa lugnande fysiska rutiner
    1. Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 21
    1. Arbeta regelbundet för att slappna av och släppa av ånga. Att få motion, särskilt lugn och repetitiv övning som att simma, gå eller springa, kan hjälpa till att lugna ditt sinne och dina sinnen. Du kan också försöka övningar som yoga eller Pilates, vilket fokuserar på att stänga sinnet genom lugnande, sträckande övningar och andningstekniker.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 22
    2. Engagera olika sinnen på nya sätt att lugna din kropp. Odla ett fokus på skönhet och lugn uppskattning av världen runt dig för att arbeta i din dagliga självvårdsrutin. Detta fokus på tacksamhet och fysiska sinnen kan också hjälpa dig att lugna dig i ögonblicket, när du känner dig stressad eller utom kontroll. Experimentera med några olika tekniker, som:
  • Lyssnar på lugnande musik.
  • Petting en hund eller katt. Förutom att fokusera dina sinnen har studier visat att regelbunden interaktion med ett älskat husdjur kan minska depression.
  • Går en lugn promenad, med fokus på skönheten i din omgivning.
  • Tar ett varmt bad eller varm dusch. Fysisk värme slappnar av och lugnar de flesta.
  • Ät din favoritmat och smaka.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 23
    3. Försök lugnande självkontakt. Människor kräver tillgiven touch för att trivas. Positiv beröring släpper ut oxytocin, ett kraftfullt hormon som ökar ditt humör, lindrar stress och får dig att känna sig bunden till andra. Tekniker som kan hjälpa dig att koppla av i ett emotionellt ögonblick är:
  • Placera din hand över ditt hjärta. Känn ditt hjärta att slå, stigande och fallande av bröstet, och värmen på din hud. Upprepa några positiva ord till dig själv, som "Jag är värd kärlek" eller "Jag är bra."
  • Ger dig en kram. Korsa armarna över bröstet och placera händerna på dina övre armar och kläm dig säkert. Upprepa en positiv fras, till exempel "Jag älskar mig själv."
  • Kopp ditt ansikte med dina händer, som du skulle för ett barn eller en älskad, och stroke ditt ansikte med fingrarna. Upprepa några vänliga ord till dig själv, som "Jag är vacker. jag är snäll."
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 24
    4
    Öva meditation. Meditation är ett utmärkt sätt att lindra ångest och depression, samtidigt som du förbättrar din förmåga att hantera stress. Regelbunden Mindfulness meditation kan också hjälpa dig att reglera dina känslor. Du kan ta en klass, använd en online guidad meditation, eller lär dig att göra medvetenhet meditation på egen hand.
  • Sitta upprätt i en bekväm, tyst plats. Ta djupt, rensa andetag och fokusera på ett enda element i din andning, som ljudet eller expansionen av dina lungor när du fyller dem med luft.
  • Expand ditt fokus för att inkludera resten av din kropp. Lägg märke till vad dina andra sinnen upplever. Försök att inte döma eller fokusera för mycket på någon känsla.
  • Acceptera varje tanke och känsla som det verkar och erkänna var och en utan dom genom att säga till dig själv, "Jag har tanken att min näsa kliar."Om du hittar din koncentration som Waning, fokusera din uppmärksamhet på din andning.
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 25
    5. Öva upprepande självbekräftande mantra till dig själv. Kärnprincipen för mindfulness accepterar erfarenheterna från det nuvarande ögonblicket utan motstånd eller dom. Det är lättare sagt än gjort, men du kommer att upptäcka att när du övar mindfulness tekniker blir de nya "vanor" som din hjärna antar. När du är i en hård situation, upprepa några stödjande fraser till dig själv, som:
  • Jag kommer inte alltid att känna det här sättet, och den här känslan kommer att passera.
  • Mina tankar och känslor är inte fakta.
  • Jag behöver inte agera på mina känslor.
  • Jag är okej i det här ögonblicket, även om det är obekväma.
  • Känslor kommer och går, och jag har kunnat komma igenom det här i det förflutna.
  • Metod 6 av 6:
    Arbetar mot långsiktig fred
    1. Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 26
    1. Möta rötterna i din känslomässiga oro så att du kan flytta förbi den. Om du upplever kronisk brist på känslomässig kontroll, försök att se djupare in i din personliga historia för att hitta sitt ursprung. Att veta var din känslomässiga turbulens kommer från kan hjälpa dig att räkna ut hur man accepterar det och läker det.
    • Tänk på hur konflikt hanterades i din familj medan du växte upp. Visste dina föräldrar eller dölja sina känslor? Var vissa känslor "off-gränser"? Vilka känslor är mest obekväma för dig, och hur hanterade din familj det?
    • Du kan också tänka på att vända poäng i ditt liv, som en skilsmässa, en död eller en stor förändring som att flytta hem eller förlora ett jobb. Vilka känslor kände du, och hur reagerade du på dem?
  • Bild med titeln Gain kontroll över dina känslor Steg 27
    2. Utmana övertygelser och mönster baserade i rädsla eller irrationalitet. Att räkna ut var din känslomässiga turbulens stammar från ger dig makt att konfrontera och övervinna de övertygelser som orsakar det. Ta ett steg tillbaka från situationen och objektivt identifiera negativa övertygelser, som rädsla eller otillräcklighet. Vad orsakar de toxiska känslorna? Vad kan du göra för att konfrontera och övervinna dem?
  • Till exempel kan känslor att inte vara tillräckligt bra dyka upp som "diskvalificera det positiva" tänkandet: Om någon säger något bra om dig, räknas det inte, men om de säger något dåligt om dig, du "visste det hela tiden." Utmana detta genom att märka alla saker du gör rätt i ditt liv.
  • Emotionell oro som orsakas av rädsla kan manifestera som en tendens att hoppa till slutsatser, när du gör en negativ bedömning trots att det inte finns några fakta för att säkerhetskopiera det. Utmana detta sätt att tänka genom att stoppa dig själv vid varje steg och undersöka bevisen för dina slutsatser.
  • Oavsett vilka andra komplexa negativa känslor du upptäcker, kan du utmana nästan alla genom att fråga dig vad den opartiska sanningen är och visar dig med medkänsla.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 28
    3. Börja en journal för att utöva självreflektion. Journaling om dina känslor kan hjälpa dig att lära dig att identifiera dina känslor. Det hjälper dig också att lära dig att känna igen vad som kan utlösa vissa känslor och hjälper dig att känna igen användbara och ohjälpliga sätt att hantera dem.
  • Använd din tidskrift för att känna igen dina känslor, ventil om saker du känner dig dålig om, visa dig med medkänsla, tänk på orsakerna till vissa känslomässiga svar och ta ansvar och kontroll av dina känslor.
  • Fråga dig själv frågor i dina journalposter, till exempel: hur mår jag just nu? Tror jag att något råkade provocera detta svar? Vad behöver jag när jag känner det här sättet? Har jag känt det här sättet förut?
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 29
    4. Reframe negativa tankar till positiva. Lära sig bli mer positiv I dina utsikter tar tid och övning, men det kan också förbättra din motståndskraft mot osäkra eller upprörande känslor och erfarenheter. I slutet av varje dag skriv ner 1 eller 2 positiva saker som hände, även om det bara var en bra sång som du hörde på radion eller ett roligt skämt.
  • Öva att ersätta permanenta uttalanden med flexibla. Till exempel, om du är stressad över en tentamen, kan du anta att det inte går att studera eftersom du kommer att misslyckas ändå.
  • I stället för att anta att du inte kan förbättra, reframe dina tankar till något som ", jag gör extra flash-kort och går med i en studiegrupp. Jag kan inte essera testet, men jag vet att jag gjorde mitt bästa."Titta på erfarenheten som något som kan ändras med lite ansträngning gör dig mer benägna att lyckas.
  • Bild med titeln Få kontroll över dina känslor Steg 30
    5. Sök professionell hjälp. Ibland kan du försöka ditt bästa för att styra dina känslor och fortfarande känna sig överväldigad av dem. Att arbeta med en licensierad mentalvårdspersonal kan hjälpa dig att upptäcka ohjälpliga känslomässiga svar, och lära sig nya, hälsosamma sätt att bearbeta dina känslor.
  • Svårighetsgradering av dina känslor kan ibland vara en indikator på ett allvarligare problem, såsom tidigare missbruk eller trauma, eller det kan vara tecknet på en störning som depression.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Det är viktigt att kontrollera dina känslor, men undertrycka dem eller förneka att de existerar är helt annorlunda.Att undertrycka dina känslor kan orsaka fysiska störningar och mer känslomässiga symptom.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande