Hur man utvecklar ett starkt inre lokus av kontroll: hantering av motgångar, vilket gör bra val och vistas motiverade

Känner du någonsin som att vissa saker bara arbetar mot dig i livet och det är inte mycket att göra med det? Även om det kan tyckas svårt att klara sig, arbetar med att bygga ett internt kontrolltillstånd bidra till att förbättra din tankegång. Ditt lokus av kontroll är din tro på hur mycket inflytande du har över händelserna i ditt liv. Vi vet att du förmodligen har några frågor, så fortsätt läsa för att få veta mer om hur du kan börja ta ansvaret för ditt liv!

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad betyder det att ha ett internt kontroll av kontroll?
  1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 1
1. Du tror vad som händer i ditt liv beror på de val du gör. Om du har ett internt kontrolltillstånd, lägger du ödet i dina egna händer. Du tror inte att andra personer eller utomstående krafter kan få dig att lyckas eller misslyckas, eftersom du tar åtgärderna för att komma dit på egen hand. Du tror att de val du gör direkt påverka resultaten, och lycka har inget att göra med det.
  • Till exempel, om du passerar ett riktigt svårt test, vet du att du gjorde det bra från att uppmärksamma i klassen och studera hårt.
  • Som ett annat exempel, om du får ett nytt jobb som du älskar, tror du att det beror på det hårda arbetet du spenderade efter position och förberedelse för intervjun.
  • 2. Du har en tillväxtinriktning istället för en fast. Du har en tillväxt om du alltid vill förbättra dina talanger genom att arbeta hårt, göra en plan och få inmatning från andra. En person med en fast tankegång anser att de har naturliga talanger som de bara råkar ha. Eftersom du konsekvent väljer att fatta bra beslut att förbättra med en tillväxtminskning, drivs du av de saker du kan kontrollera.
  • Till exempel läser en författare med en tillväxtminskning ständigt, skriver och får feedback om sitt arbete från andra människor för att hitta sätt att förbättra. En författare med en fast tankeset tycker att de är begåvade utan någon övning.
  • Fråga 2 av 8:
    Vilka beteenden kan jag arbeta med för att utveckla mitt interna kontroll av kontroll?
    1. Bild med titeln utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 2
    1. Ta ansvar för dina handlingar istället för att skylla på andra. När något dåligt händer, är det lätt att säga att du inte kunde göra någonting för att förhindra det. Tänk istället på de val du gjorde. Sluta och överväga hur du bidrar till problemet och ser om det finns något du kan ändra för att göra situationen bättre. Om du är fel, ber om ursäkt för vad du har gjort så att du inte flyttar skulden på en annan person.
    • Till exempel, om du kommer in i en fender Bender, skyll inte den andra personen för olyckan eller berätta för dig själv att du bara är otur. Istället erkänna att du kanske har blivit distraherad och inte betalar tillräckligt med uppmärksamhet medan du körde. Ber om ursäkt till den andra föraren och acceptera skulden för olyckan.
    • Lära känna dig själv - förstå vilken typ av person du är, vad du tror, ​​vad du vill ha ur livet, och vad dina styrkor är. När du vet vem du är, är det lättare att förlita sig på dig själv.
    • Försök att undvika självkänsla och självmedlidande eftersom båda tenderar att skifta skyll på andra människor.
  • 2. Fokusera på lösningar när du stöter på problem. När något dåligt händer med dig, låt det inte vara allt du tänker på. Fokusera på de saker du har lärt dig av erfarenheten istället för att titta på negativen. Snarare än att förlora hopp eller göra ingenting, se om det finns något du kan göra för att förbättra situationen. Brainstorm en lista över möjliga lösningar och välj den som är mest effektiv. Därifrån, kom med en handlingsbar och realistisk plan du kan följa steg för steg.
  • Till exempel, om du måste avsluta ett arbetsprojekt som någon annan började, kontrollera vad som redan är gjort och göra en lista med eventuella förbättringar du kan lägga till. Skriv sedan en lista över de saker du fortfarande behöver sluta och hur du kan slutföra dem.
  • Fråga 3 av 8:
    Hur kan jag göra bättre val för att förbättra mitt interna kontroll av kontroll?
    1. Bild med titeln utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 4
    1. Ställ in verkliga mål för att basera dina beslut på. Identifiera vad du verkligen vill göra med ditt liv och varför det är viktigt för dig. Välj de mål du känner den mest passionerade och får dig att känna dig uppfylld. Bryta ner dina mål i mindre mätbara steg du behöver slutföra. Ställ in en tidsram för att du ska nå ditt mål och se till att det är möjligt att nå. Sedan sätter du dina ansträngningar och energi i dessa beslut så att du är närmare att nå dina mål.
    • Till exempel, om du vill bli en datorprogrammerare om 1 år, börja med att skriva ner allt du redan vet hur man gör. Då gör några grundläggande online-sökningar för att se vad du behöver lära dig eller vilka grad du behöver för ett jobb som programmerare. Därefter kan du börja lära av videor eller online kurser för att träna varje dag.
    • Fokusera på de beslut som du direkt kan kontrollera. Till exempel, om du vill vara en bättre kock, prova några nya recept, laga mat för dina vänner och ta några matlagningskurser.
  • 2. Omfamna nya möjligheter även om de är läskiga. Om du är rädd för misslyckande, kanske du inte tar ett fantastiskt tillfälle som kommer upp i ditt liv. Aktivt leta efter saker du vill göra och uppnå, och bli involverad i dem. Tryck dig ur din komfortzon och gör saker som du normalt inte skulle göra. Medan du gör något nytt, håll ett öppet sinne och tänk på hur upplevelsen gynnar dina mål.
  • Till exempel, även om du inte tror att du är en bra konstnär, dela ditt arbete med vänner så att du kan få feedback. Du vet aldrig vem som du redan gör.
  • Som ett annat exempel, om det finns en ledarposition på jobbet du vill, men du inte exakt passar arbetsbeskrivningen, ta chansen att tillämpa ändå.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur ska jag hantera misslyckanden och motgångar?
    1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokt kontrollsteg 6
    1. Reframe misslyckanden som lärande erfarenheter. Även om du misslyckas med något, vänd det från en negativ till en positiv. Om något går fel, se tillbaka på vad du gjorde för att få den punkten så att du kan se dina missteps. Håll en positiv tankegång och undvika att bli boggad av negativiteten av situationen. Bestämma de bästa sätten du kan växa och lära av situationen. Nästa gång du befinner dig i en liknande situation, kom ihåg vilka steg som ledde till misslyckande och vidta åtgärder som hjälper dig att få dig ett bättre beslut.
    • Till exempel, om du inte kan avsluta en 5K-tävling i den tid du ville, känna igen att du inte har tränat tillräckligt eller att du inte fick en god natts sömn på förhand. Om du kör en tävling igen, börja träna hårdare och se till att du lägger dig till sängs på en rimlig tid så du är väl vilad.
    • Som ett annat exempel, om du investerar mycket pengar i ett företag och det flops, är det mer finansigt ansvarigt och ser till att förbättra dina ledningsstilar.
  • 2. Gå vidare från negativa händelser istället för att bo på dem. Snarare än att bli bekymrad över vad andra människor tycker om dig och negativa känslor, acceptera vad som hänt och gå vidare till nästa sak. När du känner negativa tankar kommer, ta en minut för att känna igen dina känslor och reflektera över dem. Du kan också försöka distrahera dig själv med motion, prata med en vän eller starta ett projekt.
  • Till exempel, om du känner dig om att inte få ett jobb, försök spela ditt favoritspel eller gå en lång promenad till Destress. Därefter kan du leta efter nya jobb att ansöka om.
  • Fråga 5 av 8:
    Hur kan jag bli motiverad för att förbättra mitt interna kontroll av kontroll?
    1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 8
    1. Bygg ett nätverk av stödjande människor. Det kan vara väldigt svårt att känna sig motiverad och fatta bra beslut för att uppnå dina mål, så fråga om din väns och familjens hjälp. Titta på dem för uppmuntran och inspiration på vad du kan göra för nästa steg för ditt mål. Få dem att hålla dig ansvarig för att du sätter i det ansträngningar du behöver.
    • Gå med på nätet eller personliga samhällen av människor som delar liknande mål. Till exempel, om du vill lära dig teckenspråk, leta efter en klubb i skolan eller ditt lokala community center för att träffa andra människor.
    Fråga 6 av 8:
    Vilka är fördelarna med ett internt lokus av kontroll?
    1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 9
    1. Du kan ha högre självkänsla och mer självförtroende. Eftersom du tar kontroll över vad du gör, känner du dig mycket bekvämare och säker på dina förmågor. Du kan påverka vad som händer i ditt liv, så du mår mycket bättre oavsett om du misslyckas eller lyckas.
    • Medan det är bra att vara säker på dina förmågor, var försiktig så att du inte får för arroganta om vad du kan göra på egen hand.
  • 2. Du kan känna dig mer driven för att uppnå dina mål. När du bryter ner stegen i dina mål, se vilka händelser du kan styra så du är motiverad att sätta din bästa fot framåt. Hitta nya lösningar på problem du har tidigare haft och känna dig nöjd när du fyller i varje steg och kommer närmare att avsluta ditt mål.
  • Känna till dina gränser för hur mycket du kan styra eftersom du kan göra dig mer stressad eller ängslig om du ställer in baren för dig själv för dig själv.
  • Fråga 7 av 8:
    Är det bättre att ha ett internt eller externt lokt kontroll?
    1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 11
    1. Många psykologer säger ett internt kontrolltillstånd är bättre. Eftersom personer med ett externt lokus av kontroll skyller oturliga händelser eller andra människor, tenderar de att vara mer passiva och stressade ut. Du kan styra några av de saker i livet som tar dig ner, så räkna ut de steg du kan ta för att förbättra.
    • Ett externt lokus kontroll gör dig mindre motiverad eftersom du är mer benägna att ha dåliga förväntningar om de saker du gör.
    • Dessutom, om din självkontroll är baserad på externa omständigheter, och då förändras dessa omständigheter, kan det vara mycket riskabelt.
    Fråga 8 av 8:
    Hur påverkar kontrollen av kontroll stress?
    1. Bild med titeln Utveckla ett internt lokus av kontrollsteg 12
    1. Du hanterar stress bättre med ett internt kontrolltillstånd. Eftersom du fattar beslut om hur du klarar av stress, kommer du normalt inte att känna så överväldigad. Undvik att placera skulden på någon annan, annars är du mer benägna att stressa ut. Tro på dig själv så kan aktivt försöka göra situationen bättre.

    Varningar

    Om du tror att du kan styra absolut allt i ditt liv, kommer du att känna dig orolig och stressad. Se till att du ställer in realistiska förväntningar för dig själv istället.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande