Hur man är mentalt motståndskraftig

VIDEO

Livet är fullt av oväntade vridningar. Vissa är inkonsekvent medan andra är livsändande. Medan det kan vara frestande att ge upp efter att något inte visar sig som du planerat, kan en fjädrande tankegång hjälpa dig att övervinna misslyckanden och nå dina mål. Du kan förbättra din mentala motståndskraft genom att lära av dina erfarenheter, odla realistisk optimism, ta hand om dig själv efter ett bakslag, gå upp och gå vidare i ditt dagliga liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Odla en fjädrande tankegång
  1. Bilden med titeln är mentalt fjädrande steg 1
1
Utmana problematiskt tänkande. Det sätt på vilket du tittar på motgångar kan ha en allvarlig inverkan på huruvida du kan samla styrkan eller inte igen. När något inte vänder sig som du hoppades kan du ha ett automatiskt svar som du inte ens är medveten om, ett svar som sätter en onödigt negativ snurr på situationen. När du upplever ett bakslag, ta några djupa andetag att lugna sig, och försök att märka vilka meddelanden du ger dig själv. Utmana de tankar som hindrar din elasticitet.
  • Att fråga dig några viktiga frågor kan hjälpa dig att se var du kan ha vägblock till motståndskraft. Visa du motgångar som tillfälligt eller permanent? (Till exempel säger du "Tja, jag fick inte det jobbet," eller, "Ingen kommer någonsin att anställa mig"?) Låt du dem påverka orelaterade områden i ditt liv? (Säger du "Jag är inte en mycket snabb läsare," eller "Jag är dum och inte bra på någonting"?) Skyller du på dig när dåliga saker händer? (Säger du, "Det förhållandet fungerade inte för att han inte är redo att begå" eller "Han dumpade mig för att jag är olovlig och inte en bra partner"?)
  • När du identifierar negativ självtalning kan det bidra till att utmana dessa tankar. Du kan göra det genom att skriva uttalandet ("Jag är dum och inte bra på någonting") på ett papper, gör sedan två kolumner. I en kolumn skriver du de bevis som stöder tanken ("Jag kunde inte avsluta läsförståelsens del av min examen i tid") och i den andra kolumnen, skriv de bevis som uppträder tanken ("Jag får A i min vetenskap och matte klasser, och jag gör verkligen bra på engelska när jag kan läsa i min egen takt. Jag är också bra på fotboll och sång.")
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 2
    2. Uppsättning mål. Att ha personliga mål ger dig en känsla av riktning och fokus. Det kan göra det lättare att skaka dig själv och komma tillbaka till jobbet om du har ett tydligt mål att arbeta mot. Dessa mål kan också hjälpa dig att fatta beslut - om du är osäker på vad du ska göra, kan du fråga dig själv "Hjälper det mig att uppnå mitt mål?"
  • Se till att du ställer in smarta mål - mål som är specifika, mätbara, uppnåliga, relevanta och spårbara. Om ditt mål är helt enkelt "Gå ner i vikt," Det är för vagt att ha någon hjälp. Ett smart mål skulle vara något som: "Jag kommer att förlora 8 pund senast den 31 mars med att skära 500 kalorier från mitt dagliga intag och ta Zumba-klasser tre gånger i veckan."
  • Kom ihåg att mål kan justeras. Om du inser ett mål är orealistiskt (som "Jag kommer att förlora 25 pund på en månad"), det är okej att omarbeta målet till något som kan uppnås.
  • Du kan också bestämma att ditt mål inte längre är något du vill (kanske ditt mål var att komma in i lagskolan, men du har insett att du verkligen vill bli filmmakare). Det är okej att göra ett nytt mål om dina prioriteringar förändras.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 3
    3. Var en realistisk optimist. Människor som är både optimistiska och realistiska tenderar att vara framgångsrika. Att erkänna möjligheten till ett mindre än idealiskt resultat, förstå behovet av hårt arbete för att nå ett visst resultat, och upprätthålla en positiv utsikter är alla nyckeln till att odla och upprätthålla mental motståndskraft.
  • När konfronteras med ett problem eller ett problem, gör du inte dig själv för att tro att det bara finns en lösning. Kom med planer A, B och C och skriv ner de positiva sakerna som kan komma ut ur varje.
  • Försök att säga till dig själv, "Jag vet att framgång är möjligt, men det kommer att kräva hårt arbete på min sida och kommer att innehålla hinder."
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 4
    4. Ge dig själv tillåtelse att känna dina känslor. Efter ett bakslag är det lätt att försöka sopa alla dina negativa känslor under mattan och gå vidare utan att bearbeta dina känslor. Istället, utöva mental motståndskraft i ögonblicket och låta dig känna alla känslor i samband med en viss situation. Detta hjälper dig att hitta balans och känna sig mindre överväldigad.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 5
    5. Lägg åt tid för att bearbeta dina känslor. Ibland kan du behöva ta tid ur våra upptagna scheman för att bearbeta hur du känner för en situation. Detta kan vara så enkelt som att gå för en lugn promenad eller ta ett långt bad.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 6
    6. Skriv om dina erfarenheter. Det är viktigt att korief själv efter ett mindre än idealiskt resultat. Tänk på hur du har behandlat liknande situationer i det förflutna och återkallande strategier du har använt för att komma igenom tuffa tider. Att skriva om dina erfarenheter i en tidskrift kan hjälpa dig att bearbeta en situation, lära sig de lärdomar som presenteras för dig och gå vidare.
  • Bilden med titeln är mentalt fjädrande steg 7
    7. Släpp din rättighet. Många av oss känner sig berättigade till ett liv som inte inkluderar motgångar och hinder. Denna orealistiska attityd är antitetisk för mental motståndskraft. Erkänna att livet är fullt av oväntade vändningar och ingen har rätt till ett enkelt liv.
  • Försök att spendera tid volontärarbete på ett lokalt hemlöst skydd eller matbank. Att se andras kamp i ditt samhälle kan hjälpa dig att släppa av rättigheter.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 8
    8. Förvänta dig inte att vara lycklig hela tiden. Den mänskliga erfarenheten är fylld med både glädje och sorg, och det är viktigt att omfamna känslor över det spektret. Att tillåta negativa och positiva känslor att samexistera är avgörande för att bli en mer fjädrande person.
  • När du känner dig ledsen eller arg, försök inte att täcka det med skratt och ler. Istället tillåta dig att känna dessa känslor helt.
  • Metod 2 av 3:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 9
    1. Skapa och upprätthålla starka sociala förbindelser. Att hålla sig socialt är nyckeln till att utveckla mental motståndskraft. Socialiserande med vänner, familjer och kollegor är avgörande för både vår mentala och fysiska hälsa. Isolera inte när du känner dig nere - istället försök dela dina känslor med en betrodd vän eller älskad.
  • Bild med titeln vara mentalt fjädrande steg 10
    2. Öka din fysiska kondition. Forskare har funnit att fysisk kondition är direkt kopplad till mental motståndskraft. Förstärkning av din kropp är bemyndigande och kommer att öka din mentala hälsa, vilket gör det lättare att vara mentalt motståndskraftigt när livet kastar dig en apa.
  • Försök att ställa bort tid varje dag för fysisk aktivitet, även om det bara är en kort promenad eller ett fotbollsspel med dina barn.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 11
    3. Öva avkoppling och stresshanteringsteknik. Mentalt fjädrande människor vet hur man hanterar sina stressnivåer, vilket hjälper till att hålla energinivåerna och optimismen upp. Djupt andning, en vanlig yoga-övning, bön och meditation är alla aktiviteter som kan hjälpa dig att hantera din stress.
  • Var inte rädd för att söka hjälp från en psykisk hälso-professionell. De kan hjälpa dig att utveckla stresshanteringspraxis som ökar din mentala motståndskraft.
  • Metod 3 av 3:
    Komma upp och gå vidare
    1. Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 12
    1. Kom tillbaka på rätt spår med din dagliga rutin. Livets motgångar kan kasta oss för en slinga, stör ofta den dagliga rutinen i våra liv. Att fokusera på välbekanta uppgifter som att gå till jobbet, städa huset och ta hunden en promenad kan hjälpa dig att komma tillbaka och gå framåt.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 13
    2. Hitta lektionen. Fjädrande människor vet att varje bakslag, varje misslyckande, allt som går fel, är en lektion i förklädnad. Medan det är viktigt att gå vidare från misstag, berätta för dig själv att du först kommer att ta reda på vad du kan lära dig av erfarenheten. Ibland kan lektionen helt enkelt vara, "Jag kan inte styra allt."
  • Bekanta dig med begreppet "Posttraumatisk tillväxt." Detta hänvisar till studien av hur trauma - från sjukdom till sexuella övergrepp mot flyktingupplevelser - kan leda till positiva förändringar. Folket i dessa situationer upplever förluster, men samtidigt producerar dessa förluster värdefulla vinster. En händelse kan låta dig känna sig utsatt och sårbar men samtidigt kan det också avslöja din styrka och förmåga att överleva och övervinna.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 14
    3. Lära sig att släppa taget. Ibland fungerar situationer inte som du önskar. Det är viktigt att lära sig när man ska släppa. Om du har försökt ditt bästa och gjort allt inom din makt i en given situation, kan det vara dags att släppa och gå vidare.
  • Om du har försökt ditt bästa för att göra ändringar med en vän men misslyckades, det kan vara dags att släppa vänskapen.
  • Om du har gett ditt till ett skrivprojekt men känner att det fortfarande är kort, låt det gå och gå vidare till en ny uppsats eller dikt.
  • Bild med titeln vara mentalt fjädrande steg 15
    4. Fortsätt att driva dina mål. Alla kommer att falla ner vid någon tidpunkt i livet. Det som är viktigt är inte hur många gånger du faller, men hur du väljer dig själv. Vara ihållande och fortsätt arbeta mot dina mål trots hindren i din väg. Din uthållighet kommer att betala slutligen.
  • Titta på varje misslyckande som ett experiment - nu när du vet vad som inte fungerar kan du fortsätta att leta efter vad göra arbete. Kanske försökte du sluta röka kall kalkon men började röka igen efter en månad. Nu har du en värdefull bit av information - du vet att du inte kan sluta kallt kalkon, och att du behöver prova en annan metod, kanske genom att använda plåstret.
  • Bild med titeln är mentalt fjädrande steg 16
    5. Förlora inte hoppet. Återstående hoppfull är en av de viktigaste komponenterna att bli en mer mentalt fjädrande person. Upprätthålla en positiv, men ändå realistisk utsikter på framtiden. Låt inte tyngden av det förflutna dra ner dig.
  • Gör en lista över alla positiva möjligheter för din jobbsökning. Bara för att det bara fanns två jobb i ditt område, betyder det inte att det inte kommer att bli tio i år.
  • Tro att saker blir bättre. Tänk på alla gånger du har fallit ner i det förflutna och de stora sakerna som hände när du plockade upp dig själv. Du har det här!
  • Expert Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Varför blir jag orolig och förlorar fokus senare på dagen?
      Lauren Urban, LCSW
      Lauren Urban, LCSW
      Licensierad psykoterapeut
      Lauren Urban är en licensierad psykoterapeut i Brooklyn, New York, med över 13 års behandlingserfarenhet som arbetar med barn, familjer, par och individer. Hon fick sina mästare i socialt arbete från Hunter College 2006 och specialiserat sig på att arbeta med LGBTQIA-samhället och med kunder i återhämtning eller med tanke på återhämtning för narkotika och alkoholanvändning.Lauren Urban, LCSW
      Lauren Urban, LCSW
      Licensierad psykoterapeut
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Vi vet inte riktigt, men oddsen är höga att det har att göra med det faktum att du vanligtvis är trött sent på kvällen. När du går igenom en lång dags arbete, skolan eller aktivitet, kommer du att bli utarmad av resurser. Så det kan vara svårt att stanna i toppformen i slutet av dagen.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 2
    • Fråga
      Hur kan jag vara mer mentalt motståndskraftig?
      Amy Wong
      Amy Wong
      Ledarskap och transformationell tränare
      Amy Eliza Wong är ett ledarskap och transformationell tränare och grundaren av alltid med avsikt, en privatpraxis för individer och chefer som söker hjälp med att öka personligt välbefinnande och framgång och att omvandla arbetskulturer, utveckla ledare och förbättra retentionen. Med över 20 års erfarenhet tränar Amy en-mot-ett och bedriver workshops och keynoter för företag, medicinsk praxis, icke-vinster och universitet. Baserat i San Francisco Bay-området är Amy en vanlig instruktör vid Stanford Fortsättningsstudier, innehar en MA i transpersonell psykologi från Sofia University, en certifiering i Transformationell Life Coaching från Sofia University och en certifiering i Conversational Intelligence från Creatingwe Institute.Amy Wong
      Amy Wong
      Ledarskap och transformationell tränare
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Se till att du fokuserar på dina mål och hur de får dig att känna så du är mer medveten.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 1
    Ställa en fråga

    WikiHow Video: Hur man är mentalt fjädrande

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande