Hur man gråter och låt det ut

Hur länge har det varit sedan du senast hade ett bra, hårt gråt? Gråtande gör att du faktiskt känner dig bättre, för det är din kropps metod att frigöra stress. Men om du har gått månader eller år utan att gråta, kan det vara svårt att komma ihåg hur man börjar. Att gå till ett lugnt ställe, frigör dig från distraktioner, och låta dig djupt känna känslor kommer att sätta dig i rätt sinnesstämning. Se steg 1 och bortom att lära sig tekniker som hjälper dina tårar att flöda fritt.

Steg

Del 1 av 3:
Låta tårarna flöda
  1. Bilden med titeln gråta och låt det hela steg 5
1. Hitta ett bra ställe att gråta. De flesta som har problem med att låta sig gråta föredrar att uppleva sina känslor ensam, bort från andra. Det kan vara lättare att låta dig verkligen uppleva dina känslor när du inte är orolig för vad någon annan tänker. Det är verkligen inget fel med att gråta framför andra, men du kan finna det mer avkopplande att vara själv först.
  • Ditt sovrum kan vara ett bra val om det är en privat, lugn plats.
  • Om ditt hus har många andra människor i det, försök att köra någonstans privat så att du kan gråta i bilen. Men se till att du känner dig tillräckligt bra när du kör där och bakåt, medan körning kan vara farligt.
  • Du kan också gråta i duschen - ingen kommer att höra dig där.
  • Att vara ute kan hjälpa dig att frigöra dig för att bearbeta känslor. Leta efter en privat plats i parken eller på stranden.
  • Bilden med titeln gråta och låt det allt ut steg 6
    2. Rensa ditt distrahationschef. Många människor driver sina känslor åt sidan och begraver sig i distraktioner för att hålla sig från att gråta. Denna teknik är så effektiv att den kan leda till att man går månader eller år utan att gråta. Vid det första tecknet på sorg, tenderar du att slå på TV: n och tillbringa kvällen som skrattar på din favoritutställning? Nästa gång du börjar känna dig, motstå den impulsen och låt dig känna känslan. Det är det första steget att ha ett bra, hårt gråt.
  • Det finns många andra typer av distraktioner. Du kan stanna sent på jobbet varje natt, spendera all din tid att gå ut istället för att vara ensam, eller läser artiklar online tills du somnar. Tänk på vad du brukar göra när du inte är i humör för att känna känslomässig och fatta beslutet att sluta och fokusera på dina känslor.
  • Bild med titeln gråta och låt det hela gå 7
    3. Tänk djupt om vad som gör dig ledsen. I stället för att låta dina tankar hoppa bort till något mindre viktigt, fokusera ditt sinne på de känslor som virvlar runt i ditt huvud. Låt dig bara tänka igenom dem istället för att försöka trycka dem bort.
  • Om du är ledsen, tänk hårt om händelsen som medförde dessa känslor. Tänk på hur mycket du önskar att det inte hade hänt, vad ditt liv var som tidigare, och vad ditt liv kommer att vara från och med nu. Låt dig förstå och känna förlusten av vad som kan ha varit.
  • Oavsett vilka starka känslor som orsakar att du vill gråta, tänk det igenom och låta det ta en framträdande plats i din hjärna. Observera hur mycket det stressar dig, och vilken lättnad skulle det vara om problemet bara skulle gå iväg.
  • Bilden med titeln gråta och låt det allt ut steg 8
    4. Låt dina känslor svälla tills du gråter. Börjar du känna att din hals strama lite? Svälj inte och tvinga dig att sluta tänka på vad som gör dig ledsen. Istället, låt dina känslor övervinna dig. Fortsätt tänka på vad du önskar inte hade hänt. När tårarna börjar flöda, motstå inte dem.
  • När du verkligen börjar gråta, kommer det troligen att vara svårt att sluta. Fortsätt gråta tills du har låt det ut - du vet när du är klar.
  • Den genomsnittliga längden på en gråtning är 6 minuter.
  • Bild med titeln gråta och låt det utgå till steg 9
    5. Må bättre. När du är klar med att gråta, tänk på hur du känner. Om du är som de flesta, kommer du att upptäcka att din hjärna känner sig lite friare av känslan som var bogging nere. Du kanske inte känner dig glad, men du känner mig förmodligen lugnare, mindre ängslig och redo att ta på sig dina problem. Hålla fast vid den känslan, och bli vana att gråta när du behöver. Det blir lättare med övning.
  • Enligt en studie rapporterar 85% av kvinnornas bättre efter att ha gråtat, medan 73% av männen gör.
  • Om du inte mår bra efter gråt, överväga varför. Det kan vara svårt att skaka av år av att bli tillsagd att gråt är svag, och så vidare. Om du är generad att du grät, försök att komma ihåg att det är helt naturligt och friskt.
  • Del 2 av 3:
    Känner sig bekväm med att gråta
    1. Bild med titeln gråta och låt det allt ut steg 1
    1. Glöm det du lärde dig om att gråta. Var du lärde att modiga människor inte gråter? Många människor som höjdes för att hålla allt inuti har mycket problem med att uttrycka känslor som vuxna. Men gråt är en nödvändig del av livet som faktiskt främjar bra mental hälsa. Gråt kan vara ett uttryck av sorg, smärta, rädsla, glädje eller bara rena känslor, och det är ett naturligt, hälsosamt sätt att låta dessa känslor springa genom våra kroppar.
    • Män tenderar att ha mer problem att låta allt ut än kvinnor gör, främst för att män lär sig att hålla sina känslor för sig själva. Men gråt är lika naturligt för män som det är för kvinnor, även om de gör det mindre ofta. Flickor och pojkar gråter ungefär samma mängd tills de når 12 års ålder. När de blir vuxna, gråter män 7 gånger om året, medan kvinnor gråter 47 gånger om året.
    • Gråt är inte på något sätt ett tecken på svaghet. Det är ett uttryck för känslor som inte har något att göra med beslutsfattande. Du kan fortfarande ta modiga handlingar, även om du gråter i väntan på. Faktum är att gråta kan hjälpa dig att bearbeta de känslor du känner och tänker tydligare om vad som händer.
    • Gråt är inte för spädbarn, i motsats till vad du kanske har hört. Barn är mer benägna att gråta eftersom de ännu inte har internaliserat tanken att det är något fel med det. Men behovet av att gråta går inte bort när du växer upp.
  • Bild med titeln gråta och låt det alla ut steg 2
    2. Se fördelarna med att gråta. Gråt är ett sätt som människor släpper emotionell spänning. Det är en naturlig kroppslig funktion som händer som ett resultat av känslor som bygger upp och behöver vara släppa ut. Intressant är människor de enda däggdjur som producerar tårar som ett sätt att uttrycka känslor. Gråt är en överlevnadsmekanism som hjälper oss på följande sätt:
  • Det lindrar stress och sänker blodtrycket. Över tiden kan intensiv stress och högt blodtryck leda till svåra medicinska problem, och gråt hjälper till att mildra dessa problem.
  • Det är ett sätt att Ta bort toxiner som bygger upp när du är upprörd. Vissa kemikalier bygger upp i ditt system när du är stressad, och gråter hjälper till att utvisa dem genom tårar - särskilt känslomässiga tårar, i motsats till tårar som bildas som ett resultat av irritation.
  • Det ökar ditt humör omedelbart efteråt. Det här är inte bara i människors huvuden - det är ett vetenskapligt faktum. När du gråter, blir din mangansnivå lägre. Uppbyggnaden av mangan leder till stress och ångest, så gråt är naturens sätt att lätta emotionell smärta.
  • Bild med titeln gråta och låt det utgå 3
    3. Ta reda på varför du håller allt i. Nu när du vet alla de goda sakerna som kommer om när du gråter, tänk på vad som kan stoppa dina egna tårar från att flyta. Om det har varit länge sedan du har kunnat gråta, kan du behöva göra ett medvetet försök att komma till den punkt där du kan släppa dina känslor genom tårar.
  • Har du negativa tankar om att gråta? Om så är fallet, försök att ändra dina åsikter och se att det inte är något fel med att gråta - det är bra för dig.
  • Har du problem med att uttrycka känslor i allmänhet? Tillåter dig att gråta kommer att vara en bra start för dig. Att kunna bearbeta känslor på detta sätt hjälper dig att vara mer känslomässig i allmänhet.
  • När du trycker på dina känslor och håller dig från att gråta, går de känslor inte bort. Du kan känna dig antingen arg eller numb.
  • Bild med titeln gråta och låt det utgå 4
    4. Ge dig själv tillåtelse. Att låta dig gråta är ett sätt att ta hand om dig själv. Det är ett sätt att hedra dina känslor istället för att neka dem och trycka ner dem. När du gråter, låter du dig vara du. Att ge dig själv denna känslomässiga frihet kommer att ha en positiv effekt på din mentala hälsa.
  • Om du kämpar för att du själv kan uttrycka känslor, föreställ dig själv som ett barn. Tänk på hur du var fri att vara dig själv då, gråta när du kände dig ledsen att en rolig dag var tvungen att sluta, eller när du föll av din cykel och skrapade knäna. De händelser som gör att du gråter som en vuxen kommer att skilja sig från de som fick dig att brista i tårar som barn, men du kan fortfarande försöka återta den känslan av känslomässig frihet.
  • Det kan också hjälpa till att tänka på hur du behandlar andra när de gråter. Berättar du för dem att sluta, hålla den i? När din bästa vän känner sig övervinna och börjar gråta, ger du förmodligen en kram och uppmuntrar dem att låta det hela. Behandla dig själv med samma vänlighet, snarare än självkänslighet, kan hjälpa dig att känna dig bekväm att gråta.
  • Del 3 av 3:
    Använda Tearjerkers för att hjälpa dig att gråta
    1. Bild med titeln gråta och låt det allt ut steg 10
    1. Titta på gamla bilder. Detta är ett surefire sätt att få tårarna som flyter om du är ledsen om en viss person, din familj eller hur mycket livet har förändrats. Gå igenom ett gammalt fotoalbum eller dra upp bilder online och låta dig blicka på var och en så länge du vill. Kom ihåg de goda tiderna du hade med folket i bilderna, eller hur mycket du älskade en viss plats.
  • Bild med titeln gråta och låt det allt ut steg 11
    2. Titta på en ledsen film. Det kan vara mycket katartiskt att titta på en film med en plot så ledsen det gör att du gråter. Även om skådespelarna är i en situation helt annorlunda än din, titta på dem gå igenom ledsna tider och gråta själva kan hjälpa till att vända på dina tårar. När du börjar gråta under en film, låt dina tankar vända sig till din situation, så du kan bearbeta dina känslor om ditt eget liv. Om du behöver förslag till en ledsen film att titta, prova följande:
  • Stålmagnolier
  • Stella Dallas
  • Bryta vågorna
  • Blå valentin
  • Rudig
  • Gröna milen
  • Schindlers lista
  • Ut-och in
  • Titan-
  • Pojken i de randiga pyjamasna
  • Min tjej
  • Marley och jag
  • Bokens tjuv
  • Rum
  • Romeo + Juliet
  • Anteckningsboken
  • Felet i våra stjärnor
  • Givaren
  • Upp
  • Gammal yeller
  • Där den röda fernen växer
  • Hachi
  • Forrest gump
  • Bild med titeln gråta och låt det hela steg 12
    3. Lyssna på emotionell musik. Rätt musik kan vara det perfekta sättet att hjälpa dina känslor väv större i din hjärna. Ett av de bästa sätten att använda musik som hjälper dig att gråta är att välja ett album eller sång du lyssnade på vid en annan tid i ditt liv, eller en som påminner dig starkt av någon som är borta. Om det inte finns någon särskild sång eller artist som passar räkningen, prova en av dessa extremt ledsna sånger:
  • "Inte den kärlek vi drömmer om" - Gary numan
  • "Förlorat" - Gary numan
  • "Jag är så ensam jag kunde gråta" - Hank williams
  • "Ont" - Johnny Cash
  • "Tårar i himlen" - Eric Clapton
  • "Ensam" - Les misérables
  • "Jolen" - Dolly parton
  • "Motion Picture Soundtrack (solo piano)" - Radiohuvud
  • "Säg det som om du menar det" - Matchbok romantik
  • "jag har älskat dig för länge" - Otis Redding
  • "Hur kunde detta hända mig" - Enkel plan
  • "Jag vet att du bryr dig" - Ellie Goulding
  • "Hejdå min älskare" - James Blunt
  • "Bära dig hem" - James Blunt
  • "Helt själv" - Celine Dion
  • "Mitt hjärta kommer att fortsätta" - Celine Dion
  • "Ung och vacker" - Lana del rey
  • "Isen blir tunnare" - Dödshytt för cutie
  • "För sent" - M83
  • "Välkommen till den svarta paraden" - Min kemiska romans
  • "Med ljus finns det hopp" - Prinsessa en punkt fem
  • "Be om ursäkt" - En republik
  • "Nattuggla" - Gerry Rafferty
  • "Mina damer och herrar Vi är flytande i rymden" - Spiritualiserad
  • "8 miljarder" - Trent Reznor & Atticus Ross
  • "Gråta som en regnstorm" - Linda Ronstadt
  • "Skott" - Rochelle Jordanien
  • "Samtalet" - Regina Spektor
  • "Blåa läppar" - Regina Spektor
  • "om du kunde se mig nu" - Manuset
  • "Street Spirit (blek ut)" - Radiohuvud
  • "Kom ihåg allt" - Fem finger dödslag
  • "Ärr" - Pappa roach
  • "Var" - Sigur Rós
  • "Mannen som inte kan flyttas" - Manuset
  • "Kommer ner" - Fem finger dödslag
  • "Vetenskapsmannen" - Coldplay
  • "Vänta" - M83
  • "Sår" - Arca
  • "Echoes of Silence" - Helgen
  • "Fjärde juli" - Sufjan stevens
  • "En mer ljus" - Linkin Park
  • "Ungdom" - Dotter
  • "Gråt inte för mig Argentina" - Madonna
  • "Jag är ledsen" - John denver
  • "Iris" - John Rzeznik och goo goo dockor
  • "Stanna kvar" - Blackpink
  • "Som bor, vem dör, som berättar för din berättelse" - Original Broadway Cast of Hamilton
  • "Min odödliga" - Förbleknande
  • Bild med titeln gråta och låt det hela steg 13
    4. Skriv ner dina känslor. Sätt en penna till papper och försök att fånga kärnan i dina känslor. Du kan börja med att skriva en beskrivning av källan till dina känslor. Beskriv insatserna och utbrottet, diskutera de senaste månaderna av din fars sjukdom, skriv om hur du förlorade ditt jobb i början av lågkonjunkturen. Gå sedan djupare och skriv om hur den händelsen har förändrat ditt liv, och vad du känner som ett resultat. Att skriva ner minnen är också ett bra sätt att ta med dig till tårarnas punkt.
  • Bild med titeln gråta och låt det allt ut steg 14
    5. Förbättra i en vän om du är bekväm med den. Det kan verkligen hjälpa till att prata med någon annan om vad som gjorde dig ledsen, arg eller överväldigad. Diskutera dina känslor tills du har inget kvar att prata om eller gråta om.
  • Du kan även överväga att söka hjälp från en terapeut om du befinner dig som behöver gråta under längre perioder. Detta kan indikera ett allvarligt problem, såsom oupplöst sorg eller depression.
  • Tips

    Det finns ingen anledning att vara generad att gråta, alla gör det.
  • Ta en flaska vatten och gott om vävnader med dig, som du förmodligen behöver båda.
  • Om du behöver gråta i skolan, gå någonstans så privat så snart som möjligt, till exempel toaletten.
  • Om du behöver gråta i klassen kan du sänka ditt ansikte, eller täcka ditt ansikte med en bok. Gör inte ljud eller sob. Försök att inte sniffla, heller. Håll en vävnad praktisk, och torka snabbt bort så snart den träffar din hud. Om du har långt hår eller smäll, dölj ditt mest tåriga öga med dem.
  • Prata med människor om dina känslor istället för att tappa upp dem! De skulle gärna hjälpa dig.
  • Kom ihåg att skada dig själv är inget sätt att hjälpa smärtan.
  • Om du gråter och dina föräldrar inte tillåter det, bara gråta tyst, men håll inte det i. Också ett alternativ är att bara gråta utanför privat, eller åtminstone utan bullies eller din förälder eller vårdnadshavare.
  • Om du gråter i duschen kan du enkelt göra några ursäkter för att gråta. Berätta bara för dem att du har tvål i dina ögon eller du hade bara vattnet för varmt eller för kallt.
  • Om du har tid, gör något efteråt för att få dig att känna Lycklig om igen.
  • Gråt kan vara kärnan till någon form av förändring. När du får emotionell om någon situation som kapitaliserar det och gör något åt ​​det. Gråt är den tid då vi låter våra känslor höras. Om det finns ett problem som kan lösas av delade dessa känslor med en annan, gör det.
  • Ibland kan du känna behovet av att gråta - bara gå vidare. Kom ihåg att gråt är helt normalt, och alla gör det. Var försiktig på dig själv när du gråter. Ta djupa andetag och gråta tills du känner dig redo att sluta.
  • Försök inte att "tvinga" dig själv att gråta. Tänk på det för mycket kommer att göra det svårare.
  • Om du har någon som empati med dig, kan du krama dem som du gråter.
  • Varningar

    Gråt inte framför gruppen av personer med vilka du kämpar. Gråta med någon du litar på eller när du är ensam.
  • Om du väljer ett off-gränser område i skolan eller arbetar för att gråta, kan du komma i trubbel!
  • Se till att du har vattentät mascara på.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande