Hur man löser ett argument

Att vara i ett intensivt argument kan vara fysiskt och mentalt att tömma. Istället för att skrika och argumentera tillbaka, bör du överväga att demamma ett argument istället. Om du kan hantera dina egna känslor och lära dig hur man kommunicerar med någon effektivt kan du defunda ett argument innan det eskalerar ytterligare.

Steg

Metod 1 av 3:
Lugnar dig självStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Defuse ett argument Steg 1
1
Andas djupt Från ditt membran. Ta ett djupt andetag i näsan och andas ut genom din mun. Varje inandning och utandning bör vara i en hel sekund. Fortsätt att andas och räkna till 10 i ditt huvud.
  • När du andas, bör du börja känna din kropp lugnande. Du kan behöva göra det några gånger innan du börjar känna några effekter.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 2
    2. Ursäkta dig från konversationen. Innan konversationen eskalerar till ett fullblåst argument, ta bort dig själv från situationen. Ursäkta dig till badrummet eller berätta för den person du behöver en sekund och ta en promenad. Detta utrymme ger dig tid att tänka på argumentet och dina känslor.
  • Du kan säga något som, "Jag kommer strax tillbaka, jag behöver använda badrummet. När jag kommer tillbaka, låt oss prata om det här."
  • Oroa dig inte för att komma av som oförskämd eller oartig. Det är mycket bättre att gå bort och "tagga ner" än att hålla fast och blåsa din säkring.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 3
    3. Utvärdera dina känslor. När du är ensam, tänk på konversationen och bestämma vad som gör dig arg på första platsen. Försök att titta på konversationen så objektivt som möjligt. Reflektera över om du är arg över argumentet eller om du är arg över något orelaterat.
  • Tänk på sätt att verbalisera det så att du kan kommunicera den till den person du argumenterar med.
  • Du kan säga något som, "insåg jag att jag var arg på grund av hur du pratade med mig tidigare idag. Jag var inte så arg på att du inte tog ut papperskorgen."
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 4
    4. Tänk på den större bilden. Ibland kan vi få så engagerade i ett argument att vi glömmer hur konflikten kommer att påverka vårt långsiktiga förhållande med en person. Försök att ta ett steg tillbaka och tänka på argumentets betydelse. Om argumentet är över något som inte är meningsfullt, kan det hjälpa dig att lugna dig, ge dig ett större perspektiv, och sätta stopp för argumentet.
  • Till exempel, om din vän glömde att beställa ditt kaffe frappe med extra vispad grädde, bara berätta det för dig själv "Det är ingen stor sak, åtminstone beställde de något för dig."
  • Expertips
    Maya Diamond, MA

    Maya Diamond, MA

    Magister i somatisk psykologi och relation Coachmaya Diamond är en dating och relation coach i Berkeley, CA. Hon har 7 års erfarenhet som hjälper singlar fast i frustrerande datingmönster Hitta intern säkerhet, läka deras förflutna och skapa friska, kärleksfulla och varaktiga partnerskap. Hon fick sin mästare i somatisk psykologi från California Institute of Integral Studies 2009.
    Maya Diamond, MA
    Maya Diamond, MA
    Master`s In Somatic Psychology & RelationS Coach

    Om du argumenterar med en älskad, påminna dig själv vad de menar för dig. Dating och relation Coach, Maya Diamond säger: "När du känner igen att dina känslor har utlösts, titta i spegeln och säga, "Allt kommer att bli okej. Den här personen älskar mig och jag älskar dem, även om jag känner mig arg och skadad just nu. Jag måste räkna ut hur man delar mina känslor på ett sätt som låter dem verkligen höra mig.` Många gånger, det betyder att dela dina mest sårbara känslor först."

  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 5
    5. Återvända till konversationen när du har lugnat ner. Det är viktigt att du återvänder till personen och fortsätter konversationen efter att du har lugnat dig. Om du inte gör det, kan den andra personen inte förstå hur du känner och argumentet kommer sannolikt att komma upp igen. När du har tänkt på dina känslor kan du gå tillbaka till konversationen med ett nivåhuvud.
  • När du kommer tillbaka, säg något som, "Okej, ledsen för det. Är du fortfarande redo att prata?"
  • Var medveten om att den andra personen kanske inte är redo att prata än. Om de verkar agiterade, ge dem lite mer tid att lugna sig ner.
  • 6. Lära sig släpp taget att hålla dig från att bli upprörd. Vissa problem kanske inte är värda att få alla upparbetade. Komma in i vanan att fråga dig själv om det här är verkligen värt att bli upprörd om, eller om det är något du bara ska försöka släppa. När du har bestämt dig för att släppa frågan kan du känna dig mer lugn om situationen.
  • Om du upptäcker att du inte kan låta problemet vila, så är det ett tecken på att det kan vara något du behöver ta itu med.
  • Metod 2 av 3:
    Vänder ett argument till en konversationStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Defuse ett argument Steg 6
    1. Fråga öppna frågor. Att fråga öppna frågor öppnar den andra personen och hjälper dig att förstå deras synvinkel. Erkänna sina känslor och lyssna på vad de måste säga, svara sedan genom att fråga dem frågor om det kräver mer än ett svar. Fokusera dina frågor om hur de känner och vad du kan göra för att förhindra argument i framtiden.
    • Du kan säga något som, "Så hur fick erfarenheten att känna dig?"
    • Du kan säga något som, "Jag får varför du skulle vara arg. Vad skulle du föredra att göra i framtiden?"
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 7
    2. Lyssna på den andra personen. Öva aktivt lyssnande och undvik att avbryta den andra personen. Koncentrera sig på vad de säger snarare än att tänka på hur du ska svara. Ju mer som du lyssnar på dem, ju mer som du förstår deras synvinkel.
  • Att förstå den andras synvinkel kan hjälpa dig att inse att din ilska var felplacerad och att de verkligen menade inget brott.
  • Aktivt lyssnande tar övning. Slå inte upp dig om du kämpar med det först. Försök bara ditt bästa att lyssna på vad den andra personen säger och tar mentala anteckningar.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 8
    3. Titta på argumentet i den tredje personen. Höga känslor kan göra människor irrationella. När du lyssnar på personen, försök att ta ett steg tillbaka från dina känslor och titta på argumentet från en tredje persons perspektiv. Det kan hjälpa dig att se deras synvinkel och kan hjälpa dig att förstå varför de kan vara arg.
  • Titta inte på argumentet ur ditt perspektiv eller deras perspektiv. Snarare låtsas att du bara gick in på argumentet som en främling. Hur ser det ut som du?
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 9
    4. Omformulera deras sida av argumentet. Många gånger uppstår argument ut ur felkommunikation. Att ta någons argument och säga det tillbaka till dem kommer att låta personen veta att du aktivt lyssnar på dem och bryr sig om hur de känner. Det kommer också att tillåta dem möjlighet att förklara deras sida av saker och kan förhindra felkommunikation.
  • Du kan säga något som, "Så vad du säger är att du inte gillar hur mina vänner pratar med dig. Är det rätt?"
  • Om du omformulerar sin sida av argumentet är det okej! Ge dem en chans att förklara sig själva.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 10
    5. Var ärlig om dina känslor. Ibland i ett argument tenderar folk att träffa ilska med ilska. Detta kommer bara att eskalera saker och göra dem värre. Istället, låt den andra personen veta när de korsar linjen och skadar dina känslor, snarare än att bli arg och skriker.
  • Du kan säga något som "Ouch, det gör ont i mina känslor. Menar du verkligen vad du just sagt?"
  • Var noga med att använda "I" -deklarationer när du uttrycker dina känslor. Detta kommer att bidra till att förhindra att personen blir defensiv. Försök säga, "Jag känner mig skadad när jag inte får något att säga i dessa frågor."
  • Metod 3 av 3:
    Lugna den andra personen nereStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Defuse ett argument Steg 11
    1. Håll din ton av röst även och lugn. Om du skriker eller skriker på personen, är de mer benägna att matcha din energi. Håll ett leende eller ett neutralt uttryck i ditt ansikte och håll din röst på en konversationston.
    • Om du är den som är arg, kan du le eller behålla ett neutralt uttryck.
    • Om det är den andra personen som är upprörd, är det bäst att hålla ett neutralt uttryck. Leende kan få dem att tro att du inte tar sina känslor på allvar.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 12
    2. Hitta något du godkänner. Att komma överens med något de säger hjälper dig att starta om konversationen och kan tona ner energin i ett argument. I stället för att berätta för den person som de är fel eller deras synvinkel är inte giltig, börja med att prata om saker du kan komma överens om.
  • Till exempel kan du säga något som "ja, jag håller med, det var inte det rätta att göra i den situationen."
  • Du kan också säga, "Jag förstår varför du skulle vara arg och jag skulle också vara, men det är inte det som faktiskt hände. Låt mig förklara det ur min synvinkel."
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 13
    3. Var villig att kompromissa med. När du förstår situationen mer och hör vad den andra personen vill ha av dig, kan du försöka komma till en kompromiss som du både kan leva med. Försök att träffa personen halvvägs, även om det betyder att du måste göra medgivanden om vad du ursprungligen ville ha.
  • Du kan säga något som, "Så vad sägs om det här? Jag gör disken måndag till torsdag och du kan göra dem under resten av veckan. Är det rättvist?"
  • Kompromissering är inte lätt och kräver ofta att du sväljer din stolthet. Du får inte få exakt vad du vill, men resultatet ska vara rättvist för båda parter.
  • Bild med titeln Defuse ett argument Steg 14
    4. Använd humor för att lätta humöret. Du kan defeta ett argument med skämt och skratt. Försök inte göra det här för mer allvarliga argument, som familj eller relationsproblem, och inte använda för att undvika att prata om tuffa problem. Använd istället humor för att lätta upp stämningen om ett argument bryter ut över ett banalt eller obetydligt argument.
  • Tänk på att humor inte alltid är svaret. Försök att ge personen ett leende först. Om de reagerar negativt mot det, så kan det inte vara en skämtämne.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande