Hur man firar mors dag utan en mamma

Mors dag kan vara en tuff semester för alla som har ett komplicerat förhållande med sin mamma, eller vars mamma har gått bort. Om mors dag känner smärtsam eller utlöser svåra minnen är det viktigt att komma ihåg att det är okej att känna det sättet. Genom att uppmärksamma dina behov, om det firar din mamma eller distraherar dig själv från dagen, kan du göra det genom mors dag känna sig stark.

Steg

Metod 1 av 3:
Acceptera dina känslor
  1. Bild med titeln Fira mor
1. Låt dig känna utan dom. Oavsett vilka komplicerade känslor du kan känna dig sorg, ilska, ensamhet-gör ditt bästa för att öppna dig själv, även när det känns svårt. Lägg märke till varje känsla som det kommer, känner det fysiskt i din kropp och ger dig tid och tillåtelse att uppleva det.
  • Detta är främst en form av självkänsla. Dina känslor är giltiga och förtjänar att lyssnas på - det är ok att uppleva allt du går igenom idag.
  • Numbing dig själv till dina känslor kan känna sig som ett sätt att skydda dig själv, men det leder ofta till mer skadad, frustration och sorg på lång sikt.
  • Bild med titeln Fira mor
    2. Ventilera dina känslor på ett hälsosamt sätt. Var inte rädd för att låta dig gråta om du behöver. Dela dina känslor med vänner eller familj om du känner dig bekväm att göra det, eller försök att uttrycka dina känslor genom att skriva eller rita.
  • Att låta dina känslor ut på vilket sätt som helst känns rätt för dig är ofta friskare än att du är bra. Det är ok att känna hur du känner, och det är ok att uttrycka dina komplicerade känslor.
  • Bild med titeln Fira mor
    3. Prata med andra människor som inte kan eller inte fira med sina mammor. Du kan hitta tröst i att prata om dina känslor med andra som förstår vad de går igenom. Sök ut en vän eller familjemedlem som går igenom denna dag utan sin mamma och fråga om du kan luta dig på dem för stöd. Du kan även erbjuda detsamma för dem, om du känner dig bekväm.
  • Du kan också gå online för ett stödjande samhälle. Leta efter Facebook-grupper, forum och webbplatser som görs för personer som inte har sina mammor runt och se vilka råd och tröst du kan hitta.
  • Det är okej om du inte känner dig bekväm att prata med en vän om den här tuffa situationen, eller om de inte är redo att prata med dig om det. Leta efter komfort från en annan källa och påminna dem om att du kommer att vara där för dem när de är redo.
  • Metod 2 av 3:
    Känsla nära din mamma
    1. Bild med titeln Fira mor
    1. Omgiv dig med människor du älskar, om det känns rätt. Om du hellre inte skulle passera dagen ensam, spendera tid med nära vänner eller familjemedlemmar istället. Dela favoritminnen av din mamma, eller titta igenom ett fotoalbum och berätta om historierna bakom varje bild.
    • Fylla rummet med minnen av din mamma kan hjälpa dig att känna hennes kärlek och ande, även när hon inte är där.
    • Om du inte eller inte hade ett bra förhållande med din mamma, spendera tid med de människor som vårdade dig, vare sig det är en annan familjemedlem eller en bra vän.
  • Bild med titeln Fira mor
    2. Baka en av hennes favoritrecept. Om din mamma älskade att laga mat, dra ut en av hennes gamla recept och koka upp en söt behandling eller en gammal favorit entree. Den välbekanta smakerna kommer att ta tillbaka stora minnen och påminna dig om stora tider som delas runt bordet.
  • Dela maträtten med vänner och familj kan också påminna dig om att det finns många fler bra minnen än att bli gjorda runt ett recept som din mamma har gått vidare till dig.
  • Bild med titeln Fira mor
    3. Spendera tid på en av hennes favoritplatser. Om din mamma älskade en viss stad, en gammal byggnad, eller till och med en park eller vandringsled, gör en resa där. Ta dig tid att beundra en vy hon älskade, eller sitta på hennes favoritbänk.
  • Om din mamma tog bilder där, försök att återskapa dem för att hjälpa dig att ansluta till henne.
  • Bild med titeln Fira mor
    4. Skriv ner hennes unika ord eller dina favoritminnen av henne. Tänk tillbaka på sina favorituttryck, från visdomens pärlor till de roliga utropstecken, och jot dem ner i en tidskrift. Att komma ihåg och läsa över hennes ord kan hjälpa dig att trösta dig, påminna dig om hennes röst och även erbjuda råd när du behöver det.
  • Du kan också ställa ner favoritminnen du har med henne att påminna dig om dina stora tider tillsammans.
  • Bild med titeln Fira mor
    5. Titta tillbaka genom bilder du har genom henne. Gå igenom gamla fotoalbum och flagga dina favoritbilder av din mamma. Dra ut några för att göra kopior av, eller rama dem på en öppen plats på din vägg för att säkerställa att din mamma alltid har en närvaro i ditt hem.
  • Bild med titeln Fira mor
    6. Besök hennes gravplats eller mausoleum, om hon har en. Om det känns rätt kan du ta med blommor eller en krans till hennes gravplats eller mausoleum. Du kanske också vill prata med henne under ditt besök. Gör vad som känns rätt för dig.
  • Känner inte att du måste gå till kyrkogården, speciellt om du känner dig för ledsen om det.
  • Metod 3 av 3:
    Göra dagen din egen
    1. Bild med titeln Fira mor
    1. Stanna i och slappna av. Om du inte tänker på din mamma eller mors dag, gör det till en dag för dig själv. Stanna hemma och göra vad som gör dig avslappnad och lugn, oavsett om det tittar på filmer, läser eller skämmer bort dig med en Hemma spa dag.
    • Om det här är en hård dag för dig, se till att du ska visa dig mycket kärlek och vård.
  • Bild med titeln Fira mor
    2. Övning för att distrahera dig själv och gå ut ur huset. Försök att gå för a lång promenad, en vandring, eller en springtur att tänka på dagen. Att komma ut kan uppdatera dig, och endorfinerna kan lindra din smärta och stress också.
  • Bild med titeln Fira mor
    3. Komma undan för helgen om du har tid att planera. Om du har pengar att resa, boka ett flyg eller ta en vägresa ut ur staden. Utforska ett nytt område, även om det inte är för långt ifrån din egen stad, är ett sätt att tänka på semester och spendera tiden som gör något du tycker om
  • Mors dag firas på olika dagar i andra länder, så om du har råd med det, kommer att tillbringa helgen utomlands se till att du inte ser mors dagannonser eller händelser.
  • Bild med titeln Fira mor
    4. Undvik saker som kan påminna dig om din mamma eller semestern. Vissa människor som går igenom mors dag utan mamma tycker att det är bäst att undvika typiska mors dagaktiviteter, som brunch eller vissa platser eller aktiviteter som kan utlösa smärtsamma minnen. Du kanske kan konfrontera dessa saker i tid, men om det känns som för mycket för idag är det okej att arbeta din dag runt dem.
  • Försök att undvika sociala medier för dagen och för några dagar efteråt om du inte vill se mors dagposter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var snäll och medkänsla till dig själv, oavsett vad du går igenom. Var tålmodig med dig själv och kom ihåg att det tar tid att läka av smärta och sorg.
  • Det finns inget fel eller rätt sätt att känna om mors dag, oavsett hur mycket tryck du kan känna att sätta på ett lyckligt, leende ansikte. Gör vad du behöver göra för att komma igenom dagen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande