Hur man bryr sig om huden efter laserhårborttagning

Laser hårborttagning är ett populärt alternativ för människor som är trötta på vaxning, pincett eller rakning oönskat kroppshår. Under de senaste åren har det blivit en av de vanligaste kosmetiska procedurerna. Efter en enkel eftervårdsprocess, inklusive att skydda huden och välja rätt produkter, hjälper till att säkerställa att det behandlade området läker snabbt och helt.

Steg

Del 1 av 3:
Behandla det ursprungliga obehaget
  1. Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 1
1. Applicera is eller kalla förpackningar för att numera det behandlade området. Efter borttagning av laser hår kan du känna lite mindre obehag som en mild solbränna. Området kan också vara lite svullet eller rött. Is och kalla förpackningar är ett enkelt sätt att lindra denna smärta. Du kan använda is- eller kalla packar omedelbart efter laserbehandlingen, så lägg dem i frysen före ditt möte.
  • Vik isen eller kalla packet i en handduk innan du använder den - direkt applicera förpackningen till huden kan orsaka mer irritation.
  • Is det behandlade området i upp till 10 minuter minst 3 gånger om dagen tills obehaget är borta. Vänta minst en timme innan du använder isen eller det kalla paketet. Om du lämnar ispaketet för länge, kommer det att begränsa blodflödet till det området och sakta ner din helande tid.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 2
    2. Prova aloe vera för att lugna någon rodnad eller svullnad. Många säger att Aloe Vera hjälper till att minska hudens obehag och lätta rodnad och svullnad. Det är lätt att hitta i Skincare eller Sunblock Aisle i drogbutiker - var noga med att hålla den aloe vera gelen kyld för de bästa resultaten. Om möjligt, använd Frisk Aloe Vera Gel Eftersom det är mer effektivt.
  • Applicera Aloe Vera direkt till det område där du hade tagit bort håret. Vänta flera minuter för att det absorberas i din hud. Efter att gelén börjar torka, kan du ta bort det överskott av aloe vera med en mjuk, fuktig, tvättduk. Men lämnar en liten mängd aloe vera på din hud är också säker. Upprepa denna process 2-3 gånger om dagen tills smärtan, rodnad och svullnad är borta.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 3
    3. Använd over-the-counter smärtstillande medel om ispaket och aloe vera inte är effektiva. De flesta finner att använda ispaket och applicera aloe vera lätta sitt obehag, men om smärtan kvarstår, kan överklagare (OTC) smärtstillande medel tas.
  • Använd endast OTC-smärtstillande medel enligt anvisningarna. Du bör bara behöva ta smärtstillande medel för ungefär en dag efter laserbehandlingen. Om smärtan kvarstår efter 24 timmar, ring din läkare. Aspirin rekommenderas inte efter laser hårborttagning eftersom det tenderar blodet och kan öka läkningstiden.
  • Del 2 av 3:
    Skydda din hud omedelbart efter hårborttagning
    1. Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 4
    1. Skydda det behandlade området från solljus. Solljuset kommer att irritera det behandlade området och eventuellt göra obehag och rodnad värre. Det enklaste sättet att förhindra detta är att inte avslöja det behandlade området för direkt solljus. Om du går ut, se till att du täcker området med kläder. Om du hade ditt ansikte behandlat, bära en hatt för att ge solskydd.
    • Konstgjorda UV-källor-som garvningsbåtar - bör också undvikas tills huden är helt läkt och all obehag, svullnad och rodnad har försvunnit.
    • Direkt solexponering bör undvikas i minst två veckor efter laserbehandlingen, men vissa vårdgivare rekommenderar att man undviker solen i 6 veckor.
    • Använd en solskyddsmedel med en SPF på minst 30. Se till att du använder ofta solskyddet, speciellt om du får huden våt eller svett.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 5
    2. Undvik att exponera huden för att värma källor tills den har helt läkt. Laserbehandling fungerar genom att använda värme för att förstöra hårsäckarna - Exponering av det behandlade området till ytterligare värme kan öka hudirritationen. Varmvatten, bastur och ångbastu bör alla hoppas över i minst 48 timmar efter behandlingen.
  • Du kan bada det behandlade området - men du bör hålla dig till coolt eller varmt vatten för att hjälpa området att läka så snabbt som möjligt.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 6
    3. Undvik ansträngande träning i minst 48 timmar efter behandling. Att höja kroppens temperatur genom motion kan också irritera det behandlade området. Vänta minst 48 timmar innan du stränger ut.
  • Mildare motion, som promenader, är okej. Försök bara att undvika att bli överhettad.
  • Del 3 av 3:
    Välja rätt efterbehandlingsprodukter
    1. Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 7
    1. Rengör det behandlade området med en mild rengöringsmedel. Det är viktigt att hålla din hud ren. Du bör använda en mild rengöring, eller en rengöringsmedel avsedd för känslig hud för att rengöra området. Du kan duscha eller bada som vanligt, bara se till att vattentemperaturen är cool.
    • Du kan tvätta det behandlade området 1-2 gånger om dagen efter behandlingen. Om du tvättar oftare kan du öka rodnaden eller obehaget. Efter 2-3 dagar, om rodnaden har försvunnit kan du återvända till din normala hudrutin.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 8
    2. Välj en fuktkräm utformad för känslig hud. Efter laser hårborttagning kommer din hud att vara känsligare än normalt. Det kommer också troligen att känna sig torr, särskilt som det läker. Applicera en fuktkräm utformad för känslig hud till det behandlade området kommer att lindra den torra känslan utan att orsaka ytterligare irritation.
  • Efter den ursprungliga behandlingen kan du tillämpa fuktkräm 2-3 gånger om dagen efter behov. Var noga med att applicera det försiktigt - irritera inte det behandlade området genom att gnugga för kraftigt.
  • Använd en icke-komedogen fuktkräm. Detta kommer att hjälpa till att hålla porerna klara och främja läkning.
  • Bild med titeln Vård för huden efter laser hårborttagning Steg 9
    3. Undvik smink och hårda hudprodukter. Om du hade hår borttaget från ditt ansikte, bör sminken inte appliceras eftersom det kan irritera huden ytterligare. Det är bäst att använda så lite produkt som möjligt på ditt ansikte efter behandling.
  • Efter 24 timmar, om rodnaden är borta, kan sminken appliceras.
  • Du bör också undvika aktuella ansiktsmedel som anti-akne krämer. Efter 24 timmar, om rodnaden har försvunnit, kan du börja använda dessa produkter igen.
  • Tips

    Om du planerar att ha påträngande hår borttaget, försök boka en tidig morgonavgift. På det sättet kan du undvika att bära deodorant före behandlingen. Efter behandling, vänta minst en timme innan du applicerar deodorant.
  • Får inte laser hårborttagning gjort om du för närvarande tar antibiotika. Vänta minst 2 veckor efter att du har avslutat antibiotika innan du har laser hårborttagning.
  • Det tar flera sessioner att helt ta bort allt hår. Boka möten ca 6 veckor från varandra.
  • Varningar

    Allvarliga komplikationer från laser hårborttagning är sällsynta, men om du börjar blåsas eller känna en ökning av smärta, ring din läkare omedelbart. Du bör också prata med din läkare om det behandlade området fortfarande är rött, svullet eller ömt efter 3 dagar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande