Hur man agerar när din pojkvän fortsätter att betala för allt

Du är ute med din pojkvän och det är slutet på måltiden, kontrollen kommer och han tar det och betalar igen. I en ålder där människor verkar fluktuera mellan nya världs idealer och gamla världsvärden kan det vara svårt att räkna ut hur man agerar eller reagerar på din pojkvän är att betala för allt. Det kan tyckas som ett känsligt ämne, men det behöver inte vara för komplicerat. Du kan ta reda på var du står i frågan, och lär dig hur du visar dina uppskattning Ormake alternativa avtal.

Steg

Metod 1 av 3:
Att räkna ut var du står
  1. Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 1
1. Utvärdera hur du känner. Ta lite tid och checka in med dig själv om hur du känner när han betalar för allt. Det finns en chans att om du läser den här artikeln kan du vara obekväma med det av en eller annan anledning. Vet att det inte finns något rätt eller fel sätt, bara hur du känner för det. Fråga dig själv varför du är okej med det eller varför du inte är det.
  • Gillar du att känna dig bortskämd eller bortskämd av honom?
  • Är du oroad över att han betalar för allt när han inte har pengarna att göra det?
  • Oroa dig att han känner sig skyldig eller skyldig av någon anledning?
  • Stör det dig när han vägrar att låta dig betala för något, eller ens dela upp kostnaden i hälften?
  • Erbjuder han att betala för att han tycker att du inte har råd att betala?
  • Känner sig skyldig till honom eller som om du måste erkänna sina önskemål eftersom han betalar? Detta kan innehålla några effekter på ditt fysiska förhållande eller kontrollen av förhållandet.
  • Tror du att han betalar för att visa upp?
  • Bild med titeln Act när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 2
    2. Tänk på var ditt förhållande är. Tänk på var du är i förhållandet och varför han kanske gör det här. Har du precis börjat datera? Eller är du bara "att se varandra" och har inte gjort det exklusivt än? Om så är fallet kan han betala för allt för att imponera på dig eller för att allt är nytt. Kanske har du två bara olika attityder gentemot pengar. Om du har daterat för ett tag och han är alltid betald, kanske han känner att han måste fortsätta betala eller kanske det är dags att återkomma hur du hanterar ekonomier som ett par.
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 3
    3. Prata med honom för att ta reda på varför han alltid betalar. Det enda verkliga sättet du verkligen kan förstå varför han kanske betalar för allt och hur han känner till det, är att fråga honom. Det kan vara något som är väldigt viktigt för honom eller han kan känna att han måste, imponera på dig. Pengar kan vara ett känsligt ämne så se till att det är en konversation du har noga och lugnt.
  • Öppna ämnet. "Hej, jag har märkt när vi går ut, betalar du alltid. Får mig inte fel, jag älskar att bli bortskämd av dig! Jag undrade bara om det är något du gillar att göra eller något du tycker om att du måste göra."
  • Om du är rädd saknas du på vissa datum eller resor eftersom han inte har tillräckligt med pengar för att betala för er båda, och vill inte att du ska betala något, låt honom veta. "Jag vill bara inte att vi ska sakna saker eftersom du känner att du måste betala hela tiden. Jag kan betala ibland också."
  • Bild med titeln Act när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 4
    4. Påminna honom om att han inte behöver betala för allt för att imponera på dig. Kanske har du just börjat datera varandra, eller kanske han satte upp en förväntan som han känner som han behöver behålla. Han kan känna att han måste betala för allt för att imponera på dig eller fortsätta att imponera på dig. Låt honom veta att det inte är fallet, eller påminna honom om det regelbundet.
  • "Du vet att jag bryr mig om dig, oavsett om du tar ut mig eller om vi bara är hemma.
  • "Bara så du vet, jag är imponerad av dig inte dina pengar."
  • Berätta för honom andra saker som imponerar på honom som inte inkluderar honom som betalar för saker.
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 5
    5. Berätta för honom om du inte gillar det. Om din pojkvän betalar för allt stör dig, låt honom veta. Det är viktigt att hålla öppen och ärlig kommunikation i ditt förhållande. Försök och välj en tid där du är lugn för att prata om det. Undvik att attackera honom eller förekomma för att skylla på honom, utan förklara din sida av saker. Använda sig av "Jag" eller "mig" uttalanden för att hålla fokus på hur du känner, och har målet att hitta en lösning.
  • "Jag känner mig som kanske du tror att jag inte kan ta hand om mig själv, eller ta hand om dig."
  • "Jag skulle verkligen vilja betala för mig en gång och ett tag. Det är viktigt för mig."
  • "Det får mig att känna att saker inte är lika mellan dig och jag. Hur kan vi fixa det?"
  • Metod 2 av 3:
    Låta honom betala
    1. Bild med titeln Act när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 6
    1. Tacka honom när han betalar. Om du har bestämt att du är okej med honom att betala, är det första steget att tacka honom när han gör det. Uppskatta det faktum att du har en kärleksfull pojkvän som vill behandla dig. Var specifik och se till att du tackar honom för vilken erfarenhet han gav dig. Försök säga något som följande:
    • "Tack för maten. Det var det mest läckra lasagne jag någonsin har haft!"
    • "Ikväll var stor. Tack. Jag är så glad att du var där - den filmen var läskig!"
    • "Jag kan inte tro att jag fick se mitt favoritband! Jag kommer att minnas det här för alltid. Tack!"
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 7
    2. Berätta för honom att han inte behöver. Även om du har pratat om det och du har bestämt att du är okej med honom att betala för allt, se till att han vet att han inte behöver. Varje och ett tag berätta för honom att han inte alltid måste betala. På det här sättet, när du går vidare i ditt förhållande kommer han att veta att det är okej om han måste skära eller sluta på något sätt på grund av ekonomiska svårigheter. Han vet att det är något han kan prata med dig om och inte känna sig generad.
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 8
    3. Återgälda. Om han gillar att ta dig ut för att behandla dig, hitta dina egna sätt att behandla honom eller få honom att känna sig speciell. Om du är bra på matlagning eller bakning, gör en måltid eller efterrätt för honom vid speciella tillfällen. Om du är konstnärliga, kan du skapa något speciellt för honom. Du kan också göra en aktivitet med honom, du gör normalt inte, som att titta på en sport match eller spel. Spendera bara lite extra tid och ansträngning som han känner sig värderad, också.
  • Du borde inte känna dig skyldig att göra någonting i gengäld för din pojkvän som tar dig ut. Vad du än gör, se till att du är bekväm med det och att det kommer från en plats att vilja göra det, inte känner att du måste.
  • Bildbeteckningen Act när din pojkvän fortsätter att betala för allt Steg 9
    4. Revisit samtalet om det för att undvika argument. Som ett sätt att hålla fast vid underhållet av ditt förhållande, se till att du pratar om pengarna från tid till annan. Om du märker att det finns små argument som poppar upp om vem betalar för vad, eller om du märker att han blir stressad om att betala för saker, är det förmodligen dags att prata.
  • Öppna upp ämnet. "Hej, är allt okej? Du verkar stressad."
  • Ändra planer för kvällen. "Vi behöver inte gå ut ikväll. Vad sägs om vi bor hemma och jag piska upp något?"
  • Påminna honom om att du är i detta tillsammans. "Du vet att du kan prata med mig om någonting. Jag vet att vi bara vill ha varandra att vara lyckliga."
  • Metod 3 av 3:
    Gör ett annat avtal
    1. Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 10
    1. Erbjuda att betala. Om du har bestämt att du inte är okej med honom att betala, och du har pratat om det, är det första steget att börja ändra beteendet. Nästa gång du är ute, erbjuda att betala räkningen. Han kan betala hela tiden eftersom du inte har erbjudit att betala. Eftersom du två har pratat om det och hur du känner för det, borde det inte finnas några argument. Försök att vara ljust om det, håll din ton ljus och glad.
    • "Nej! Min tur!"
    • "Hej, du har täckt som de senaste 10 måltiderna. Jag betalar ikväll."
    • Om han tar ut sin plånbok, "Uh-uh, lägger den bort mister. Ikväll är på mig."
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt Steg 11
    2. Dela räkningen ner i mitten. Ett annat sätt att ändra upp det är att erbjuda att dela räkningen i hälften eller att "gå nederländska" (varje person betalar för vad de beställde) med räkningen. Det behöver inte vara en stor sak - bara låt honom veta att du vill betala själv en gång i taget, börjar med denna proposition.
  • Ett alternativt sätt är att dela upp räkningen efter föremål. Istället för att splittra i hälften eller för vad du beställt, gör ett avtal att dela upp av delar. Till exempel, om han betalar för middag då betalar du för drycker och efterrätt. Om du går på bio kan han betala för biljetterna och du betalar för drycker och popcorn.
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 12
    3. Betala för alternativa datum. Du kan också vända oss med vem som betalar för vilka datum. Detta fungerar bra med vänner också. Om han betalar till middag en natt, nästa gång du går ut, betalar du. Då nästa datum har han han betalar, och så vidare, fram och tillbaka. Detta är ett bra sätt att jämnt dela ansvaret för att betala utan att behöva kontrollera matte varje gång räkningen kommer.
  • Bild med titeln ACT när din pojkvän fortsätter att betala för allt steg 13
    4. Gå på billiga eller gratis datum. Om du är obekväm med honom som betalar för allt, men du kan inte komma överens om det, bara planera för datum som är mycket billiga eller gratis. Det finns massor av roliga, låga nyckel saker du kan göra som är kostnadseffektiva. På så sätt kommer du fortfarande till datum och ha kul, utan stress att räkna ut vem som ska betala eller oroa sig för att komma in i ett argument om det.
  • Till exempel kan du och din pojkvän gå på vandring eller cykling på en lokal park, ta en tur till stranden, gå till en gratis utomhuskonsert i ditt samhälle, eller stanna i en filmnatt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande