Hur man äter mer mat

Vissa människor äter att leva, och vissa människor lever för att äta. Oavsett om du vill äta mer för njutning, konkurrens eller att bygga muskler, måste du lära dig att göra det säkert att behålla god hälsa. Bygga din mage kapacitet är som att träna någon muskel, och det kräver lite planering och smarts att göra det rätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Äter mer i ett sittande
  1. Bild med titeln Ät mer mat Steg 1
1. Ät alltid frukost. Det är en vanlig missuppfattning som du behöver hålla magen om du vill äta mer, och i själva verket kan det inte vara längre från sanningen. Börja dagen med frukter, hela korn eller magert protein är ett utmärkt sätt att sparka din metabolism i redskap, vilket innebär att du kommer att vara hungrigare senare på dagen, vilket innebär att du är redo att äta mer senare på dagen.
  • En nyligen visade att de morbid överviktiga är mer benägna att hoppa över måltiderna tidigare på dagen. Inte någonsin svälta dig själv.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 2
    2. Äta står upp. Konkurrensätare äter står upp av en anledning. När du äter sitter ner, sätter trycket på magen av dina andra organ, och det kommer inte att expandera så mycket som när du står. Det är också obekväma. Magen kan hålla lite mat när du sträcker din torso ut till det längst, vilket händer i stående position.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 3
    3. Bära bekväma, lösa kläder. De sweatpants du får ut på semester? Smart drag. Att bära bekväma kläder är en viktig del av att äta mer och kvar bekvämt medan du gör det. Din mage expanderar faktiskt när du äter, och tätt skjortor och slacks begränsar sin förmåga att göra några bekvämt. Om du vill äta mer, bära kläderna som tillåter det.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 4
    4. Ät mat som innehåller monosodiumglutamat (MSG). Monosodiumglutamat är en naturligt förekommande förening som är artificiellt tillsatt till många livsmedel för att ge den smak. En bieffekt av MSG är att den stimulerar insulinrespons, vilket effektivt sänker dina blodsockernivåer och gör din kropp att tro att den behöver äta mer för att få dessa nivåer tillbaka upp.
  • Msg finns i massor av förpackade och beredda livsmedel, som ramnudlar, potatis och tortillaflis, konserverade grönsaker och soppor och bearbetade kött.
  • MSG är en kontroversiell ingrediens, som ofta dämpas för sin koppling till fetma och kopplad av vissa människor till hälsoeffekter så olika som bröstmärtor och ansiktsnummer. Medan studier rapporterar att det inte finns någon verklig koppling mellan additivet och dessa symptom är det fortfarande en kontroversiell substans.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 5
    5. Drick en måttlig mängd alkohol eller läsk med måltider. Bortsett från det faktum att sugary sodas och alkoholhaltiga drycker kompletterar måltider ganska bra, orsakar sockerarterna i läsk och boozes av alla slags insulinspikar som lurar din kropp att tänka på att du vill äta mer mat.
  • Kommersiella sodor innehåller massor av raffinerat socker, och kroppen behöver producera mer insulin för att bearbeta raffinerade vitsocker, vilket resulterar i ett liknande insulinrespons på det för msg. Din kropp kommer att tro att du behöver äta mer mat. Diet Soda, som innehåller aspartam, resulterar också i en liknande effekt.
  • Bortsett från de inhiberingssänkande effekterna av alkohol, som kan orsaka att du äter kalorika livsmedel kan du normalt undvika, sockerarterna i alkohol kan ha en liknande effekt, sänka serotoninnivåerna och öka ditt insulinrespons, vilket orsakar hunger.
  • Carbonerade drycker fyller, vilket innebär att om du dricker mycket öl eller läsk med en måltid får du mer fullständig snabbare och lämnar mindre utrymme för mat. Syfte i ungefär en halv läsk, för att få samma insulinspik, utan påfyllningseffekten.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 6
    6. Undvik senap. Om du försöker äta mycket mat är det viktigt att undvika att konsumera vissa kryddor, vars innehåll kan irritera magen och matstrupen, vilket gör det svårare att äta en större mängd mat. Senap är gjord av marken senapsfrö, en potent medlem av Brassica-familjen och ättika, som båda kommer att sakta ner din hunger och metabolism.
  • Det är också bra att undvika andra vinägerbaserade, kryddiga kryddor, som BBQ sås, varm sås, Sriracha och andra peppary dips eller påfyllningar.
  • Metod 2 av 3:
    Äta att bulk upp
    1. Bild med titeln Ät mer mat Steg 7
    1. Beräkna ditt kroppsmassindex (BMI) först. Om du försöker bulk upp eftersom du är för mager, eller du försöker få muskler, är det viktigt att du är redo att få vikt på det hälsosammaste sättet. Bara för att du "se skinnig ut" betyder inte att du har en BMI som är optimal för viktökning, och du kan göra dig själv en ohälsosam disservice genom att försöka vinna innan du kommer i form. Medan det är bäst att besöka en nutritionist först, kan du mäta din BMI själv med följande beräkning ::
    • Din vikt i kg (eller vikt i pund dividerat med ca 2.2), dividerat med
    • Din höjd i meter kvadrerade
    • Om din BMI är mellan 18 år.5 och 24.9, du är med en låg kroppsvikt, vilket innebär att du säkert kan gå ner i vikt, med rätt näring och vägledning.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 8
    2. Beräkna det nödvändiga kaloriintaget för att bygga muskler. Muskel kan bara byggas när du skapar ett kaloriöverskott, och träna sedan på riktade sätt att främja muskeltillväxt i din kropp. Skillnaden mellan att få muskler och få fett kräver att du beräknar hur många kalorier du behöver äta för att få muskler effektivt och se till att du äter rätt sorters mat. För att beräkna mängden kalorier behöver du:
  • Multiplicera din kroppsvikt i pund med 20. Det här är mängden kalorier du behöver äta på dagar som du tränar, för att få muskler.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 9
    3. Beräkna dina proteinbehov. Om du vill bygga muskler och gå ner i vikt är det absolut nödvändigt att du tar tillräckligt med protein för att främja muskeltillväxt. Utan rätt mängd protein kan du skada dina muskler genom att utöva dem. För att ta reda på hur mycket magert protein du behöver, multiplicera din kroppsvikt i pund med ca 1.5 För att ta reda på antalet gram protein måste du konsumera på en dag.
  • Gör vänner med kyckling och jordnötssmör. Lean i fett, men hög i protein, är det lätt att äta och allmänt tillgängliga sätt att se till att du får tillräckligt med protein i din kost.
  • Bild med titeln Ät mer mat steg 10
    4
    Drick vassleprotein skakar mellan måltiderna. Ett extremt vanligt sätt att bulkning och få muskelmassa efter träning är att använda ett proteintillskott för att stimulera muskeltillväxt. Protein vasslevpulver är allmänt tillgängliga, vilket gör att du kan blanda smoothies för att få tillsats av näringsämnen, vitaminer och tillsatt protein i en lättillgänglig kondoction.
  • Protein shakes är notoriously inte mycket välsmakande, så det är bra att införliva vasslepulver i smoothies, inklusive yoghurt, bananer, jordgubbar och andra läckra frukter, så du är inte bara slugging ner vad som mängder till protein tapeter pasta. Om det smakar bättre, blir du mycket mer benägna att använda den.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 11
    5. Ät lågglykemiska långsammare kolhydrater. Du borde äta ungefär två gånger din vikt (lbs.) i kolhydrater (gram) på dagar som du tränar, och de kolhydrater bör bestå främst av lågglykemiska kolhydrater. Det betyder hela korn, som rullade havre och färska frukter och sötpotatis. Undvik raffinerat vetemjöl.
  • Bild med titeln Ät mer mat steg 12
    6. Stimulera testosteronproduktion genom att äta fett. Idrottare som bygger muskler äter vanligtvis mer monosättade och mättade fetter, vilket ökar testosteronnivåerna, i sin tur hjälper muskeltillväxten. Du borde typiskt äta ungefär hälften av din kroppsvikt (pund) i goda fetter under dina arbetsdagar dagar.
  • Ett av de bästa sätten att göra detta är att dricka mjölk. Det är lätt att ta ner, även om du inte känner dig hungrig, och ett utmärkt sätt att få mer fett i din kost. Drick ett glas mjölk tre gånger om dagen när du tränar.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 13
    7
    Utveckla din lyft- eller träningsregim. Allt detta kaloriintag kommer bara att översättas till fett om du inte lyfter och tränar ut kraftigt tillsammans med ditt kaloriöverskott. Se till att du utvecklar en hälsosam träningsrutin skräddarsydd för dina intressen och mål för muskelförstärkning.
  • Typiskt, på dagar som du ska träna, lägger du till en stor pre- och post-träningsmåltid till din regelbundna tre-måltidsregimen. För att äta det rätta antalet kalorier på dina dagar, skip bara över dessa måltider.
  • Bild med titeln Ät mer mat steg 14
    8. Ta ett fibertillskott. Om du kommer att öka mängden magert protein och kolhydrater som du äter på en dag är det också mycket viktigt att du tar ett fibertillskott för att hålla din gastrointestinala kanal som fungerar regelbundet. Att få vikt effektivt kan vara lite obekväm utan en.
  • Metod 3 av 3:
    Äta konkurrenskraftigt
    1. Bild med titeln Ät mer mat steg 15
    1. Bygg upp din magekapacitet långsamt. Den som någonsin varit inspirerad till så många franker som möjligt av Nathan`s Hot Dog-tävling har kommit upp mot en snabb och hård verklighet: Du kan inte äta så många varmkorv utan förberedelse. Magen är en muskel som någon annan. Det behöver träning och återhämtning, annars riskerar du skada. Om du vill öka magen är det långsamt.
    • Enligt vissa studier håller den genomsnittliga människan om 1.5 liter innan de blir illamående, men kan hålla mellan 3-5 liter om de utbildas ordentligt.
    • Det är möjligt att bryta din mage om du äter för mycket för snabbt, men det är extremt ovanligt och sällsynt. Du brukar kräka innan du riskerar en mageår eller andra fysiska problem.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 16
    2. Tåg med vatten. Det hälsosammaste sättet att träna och expandera din mage kapacitet är inte med mat, men med vatten. Konkurrensätare kan dricka så mycket som en gallon vatten i taget, på mindre än 20 minuter. Detta ökar magens kapacitet och bär relativt liten hälsoeffekt, jämfört med att äta mycket mat på en gång.
  • Börja långsamt, vilket ökar antalet glas vatten du dricker på en dag inkrementellt och ökar hastigheten där du konsumerar det vatten du dricker. Det rekommenderas vanligtvis att dricka så många som åtta glas vatten på en dag till att börja med, så börja där och gradvis bygga upp din kapacitet.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 17
    3. Blöt din mat. Vatten tjänar ett syfte under att äta tävlingar, liksom under din träning. Medan du dunking en varmkorv i vatten kanske inte verkar som aptitretande, det hjälper till att bryta ner maten innan du lägger den i munnen, vilket gör det mycket lättare att svälja och börja smälta. Ju snabbare du får ner det, desto mer kan du äta, och vatten hjälper denna process.
  • Drick inte för mycket av vattnet medan du äter. Medan det är ok att använda lite vatten för att smörja maten, gör det inte att släcka din törst, eller du tar upp värdefulla fastigheter i magen.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 18
    4. Träna med cruciferous grönsaker. Två eller tre gånger i veckan, konkurrenskraftig eater Yasir Salem ångor så många som åtta pund broccoli och blomkål för en träningsmåltid. Dessa grönsaker är intetsägande, höga vitaminer, och kommer snabbt att flytta genom din matsmältningsorgan, vilket gör dem idealiska för att sträcka magen, kombineras med en stor mängd vatten.
  • För en extra bonus, lägg till en stor mängd surkål. Fermenterad kål har probiotiska egenskaper som hjälper till att hålla din intestinala flora i balans, vilket gör det till en idealisk mat för konkurrensutsatt.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 19
    5. Tuggummi för att stärka dina käftmuskler. Konkurrensätare kommer regelbundet att tugga upp till sex stycken gummi samtidigt, för att stärka käftmusklerna och se till att deras ätinstrument är i gott skick. Så viktigt som din mage är din förmåga att äta mer mat, det kommer inte att göra något bra om du inte kan tugga den maten snabbt och effektivt.
  • Kolla upp Denna artikel För nacke och käftstärkande övningar kan du integrera i din rutin.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 20
    6. Gör massor av kardiovaskulär träning. Märka någonsin hur konkurrenskraftiga ätare är i allmänhet mager och menar? Det beror på att de är i form. I motsats till vad du kan förvänta dig kommer förmågan att äta mycket från mycket mer än en stor aptit. Hård träning och god kardio är en viktig del av att kunna äta mat snabbt och konkurrenskraftigt.
  • Läsa Denna artikel För goda tips om kardiovaskulär hälsa.
  • Bra andning är nödvändigt för konkurrensutsatta ätare, liksom. Andningsövningar För att du kan andas effektivt medan du cramming den maten i.
  • Bild med titeln Ät mer mat Steg 21
    7. Specialisera. Inte alla konkurrenskraftiga ätare är lika. Hot Dog Champions måste träna på helt olika sätt, för helt olika mängder än en bacon-eating champion, en chili äter mästare eller en ostron äter mästare. Att veta specifika uppgifter om din mat till att du kan förbereda dig mer specifikt.
  • Major League Eating är den amerikanska nationella organisationen som reglerar konkurrensutsatt. Kolla in deras hemsida för att lära dig mer om att gå med och konkurrera.
  • Det är väldigt viktigt att träffa en hälsovårdspersonal, dietist eller biofeedback specialist för att komma med en hälso- och träningsplan för maten du hoppas att konsumera för att hålla din kropp att arbeta för dig, istället för mot dig.
  • Hjälpa till att öka ditt matintag

    Tips för att hantera dålig aptit

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Mentala knep att äta mer mat

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Näringsrika livsmedel

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande