10+ Beprövade tips att äta hälsosamt utan att gå ner i vikt

Att äta hälsosam är inte nödvändigtvis om dieting-det handlar om att ge din kropp den näring och energi som den behöver fungera ordentligt. I slutändan, om du får eller går ner i vikt kommer ner till antalet kalorier som du konsumerar. Om du vill äta frisk utan att gå ner i vikt, se bara till att du äter minst lika många kalorier som du bränner varje dag. Här har vi sammanställt svar på alla dina vanligaste frågor om hur man äter frisk och inte gå ner i vikt.

Steg

Fråga 1 av 10:
Hur kan jag göra min diet mer frisk?
1. Ät en mängd hela livsmedel från Alla 5 livsmedelsgrupper. Med varje måltid, försök att fylla minst hälften av din tallrik med frukter och grönsaker. Fyll sedan den andra halvan av plattan med korn och proteiner. Växtproteiner, såsom bönor och baljväxter, är ett bra val.
  • Begränsa livsmedel med konserveringsmedel och tillsatta sockerarter, men var inte restriktiva. Istället, försök att hitta mer hälsosamma swappar för ohälsosamma matar du längtar efter.
  • Rengör ditt skafferi och fyll det med hälsosamma tilltugg, som Trail Mix och Granola, som du kan munch på utan att känna sig skyldig.
Fråga 2 av 10:
Hur många kalorier ska jag konsumera?
1. Konsumera så många kalorier som du bränner för att behålla din nuvarande vikt. Om du bränner mer kalorier än du konsumerar, kommer du att sluta gå ner i vikt. Om du vill äta hälsosamt utan att gå ner i vikt kan du behöva äta större mängder mat än du är van vid.
  • Tänk på att om du slutar konsumera mer kalorier än du brinner på en dag, kan du sluta få vikt. Även om det här kanske inte är för mycket av ett problem först, kommer det att byggas upp om du inte övervakar din vikt och anpassa vad du äter.
  • Matlagning och äta hemma så mycket som du kan ge dig mer kontroll över kalorierna och näringsinnehållet i din mat.
  • Om du har problem med att få tillräckligt med kalorier under dagen, försök att äta mindre, frekventa måltider. Till exempel kan du äta 6 måltider om dagen. Att äta i rutinmässiga tider hela dagen kan göra det lättare att komma ihåg att äta, liksom.
Fråga 3 av 10:
Hur känner jag de kalorier jag brinner på en dag?
  1. Bild med titeln Ät hälsosam och inte gå ner i vikt Steg 2
1. Multiplicera din vikt i pund med 15 för att hitta din metaboliska takt. Medan den faktiska ekvationen för att bestämma din metaboliska hastighet är mycket mer komplex, kommer det att få dig antalet kalorier du brinner på en dag om du är måttligt aktiv. Det betyder att varje dag får du minst 30 minuter med måttligt intensiv fysisk aktivitet.
  • Att få fysisk aktivitet betyder inte att gå till gymmet eller på annat sätt engagera sig i dedikerad övning. Du kan inkludera tid du spenderar med hushållsarbeten, trädgårdsarbete, som går hunden och andra aktiviteter.
  • Om du använder en smartwatch eller fitness tracker kan det berätta det antal kalorier du konsumerar genom träning, så du kan få en bättre uppfattning om antalet kalorier du brinner på en dag. Detta är särskilt användbart om du engagerar dig i mer intensiv träning.
Fråga 4 av 10:
Vad händer om mina aktivitetsnivåer ändras under veckan?
  1. Bild med titeln Ät hälsosamt och inte gå ner i vikt steg 4
1. Justera ditt kaloriområde för att ta hänsyn till förändringar i aktivitetsnivåerna. Väg dig varje morgon när du först vaknar. Se sedan på trenden under en vecka eller så för att se om din vikt bor om samma, ökande eller minskande.
  • Medan det kommer att ta lite rättegång och fel, kommer du så småningom att komma till rätt balans som gör att du kan behålla din nuvarande vikt inom några pund.
Fråga 5 av 10:
Var hittar jag Calorie Counts för olika livsmedel?
  1. Bild med titeln Ät hälsosamt och inte gå ner i vikt steg 5
1. Kontrollera näringsämnen för att hitta antalet kalorier i en servering av de flesta livsmedel. Mest förpackade livsmedel som du köper har näringsämnen som berättar antalet kalorier såväl som antalet olika näringsämnen i den där maten. Om du köper mestadels hela och färska livsmedel, kolla upp kaloriantalet online.
  • För att hitta antalet kalorier i en hel måltid, lägg upp antalet kalorier i var och en av de livsmedel du äter. Kom ihåg att ta hänsyn till de serverbara storlekarna! Om du har en dubbel servering av broccoli, fördubblerar du också antalet kalorier.
Fråga 6 av 10:
Hur kan jag lägga till fler kalorier till mina måltider?
  1. Bild med titeln Ät hälsosamt och inte gå ner i vikt steg 12
1. Toppa av maten med kryddor och andra extrafunktioner. Om du behöver några fler kalorier, lägger du på ost, majonnäs eller salladsförband ett sätt att gå. Hummus och Avokado är ett par andra alternativ som inkluderar friska fetter och extra kalorier.
  • Smaktillsatser och extrafunktioner är också ett bra sätt att tweak din kost om du upptäcker att du fortfarande förlorar vikt. De lägger till kalorier och smak till maten du äter utan att kräva att du kan återuppta hela din meny.
Fråga 7 av 10:
Vad ska jag äta om jag försöker bygga muskler?
  1. Bild med titeln Ät hälsosam och inte gå ner i vikt Steg 7
1. Välj högprotein kött för att hjälpa dig att bygga muskler. Mager kött, som kyckling och kalkon, ger dig det protein du behöver för att bygga muskler utan mycket tillsatt fett och kalorier som du inte behöver. Om du inte äter kött, leta efter högproteinalternativ, som tofu.
  • Att bygga frisk muskel hjälper dig att hålla dig från att gå ner i vikt, även om du konsumerar färre kalorier.
Fråga 8 av 10:
Vad händer om hälsosamma måltider inte fyller upp mig?
  1. Bild med titeln Ät hälsosamt och inte gå ner i vikt steg 8
1. Lägg till hälsosamma kolhydrater till varje måltid så du känner dig fullare. Karberna i hela korn och brunt ris hjälper dig att fylla dig så att du är mindre hungrig mellan måltiderna. De ger dig också energi för att hjälpa dig att driva igenom din dag. Inkludera dessa häften med varje måltid för att undvika att gå ner i vikt medan du äter frisk.
  • Till exempel kan du ha en kyckling eller kalkonsmörgås på helkornsbröd till lunch, tillsammans med någon yoghurt och ost. Till middag kan du få laxbiff med brunt ris och broccoli.
Fråga 9 av 10:
Hur kan jag hålla den vikt jag förlorade utan att förlora längre?
  1. Bild med titeln Ät hälsosam och inte gå ner i vikt Steg 6
1. Lägg till kalorier gradvis för att upprätthålla viktminskning. Om du har fått dieting och nyligen nått din målvikt, grattis! Börja med att lägga till cirka 200 kalorier om dagen och fortsätt att övervaka din vikt. Sluta lägga till kalorier när du inte längre förlorar vikt.
  • Tänk på att det är naturligt för din vikt att fluktuera inom några pund från dag till dag. Titta på den övergripande trenden under veckan, inte siffrorna på skalan varje dag.
  • Att lägga till fler kalorier håller dig gradvis från att du plötsligt återvinner den vikt du har jobbat så svårt att förlora. Var tålmodig - det kan ta lite tid att komma till den punkt där du inte behöver övervaka dig så nära.
Fråga 10 av 10:
Vilka övningar ska jag göra för att undvika att gå ner i vikt?
  1. Bild med titeln Ät hälsosamt och inte gå ner i vikt Steg 16
1. Använd styrketräning för att bygga muskler och gå ner i vikt. Aerob träning, som att springa eller simma, bränner kalorier och kan få dig att gå ner i vikt om du gör det för mycket av det. Styrketräning, å andra sidan, hjälper dig att bygga muskler för att bli starkare och mer hälsosam.
  • Lyftvikter är ett ganska vanligt sätt att bygga muskler, men kroppsvikt övningar eller praxis som yoga eller pilates hjälper dig också att bygga muskler.
  • Om du gillar mer aeroba aktiviteter, håll bara koll på kalorierna du brinner när du tränar och ser till att du äter så många kalorier som du bränner för att behålla din nuvarande vikt.

Tips

Om du är bekymrad över din vikt eller tror att du kan vara underviktig, prata med din läkare. De kan hjälpa dig att fatta friska beslut för att upprätthålla en hälsosam vikt.
  • Prata med en registrerad dietist om du har problem med att äta hälsosam och upprätthålla en hälsosam vikt på egen hand. De kan titta på din livsstil och äta vanor och göra förslag som kommer att få dig på rätt spår.
  • Göra tid för minst 150 totalt minuters aktivitet varje vecka för att vara frisk. Vissa aktivitet är alltid bättre än ingen, även om det bara är 10 minuters promenad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande