Hur man kontrollerar dina känslor runt den person du gillar

Är du en av de människor som faller huvudet över klackar när din förälskelse är inom sikte? Det kan göra ditt dagliga liv svårt, ofta att skapa ångest, nervositet eller lämna dig för smitten för att göra de saker du behöver hela dagen. Även om dina känslor är starka, kan du utöva större kontroll så att du är lugnare runt de som du gillar.

Steg

Metod 1 av 2:
Erkänna och ta ansvar för känslor
  1. Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 1
1. Identifiera dina känslor och deras källa. Detta kan hjälpa dig att räkna ut om dina känslor som om dina känslor är ömsesidiga eller något mer allvarligt. Det hjälper dig också att prata dig själv genom dina känslor när du känner dem. Är denna förälskelse? Lusta? När du känner en varm rodnad börjar sprida sig över ditt ansikte eller en liknande känsla, erkänna känslan och positivt prata dig själv genom den.
  • "Jag är bara nervös för att jag tror att han är söt. Jag har varit i andra söta pojkar och det är ingen stor sak. Jag ska bli ok."
  • "Jag vet att jag ibland blir orolig kring honom. Men det är okej - folk blir ibland ängsliga runt krossar. Jag ska göra mitt bästa ändå."
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 2
    2. Rot ut fixering. Fixering uppstår när du har en ohälsosam besatthet om den person du vill och inte kan se dem som en ofullkomlig människa. När du är för fixerad på en förälskelse kan det sätta dig i en situation där du kan utnyttjas.
  • Slå fixering genom att först känna igen och erkänna det och sedan återställa perspektiv genom att lyssna på alla positiva och negativa punkter. Om du har svårt att göra det, prata med en betrodd vuxen och be dem att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 3
    3. Skriv en tidskrift. Inte bara att skriva en journal hjälper dig att vara fysiskt friskare, det är också ett säkert ställe för dig att ventilera dina känslor. Att skriva en tidskrift ger dig också möjlighet att klargöra dina tankar och komma till en djupare förståelse för dig själv, vilket kan leda till att du känner dig mer jordad när du stöter på den speciella personen.
  • Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 4
    4. Låt dig känna dina känslor. Det kan vara lätt för dig att känna sig generad runt den person du vill, och det här är helt naturligt. När du känner dig generad eller självmedveten, kan du bli frestad att dölja dina känslor, eller att ignorera dem, vilket kan leda dig att känna sig ännu mindre i kontroll runt din potentiella romantiska partner.
  • Försök att agera med självsäkerhet när du är runt din förälskelse. Gör ögonkontakt, le och lyssna på vad de säger. Försök också att inte fidget för mycket, eftersom det kan få dig att se mer nervös.
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 5
    5. Ta en kort paus för att återfå composure. När du är med andra eller i en situation där det inte är lämpligt för dig att uttrycka dina känslor, kanske du kan återställa känslomässig kontroll genom att ta bort dig från situationen kortfattat. Helt enkelt ursäkta dig och återvänd när du mår bättre. Några sätt att lämna en social situation graciöst:
  • Ursäkta dig till toaletten.
  • Berätta för dina vänner du behöver gå utanför för lite luft.
  • Förklara att du känner dig rastlös och har bestämt dig för att ta en kort promenad.
  • Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 6
    6. Berätta för din förälskelse. Det kan tyckas som det sista i världen som du vill göra, men prata med den person du gillar om dina känslor kommer att bli av med osäkerheten som förstärker din oro. Försök att använda mjukt språk, som det är för starkt kan göra din förälskelse obekväma.
  • När du pratar med din förälskelse, istället för att säga, "jag älskar dig," Det kan vara bäst att säga något som: "Jag har märkt det sistone att jag verkligen tycker om ditt företag och jag har alltid så roligt med dig, så jag tänkte om du är ute efter det kunde vi gå till en film?"
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 7
    7. Coach själv genom svåra stunder. Det kommer att vara tider när du känner dig speciellt självmedveten, oavsett omständighet eller personliga faktorer, och när det händer använder du din interna röst för att styra dig själv genom situationen. Påminn dig om att det här bara är en känsla, en som du troligen har igen om du inte redan har, och berätta för dig själv att uppmuntra ord hur du kommer att fortsätta. Ett exempel du kan överväga:
  • "OK. Jag är väldigt nervös, men det är okej. Jag har varit nervös runt killar jag gillar tidigare. Jag vet att jag kan få det här jobbet, allt jag behöver göra är att fokusera. Så jag kommer att göra min uppmärksamhet på det här ett tag, och jag kan tänka på honom senare."
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 8
    8. Andas. När starka känslor hotar att överväldiga dig är det naturligt att reagera omedvetet genom att ta grunda andetag. För att förbättra andningen försöker du bara uppmärksamma dig på din andning och andas ut. Detta kommer att återställa din medvetna uppmärksamhet åt din kropp och dess behov av full, avslappnad andning.
  • Metod 2 av 2:
    Tar proaktiva åtgärder
    1. Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 9
    1. Öva tanke mättnad. När du hittar dina tankar som återvänder om och om igen till den speciella personen kan du dra nytta av en period av långvarig tanke om den personen. För en viss tidsperiod kan även 10 minuter räcka, tänk bara på den personen. Att göra detta kan minska känslan av känslan, vilket gör dig lugnare.
    • Försök att inte tänka på din framtid tillsammans eller vad som kan komma - fokusera dina tankar bara på den personen och deras egenskaper för hela tiden.
  • Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 10
    2. Distrahera dig själv. Ibland är allt du behöver rätt distraktion för att få ditt sinne av din potentiella älskare. Tidigare lyckliga upplevelser kan återställa perspektiv genom att avbryta de starka känslorna du har för den personen.
  • Tänk på tidigare tider när du har haft kul, eller en plats där du känner dig trygg och skyddad.
  • Upprepa en mantra som du hittar lugnande. Några exempel:
  • "Allt kommer att bli bra."
  • "Jag är lugn, cool och samlad."
  • "Med varje andetag släpper jag ångest och blir lugnare."
  • "Jag övervinna min rädsla och leva livet modigt."
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 11
    3. Hitta och bekämpa triggers. I vissa situationer blir människor så nervösa runt de som de gillar att de blir klumpiga eller inartiska. Om det händer med dig, hitta utlösaren och tänka på hur du kan bekämpa det.
  • Om du har svårt att prata med honom, ta upp ett ämne du är passionerad eller kunnig om.
  • Om du upptäcker det när han är runt är du alla tummar, bjuda in honom för kaffe eller något som kräver lite fingerfärdighet.
  • Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 12
    4. Skriv två bokstäver. Din första bokstav kommer att fira dina känslor och alla anledningar till varför du känner hur du gör. I ditt andra brev skriver du alla bekymmer, bekymmer och källor till ångest relaterad till den person du gillar. Försök att göra ett fall för att gå vidare, trots allt är du en värdig person oavsett om dina känslor returneras.
  • Bild med titeln Styr dina känslor runt den person du gillar steg 13
    5. Tillstånd motsatta svar på negativa tankar. Alltför ofta pratar folk i en negativ slinga som gör känslor mer överväldigande med varje passande omedelbar. Om du lider med detta tillstånd, ta reda på några automatiska negativa tankar du har och avbryta dem med en motsatta positiv tanke. Till exempel:
  • "Om han inte gillar mig blir jag så generad och då kommer folk att tro att jag är en förlorare. Vänta en minut. Jag hade vänner innan jag började tycka om honom, så jag vet att jag har vänner efteråt. Jag antar att det är dumt att sätta så mycket självvärde på detta."
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 14
    6. Överdriver din största rädsla. Berätta för hela dramatiska historien som spelar i huvudet mot dig själv flera gånger. Se till att du avslutar historien genom att ta den till sin naturliga extrema. Vid den tredje eller fjärde gången bör du bättre kunna känna igen absurditeten hos dessa extrema, men naturliga, tankar.
  • "Om jag frågar honom på ett datum och han avvisar mig, kommer alla att prata om det för alltid. Jag kommer aldrig sluta höra, för resten av mitt liv, ungefär en gång jag frågade den här killen ut. Det kommer att hemsöka mig genom college och mitt professionella liv, eftersom alla redan kommer att veta."
  • Obs! Denna teknik är avsedd att avslöja krökt perspektiv till den person som använder den. Om du befinner dig verkligen tro på dessa saker och inte kan se hur ditt perspektiv är kilter, prata med en vuxen eller en mentalvårdspersonal.
  • Bild med titeln Kontrollera dina känslor runt den person du gillar steg 15
    7. Nå ut till din supportgrupp. Även om känslor av förlägenhet eller kunskapen om din egen förälskelse kan göra dig tveksam, dela dina känslor med de du litar på kan hjälpa dig att komma överens med din situations normalitet och lämna dig mindre isolerad. Familjemedlemmar och betrodda vänner kan vara en stor källa till styrka genom stormen av romantiska känslor som du nu kan lida.
  • Tips

    Ändra aldrig dig för någon annan skull. Var medveten om dina behov och vara ärlig med dina känslor. Att inte göra det kan leda till att andra tolkar dina handlingar som falska.
  • Om du slutar prata med dem, försök att prata om ömsesidiga intressanta platser. När nervös är det lätt att oavsiktligt börja babbla om något orelaterat. Försök att fokusera just nu och stanna.
  • Varningar

    Den person du gillar kan liksom dig och också vara nervös. Kommer på för stark kan göra dem mer nervösa.
  • Det finns alltid en chans att dina känslor inte kommer att returneras. Det är inget fel med det här. Många människor tar år av aktivt dating innan du hittar en lämplig partner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande